BiH na Eurobasketu 2025
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: BiH na Eurobasketu 2025
Ne treba se baviti pricama o treneru, i sta bi bilo kad bilo, da je tu garza umjesto robertsona i slicne price.
Aziz je uradio ono sto bi svaki trener vjerovatno uradio, pleja nismo imali nikako, a visokih igraca imamo koliko toliko i izbor robertsona umjesto garze jeste bio logican, na strani sto svi mi zalimo sto garza nije tu, al jbg tako se poklopilo, da se u medjuvremenu musa nije povrijedio mozda bi se onda odlucio za garzu, al opet pitanje
Ne treba normalno sad robersona ni u zvijezde kovati previse, dao je lijep doprinos u ovom velikom uspjehu ali normalno nije to bilo nesto vau previse, al momku svaka cast, iz utakmice u utakmicu se realno podize i ocekivati je da bude na jos visem novou protiv poljske, iako je izgledalo rizicno i blesavo, azIz je s njim realno pogodio
Mormo priznati i to da imamo dosta gresaka i na momente amaterizma u igri, da smo imali i srece dosta protiv grka sto su nas potcijenili i sto smo uspjeli pobijediti uprkos nekim nevjerovatno losim statistikama, al sta je tu je, protiv gruzije je sve bilo dosta dosta ozbiljnije i ocekivati je tako i jos bolje protiv poljske
Ono sto ja zamijeram azizu su neke stvari tokom utakmice kad upadamo u krizu sto kasno trazi time aut, onda npr zakijeram mi gegica sto forsira previse jer taj momak grijesi puno i nekako sve negativne serije krecu posle njegovih gresaka, zamjerka sto danas npr nije Penavi dao nikako priliku a u protiv Grka nesto je pokazao… ima tih zamjerki al s rezervom je to sve jer realno ima tu treber i dosta opravdanja za svoje poteze vjerovatno jer ipak mi smo ekipa skrpljena od onog sto se imalo, a i sam aziz nije boša tanjevic il zeljko obradovic pa da ima tako neko veliko iskustvo i autoritet, niti mi imamo mogucnosti uopste za takve trenere
Prema tome, ne treba nista previse filozofirati nego uzivati u dobrom rezultatu, nadati se pobjedi i protiv poljske, trenera i igrace pustiti na miru i podrzati, rezultat su dobar vec napravili, popraviti slobodna, nastaviti jaku odbranu ko danas i sut za tri poena, ne srljati i praviti gluposti i imamo se cemu nadati itekako,
Poljska ima opasnog onog tamnputog lojda, koliko sam upratio on im je pola ekipe, mislim da njega treba maksimalno cuvati, praviti prekrsaje i na sve nacine ga izbacivati iz takta da se ne raspuca, a kod nas ce neko vec proraditi, imamo neko sirinu i uvijek neko bljesne u nekim trenucima utakmice, mislim da poljake dobijamo ili u najmanju ruku da ce biti bara-bara utakmica gdje ce nijansa odlucit
Aziz je uradio ono sto bi svaki trener vjerovatno uradio, pleja nismo imali nikako, a visokih igraca imamo koliko toliko i izbor robertsona umjesto garze jeste bio logican, na strani sto svi mi zalimo sto garza nije tu, al jbg tako se poklopilo, da se u medjuvremenu musa nije povrijedio mozda bi se onda odlucio za garzu, al opet pitanje
Ne treba normalno sad robersona ni u zvijezde kovati previse, dao je lijep doprinos u ovom velikom uspjehu ali normalno nije to bilo nesto vau previse, al momku svaka cast, iz utakmice u utakmicu se realno podize i ocekivati je da bude na jos visem novou protiv poljske, iako je izgledalo rizicno i blesavo, azIz je s njim realno pogodio
Mormo priznati i to da imamo dosta gresaka i na momente amaterizma u igri, da smo imali i srece dosta protiv grka sto su nas potcijenili i sto smo uspjeli pobijediti uprkos nekim nevjerovatno losim statistikama, al sta je tu je, protiv gruzije je sve bilo dosta dosta ozbiljnije i ocekivati je tako i jos bolje protiv poljske
Ono sto ja zamijeram azizu su neke stvari tokom utakmice kad upadamo u krizu sto kasno trazi time aut, onda npr zakijeram mi gegica sto forsira previse jer taj momak grijesi puno i nekako sve negativne serije krecu posle njegovih gresaka, zamjerka sto danas npr nije Penavi dao nikako priliku a u protiv Grka nesto je pokazao… ima tih zamjerki al s rezervom je to sve jer realno ima tu treber i dosta opravdanja za svoje poteze vjerovatno jer ipak mi smo ekipa skrpljena od onog sto se imalo, a i sam aziz nije boša tanjevic il zeljko obradovic pa da ima tako neko veliko iskustvo i autoritet, niti mi imamo mogucnosti uopste za takve trenere
Prema tome, ne treba nista previse filozofirati nego uzivati u dobrom rezultatu, nadati se pobjedi i protiv poljske, trenera i igrace pustiti na miru i podrzati, rezultat su dobar vec napravili, popraviti slobodna, nastaviti jaku odbranu ko danas i sut za tri poena, ne srljati i praviti gluposti i imamo se cemu nadati itekako,
Poljska ima opasnog onog tamnputog lojda, koliko sam upratio on im je pola ekipe, mislim da njega treba maksimalno cuvati, praviti prekrsaje i na sve nacine ga izbacivati iz takta da se ne raspuca, a kod nas ce neko vec proraditi, imamo neko sirinu i uvijek neko bljesne u nekim trenucima utakmice, mislim da poljake dobijamo ili u najmanju ruku da ce biti bara-bara utakmica gdje ce nijansa odlucit
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
-
- Kontakt:
Ista energija, ista ljubav prema domovini, isti kurcevit stav ne podilaziti kasabi, isti rad na duge staze, isti pravac praviti tim fizikalaca
Negdje sam očekivao da se neko od igrača sjeti Muse u izjavi i posveti.
Samo naprijed Saraj'vo!
Roberson je u reprezentaciji još od 2020 godine, znači 5 godina je član reprezentacije, poznaje sve momke jako dobro. Hvala mu na svemu što je uradio za BiH. Garzi treba skinuti zvijezdicu, to ganjati barem trajalo ne znam ti koliko.
- PeppermintSA
- Kontakt:
Robersonu zaista skinuti kapu. U 39. godini da te pozovu 5 dana pred prvenstvo nakon što su te prekrižili, da ti odmah sjedneš na avion i odazoveš se, bez da si prošao pripreme, i da dodjes igrati Eurobasket i još pri tom isporučiti vrlo ozbiljne brojke u dvije odlučujuće utakmice. Nema šta, naklon do poda. Treba znati cijeniti nečiju žrtvu. Niti je morao doći, niti mu reprezentacija i naši papiri više trebaju jer je završio s evropskom klupskom košarkom, a ipak je došao i zaista gine na parketu.
Daj ba Lumani, ne moze to bez tebe. Nadam se da ces naci nacin da odes i u Rigu, jer utakmice reprezentacije nisu iste s tobom i bez tebe.lumani je napisao/la: ↑05 sep 2025, 00:09Obracun se pravi kada se zavrsiposle povrede Muse sam rekao
nema to veze to budi druge igrace
Napravili smo 150K koraka na Kipru,bilo nam je odmora i umora a najvise radosti
Sutra se opet prebacuj iz Limassola prema Pafosu a u Rigu necu stici>sretno svima Koji idu.

Sto se tice Adisa, ja mu nikad nisam trazio primjedbe koje se ticu parkete. Naravno, bude gresaka uvijek - nema trenera koji ih ne napravi, ali on od samog dolaska pokazuje da zna sta radi kad su pripreme utakmica u pitanju. Ako nekad nesto i pogrijesi (primjer taktika protiv Spanije), on u hodu uci i ispravlja te stvari. S druge strane, ubijedjen sam da ne postoji trener koji bi izvukao iz nasih igraca vise nego sto on izvlaci (pogotovo od Atica i Vrabca) i koji na ovakav nacin uspije da iskoristi Robersona i pogotovo Nurkica.
Medjutim, i sad nakon ove pobjede, i nakon potencijalno osvojenog Eurobasketa (

Btw, pustih maloprije Djedovica, reko bas da vidim sta prica sad nakon sto smo se plasirali. Kaze frajer, ovakvi Gruzijci bi imali problema i protiv Kipra.

- baboedindzeko09
- Kontakt:
- akisarajevo92
- Kontakt:
Zaradio je on sebi opet neki dobar ugovor utakmicom protiv Grcke i sad sa ovom protiv GruzijePeppermintSA je napisao/la: ↑05 sep 2025, 04:23Robersonu zaista skinuti kapu. U 39. godini da te pozovu 5 dana pred prvenstvo nakon što su te prekrižili, da ti odmah sjedneš na avion i odazoveš se, bez da si prošao pripreme, i da dodjes igrati Eurobasket i još pri tom isporučiti vrlo ozbiljne brojke u dvije odlučujuće utakmice. Nema šta, naklon do poda. Treba znati cijeniti nečiju žrtvu. Niti je morao doći, niti mu reprezentacija i naši papiri više trebaju jer je završio s evropskom klupskom košarkom, a ipak je došao i zaista gine na parketu.
Don't believe the hype.
Ali kakav fijasko Spanije 

- svrakino1921
- Kontakt:
Drum je napisao/la: ↑04 sep 2025, 22:29Carter let ne dolazi u obzir ako se presjeda. Jer Gospoda ne presjedaju. Pa da dolaze iz MEGAPOLISA.svrakino1921 je napisao/la: ↑04 sep 2025, 22:04Čarter let (eng. charter let) je specijalno organizovan vazdušni prevoz koji ne spada u redovne linijske letove aviokompanija, a zakupuje ga isključivo jedan organizator (poput turističke agencije, korporacije ili sportskog tima) za potrebe prevoza putnika i/ili tereta, a ne prodaju pojedinačnih karata.
Glavne karakteristike čarter letova:
Vanredna linija:
Ovo su letovi van redovnog rasporeda aviokompanija, prilagođeni specifičnim potrebama naručioca.
Zakup cijelog aviona:
Naručilac (organizator) zakupljuje cijeli avion, a ne pojedinačna sjedišta, čime dobija potpunu kontrolu nad letom.
Fleksibilnost:
Čarter letovi omogućavaju veću slobodu i fleksibilnost u planiranju vremena, lokacija i specifičnih zahtjeva.
Česta upotreba u turizmu:
Najčešće ih koriste turističke agencije za prevoz putnika do ljetovališta, ali i sportski timovi, korporacije, itd.
Različite namjene:
Pored prevoza putnika, čarter avioni mogu služiti i za prevoz tereta ili kao vazdušne ambulance.
Čarter je za gospodu
Za građanke i građane METROPOLE
Jel to pod METROPOLOM mislis na Sarajevo? Kukulele kasabe koju izdizes enormnom kolicinom malograđanstine ...

Najveće plate zabilježene su u najvećim gradovima BiH. Na prvom je mjestu Sarajevo, odnosno Kanton Sarajevo s prosječnom neto plaćom oko 1.550 KM, slijede Hercegovačko-neretvanski kanton s prosječnom platom od 1.327 KM i Bosansko-podrinjska s 1.225 KM.
Pa ne mogu da shvatim šta ovdje nije jasno
Ova agencija je iz Sarajeva i ciljano je napravljen aranžman za građanke i građane KS
Šta nije jasno
Jesam li ja ovo napravio
Jel ovo istina
METROPOLA

JEL OVO MALO ZA METROPOLE
P.S.
Hajd ti sa još trojicom jarana u golf 2 diesel - nek Vam neko nakuha krompiruše i sok na razgađanje jedan ponesite i kanister izvorske vode od 20 litara i zapucajte za Rigu
- baboedindzeko09
- Kontakt:
dobro jutro bosno i hercegovinu, hoćemo i možemo prolaz dalje
SARAJEVO SIAMO NOI <3
- Hrammm1921
- Kontakt:
Bila je kvota 1.50 i na Gruziju .. if u know what I meaaaannnn
Samo da nas ne stane sut za 3
Samo da nas ne stane sut za 3
Jedan jako čudan psihološki momenat, pravi Frojdovski, frajer uživa da mu 20 ljudi ovdje hebe materTripleThreat je napisao/la: ↑05 sep 2025, 01:25Možda nekad i shvatiš da u igri košarke i ocjenjivanju igrača postoji više od box scorea, ali nećeš, jer se tebi baitanje i svodi samo na box score, sočne naslove i mahalske priče. Prevod lopte, siguran dribling, stamenost na full court pressingu, penetracija prve linije odbrane u half courtu, hokej asistencije... sve je to nešto ne piše u box score-u, a Garza veze s tim nema.Masqareda je napisao/la: ↑05 sep 2025, 00:44I dalje stoji da bi Garza bio bolji od Amera. Roberson je bio 5/13 protiv Grcke i 6/15 danas. Previse se uzdizu njegovi zadnji nastupi. A prije toga nije nista pokazao. Vjerovatno bi uzeli Spance sa Garzom.TripleThreat je napisao/la: ↑05 sep 2025, 00:05Da si ti samo to rekao. Što mi ono nisi odgovorio na post tvog zida srama sa prognozama u proteklih mjesec dana?![]()
Znas da ja nikad ne grijesim.![]()
I Da još jednom ponovim, za ovo boldirano:

Zagreb, a posebno Beograd boli khurac za našu košarku, da ti odmah kažem.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ne znam je li iko spominjao ovdje, ali odbrana Johna Robersona zadnje dvije utakmice je bila iznad njegovih mogućnosti. Jučer je imao dvije ukradene lopte možda u ključnim trenucima utakmice kada je Gruzija mogla preokrenuti rezultat. Ni jednom nije ostao na visokom igraču, odlično kretanje između blokova Gruzije, nije ostao u mismatchu ni jednom sa nekim od gruzijskim visokim igračima. I to sve sa 36 godina i 5 dana priprema...
TripleThreat je napisao/la: ↑05 sep 2025, 01:25Možda nekad i shvatiš da u igri košarke i ocjenjivanju igrača postoji više od box scorea, ali nećeš, jer se tebi baitanje i svodi samo na box score, sočne naslove i mahalske priče. Prevod lopte, siguran dribling, stamenost na full court pressingu, penetracija prve linije odbrane u half courtu, hokej asistencije... sve je to nešto ne piše u box score-u, a Garza veze s tim nema.Masqareda je napisao/la: ↑05 sep 2025, 00:44I dalje stoji da bi Garza bio bolji od Amera. Roberson je bio 5/13 protiv Grcke i 6/15 danas. Previse se uzdizu njegovi zadnji nastupi. A prije toga nije nista pokazao. Vjerovatno bi uzeli Spance sa Garzom.TripleThreat je napisao/la: ↑05 sep 2025, 00:05Da si ti samo to rekao. Što mi ono nisi odgovorio na post tvog zida srama sa prognozama u proteklih mjesec dana?![]()
Znas da ja nikad ne grijesim.![]()
I Da još jednom ponovim, za ovo boldirano:

Nego, lijepo septembarsko jutro nakon plasmana

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je