Serie A

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Ko će biti prvak Italije za sezonu 2023/2024?

Anketa je završila: 23 dec 2023, 07:43.

1. Napoli
7
9%
2. Inter
21
26%
3. Milan
26
32%
4. Juventus
17
21%
5. Roma
8
10%
6. Lazio
2
2%
7. neko drugi
1
1%

Ukupno glasova: 82

milanist
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la milanist » 23 avg 2022, 19:58

Pa dobro nisu daleko od istine, potrebni su novi stadioni to stoji. Svi bi morali slijediti primjer Juventusa i graditi novi stadion, kao sto kazu ne mozes prodati ruglo.....
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 23 avg 2022, 20:17

Jedan od najvećih problema zarade TV prava i promocije je piraterija protiv čega se počelo gurati i kroz same utakmice. A u bukvalno većini kategorija calcio napreduje iz godine u godinu. Ovdje se cherrypickuju "podaci" o ambicijama i igračima. Dobri transferi se stavljaju pod tepih, loši biznisi se naglašavaju a ostalo je bukvalno netačno kao kod primjera sa Toreirom i violama.
Matorci generalno vole srati po novim erama u sportu a to ovakvi oronuli portali pojedu za doručak. Bar da je ovo fokusirano na statističke podatke a ne na subjektivna mišljenja, pa i nekako bih razumio
Serie A neće nikada dostići nivo popularnosti EPLa i to je uglavnom zbog jezičke barijere i pristupačnosti fanova kroz društvene medije koje su "bread and butter" promocije ovog doba. Nije bez razloga recimo Serie A YT kanal imao boom kada su počeli izbacivati više sadržaja sa titlovima na eng. a i više engleskih komentatora. Mene kao strastvenog fana (a i većina nas ovdje) zna nervirati kako moram proći kroz 10 stepenica da dođem do nekih podataka samo da bi morao to slati na auto-translate chromea a i tako često dobijem besmislene prevode pa ti izgleda ko kriptičko pismo. Zašto bi onda prosječan casual fan uopšte pokušavao?
Gradila je Kina megastadione i dovodila što više mega imena, pa eto gdje završiše. Nit su napredovali nit je kome ikada stalo da prati. Lijepo je imati modernije stadione, ali to neće nikada išta prelomiti.
Unico amore sei!
❤️🖤

Imp
Kontakt:

Post Postao/la Imp » 23 avg 2022, 20:56

Moreš ti prditi šta hoćeš. Ali ovaj tekst je u pravu. **** ga, tako je kako je. Tekst uspoređuje Seriju A iz svog zlatnog doba i sad ovo razdoblje, što su gledano globalni nogometni svijet, Ferrari i Golf. Ćućnula talijanska ekonomoja, ćućnula i Serija A.

Prije kad vidiš nekog klinca u nogometnom dresu 50% šanse da će to biti neki klub iz Serije A. Čak se nosali i dresevi Parme, Lazia, Rome. Danas jedino što vidim kojeg klinca u Juventusovom dresu CR7. Milanove i Interove dresove klinci više ne nosaju.

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 23 avg 2022, 21:05

Di Maria bi bio malo slabiji od Maradone prije 35 godina.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 23 avg 2022, 21:12

mani se anegdotskih dokaza sa tim dresovima. Možeš bolje od tog
Inače britaniji ovih dana cvate ekonomija, pa ti to pije vode.
Unico amore sei!
❤️🖤

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 23 avg 2022, 21:28

Imp je napisao/la:
23 avg 2022, 20:56
Moreš ti prditi šta hoćeš. Ali ovaj tekst je u pravu. **** ga, tako je kako je. Tekst uspoređuje Seriju A iz svog zlatnog doba i sad ovo razdoblje, što su gledano globalni nogometni svijet, Ferrari i Golf. Ćućnula talijanska ekonomoja, ćućnula i Serija A.

Prije kad vidiš nekog klinca u nogometnom dresu 50% šanse da će to biti neki klub iz Serije A. Čak se nosali i dresevi Parme, Lazia, Rome. Danas jedino što vidim kojeg klinca u Juventusovom dresu CR7. Milanove i Interove dresove klinci više ne nosaju.
Nemaš ti klince ;)
Il Club più titolato al mondo!

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 23 avg 2022, 21:46

Surreal je napisao/la:
23 avg 2022, 19:21
Da li je Belotti bolji napadac od Milika?
Kompletniji je Milik dosta, ali nisam ga upratio kako je napustio ligu, da ne govorim o povredi kakvu je imao.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Imp
Kontakt:

Post Postao/la Imp » 23 avg 2022, 21:51

muxa je napisao/la:
23 avg 2022, 21:28
Nemaš ti klince ;)
Ma to je druga stvar kad je otac fan jednog tima pa kupi :)
AjsKjub je napisao/la:
23 avg 2022, 21:12
mani se anegdotskih dokaza sa tim dresovima. Možeš bolje od tog
Inače britaniji ovih dana cvate ekonomija, pa ti to pije vode.
Točno takav sam odgovor i očekivao od tebe. Ne kontaš. shvatam, nema veze. Sve 5.

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 23 avg 2022, 22:10

Dokaži mi onda suprotno da se popularnost ne održava privlačenjem novih fanova i da pristupačnost nije bog i batina, da twitter i tik tok nisu najbolji način kako privući omladinu koja većinski govori engleski pa makar i najosnovnije. Italijani jednostavno ne mogu dostići taj top1 nivo, to je suština argumenta. Vremena su drugačija, ne znam lično za 90e ali samo proveo djetinjstvo u tim 00im, vidim i vjerujem koliko je ovih dana drugačije. Calcio radi dobar posao, i vjerujem da je trenutna situacija sasvim ok. Budućnost još bolja.
Unico amore sei!
❤️🖤

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 24 avg 2022, 08:31

Sa svim ovim sto Seria A radi veća je šansa da će nazadovati nego napredovati u stvarima o kojim govorite.

Ovo o cemu govori AjsKjub je samo oživljavanje starih fanova koji imaju bolju kupovnu moć nego ikad,novi izvan Italija nema.

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 24 avg 2022, 09:05

Razlika danas između EPL klubova i klubova iz Serie A je 3x veca nego sta je bila kad je Serie A bila najjaca. Ja ne vidim nacin kako ce jedan od klubova iz serie A osvojit LP u iducih 10 godina. Nije samo problem zastarjela infrastruktura, ni metuzalemi na pozicijama moci koji ogranicavaju klubove, vec sta su svi klubovi robovi ambicija, pa i oni najmanji, radije ce dovesti 10 igraca od 33+ godine kako bi opstali u serie A nego pokusali napraviti neku novu WC zvijezdu. Pa koji je zadnji igrac izasao iz Serie A da je barem na tragu onih najboljih od prije 15 godina, ja ne vidim niti jednog trenutno.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 24 avg 2022, 13:47

vec sta su svi klubovi robovi ambicija, pa i oni najmanji, radije ce dovesti 10 igraca od 33+ godine kako bi opstali u serie A nego pokusali napraviti neku novu WC zvijezdu
Ok, zagristi ću
Ovogodišnji transferi:
ATALANTA
slika

BOLOGNA
slika

SALERNITANA
slika

SASSUOLO
slika

TORINO
slika

UDINESE
slika

VERONA
slika

FIORENTINA
slika
Eto par klubova koji će realno završiti na različitim pozicijama. Pa gdje su ti metuzalemi od 33+? Top 4+rimski klubovi će uvijek imati novca i dovoljno reputacije da dovedu (a već i imaju) mlađu bazu igrača tipa Barela, Leao, Bremer, Chiesa, Kvaratskhelia ko novopečeni tu itd.
Nije najbolje ali ne treba crnčiti i hiperfiksirati na lošiju stranu (što često i nije loše imo). Meni je od svega nabrojanog najveći problem primavera i koliko nekonzistentno top klubovi (ne)izbacuju igrače za prvi tim, a i taj poneki talent se često zanemari i vječno šalje na posudbe bez imalo ozbiljnijeg računanja na tog igrača. To MORA biti bolje.
A klempo je uvijek i onako zavisio od nas. Ne brinite, vratićemo se mi na tron. :mrgreen:
Unico amore sei!
❤️🖤

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 24 avg 2022, 14:46

Pogba je napisao/la:
23 avg 2022, 21:46
Surreal je napisao/la:
23 avg 2022, 19:21
Da li je Belotti bolji napadac od Milika?
Kompletniji je Milik dosta, ali nisam ga upratio kako je napustio ligu, da ne govorim o povredi kakvu je imao.
Daleko ubojitiji golgeter, bolji realizator i ima nos za gol. Ali Beloti je radilica, pravi borac, prgavac, zna se bacati, simulirati, ali opet korektan igrac.
Ni ja Milika nisam nesto pratio u Francuskoj, mozda par utakmica i bas tad nije posebno ni odigrao.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 25 avg 2022, 00:11

Razlika između Premier Lige i Serie A je napravljena isključivo i najviše zbog TV prava. Na čelu italijanskog fudbala su starci koji žive u 90im godinama prošlog vijeka. I nisu u stanju prodati ni TV prava za puno veću sumu.

Stadioni su bitni, ali *ebo ti stadion ako bi od TV prava recimo klubovi uzimali 150+ miliona. Jaz bi se itekako smanjio.

Serie A je top3 lige svijeta i to treba iskoristiti, ali za to treba zamjeniti matorce iz vrha lige.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 25 avg 2022, 08:13

AjsKjub je napisao/la:
24 avg 2022, 13:47
....
Drago mi je da si optimistican ali ja ne vidim ni trunku napretka, najbolji igraci svake godine odlaze van lige, eto i sam si napisao da klubovi ne vjeruju primavercima, ili ih zakucaju na klupu ili ih salju na beskonacne posudbe, na kojima realno ako nisi vec jako dobar igrac ne mozes bas ni pokazati nesto previse, evo uzet cu za primjer Pinamontia koji je bio strasan u primaveri, ali do 21 godine je vec promjenio 5-6 klubova, pa kako ce tip ista pokazati kad svake sezone ili polusezone promjeni sredinu.

A vidit ces da ce se svi ovi klubovi ako budu u borbi za opstanak okrenuti iskusnim igracima, nesto slicno je Salernitana napravila prosle zime kad su doveli 3-4 igraca preko zime sve iskusnjare (nemam volje sad pretrazivati ali prvi na pamet mi padaju Perotti i Fazio) na kraju izborila opstanak ali ti igraci ti ostaju pod ugovorom, vjerojatno imaju vece place od nekih potencijala i iz tog razloga sigurno nece vrijeme provoditi na klupi.
Romagnoli13 je napisao/la:
25 avg 2022, 00:11
Razlika između Premier Lige i Serie A je napravljena isključivo i najviše zbog TV prava. Na čelu italijanskog fudbala su starci koji žive u 90im godinama prošlog vijeka. I nisu u stanju prodati ni TV prava za puno veću sumu.

Stadioni su bitni, ali *ebo ti stadion ako bi od TV prava recimo klubovi uzimali 150+ miliona. Jaz bi se itekako smanjio.

Serie A je top3 lige svijeta i to treba iskoristiti, ali za to treba zamjeniti matorce iz vrha lige.
Ako se ne varam prosle sezone su sat vremena prije prvog kola tek prodali prava na utakmice u Aziju i Australiju i to za neku sicu, ogromne novce gube zbog svoje nesposobnosti, i ove godine je bio nekakav skandal u vezi tv prava, znam da sam citao na twitteru o tome ali trenutno ne mogu pronaci.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 25 avg 2022, 13:09

@Ajs je u pravu što se tiče ove priče oko jezičke barijere. Englezi su maksimalno iskoristili tehnologiju i ekspanziju društvenih mreža kao takvih te su počeli prodavati sadržaj. Talijani, Španci, Njemci ili Francuzi nikada neće moći dostići taj nivo zbog jezičke barijere.

Sa druge strane, problem Talijana zaista jeste fudbalsko rukovodstvo koje je pregazilo vrijeme i koje ne može pratiti prije svega moderne marketinške trendove. Oni vjerovatno i dan danas misle da su najbolji na svijetu, a realno stanje je daleko od toga.

Svi vjerovatno znaju priču o Berlusconiju i Milanu, koji je prvi skontao kako ljudima prodati proizvod kroz marketing (tada TV prava) još krajem 80-tih i početkom 90-tih godina, a ostali Talijani su ga ispratili i zato je Serie A i bila najjača liga u tom periodu.

Početkom novog stoljeća promijenilo se dosta stvari, a Talijani su ostali na modelu iz prošlog stoljeća što ih je koštalo strmoglavog pada od kojeg se još uvijek nisu oporavili.

Zasluge za stagniranje talijanskog fudbala definitivno ima i zastarjela infrastruktura, mada to po meni nije toliko krucijalan problem u odnosu na ove gore.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 25 avg 2022, 13:15

Samo prodaja TV prava kvalitetno i sve će se brzo promjeniti. Ne možeš dopustiti da najdosadnija liga svijeta(BundesL) im skuplja Tv prava od Italije.

Zato sam i napisao, kad bi klubovi uzimali po 150+ miliona od TV prava niko ne bi pričao o stadionima. To je samo izgovor za nesposobnost vrha lige.

Naravno bilo bi dobro da i novi stadioni se grade i sadašnji renoviraju. Ali samo je dovoljno vidjeti koliko idiotima treba da odobre nešto tako. Evo Milan već godinu dana se muči sa birokratijom. Voljni su, imaju plan, očito i pare, ali zakoni su gori nego u Bosni po tom pitanju.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 25 avg 2022, 13:37

simeone je izuzetno glup tip, zasto smatra da mu je prelazak u napoli dobar potez

napoli ne igra s dva napadaca, osimhena nece izbaciti iz pocetnog sastava, bice rezerva i onda ce nezadovoljan poslije sezone il dvije traziti transfer

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 25 avg 2022, 15:14

Chinaglia je napisao/la:
25 avg 2022, 13:37
simeone je izuzetno glup tip, zasto smatra da mu je prelazak u napoli dobar potez

napoli ne igra s dva napadaca, osimhena nece izbaciti iz pocetnog sastava, bice rezerva i onda ce nezadovoljan poslije sezone il dvije traziti transfer
Intelektualac na oca.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 25 avg 2022, 16:25

Zna li iko nesto o ovome, mirise na flop
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Semrush [Bot] i 3 gosta.