To jeste. Ja imam mojutv, i generalno sam zadovoljan. Volio bi recimo da je internet malo jači jer sam upratio da je telemahov dosta bolji, ali nije strašno. Grehota mi je preći na ove vlahe, ne dam vala marke njima.Opt1 je napisao/la: ↑16 sep 2020, 13:49Jedina prednost arene jeste kvalitet slike. Nista drugo. Prije si citavu polusezonu unaprijed znao sta se prenosi, a ne ko sada dan pred utakmicu pisemo mailove i moljakamo ko zadnji ocajnici da nas ubace u prenos.SudoHusika je napisao/la: ↑16 sep 2020, 13:40Kod arene je drastično bolji kvalitet slike i ova priprema utakmice. Ali te drkaju stalno, te hoće te neće. Dobiješ neki izvještaj od 90 sekundi i kraj priče. Kada se još uzme u obzir da je to finansijski isti kujac kao i BHT, zapitaš se je li to korak naprijed za klubove ili samo lopine u savezu zadovoljno trljaju ruke.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Zadnja izmjena: SudoHusika, dana/u 16 sep 2020, 13:54, ukupno mijenjano 1 put.
Željezničar za život cijeli!
Mene samo zanima kako se ovo uklapa u priču popularizaciji bh. fudbala u regionu s kojom su nam probili glavu ljudi iz saveza i van njega. Po nekoj logici baš u toj popularizaciji bi nosioci trebali biti Željo i Sarajevo zbog kojih će neki fudbalski zaluđenik iz regiona možda i pogledat utakmicu naše lige. Baš će neko iz Varaždina, Budve ili Niša upalit arenu i gledat Radnik - Olimpik.
U Bijeljini nisu zainteresovani za tu utakmicu, a ne sire.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Mozda i grijesim ali nisam siguran da sve bivse exyu zemlje imaju pristup arena sport bh kanalu. Bio sam nedavno na moru u crnog gori i u apartmanu sam imao total tv crnogorskog mtela i nisam imao taj kanal. Uredno su bile ostale arene od 1 do 5.braco je napisao/la: ↑16 sep 2020, 13:53Mene samo zanima kako se ovo uklapa u priču popularizaciji bh. fudbala u regionu s kojom su nam probili glavu ljudi iz saveza i van njega. Po nekoj logici baš u toj popularizaciji bi nosioci trebali biti Željo i Sarajevo zbog kojih će neki fudbalski zaluđenik iz regiona možda i pogledat utakmicu naše lige. Baš će neko iz Varaždina, Budve ili Niša upalit arenu i gledat Radnik - Olimpik.
Arena 5 preuzima utakmice za srbijuOpt1 je napisao/la: ↑16 sep 2020, 14:00Mozda i grijesim ali nisam siguran da sve bivse exyu zemlje imaju pristup arena sport bh kanalu. Bio sam nedavno na moru u crnog gori i u apartmanu sam imao total tv crnogorskog mtela i nisam imao taj kanal. Uredno su bile ostale arene od 1 do 5.braco je napisao/la: ↑16 sep 2020, 13:53Mene samo zanima kako se ovo uklapa u priču popularizaciji bh. fudbala u regionu s kojom su nam probili glavu ljudi iz saveza i van njega. Po nekoj logici baš u toj popularizaciji bi nosioci trebali biti Željo i Sarajevo zbog kojih će neki fudbalski zaluđenik iz regiona možda i pogledat utakmicu naše lige. Baš će neko iz Varaždina, Budve ili Niša upalit arenu i gledat Radnik - Olimpik.
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije
Forza Milan
Pivopije
Kako ide ovo sad za 1921? Da li oni mogu raditi izvjestaje utakmica koje prenosi BH Telecom ili rampa stoji bez obzira ko prenosi?
Objasni nam cinjenicu da smo platili a nismo mogli gledati utakmicu sa Makabijem. Objasni nam taj prioritet sa Telekomom gdje smo u 3 godine bili 2 puta u regularnom prenosu i to na Areni a sa Mtel-om vec sada 5-6 puta. Objasni nam prioritet u kojem nam je Telekom zelio isplatiti 25 000 KM kao sponzor lige za cijelu godinu. O kvaliteti slike, sadrzaja, tehnickim problemima, podrsci korisnicima da i ne pricam.Opt1 je napisao/la: ↑16 sep 2020, 13:45Drug, moju tv ima preko 200.000 domacinstava u BiH. Ko nema, moze uvesti i rjesiti se problema sa gledanjem utakmica domace lige jer imas i arene i mtv sport kanal koji ce ubuduce prenositi jedan dio nasih utakmica. Ko nece nek se zayebava sa ppv opcijom ili neka trazi stream. Ja kuci imam mtv i nemam problema.LjoZee je napisao/la: ↑16 sep 2020, 13:36Omogucili jer znaju da ce raja uplatiti 2 KM jer nemaju MojuTv. Isti su vala i ovi sa Arene i ovi sa MojeTv sto se tice nase lige tj. zainteresovanosti za nju. Nit emisije normalne nit iceg ko u svim ligama.Opt1 je napisao/la: ↑16 sep 2020, 13:33BH telekom opet vadi kestenje iz vatre jer bi u suprotnom prenos gledali al u qrcu. Veliko hvala bh telekomu sto ce nam omoguciti da naseg Zelju gledamo na tvu, umjesto da pratimo tekstualni prenos. Uvedite ljudi moju tv i budite rahat, imas arenu, sk, moja tv sport i prst u uho.
U svakom slucaju, dok se ne omoguci odlazak na stadione, moci cu gledati Zelju na tvu svaku utakmicu, i to mi je jedino bitno. Naviknite se da sa mtelom nismo prioritet, a bili smo proslih godina dok je sponzor bio telekom.
Al hajde zaradio si dnevnicu sa ovih par postova uredu je.
Problem je, po zvanicnom saopstenju sponzora nam lige, ogranicen broj mjesta za novinare. Dok se to ne poveca necemo znati da li je to samo laz ili je stvarno do toga, pa tako ni na ovoj utakmici nece moci da rade izvjestaj.
Ja koliko sam upratio klub je pustio Chatu iz 1921 na utakmice kao njihovog predstavnika da slika i to. Valjda da je to problem poslali bi momci snimatelja umjesto Chate npr.
Nažalost, što se Arene i PL tiče, jedini plus je kvalitetnija oprema, ali njeno korištenje i sve ostalo (pozicioniranje kamera "u sunce" na pojedinim stadionima, ponovljeni snimci, izvještaji - koji jedva da postoje, emisije - kojih nema nikako, pa i komentatori, programska šema) žešći amaterizam. Oni su svakako i uzeli PL da ubiju konkurenciju, a ne što im se isplati PL ili što žele napredak iste.SudoHusika je napisao/la: ↑16 sep 2020, 13:40Kod arene je drastično bolji kvalitet slike i ova priprema utakmice. Ali te drkaju stalno, te hoće te neće. Dobiješ neki izvještaj od 90 sekundi i kraj priče. Kada se još uzme u obzir da je to finansijski isti kujac kao i BHT, zapitaš se je li to korak naprijed za klubove ili samo lopine u savezu zadovoljno trljaju ruke.
Da ne budem pogrešno shvaćen, ali ni Moja TV na platformi koja je nedostupna ostalima nije način da se poboljša kvalitet prenosa PL, ali npr. prenos derbija iz decembra (sa dronom i u HD), je bio nagovještaj da se može kad se hoće.
Objektivno, napravljen je opšti napredak u prenosu PL kada se uzme u obzir broj utakmica koje su prenosili u prvih 7 kola. Hoće li nastaviit u istom ritmu kada krenu i ostala takmičenja u Evropi i svijetu, vidjećemo.
Za sva objasnjenja u vezi problema sa prenosom obrati se telekomu.balkanika je napisao/la: ↑16 sep 2020, 14:18Objasni nam cinjenicu da smo platili a nismo mogli gledati utakmicu sa Makabijem. Objasni nam taj prioritet sa Telekomom gdje smo u 3 godine bili 2 puta u regularnom prenosu i to na Areni a sa Mtel-om vec sada 5-6 puta. Objasni nam prioritet u kojem nam je Telekom zelio isplatiti 25 000 KM kao sponzor lige za cijelu godinu. O kvaliteti slike, sadrzaja, tehnickim problemima, podrsci korisnicima da i ne pricam.Opt1 je napisao/la: ↑16 sep 2020, 13:45Drug, moju tv ima preko 200.000 domacinstava u BiH. Ko nema, moze uvesti i rjesiti se problema sa gledanjem utakmica domace lige jer imas i arene i mtv sport kanal koji ce ubuduce prenositi jedan dio nasih utakmica. Ko nece nek se zayebava sa ppv opcijom ili neka trazi stream. Ja kuci imam mtv i nemam problema.
U svakom slucaju, dok se ne omoguci odlazak na stadione, moci cu gledati Zelju na tvu svaku utakmicu, i to mi je jedino bitno. Naviknite se da sa mtelom nismo prioritet, a bili smo proslih godina dok je sponzor bio telekom.
Al hajde zaradio si dnevnicu sa ovih par postova uredu je.
U 3 godine si svaku utakmicu imao prenos na njihovom kanalu i Zeljo je uz pitare bio prioritet. To sto ti ne koristis njihovu uslugu je tvoj problem. Areni je prioritet borac i da nema bh telekoma sad za vikend bi pratio tekstualni prenos sa Grbavice. Za 3 dana bi imao priliku vidjeti prilog od 90 sekundi sa eventualnim golovima. Ranije si imao mogucnost da ako slucajno nisi gledao utakmicu uzivo, da dan nakon utakmice pogledas 15to minutni izvjestaj ekipe 1921.ba, sad nemas ni to. I ne prodaji maglu raji da je to zbog smanjenog broja novinara na stadionu, jer to nije tacno. Naredne 3 godine necemo gledati izvjestaje 1921.ba sa utakmica premijer lige.
Vec sam rekao da ja problema sa mtv uslugom nemam. Ti si ocito imao pa si rezigniran... Ali ces svejedno dati 2 KM da gledas klub za koji navijas. Zivio.
Kad smo već kod dresa, dje footbool Amare??????????????
Ne znam gdje izbroja 200.000 domaćinstava, čisto sumnjam da je preko 100, udio konstantno pada dok se Telekom Srbije (arena/m:tel) bori sa United Mediom (N1/SK) za prenose, ja mogu isti kontraargument napraviti za reprezentaciju.Opt1 je napisao/la: ↑16 sep 2020, 13:45Drug, moju tv ima preko 200.000 domacinstava u BiH. Ko nema, moze uvesti i rjesiti se problema sa gledanjem utakmica domace lige jer imas i arene i mtv sport kanal koji ce ubuduce prenositi jedan dio nasih utakmica. Ko nece nek se zayebava sa ppv opcijom ili neka trazi stream. Ja kuci imam mtv i nemam problema.LjoZee je napisao/la: ↑16 sep 2020, 13:36Omogucili jer znaju da ce raja uplatiti 2 KM jer nemaju MojuTv. Isti su vala i ovi sa Arene i ovi sa MojeTv sto se tice nase lige tj. zainteresovanosti za nju. Nit emisije normalne nit iceg ko u svim ligama.Opt1 je napisao/la: ↑16 sep 2020, 13:33BH telekom opet vadi kestenje iz vatre jer bi u suprotnom prenos gledali al u qrcu. Veliko hvala bh telekomu sto ce nam omoguciti da naseg Zelju gledamo na tvu, umjesto da pratimo tekstualni prenos. Uvedite ljudi moju tv i budite rahat, imas arenu, sk, moja tv sport i prst u uho.
U Sarajevu im je udio negdje između 16 i 18% što nije ni blizu dovoljno da ih prenose u većini lokala, pogotovo u Centru i Novom Sarajevu je skoro sve Telemach, eventualno Logosoft.
Kad se dozvoli povratak navijača makar sa 20% bit će druga priča, ali sada je čisti lopovluk.
Mtelu (Areni) je ocigledno bitno samo da prenosi svoj Borac, a uz to i Radnik. Kristalno je to jasno sada.
Jest, nismo nijednu bili na prenosu
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
Kakav teren na Otoci, da bog sacuva
E cuj Jusufi u prvih 11 Olimpika, mora da su počastili stručni štab u Veneri
Trenutno korisnika/ca: Lekqqq1921 i 90 gostiju.