Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

floyd
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la floyd » 18 nov 2012, 21:44

sajo10 je napisao/la:Nurkic 12 minuta, 9 poena (4/4 za dva, 1/2 za jedan). 8-) Masina!
Kako je genarlno odigrao? Jesu bili ziceri kosevi...ili?

Buzdovan Maljkovic mu mora naci mjesto u rotaciji. A ne cekati da gube 20 razlike.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 18 nov 2012, 22:53

floyd je napisao/la:
sajo10 je napisao/la:Nurkic 12 minuta, 9 poena (4/4 za dva, 1/2 za jedan). 8-) Masina!

Buzdovan Maljkovic mu mora naci mjesto u rotaciji. A ne cekati da gube 20 razlike.
problem je sto cedevita ima pored njega 3 iskusnija centra
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 18 nov 2012, 22:58

floyd je napisao/la:

Bil ti djetetu od 18 god nasao mjesto u ekipi, koja ima 2 pobjede u E.L :?:
Njegovo je da gleda i uci,kada nauci igrat ce.
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 18 nov 2012, 23:10, ukupno mijenjano 1 put.

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 18 nov 2012, 23:06

nerminh74 je napisao/la:
floyd je napisao/la:

problem je sto cedevita ima pored njega 3 iskusnija centra
Nisu ga onda trebali ni dovodit. Prica o Bozi koji razvija mlade centre, ne pije previse vode. Jer on, u ovim godinama, vodi racuna o svom dupetu; naravno da nece rizikovat da ga guranje mladog junose kosta posla.

Nije nikom u interesu ni da mladi saric ode u neki turbo klub i dobija minute na kapaljku.

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 18 nov 2012, 23:08

floyd je napisao/la:

Danas je usao kad je utakmica bila u egalu, i pokazao kvalitet ;)
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 18 nov 2012, 23:13

LloriS je napisao/la:
floyd je napisao/la:

Danas je usao kad je utakmica bila u egalu, i pokazao kvalitet ;)
Kontam da Andric i Bilan vise nisu mogli stajat na nogama. Ne vidim drugo objasnjenje. Treba im sirine za ovaj ritam europa-aba liga, pa mozda i Jusuf dobije koju minutu. Ali da sam ocekivao da ce ta minutaza biti malo veca - jesam. I sutona guraju na centra u jacim tekmama prije Jusufa. To mi se (kao Bosnji) ne svidja.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 18 nov 2012, 23:31

suton 95% svoje karijere i jeste igrao kao centar
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

konobar23
Kontakt:

Post Postao/la konobar23 » 18 nov 2012, 23:45

floyd je napisao/la:[Kontam da Andric i Bilan vise nisu mogli stajat na nogama. Ne vidim drugo objasnjenje. Treba im sirine za ovaj ritam europa-aba liga, pa mozda i Jusuf dobije koju minutu. Ali da sam ocekivao da ce ta minutaza biti malo veca - jesam. I sutona guraju na centra u jacim tekmama prije Jusufa. To mi se (kao Bosnji) ne svidja.
Suton i jest centar. Osim sto Cedevita u rotaciji ima puno centara Jusufov problem je sto je rupetina u obrani. Taktcki u obrani u Sloveniji su jako lose radili s njime. Jednostavno cim njegov igrac ode na neki pik, ili mu naprave neki blok ili da igraju zonu Jusuf se doslovce pogubi. Takodjer skok mu je katastrofa s obzirom na visinu i gradju. To anticipranje igre mu je ispod svake kritike i na tome mora radit. Potecijal je ogroman i s vremeno doce do statusa nositelja igre kad popravi neke nedostatke

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 19 nov 2012, 00:02

konobar23 je napisao/la:
floyd je napisao/la:[Kontam da Andric i Bilan vise nisu mogli stajat na nogama. Ne vidim drugo objasnjenje. Treba im sirine za ovaj ritam europa-aba liga, pa mozda i Jusuf dobije koju minutu. Ali da sam ocekivao da ce ta minutaza biti malo veca - jesam. I sutona guraju na centra u jacim tekmama prije Jusufa. To mi se (kao Bosnji) ne svidja.
Suton i jest centar. Osim sto Cedevita u rotaciji ima puno centara Jusufov problem je sto je rupetina u obrani. Taktcki u obrani u Sloveniji su jako lose radili s njime. Jednostavno cim njegov igrac ode na neki pik, ili mu naprave neki blok ili da igraju zonu Jusuf se doslovce pogubi. Takodjer skok mu je katastrofa s obzirom na visinu i gradju. To anticipranje igre mu je ispod svake kritike i na tome mora radit. Potecijal je ogroman i s vremeno doce do statusa nositelja igre kad popravi neke nedostatke
Moje je misljenje da je Cedevita pogresan odabir kluba, ne da treba igrat u prvoj petorki isl. Za ovo ostalo me zaboli neka stvar. Ocekujes da neko s 18 g. odmah dominira u skoku i vlada taktikom. Neki to centri nikad i ne savladaju.

Da li bi ti volio sarica u splitu ili cedeviti, cisto po pitanju igrakog napretka? Bozo nema vremena razvijat nove radje i kukoce, covjek gleda svoju poziciju.

@N

suton je kesa

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 19 nov 2012, 15:01

Iz izjave Bože Maljkovića nakon utakmice sa mađarima,
Jusuf Nurkić dobio je pozitivnu ocjenu trenera koji kaže da zaslužuje i veću minutažu zbog odnosa prema treningu:
"To je igrač koji ima veliku perspektivu i jedini je u našoj momčadi koji može udariti blokadu. Igra s velikim srcem i zato je dobio minutažu. Ja već tri-četiri tjedna vidim da je spreman igrati."

Nadam se da je ovo najave njegove veće minutaže, konkurencija u Cedeviti je velika i jasno je da on kao najmlađi i najneiskusniji u toj konkurenciji, teško može izboriti veću minutažu,al dobro je, igranje u cedeviti mu omogućava da nasuprot sebe ima kvalitetne euroligaške i ABA centre, tako da se jasno može vidjeti gdje je dobar i posebno gdje je i u kom segmentu igre tanak u odnosu na te centre, nekada nije velika sreća imati punu minutažu u nekoj šaban ligi, jer to ne oslikava tvoj stvarni kvalitet, uglavnom neka mu je sa srećom, njegova veća minutaža čini ga konkurentnijim za naših 12 u Sloveniji, naročito sada kada su srbi sa nama u grupi, čime je čini mi se značajno umanjena šansa da nas Savović pojača, jer ga sve češće mediji i navijači pominju u kontekstu igrača koji bi im zbog skočnosti mogao valjati.

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 19 nov 2012, 16:18

Jusuf je nas mozda i najperspektivnija igrac , drago mi je sto se ne boji konkurencije i svaku priliku maksimalno iskoristava . Rezultati ce doci kad tad :)

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 19 nov 2012, 16:31

edinjo-bih je napisao/la:jusuf, sandro i dva nedima ;)
Samo ako drugi zaigra za nas :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 19 nov 2012, 16:43

Haman Bavke postao klasični zakrpa igrač,ekipe ga dovedu da popuni roster na par sedmica ili mjeseci i noga,niko ne računa ozbiljno na njeg.
Iskusni bh. košarkaš Edin Bavčić mogao bi napustiti redove francuskog Limogesa.
Limoges je nanizao tri poraza, a čelnici kluba brzo će rješavati probleme i spremni su praviti izmjene u igračkom kadru.

Posebno je razočarao Bavčić, koji je po dolasku u Limousin ostvario prosjeku 3.5 poena i 2.5 skokova u šest utakmica francuskog prvenstva.

Ranije su francuski mediji izvijestili da bi do utakmice sa Poitiersom Bavčić mogao raskinuti saradnju s klubom, a meč Limogesa i Poitiersa na programu je večeras u 20:30 sati.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 19 nov 2012, 23:58

Dylan Dog je napisao/la:Haman Bavke postao klasični zakrpa igrač,ekipe ga dovedu da popuni roster na par sedmica ili mjeseci i noga,niko ne računa ozbiljno na njeg.
Limoges je nanizao tri poraza, a čelnici kluba brzo će rješavati probleme i spremni su praviti izmjene u igračkom kadru.

Posebno je razočarao Bavčić, koji je po dolasku u Limousin ostvario prosjeku 3.5 poena i 2.5 skokova u šest utakmica francuskog prvenstva.

Ranije su francuski mediji izvijestili da bi do utakmice sa Poitiersom Bavčić mogao raskinuti saradnju s klubom, a meč Limogesa i Poitiersa na programu je večeras u 20:30 sati.
Zao mi je momka stvarno, bio je veliki potencijal,ali jednostavno nije imao u glavi to potrebno samopouzdanje za veci korak.

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 20 nov 2012, 01:11

armin dju je napisao/la:
Dylan Dog je napisao/la:Haman Bavke postao klasični zakrpa igrač,ekipe ga dovedu da popuni roster na par sedmica ili mjeseci i noga,niko ne računa ozbiljno na njeg.

Zao mi je momka stvarno, bio je veliki potencijal,ali jednostavno nije imao u glavi to potrebno samopouzdanje za veci korak.
Gdje ce imati kad su ga nasi seljaci u Sarajevu ismijavali dok je igrao za BOsnu,kako sam čitao davno i imali raznih povika na njegov izgled.To je ružno od publike i ostalo,šteta za Bavčića al imao je solidnu karijeru mada je mogao imati daleko bolju.Ali igrao je za Olimpiju,cinimi se,malo Njemačka,Turska,Rusija nadam se da je uzeo dosta para.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 20 nov 2012, 13:54

merdanovic je napisao/la: Gdje ce imati kad su ga nasi seljaci u Sarajevu ismijavali dok je igrao za BOsnu,kako sam čitao davno i imali raznih povika na njegov izgled.To je ružno od publike i ostalo,šteta za Bavčića al imao je solidnu karijeru mada je mogao imati daleko bolju.Ali igrao je za Olimpiju,cinimi se,malo Njemačka,Turska,Rusija nadam se da je uzeo dosta para.
Svasta, cuj seljaci u Sarajevu. Reci cu ti za Bavcica, da je imao najvecu podrsku jer je ulazio u ekipu i kao mladom igracu se dosta skandiralo. Medjutim njega je unistio Menso Bajramovic i Konakovic cija je deviza bila da sarajevska publika ubija Edu i da zbog nje ne moze da pruzi svoj puni potencijal.
Tada sam na ex kkbosna forumu napisao i danas stojim iza toga, da Edo gdje god da ode nece imati nista bolju igru od one u KK Bosni, lik jednostavno ima nesto u glavi neki problem koji ga sputava, pruza partije od fantasticnih do kriminalnih i to je tako.
Da je imao pravi razvog bio i bolji igrac, ovako je solidan, namijenjat ce se klubova, ali steta potencijala koji je neiskoristen.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

konobar23
Kontakt:

Post Postao/la konobar23 » 20 nov 2012, 14:06

floyd je napisao/la:
konobar23 je napisao/la:
Moje je misljenje da je Cedevita pogresan odabir kluba, ne da treba igrat u prvoj petorki isl. Za ovo ostalo me zaboli neka stvar. Ocekujes da neko s 18 g. odmah dominira u skoku i vlada taktikom. Neki to centri nikad i ne savladaju.

Da li bi ti volio sarica u splitu ili cedeviti, cisto po pitanju igrakog napretka? Bozo nema vremena razvijat nove radje i kukoce, covjek gleda svoju poziciju.

@N

suton je kesa
Cedeviti

zato sto je Saric igracki daleko iznad svojih godina, vec je medju nositeljima seniorske reprezentacije i on moze igrati na seniorskom euroligaskom nivou

Maljkovic je dao otkaz pa ako ga zamjeni Aco docicete na svoje

Miljan
Kontakt:

Post Postao/la Miljan » 20 nov 2012, 17:32

Joj da hoce Aco preuzeti Cedevitu :D
*** ŽIVOT ZA IGOKEU ***

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 20 nov 2012, 19:03

Mislim da mi mozemo proci grupu ako smo mogli sa gruzjom mocemo sa crnom gorom i sl vjerujem aci vjerujem momcima sve ce to doci na svoje

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: BlackRiver1987, Kaunas, Proximic i 23 gosta.