Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

JackW
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la JackW » 08 avg 2025, 21:15

Golemo da i BHT1 prenosi svečanu akademiju posvećenu Aliji Izetbegoviću. :salut:

TefalTava
Kontakt:

Post Postao/la TefalTava » 08 avg 2025, 21:35

avenija je napisao/la:
08 avg 2025, 18:37
Kad predeveraš fočanski i zenički zatvor zbog ideje,
Kad, kao predsjednik nezavisne i priznate države, u glavnom gradu te države, budeš kidnapovan od vojnika četvrte vojne sile u Evropi,
Kad budeš sabran i miran dok ti general te vojne sile drži uperen pištolj u tebe u transporteru, vozeći se kroz ulice glavnog grada države čiji si predsjednik,
Kad ti okupiraju 70% države čiji si predsjednik,
Kad, kao predsjednik države, pregovaraš i sa pobunjenicima i sa agresorima, iako to nisi dužan,
Kad imaš utemeljenja reći da srušena Ferhadija u Banja Luci i netaknuta Saborna crkva u Sarajevu dovoljno govore o jednima i o drugima,
Kad kao predsjednik države bar jednom posjetiš skoro svaki okupirani grad, bitniji položaj, tek oslobođenu kotu,
Kad se kao vrhovni komandant vojske koja brani državu, ne svetiš za do tad neviđene zločine vojski koje ti napadaju državu,
Kad čizma vojnika vojske, čiji si vrhovni komandant, ne kroči na teritoriju druge države,
Kad te natjeraju da zaustaviš vojsku, čiji si vrhovni komandant, u oslobađanju teritorije države, čiji si predsjednik, prijetivši ti bombardovanjem po glavi,
Kad te natjeraju da, kao predsjednik države, potpišeš nepravedan mir, suočen i sa agresijom i sa unutrašnjom pobunom protiv države,
Kad te španski "El Mundo" proglasi ličnošću godine,
Kad dobiješ priznanje Centra za demokratiju Sjedinjenih Američkih Država,
I kad ti na posljednji ispraćaj dođe 200.000 ljudi,
Onda je red da ti se iskaže, ako ne simpatija, onda bar poštovanje.
I kad prodas pola drzave jednim potpisom :kafa: :kafa: unistis ekonomiju kriminalnom privatizacijom, ubacis nepotizam i sve ostale nazadne sisteme kao sisteme upravljanja itd.itd.

Jednostavno pogresna osoba u pogrešnom vremenu

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 08 avg 2025, 21:40

TefalTava je napisao/la:
08 avg 2025, 21:35

I kad prodas pola drzave jednim potpisom :kafa: :kafa: unistis ekonomiju kriminalnom privatizacijom, ubacis nepotizam i sve ostale nazadne sisteme kao sisteme upravljanja itd.itd.

Jednostavno pogresna osoba u pogrešnom vremenu
Ali dobijes BiH u svojim granicama :kafa:

Ko jamio jamio

Prije ce se desiti jedinstvena drzava nego cijepanje granica/teritorije :kafa:
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 08 avg 2025, 21:42, ukupno mijenjano 1 put.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 08 avg 2025, 21:42

Baboon je napisao/la:
08 avg 2025, 12:42
Jedan od mitova koji se ustalio da je Alija bio predsjednik. BiH ni ova dejtonska niti ona kratkotrajna republika nije imala nikakvog predsjednika.
Za tebe se zna da ti je predsjednik bio i ostao Fikret Abdić.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 08 avg 2025, 22:06

Njemački kancelar Friedrich Merz najavio je da će njegova vlada zaustaviti sav izvoz oružja i vojne opreme Izraelu koji bi se mogao koristiti u Pojasu Gaze, kao odgovor na izraelski plan zauzimanja grada Gaze i posljedično cijele enklave.

"Njemačka do daljnjega neće odobravati izvoz vojne opreme Izraelu ako postoji mogućnost da se koristi u Gazi", rekao je Merz u izjavi koju je dao nekoliko trenutaka nakon objave izraelskih planova.

Istaknuo je kako je "sve teže razumjeti" na koji način bi izraelska vojna strategija mogla pridonijeti ostvarivanju legitimnih ciljeva. "U ovim okolnostima, njemačka vlada neće davati odobrenja za izvoz vojne opreme koja bi mogla biti upotrijebljena u Pojasu Gaze", dodao je kancelar.
Njemačka je tradicionalno jedan od najvećih izvoznika oružja u Izrael i jedan od najbližih saveznika. Prema podacima Stockholmskog međunarodnog instituta za istraživanje mira (SIPRI), u razdoblju od 2020. do 2024. godine Sjedinjene Američke Države bile su najveći dobavljač vojne opreme za Izrael, dok je Njemačka bila druga na tom popisu.

No, unatoč podršci, posljednjih je mjeseci novi kancelar Merz davao sve rezerviranije izjave u svjetlu katastrofalne situacije u Gazi koju je izazvao Izrael, pa tako ova odluka i nije toliko neočekivana.
Izraelski premijer Netanyahu smatra da Njemačka nagrađuje terorističku organizaciju Hamas djelimičnom zabranom izvoza oružja. Njegov ured je saopćio da je izrazio svoje razočarenje kancelaru Merzu.
Pukla tikva.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 08 avg 2025, 22:32

Ma nije pukla tikva, ovo je neki manevar iz nekih ( zasad) nepoznatih razloga.
Tolika je blokada medija za sve ovo što se dešava u Gazi, da se čovjek zamisli.
Nijemci se još peru od Juda, na sve načine pokušavaju sakriti sve ono loše što dolazi od njih. Šta stvarno misle i šta će dalje preduzimati to svakako odlučuje veliki brat. A tamo se ćifke itekako pitaju.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 08 avg 2025, 22:41

Bilaterarni odnosi ove dvije zemlje bili su doskora neprikosnoveni.

I ptice na grani znaju razlog, kao što
to znaju i to da se Švabo kiselo smije na pomen Izraela.

Zbog toga je opis - pukla tikva, najbolji izraz za ovaj kancelarov potez.

Genocid u Gazi, objelodanio je gnjev mnogih država, što je prije bio tabu. Danas ih uveliko prozivaju Španci, Irci, Norvežani, Slovenci itd., tačnije establisment pomenutih.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

JackW
Kontakt:

Post Postao/la JackW » 08 avg 2025, 22:49

Od čega nema nikakve koristi sve dok ih podržavaju teroristi predvođeni narandžastim šizofreničarom.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 08 avg 2025, 22:51

svi znaju da je Alija kao prvi u Muslimana tada bio prisiljen da potpise mir ili bi i nas poceli tuci nato avioni, kao chetnike.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

TefalTava
Kontakt:

Post Postao/la TefalTava » 08 avg 2025, 23:05

muhamedhulk je napisao/la:
08 avg 2025, 22:51
svi znaju da je Alija kao prvi u Muslimana tada bio prisiljen da potpise mir ili bi i nas poceli tuci nato avioni, kao chetnike.
Isto je tako prisiljen bio da njegov nadređeni ministarpotpiše Washingtonski gdje je potpisao da pripoji federaciju BiH hrvatskoj on i lepi hare su nas mogli uništiti za sva vremena da dns budemo neka pokrajina u hrvatskoj

slika

Alija, lepi hare i sacirbeg dobro smo mi i prosli :bow:

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 09 avg 2025, 00:15

tramvajtrojka brat dere iste postove na dva foruma, golemo.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

JackW
Kontakt:

Post Postao/la JackW » 09 avg 2025, 00:21

baboedindzeko09 je napisao/la:
09 avg 2025, 00:15
tramvajtrojka brat dere iste postove na dva foruma, golemo.
Ne seri da je ovo onaj sa klixa? Botuje na 2 strane jbte, koji kapacitet :tokralju:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 09 avg 2025, 00:24

TefalTava je napisao/la:
08 avg 2025, 23:05
muhamedhulk je napisao/la:
08 avg 2025, 22:51
Isto je tako prisiljen bio da njegov nadređeni ministarpotpiše Washingtonski gdje je potpisao da pripoji federaciju BiH hrvatskoj on i lepi hare su nas mogli uništiti za sva vremena da dns budemo neka pokrajina u hrvatskoj

slika

Alija, lepi hare i sacirbeg dobro smo mi i prosli :bow:
Sta bolan, to si ti pobrko. To su Hrvati htjeli u koaliciju s nama (Federaciju), nakon sto smo ih vojno porazili u srednjoj Bosni. Washingtonskim sporazom su priznali poraz. To si skroz pobrko burazeru :rol:
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 09 avg 2025, 00:25, ukupno mijenjano 1 put.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 09 avg 2025, 00:25

tiketoke je napisao/la:
08 avg 2025, 20:24
S obzirom da se bliži i nova školska godina, sada su upitna i zapošljavanja u škole i provođenje tih konkursa.
Koliko je admin dramio jer su za ramazan bili skraćeni casovi, ako bi, ne daj Bože, nastavnici štrajkovali u KS, bila bi to epska katastrofa za adminovu djecu...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 09 avg 2025, 00:38

JackW je napisao/la:
09 avg 2025, 00:21
Ne seri da je ovo onaj sa klixa? Botuje na 2 strane jbte, koji kapacitet :tokralju:
Pa kad se priča o politici ili nekoj aktuelnoj temi oko ovih gluposti Dodika i sl., brat je tu, samo prekopira svoj post sa onog foruma, od slova do slova, od slike do slike :D

Hightower
Kontakt:

Post Postao/la Hightower » 09 avg 2025, 03:01

Vi ce te standardno misliti da trolam ali meni se ovo upravo desilo i gadi mi se sve.

Bio sam u kafiću i upoznao dvije cure. S jednom sam pričao oko dva sata, dok je druga gotovo cijelo veče šutila. Nisam je namjerno ignorisao, ali više sam kliknuo s njenom prijateljicom i fokusirao se na nju.

Pred kraj večeri ostali smo nas petoro – ja, te dvije cure i još dva tipa koji su se odjednom ubacili u priču. Nisu ušli normalno u razgovor, nego su sarkastično dobacivali. Jedan od njih me počeo malo podjebavati U tom trenutku, drugi lik gleda u onu šutljivu curu i govori joj: “Je li ti on pravi problem? Hajde da ga otjeramo.” Ta cura je rekla ne, ne

Tad mi je postalo jasno da su skontali kako je ta druga cura nervozna jer sam cijelu noć pričao s njenom prijateljicom, pa su to iskoristili da me izbace. Nakon toga su njih dvije pozvali na afterparty. Oni su bili u paru, ja sam bio sam – i očigledno su bili spremni da me napadnu.

Ja sam otisao nemam pojma kako je zavrsilo. Znam da se ja necu javiti toj curi ali isto tako :crazy: koji kreten moras biti da su spreman tipa napasti samo radi malo akcije.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 09 avg 2025, 03:39

Jest tebi druže dosadno u životu, idi stvarno izađi iz kuće i naguzi šta u pm.

Hightower
Kontakt:

Post Postao/la Hightower » 09 avg 2025, 03:41

baboedindzeko09 je napisao/la:
09 avg 2025, 03:39
Jest tebi druže dosadno u životu, idi stvarno izađi iz kuće i naguzi šta u pm.
Brate ja sam se upravo vratio iz grada. Ovo mi se desilo. Upoznam normalno curu i dva lika mi zamalo napravise problem.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 09 avg 2025, 09:54

Imaš li iskustva u radu na šalteru?
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 09 avg 2025, 10:05

I found freedom. Losing all hope was freedom.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Jabroni i 3 gosta.