FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

let3
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la let3 » 02 okt 2015, 19:30

Javier Mascherano: "Za mene su Xavi i Iniesta najkreativniji vezni igrači na svijetu, ali iznad svega, tu je Sergio Busquets."

"On ima talent da igra za bilo koju ekipu na svijetu, ali njemu Barça predstavlja sve. Doslovno rečeno on je savršen igrač, način na koji oduzima lopte, zatim njegove zavidne tehničke vještine, zaista nevjerovatno. Uvijek ga posmatram i pokušavam naučiti od njega."
kakvi hvalospjevi od strane Javiera :clap:

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 02 okt 2015, 19:44

Gundogan je strasan, lik igra kao da nije imao povredu ledja a itekako odgovara ovom sistemu

sta se ovaj Feghouli sam nudi :think:

i slijep covjek vidi da kvalitetan back-up u napadu treba, igras masu utakmica na 3 fronta i pretendujes na trofej u svakom a prve opcije su ti Munir i Sandro
messilla je napisao/la:Ne bi Yarmolenko. I njemu, kao i Feghouliju, ističe ugovor na kraju sezone. Gundogan je druga priča. Produžio je ugovor, a igra odlično za sada.

Mah Nolito puni 29 godina za 10-ak dana. On bi bio pravi Larsson. :mrgreen:
da ali samo jednogodisnje produzenje ;)
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 02 okt 2015, 20:21

Lillard je napisao/la:
Mokes je napisao/la:Negdje procitah da su Gundogan i Jarmolenko mete u januaru. Doduse bili bi prilico skupi, ali ima se, moze se.
Sad ce doci Lillard i napisati da napadac nije potreban, imaju Munir i Sandro :tralala:

Mada, sto se napadaca tice, ja bih radije nekog iskusnog, da preuzme ulogu koju je nekad imao Larson. Dvije asistencije u finalu protiv Arsenala majstora ove igre. Steta bi bilo da dovedu Nolita, a da on grije klupu, ipak predobar je igrac da bi propadao na klupi
Sta to Munir igra lose ili sta?

Igra jako dobro zasada, prva opciaj s klupe. Pa ne mozes ocekivat da neko sjedi na klupi stalno i uskoci na 20 minuta i zabija i cuda radi. Talent treba izbrusit. Niti je Munir mega talent kao sto se pricalo, niti je "propao" igrac. Pravilnim razvojem jednog dana moze bit prva postava, za Sandra nisam siguran.

Mislim Feghouli, wtf? Samo da Munir ovako nastavi i ne treba nitko.
Malo sam te pecnuo, ne zamjeri, nisam nista lose mislio :D
Cak sto i istomisljenici, i meni je draze kad se daje sansa igracima iz La Masie, nego dovodenje, ali nazalost sad je politika takva, trazi se uspjeh sad i odmah.
Sto se Munira i Sandra tice, meni je bolji Sandro iako je imao fulanih zicera. Mozda bi trebalo jednog od njih poslati na posudbu sezonu, a ovom drugom dati minutazu koju sad ova dvojica dijele, jer ovako oni nista ne mogu uraditi za ono malo vremena na terenu.

@Rajaz, fali Alba. Cini mi se da je Alaba jedini lijevi bek na tom popisu :oops:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 02 okt 2015, 20:31

Ne znam, meni je suludo bacat 30 milijuna na igraca s klupe, pogotovo ako ima 29 godina, sto je slucaj kod Nolita. Kvalitetan igrac, ali ako vec zelim kupit nekoga to sigurno ne bi bio 29-godisnjak. Ima mladjih i boljih rjesenja.

Malo me vec zivcira da je Samper izostavljen s popisa za Sevillu, a pozvan ja Camara :shock: .
Ako on nije buducnost kluba prodaj ga, jer vec iduce sezone moze bit dobar back-up, ako ne i ove. I mogao bi komotno mijenjat sva 3 veznjaka, a ne samo Busija. A ne da ti fakin' Gumbau bude prva zamjena :roll: .

Sergi Roberto bi trebao dobit mjesto na beku, ali nece. Alves tek potpisao produljenje, sumnjam da Lucho ima muda sjest ga na klupu. Iako Roberto igra vrlo dobro i u sredini. Vidjet cemo kakav ce bit na Sanchez Pizjuanu.

S Ardom u sastavu, za Gundoganom nema potrebe. Svejedno nece doc u sijecnju, a na ljeto ce se ganjat Pogba/Verratti zasigurno.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 02 okt 2015, 20:34

miki_92 je napisao/la:da ali samo jednogodisnje produzenje ;)
Da, ali do 2017. Svejedno će Feghouli i Yarmolenko biti jeftini.

Moja želja su Nolito i Gundo. Nolito je siguran, rekao bih. Za Gundu ćemo još vidjeti.
Squad (vs Sevilla): Bravo, Ter Stegen, Alves, Douglas, Pique, Bartra, Mascherano, Mathieu, Alba, Busquets, Rakitic, Gumbau, Sergi Roberto, Camara, Munir, Suarez, Sandro, Neymar #fcblive
Nema Sampera jbmti. :?

Danas na pressici
Luis Enrique: "Samper or Gumbau? I won't compare players, that's an unpleasant question. They're players for the future, both can help us."
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 02 okt 2015, 21:24

cuj Camara, idi ba Lucho u 3 pm
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 03 okt 2015, 01:02

Ne znam sta ce nam yarmolenko i gundogan,nolito puno bolja opcija od ukrainca,jezik,stil igre,moze igrat sve tri pozicije u napadu dok je ukrajinac vise neki poluspic a mi tu poziciju nemamo, onda nolito poznaje klub i ligu i trenera,dobar igrac,ne tolika zvijezda da bi mu bilo mizerno biti backup, a opet jako solidna zamjena za bilo koga od msn trojca

Arda ce biti dovoljno pojacanje za vezni red,on,roberto i maskerano dovoljni za backupe, vidal dovoljan za odbranu,samo ova trojica trebaju i niko vise,eventualno mozda i peti napac ako munir i sandro razocaraju,neko jeftin kome klupa nije mrska i to je to

Jesmo tanki s klupom, al sa ardom,vidalom i nolitom to je vec ljepota,sve se s njima moze pokrpiti, feguli je odlican i jeftin, al ne moze igrat ligu prvaka, niti poziciju spica jer je krilo kkasicno,sad dovesti i njega i nolita bilo bi previse,mada ja ne bi imo nista protiv,ako nije skuplji od 10 miliona jer mu istice ugovor, treba ga dovesti definitivno jer iako bi tesko nesto puno igrao pored msn i nolita, ako je prejeftin steta je ispustiti tu priliku
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 03 okt 2015, 11:13

Ma kakav Feghouli , iz Valencije sta treba dovesti je Gomes ili Mustafi.Ostalo nije taj level.Gaya je vrh bek ali steta upropastiti karijeru momku koji ce biti rezerva Albi narednih 5 godina.

MysticAladin
Kontakt:

Post Postao/la MysticAladin » 03 okt 2015, 11:28

Kakva su vaša očekivanja u ovom periodu bez Messija?! Da li ćete držati korak za Realom, kasniti 5-6 bodova do njegovog povratka, pobjeđivati redom?! Evo i Inieste nema, do januara vam je po meni težak period, posebno ovo dok Messija nema.

BTW, Bravo je, za Ter Stegena koji eto ima potencijala više, Buffon lično i ne znam što on ne brani!
I krv svoju za Bosnu moju i život svoj za Juve moj!!!

Petardaa
Kontakt:

Post Postao/la Petardaa » 03 okt 2015, 11:54

MysticAladin je napisao/la:Kakva su vaša očekivanja u ovom periodu bez Messija?! Da li ćete držati korak za Realom, kasniti 5-6 bodova do njegovog povratka, pobjeđivati redom?! Evo i Inieste nema, do januara vam je po meni težak period, posebno ovo dok Messija nema.

BTW, Bravo je, za Ter Stegena koji eto ima potencijala više, Buffon lično i ne znam što on ne brani!
Bravo je bio povrijeđen 1 mjesec i tek je se sad oporavio. Evo ti utakmice koje će Barca odigrati bez Messija pa sam procjeni koje bi trebali dobiti

slika

Jedino je teška ova protiv Seville koja se igra danas, a ostale bi valjda trebali dobiti. S tim da ja očekujem da Messi i protiv Villareala odigrao barem 1 poluvrijeme, a to je njemu dovoljno da riješi utakmicu :kafa: Real u isto vrijeme mora u gostima igrati protiv Atletica, Celte i Seville tako da bi i oni trebali barem 1 kiksati

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 03 okt 2015, 12:25

Dobro, malo je nezahvalno govoriti koliko će se kiksati, ali u svakom slučaju ne bi trebali mnogo bodova ispustiti. U naredna tri mjeseca tu su tri teška gostovanja, protiv Seville danas, protiv Reala narednog mjeseca i protiv Valencie u decembru (dok je Real do ovog momenta odradio samo teško gostovanje u Bilbau). Sve ostale utakmice se igraju kod kuće, s iznimkom Getafea. Od utakmica kod kuće, kao najozbiljnija ekipa se ističe Villarreal, s njima je bilo mnogo problema prošle sezone.

slika
E ovo mi se već više dopada nego 4-4-2.

Dok se md odlučio za tradicionalnu postavku
slika

slika
Zadnja pobjeda Seville u La Ligi prije 7.5 godina upravo na Pizjuanu. Prošle sezone Sevilla došla od 0-2 do 2-2, zatim narednu utakmicu od 1-4 do 4-4.

Odsustva
Sevilla: Beto, Carrico, Escudero, Kakuta, Nico Pareja, Rami. Upitni Vitolo i Llorente.
Barcelona: Messi, Rafinha, Iniesta, Vermaelen, Adriano

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 03 okt 2015, 13:03

Tradicionalno nezgodno gostovanje danas. Bojim se da opet nećemo imati pravi odgovor na presing Seville sa ovakvim sastavom, a s tim greške su neminovne i naravno olako primljeni gol. Meni se sviđa ova 3-5-2, gdje bi imali dominaciju u sredini, sa pokretljivim napadom, ovo standardno sa 4-3-3, već na vidiku dosta problema, a kao što gledam Lucho neće ništa eksperimentisati pa nam slijedi patnja danas.
Mes Que Un Club

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 03 okt 2015, 13:05

Da, i pored toga bi daleko bolje zatvarali kontre. Bojim se da nas ne torpeduju kao Celta sa ovom 4-3-3. :crazy:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 03 okt 2015, 13:08

Pa će onda poslije meča izjava Lucha biti: "ovi igrači zaslužuju da im se vjeruje, bla bla bla" :D
Mes Que Un Club

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 03 okt 2015, 13:09

Sevilla je trenutno ****. Sa Messijem ili bez, sa Iniestom ili bez, sa bilo kim ili bez, nema nikakvih izgovora za nepovoljan rezultat danas. Odnosno za losu igru.

Da se radi o standardnoj Sevilli u redu, ali...

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 03 okt 2015, 13:13

Realno, i oni i mi smo u qrcu teškom, zbog toga očekujem otvorenu tekmu. Vidjećemo ko će se dići iz pepela sa ovom pobjedom, ali i Sevilla će biti kao ranjeni lav. Očekujem da oni krenu svim silama, a onda bismo mi na kontre mogli to dobiti.
Mes Que Un Club

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 03 okt 2015, 14:44

Ig Mathieu: "May God bless us and protect us ⚽️"

slika

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 03 okt 2015, 15:19

Barcelona line-up (official): Bravo - SergiRoberto Pique Mathieu Alba - Busquets Mascherano Rakitic - Munir Suarez Neymar #fcblive
Yebem ti dan :facepalm:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 03 okt 2015, 15:23

nema alvesa, nemam problema

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 03 okt 2015, 15:28

Sportklub 1
acestream://c80a1b61077511d8d3859d869c17d104db50e1e3

Imate na **** spanski stream ako vam je veći cejf ;)

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Beli98, enobarca i 24 gosta.