Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
@pinoglavi ni slucajno. Memija ce biti ekstra igrac, znas i sam koliko je liga syebana i koliko je tesko odskakati. Duljevica sam stavio bez ikakve subjektivnosti, kad prodje odredjeno vrijeme to ce sve biti ok kao i sa Cimirotom. Ovoj reprezentaciji ne trebaju rekreativci i ono koji "moraju" igrati a stete nam tipa Ibisevic i kompanija, mora uci nova generacija igraca. Kladim se evo sad da ce naredni Mesin spisak biti najblize ovome.
Sabinho
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
Nema tu niakakvog premalanja. Evo kad se igrao derbi 2014.god. u FKS su igrali Cimirot i Jajalo a sa druge strane Hodzic. Sva trojica su sada legitimni kandidati za nastupe u svakoj utakmici a tada da ih je neko spomenuo prosipala bi se ova tvoja prica.Omark je napisao/la:Ne volim to prelamanje, ako sam stavio igrača Želje, nek tu bude i igrač Sarajeva i obratno.
Relno govoreći, Memija se ove sezone utopio u sivilo ekipe i nije imao nekih pretjeranih bljeskova i nije pokazao da bi trebao biti u reprezentaciji, izuzev Evrope gdje je igrao odlično.
Vranješ, Bičakčić, Mujdža- krpit ćemo se dok Memija malo ne poboljša svoju igru ili dok se ne pojavi neko drugi.
Sabinho
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
Bit ce ekstra, i ja vjerujem ali mislim da nije jos nivo reprezentacije.Bolanos je napisao/la:@pinoglavi ni slucajno. Memija ce biti ekstra igrac, znas i sam koliko je liga syebana i koliko je tesko odskakati. Duljevica sam stavio bez ikakve subjektivnosti, kad prodje odredjeno vrijeme to ce sve biti ok kao i sa Cimirotom. Ovoj reprezentaciji ne trebaju rekreativci i ono koji "moraju" igrati a stete nam tipa Ibisevic i kompanija, mora uci nova generacija igraca. Kladim se evo sad da ce naredni Mesin spisak biti najblize ovome.
Duljevic me uopste nije impresionirao s obzirom da niti ima konstantu dobrih igara niti ima dobru statistiku, a igra u najefikasnijem timu lige gdje je u spicu najbolji napadac lige, a iza njega odlican bek. Ne znam, mislim da je morao vise ako hoce u reprezentaciju, ali eto razilazimo se sigurno oko ovoga

Nad tobom sunce najljepše sja
Naravno da je morao ali ovo svakako pisem jer znam da ce biti na narednom spisku. Ja kazem kao i sa Cimirotom, neka vrijeme pokaze. Znas kakav je cirkus u FKS i da je tu tesko biti dobar, siguran sam da je igrao kod vas imao bi pet puta jacu statistiku ali ona je nebitna, pogledaj moj potpis i uprkos njemu Duljevic je tri puta jaci igrac od njega (banalan primjer).pinoglavi je napisao/la:Bit ce ekstra, i ja vjerujem ali mislim da nije jos nivo reprezentacije.Bolanos je napisao/la:@pinoglavi ni slucajno. Memija ce biti ekstra igrac, znas i sam koliko je liga syebana i koliko je tesko odskakati. Duljevica sam stavio bez ikakve subjektivnosti, kad prodje odredjeno vrijeme to ce sve biti ok kao i sa Cimirotom. Ovoj reprezentaciji ne trebaju rekreativci i ono koji "moraju" igrati a stete nam tipa Ibisevic i kompanija, mora uci nova generacija igraca. Kladim se evo sad da ce naredni Mesin spisak biti najblize ovome.
Duljevic me uopste nije impresionirao s obzirom da niti ima konstantu dobrih igara niti ima dobru statistiku, a igra u najefikasnijem timu lige gdje je u spicu najbolji napadac lige, a iza njega odlican bek. Ne znam, mislim da je morao vise ako hoce u reprezentaciju, ali eto razilazimo se sigurno oko ovoga

Sabinho
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
Ne vidim kako nam štete igrači koji razvaljuju u Bundesligi. Svaka čast 'novajlijama' ali ipak je to ispodprosječan fudbal.Bolanos je napisao/la:Ovoj reprezentaciji ne trebaju rekreativci i ono koji "moraju" igrati a stete nam tipa Ibisevic i kompanija, mora uci nova generacija igraca.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Konkretno Ibisevic nam smeta jer se zbog njega mora mijenjati koncepcija igre (da bi igrao) a Mesa nema muda da ga drzi na klupu. Jasno je da je Dzekson svakako standardan u prvih 11 a ovaj dva puta uzastopno da ne udje u igru napravio bi frku i otisao iz repke. Mesa (bilo koji drugi trener koji nije autoritet) se toga boji i on mora biti tu.Virtu4l je napisao/la:Ne vidim kako nam štete igrači koji razvaljuju u Bundesligi. Svaka čast 'novajlijama' ali ipak je to ispodprosječan fudbal.Bolanos je napisao/la:Ovoj reprezentaciji ne trebaju rekreativci i ono koji "moraju" igrati a stete nam tipa Ibisevic i kompanija, mora uci nova generacija igraca.
Sabinho
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
Ma kakvi, Vedad je pola reprezentativne karijere proveo na klupi i nikad mu nije smetalo, niti se ikada žalio. Govorimo o najboljem momku u reprezentaciji. Ne znam zašto imaš takvo mišljenje o Vedadu i to da bi on pravio neke frke, kad svi dobro znamo da je on jedini igrač koji to nikada ne bi napravio.Bolanos je napisao/la:Konkretno Ibisevic nam smeta jer se zbog njega mora mijenjati koncepcija igre (da bi igrao) a Mesa nema muda da ga drzi na klupu. Jasno je da je Dzekson svakako standardan u prvih 11 a ovaj dva puta uzastopno da ne udje u igru napravio bi frku i otisao iz repke. Mesa (bilo koji drugi trener koji nije autoritet) se toga boji i on mora biti tu.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Igra na poziciji gdje se gleda statistika, a liga je losa i u ako ga smatramo reprezentativnim kalibrom morao je vise ove polusezone, ili prosle sezone. I ja nesto mislim da ce dobiti poziv, vjerujem da ce se i prodati u jak klub pa je onda sve na njemu. Sto se mene tice nek mu je sa srecom da bude jedan od najboljih igraca reprezentacije, samo mislim da trenutno nije taj nivo da mozemo reci uvedi Duljevica, kada Lulica ne ide.Bolanos je napisao/la:Naravno da je morao ali ovo svakako pisem jer znam da ce biti na narednom spisku. Ja kazem kao i sa Cimirotom, neka vrijeme pokaze. Znas kakav je cirkus u FKS i da je tu tesko biti dobar, siguran sam da je igrao kod vas imao bi pet puta jacu statistiku ali ona je nebitna, pogledaj moj potpis i uprkos njemu Duljevic je tri puta jaci igrac od njega (banalan primjer).Uzmi zq primjer majstora Zebu, kad je trebao okrenuti karijeru i dokazati se u reprezentaciji zayebao je, da se tad pokazao ne bi danas igrao kod vas.
A naviku od ranije, da zovemo igrace da sjede na klupi a da ne pomisljamo da udju bez obzira na rezultat, dakle te neke motivacione pozive i ne gotivim bas.
Ako ga pozove, a mislim da hoce, nadam se da ce se dokazati na prijateljskoj.
Nad tobom sunce najljepše sja
Ne sumnjam ja da će ga pozvati, Meša je krenuo poltronski i uvlakački, a to će mu se na kraju obiti o glavu.pinoglavi je napisao/la:Ako ga pozove, a mislim da hoce, nadam se da ce se dokazati na prijateljskoj.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
E ovo se slazem za pozive cisto radi reda. Radio je to Pape, Mesa nastavio. Recimo on poziva Stojana Vranjesa i drzi na tribinama a stavlja u vezu Ognjena. Apsurd- Ognjen to ne moze igrati a Stojan je opcenito kvalitetniji igrac. Ima tu jos primjera.pinoglavi je napisao/la:Igra na poziciji gdje se gleda statistika, a liga je losa i u ako ga smatramo reprezentativnim kalibrom morao je vise ove polusezone, ili prosle sezone. I ja nesto mislim da ce dobiti poziv, vjerujem da ce se i prodati u jak klub pa je onda sve na njemu. Sto se mene tice nek mu je sa srecom da bude jedan od najboljih igraca reprezentacije, samo mislim da trenutno nije taj nivo da mozemo reci uvedi Duljevica, kada Lulica ne ide.Bolanos je napisao/la:Naravno da je morao ali ovo svakako pisem jer znam da ce biti na narednom spisku. Ja kazem kao i sa Cimirotom, neka vrijeme pokaze. Znas kakav je cirkus u FKS i da je tu tesko biti dobar, siguran sam da je igrao kod vas imao bi pet puta jacu statistiku ali ona je nebitna, pogledaj moj potpis i uprkos njemu Duljevic je tri puta jaci igrac od njega (banalan primjer).Uzmi zq primjer majstora Zebu, kad je trebao okrenuti karijeru i dokazati se u reprezentaciji zayebao je, da se tad pokazao ne bi danas igrao kod vas.
A naviku od ranije, da zovemo igrace da sjede na klupi a da ne pomisljamo da udju bez obzira na rezultat, dakle te neke motivacione pozive i ne gotivim bas.
Ako ga pozove, a mislim da hoce, nadam se da ce se dokazati na prijateljskoj.
@virtu ja nemam nista protiv Vede, svaka mu cast za sve ali sam misljenja da su on i slicni njemu put da ne vidimo vise velika takmicenja. Prosao sve sto je trebao, usao u fine godine, nije kalibar da igra na kvalitet. Slicnog sam misljenja i za Lulica ali je mladji i nadam se da ce se trgnuti jer je krilo broj jedan po kvalitetu.
Sabinho
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
Ja ću ti opet ponoviti da Vedad Ibišević nije nikakva smetnja ovoj reprezentaciji i da bi bilo krajnje neozbiljno ne pozivati ga, on je uvijek isti kalibar, ništa se nije promijenilo za sve ove godine. Čovjek igra u trećeplasiranoj ekipi Bundeslige, i to igra fantastično, ne mogu vjerovati da uopšte diskutujemo o njegovom pozivu. Posebno kad vidimo da su druge opcije drugoligaši ili igrači iz ispodprosječnih liga. Kad neko od njih izraste u igrača, onda ćemo o tome.Bolanos je napisao/la:@virtu ja nemam nista protiv Vede, svaka mu cast za sve ali sam misljenja da su on i slicni njemu put da ne vidimo vise velika takmicenja. Prosao sve sto je trebao, usao u fine godine, nije kalibar da igra na kvalitet.
Mi utakmice gubimo zbog loše odbrane i manjka kreativnosti u veznom redu, nikako zbog napadača.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ja mislim da je nasa idealna formacija ona sa jednim napadacem a to je Edin u svakom slucaju. Ukoliko imamo odgovarajuci rezultat on je tu da igra do kraja, ukoliko nam treba drugi tip napadaca tu je Djuric zbog dominacije u vazdusnim duelima sto nas je i odvelo u baraz. Hodzic je tu zbog majstorija i perspektive. Ukoliko i bude pozivan, ovo mu je svakako zadnji ciklus. Ja se nadam da ce se Mesa okrenuti mladjim opcijama zbog same repke a Vedo i ako bude to meni ne smeta ali ce odustati od repke ako ne zaigra u prve 3-4 tekme nikako a to odmah donosi losu atmosferu.Virtu4l je napisao/la:Ja ću ti opet ponoviti da Vedad Ibišević nije nikakva smetnja ovoj reprezentaciji i da bi bilo krajnje neozbiljno ne pozivati ga, on je uvijek isti kalibar, ništa se nije promijenilo za sve ove godine. Čovjek igra u trećeplasiranoj ekipi Bundeslige, i to igra fantastično, ne mogu vjerovati da uopšte diskutujemo o njegovom pozivu. Posebno kad vidimo da su druge opcije drugoligaši ili igrači iz ispodprosječnih liga. Kad neki od njih izraste u igrača, onda ćemo o tome.Bolanos je napisao/la:@virtu ja nemam nista protiv Vede, svaka mu cast za sve ali sam misljenja da su on i slicni njemu put da ne vidimo vise velika takmicenja. Prosao sve sto je trebao, usao u fine godine, nije kalibar da igra na kvalitet.
Mi utakmice gubimo zbog loše odbrane i manjka kreativnosti u veznom redu, nikako zbog napadača.
Sabinho
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
Virtu4l je napisao/la:Ja ću ti opet ponoviti da Vedad Ibišević nije nikakva smetnja ovoj reprezentaciji i da bi bilo krajnje neozbiljno ne pozivati ga, on je uvijek isti kalibar, ništa se nije promijenilo za sve ove godine. Čovjek igra u trećeplasiranoj ekipi Bundeslige, i to igra fantastično, ne mogu vjerovati da uopšte diskutujemo o njegovom pozivu. Posebno kad vidimo da su druge opcije drugoligaši ili igrači iz ispodprosječnih liga. Kad neko od njih izraste u igrača, onda ćemo o tome.Bolanos je napisao/la:@virtu ja nemam nista protiv Vede, svaka mu cast za sve ali sam misljenja da su on i slicni njemu put da ne vidimo vise velika takmicenja. Prosao sve sto je trebao, usao u fine godine, nije kalibar da igra na kvalitet.

Sta ovo rece bolan ne bio. Vedad ima tri faze u karijeri:
Do povrede u Hoffenheimu ( vrhunac ona polusezona kad je bio među boljim devetkama Liga petice, tipa sad Vardy ili Kane prosle sezone)
Poslije povrede do SP u Brazilu ( odigrao kvalifikacije zivota, na SP bio i od Dzeke korisniji, opet overall losiji nego 2008 ali 2013 i 14 godine u solidnoj formi bio )
Poslije Svjetskog ( napadac koji nije u rangu ni Zlatana Muslimovića. Smiješan postao s pokusajima driblinga, ona bicikla kad mu lopta ostane .. Kulminacija tuge kad su humanitarne utakmice bile organizovane ne bil' gol dao, tipa Andora kući. Sve sam kriv i u Stutgartu zasro suspenzija, godine ga stigle )
Sto bi Englezi rekli past his prime pune dvije godine već.
Dovoljno je bilo vidjeti izgubljen SVAKI zracni duel i protiv Kipra i protiv Velsa.
Da se nije Milan pojavio u te dvije tekme doslo bi do izrazaja koliki je podbačaj Vedo postao.
Vrijeme za Aru i neke nove klince
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.
Sve je to šbbkbb. Neozbiljno je Vedada označiti kao nekoga ko bi mogao urušiti atmosferu kad je on taj koji je uvijek diže, a klupa mu nikad nije bila problem.Bolanos je napisao/la:Ja mislim da je nasa idealna formacija ona sa jednim napadacem a to je Edin u svakom slucaju. Ukoliko imamo odgovarajuci rezultat on je tu da igra do kraja, ukoliko nam treba drugi tip napadaca tu je Djuric zbog dominacije u vazdusnim duelima sto nas je i odvelo u baraz. Hodzic je tu zbog majstorija i perspektive. Ukoliko i bude pozivan, ovo mu je svakako zadnji ciklus. Ja se nadam da ce se Mesa okrenuti mladjim opcijama zbog same repke a Vedo i ako bude to meni ne smeta ali ce odustati od repke ako ne zaigra u prve 3-4 tekme nikako a to odmah donosi losu atmosferu.
Meša će se okrenuti onome što mu se servira, da bi zadovoljio sve strane. Dva selektora prije njega su udarila svoj pečat reprezentaciji i imali su fenomenalne periode kad smo prašili sve redom. Mešin dosadašnji pristup ne obećava, mnogo priče, lijepo upakovane, ali na terenu se ništa od toga nije vidjelo. Taktički je totalno podbacio i da nije bio hazarder sa Đurićem, sigurno bi dobio najgoru moguću ocjenu.
Još uvijek ne vidim njegov koncept i sistem po kojem će nas voditi. Njegovi prethodnici su tu bili jasni, igrali su najljepši mogući fudbal, za gol više, a znali su biti mudri kad nam je trebalo. Za sve to je potrebna određena doza sreće, nekad smo je imali, nekad nismo, ali generalna ocjena je da su bili uspješni.
Treba biti pošten pa priznati da mu je posao dodatno otežan zbog nekih pozicija na kojima smo u deficitu, kao npr desni bek, desno krilo, igrač ispred Pjanića i Bešića. Ima on igrače za to, ali niti jedan od njih nije toliko dobar da kažemo 'e to je to, napokon je pozicija kvalitetno popunjena'.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
@virtu najvise me i brine taj dio o zadovoljavanju svih strana.
Sabinho
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
E zato sam volio Blaževića i Sušića, zato što ih je bolio qrac šta misle novinari, fejsbukaši, forumaši i kompanija, i zbog toga su nas doveli tamo gdje smo bili.Bolanos je napisao/la:@virtu najvise me i brine taj dio o zadovoljavanju svih strana.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
To je to. Pa sjecas li se recimo Muzurovica koji nije mogao prisustvovati utakmici jer je zavrsio u bolnici zbog takvih stvari? Mesa ce sve uraditi da zadovolji svaku stranu i ide direktno u propast jbg a ima dobru namjeru. Bilic je recimo isto bio ravnodusan prema svemu i obiljezio hrvatsku repku a iza njega dosao Stimac sa pricom i popusio ubrzo.Virtu4l je napisao/la:E zato sam volio Blaževića i Sušića, zato što ih je bolio qrac šta misle novinari, fejsbukaši, forumaši i kompanija, i zbog toga su nas doveli tamo gdje smo bili.Bolanos je napisao/la:@virtu najvise me i brine taj dio o zadovoljavanju svih strana.
Sabinho
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
Imaš onaj Muzurovićev intervju na izvoru gdje je otkrio dosta toga. Mada je prerano za neku ocjenu, meni ovo ne miriše na dobro iako ima sasvim dovoljno vremena da se sve dovede u red. Treba mu se skinuti pritisak u prijateljskim utakmicama, neka rezultat bude u drugom planu samo da se nađe rješenje na kritičnim pozicijama.Bolanos je napisao/la:To je to. Pa sjecas li se recimo Muzurovica koji nije mogao prisustvovati utakmici jer je zavrsio u bolnici zbog takvih stvari? Mesa ce sve uraditi da zadovolji svaku stranu i ide direktno u propast jbg a ima dobru namjeru. Bilic je recimo isto bio ravnodusan prema svemu i obiljezio hrvatsku repku a iza njega dosao Stimac sa pricom i popusio ubrzo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Daj link jbt znam da je zavrsio u bolnici jer nije Mehmedaliju Covica odabrao zs prvih 11.Virtu4l je napisao/la:Imaš onaj Muzurovićev intervju na izvoru gdje je otkrio dosta toga. Mada je prerano za neku ocjenu, meni ovo ne miriše na dobro iako ima sasvim dovoljno vremena da se sve dovede u red. Treba mu se skinuti pritisak u prijateljskim utakmicama, neka rezultat bude u drugom planu samo da se nađe rješenje na kritičnim pozicijama.Bolanos je napisao/la:To je to. Pa sjecas li se recimo Muzurovica koji nije mogao prisustvovati utakmici jer je zavrsio u bolnici zbog takvih stvari? Mesa ce sve uraditi da zadovolji svaku stranu i ide direktno u propast jbg a ima dobru namjeru. Bilic je recimo isto bio ravnodusan prema svemu i obiljezio hrvatsku repku a iza njega dosao Stimac sa pricom i popusio ubrzo.
Sabinho
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
Vedad Ibisevic...
Da ste imalo pratili Hertu ove sezone uvidjeli biste da je ovo maltene onaj stari Vedo iz Hoffenhaima...da nije morao propustiti 8 tekmi ove sezone sigurno bi na kontu imao oko 15 golova...uz to njegova igra u klubu je na visokom nivou...reprezentacija je druga prica...nismo imali igre ni u jednoj tekmi tako da ni on nije mogao vise..
Zao mi je, ali ovog momka ima da gledate jos min 3 godine kao drugog napadaca, odmah iza Edina Dzeke...pa njemu je 31 godina a ne 36 ka Spahi, halo bolan, dozovite se....
Ni Hodzic, ni Bajic niti bilo ko mu jos uvijek nisu ni do one stvari, bez obzira na njihov potencijal koji imaju, a koji, vidjet cemo kako ce iskoristiti...
Da ste imalo pratili Hertu ove sezone uvidjeli biste da je ovo maltene onaj stari Vedo iz Hoffenhaima...da nije morao propustiti 8 tekmi ove sezone sigurno bi na kontu imao oko 15 golova...uz to njegova igra u klubu je na visokom nivou...reprezentacija je druga prica...nismo imali igre ni u jednoj tekmi tako da ni on nije mogao vise..
Zao mi je, ali ovog momka ima da gledate jos min 3 godine kao drugog napadaca, odmah iza Edina Dzeke...pa njemu je 31 godina a ne 36 ka Spahi, halo bolan, dozovite se....
Ni Hodzic, ni Bajic niti bilo ko mu jos uvijek nisu ni do one stvari, bez obzira na njihov potencijal koji imaju, a koji, vidjet cemo kako ce iskoristiti...