FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

harden
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la harden » 06 apr 2022, 23:18

S-Y-L-A-R je napisao/la:
06 apr 2022, 23:15
Moze i gore svakako. Kad u revansu pomisli da mora sa 3 nazad. :yawn:
Kako sam do sad za svaku utakmicu pomislio da je to ta i da ce procepiti, mogu se i nadati za tu vala :mrgreen:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

robben
Kontakt:

Post Postao/la robben » 06 apr 2022, 23:30

Kad ti je glavni igrač Miler na kojeg mnogi svršavaju, kad ti vezu čini Kimih koji ima sve osim kvaliteta veznjaka i na kojeg se takođe svršava jel kofol ima neki mentalitet, Musiala koji ne zna jel došao ili pošao na ovoj poziciji nema se šta drugo očekivati. Žalosno da ne može žalosnije. Jedini korektan bio Hernandez i donekle Davies ovo ostalo da te Bog sačuva. Bolje i sad ispast nego da nad klop kara u polufinalu. Podhitno rastjerati sve ove zvijezdice koje traže po 20 milijona a ne možeš stvoriti priliku ekipi koju su elće i kadiz karali u zadnje vrijeme. Nažalost daleko smo mi od evropskog vrhaa posebno španaca i Engleza.
joj hamo vidi mu glave

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 06 apr 2022, 23:39

Hasana prvo otjerat pa onda pocet radit.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 06 apr 2022, 23:55

Koliko neiskustva treba imati pa dati Daviesu cijelu prvu utakmicu u ovoj godini i to ovakvog intenziteta. Momak se nije osjećao dobro nakon kraja, daj Bože da ne bude ponovo odsustvo. Proći će se ovo, nemam brige za to, bit će 3 razlike kući. Ali ovakav način, visoko postavljana odbrana, malokrvnost, nedostatak nekih automatizama što su bili kod Flicka, općenit pristup igri, to je jedna petica sa lukom od Kloppa na Anfieldu. Ostaje 20-25 dana nade za nekim promjenama.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 apr 2022, 23:56

Ali Kimmicha, koji kaže da više voli igrati u veznom redu, te je i u Elfu tu, Bayern ga premjesti na toj poziciji iako škripi desna strana, odlična odluka.

Kimmich desni bek, Goretzka - Thiago vezni red, mnogo bolje, ali eto, Hasan je planirao drugačije, a igrač je iznad kluba. Evo Pavard isto voli više stopersku poziciju, pa će je igrati. Bayern zvani ispuni mi želju.

Hernandez igra beka i stopera i nikad se nije bunio po tom pitanju. Čovjek gine svaku utakmicu, i profesionalac je.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 07 apr 2022, 00:01

Vise nema Thiaga i ne postoji nikakva opcija da se igra nesto a da je Kimmich desno. Pare za tako kvaltietnog veznjaka se isto tako nece dati, nemojte se lagati.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 07 apr 2022, 00:06

Ajde naći će se bez problema onih koji će za puno manje pare nabacivati balone iz kornera i sa sredine i režati ako ih se suparnički igrač usudi dodirnuti na terenu.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 07 apr 2022, 00:30

harden je napisao/la:
06 apr 2022, 23:05
isakovich je napisao/la:
06 apr 2022, 23:00
Sane ulazi a izgleda kao da je samo ustao i to mahmuran,kriminalno Nagelsmane kriminalno .Al hajd nek se uči možda i bude nešto od njega 😉
Možda i bude nešto, ja i dalje mislim da će biti, samo nije Bayern da se učiš na njemu. Nisam se ni ja ucio na Megan Fox nego Dževahiri iz Bužima.
Zlaja83 je napisao/la:
06 apr 2022, 23:04
i ne bi bilo fer da sa ovakvom igrom uzmemo klempu.
Baš bih volio da i mi sa smećarskom igrom uzmemo LP, ne bi bili ni prvi ni zadnji.
Uci se on itekako na Bayernu, što napisa neko Bayern isto Leipzig u LP.
Ccc ni to bez Buzima ne može proći, postavlja standarde po Bihacu,ozimice nista ,mrka kapa,slab prolaz kod gradskih "dama"😄😄😄😄.
Teško da Bayern sta uzme smecarski, da bar imaju želju,smrdi na bojkot pa makar.
VOLIM BAYERN

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 07 apr 2022, 00:34

Rezultat je loš, ali rezultat je u stvari dobar kakav je mogo bit.

Jasno da će Villareal ispast, zapravo je već ispao večeras kad je propustio da vas natanka sa tri komada.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 apr 2022, 00:36

harden je napisao/la:
07 apr 2022, 00:01
Vise nema Thiaga i ne postoji nikakva opcija da se igra nesto a da je Kimmich desno. Pare za tako kvaltietnog veznjaka se isto tako nece dati, nemojte se lagati.
Pogba i Kessie besplatni, ugovor im ističe, ali nas ne zanimaju, nemaju kvalitet za nas, a imaju Sabitzer, Sarr, Roca, Arp i slični, čiji transferi su skandalozni (plate) :)

Recimo ističe ugovor Dybali, a mi smo se odlučili za Comana i 99,9% za Gnarbya.

Stoperski smo doveli Upamecana za 40 miliona eura, Sulea smo pustili, a Rudiger i Christensen su besplatni bili, a nećemo ni njih.

Imamo mogućnost da kao zamjenu za Lewu dovedemo Belottia (klupa), nećemo ni to.

Hoćeno Mazraouia jer mu ističe ugovor i jer nije skup na plati. Isto kao Ginter.

Nekad se treba izvaliti keš i na plate, a da nemamo pare je laž. Fudbal je postao kao football managera i pitanje je dana kada to nećemo moći više pratiti. Bayern plaća danak manjku televizijski prava koji su mizerne u odnosu na Engleze, te nekvalitet lige, gdje dolazi do opuštanja kroz sezonu. Koliko je očajna Bundesliga pokazuje i činjenica da je BvB ispao u Ligi prvaka u grupi sa Ajaxom, Besiktasem i Sportingom, i to je uspjeh. Da to nije sve, pokazala je i Evropska liga u kojoj su uspjeli ispasti od škotskog predstavnika u vidu Glasgow Rangersa.

PS: Origi-u ističe ugovor, ali mi imamo Choupo Motinga :kafa:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 07 apr 2022, 00:50

dirkules je napisao/la:
06 apr 2022, 23:55
Koliko neiskustva treba imati pa dati Daviesu cijelu prvu utakmicu u ovoj godini i to ovakvog intenziteta. Momak se nije osjećao dobro nakon kraja, daj Bože da ne bude ponovo odsustvo. Proći će se ovo, nemam brige za to, bit će 3 razlike kući. Ali ovakav način, visoko postavljana odbrana, malokrvnost, nedostatak nekih automatizama što su bili kod Flicka, općenit pristup igri, to je jedna petica sa lukom od Kloppa na Anfieldu. Ostaje 20-25 dana nade za nekim promjenama.
Pa baš jeste čudna odluka da Daviesa gurne baš od početka, nakon tolike pauze. Više bi koristilo da ga je gurnuo u igru zadnjih dvadesetak minuta. A Goretzka bi više koristio od starta, protiv jedne ekipe ovakve kakav je Villareal, koja gori, gine, grize. On bi u tim duelima dao od starta određeni pečat. A postavka je bila takva da se premlako ušlo u utakmicu. Još je Davies i u ovakvom stanju mnogo se trudio, pozada spasio neke stvari. I Hernandez je imao dobrih akcija i duela. Coman se borio i radio i prema nazad, pored toga što je naprijed bio jako aktivan.
Čudna je ova sezona, jer je znalo biti i jako dobrih izdanja, ali i čudnih padova. I Nagelsman dok nije puno čačkao i dok se držao ranije izgrađenih automatizama, to je išlo dobro. U drugom dijelu sezone su se pogotovo počele pojavljivati razne slabosti.
A neki su igrači pali u formi, dok su neki vidno opterećeni oko produženja ugovora. Pogotovo se to primijeti kod Gnabryja, a možda donekle i kod Lewe i Mullera. Mislim uprava tu kao hoće da produži s njima trojicom, a u suštini nije napravila prave korake u pregovorima. Samo se čeka i kalkuliše, a stvari su se već odavno morale presjeći. Ili produžavaš, radiš na tome ili gledaš da prodaješ...Otezalo se i u slučajevima Sulea, Tolissa...Dosta se toga skupilo i odražava se na ekipu sada..

A večeras nazad bili nesigurni, ali eto nekako smo se i vadili i sprječavali neke stvari, u nekima baš imali sreće. Naprijed smo bili neodlučni, petljali, meljali loptu, vrtili se u krug, rijetko konkretno šutirali..U vezi brojne greške, kriva dodavanja...Stvarno dosta toga lošeg bilo..
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 07 apr 2022, 01:21

effe_sa je napisao/la:
07 apr 2022, 00:50
dirkules je napisao/la:
06 apr 2022, 23:55
Pa baš jeste čudna odluka da Daviesa gurne baš od početka, nakon tolike pauze. Više bi koristilo da ga je gurnuo u igru zadnjih dvadesetak minuta. A Goretzka bi više koristio od starta, protiv jedne ekipe ovakve kakav je Villareal, koja gori, gine, grize. On bi u tim duelima dao od starta određeni pečat. A postavka je bila takva da se premlako ušlo u utakmicu. Još je Davies i u ovakvom stanju mnogo se trudio, pozada spasio neke stvari. I Hernandez je imao dobrih akcija i duela. Coman se borio i radio i prema nazad, pored toga što je naprijed bio jako aktivan.
Čudna je ova sezona, jer je znalo biti i jako dobrih izdanja, ali i čudnih padova. I Nagelsman dok nije puno čačkao i dok se držao ranije izgrađenih automatizama, to je išlo dobro. U drugom dijelu sezone su se pogotovo počele pojavljivati razne slabosti.
A neki su igrači pali u formi, dok su neki vidno opterećeni oko produženja ugovora. Pogotovo se to primijeti kod Gnabryja, a možda donekle i kod Lewe i Mullera. Mislim uprava tu kao hoće da produži s njima trojicom, a u suštini nije napravila prave korake u pregovorima. Samo se čeka i kalkuliše, a stvari su se već odavno morale presjeći. Ili produžavaš, radiš na tome ili gledaš da prodaješ...Otezalo se i u slučajevima Sulea, Tolissa...Dosta se toga skupilo i odražava se na ekipu sada..

A večeras nazad bili nesigurni, ali eto nekako smo se i vadili i sprječavali neke stvari, u nekima baš imali sreće. Naprijed smo bili neodlučni, petljali, meljali loptu, vrtili se u krug, rijetko konkretno šutirali..U vezi brojne greške, kriva dodavanja...Stvarno dosta toga lošeg bilo..
Sreća pa ipak nije srčane prirode problem kod Daviesa, dobio je udarac u glavu. Upravo to što si napisao nelogično gurati u vatru ga odmah, i pored toga što mu je prva tekma, što mu nedostaje utakmica u nogama opet je stigao spasiti gol jednim uklizavanjem, probio je jednom, dvaput po strani (nisam gledao prvo poluvrijeme). Leon je igrač koji je morao startati, fizički jak, korpulentan, protiv ove ekipe Villarreala koja je večeras ličila na Sevillu iz najboljih dana, borbena, disciplinovana, prgava. Morao je biti presence u vezi, Musiala i Kimmich su previše krhki za našpanovane špance.
Večeras, barem u drugom poluvremenu sam imao osjećaj kao da fizički nismo spremni, ne stižemo prije na loptu, okretniji su izgledali od naših, u pojedinim momentima igrači, kamera pokaza konkretno Comana, čovjek je izgledao umoreno, kao da je izdahno. On, Lucas i Davies jedini mogu dobiti prolaznu ocjenu.
Julian je mislio da se lahko može vratiti stara uigranost i sistem kojim smo mljeli u prvom dijelu sezone do BMG-a. Sve što se napravilo večeras a malo je toga je bio produkt individualaca, a ne sistema. Villarreal će se proći, no do Poola se mora dobro raditi da bi smo imali šansi za finale. Također jedan detalj mi je ostao, Sane izgubi loptu, Villareal kreće u kontru iz koje napravi zicer, Sane ni želje ni volje da se vraća u odbranu, pogotovo što je sam kumovao kontri. To nije taj igrač iz prvog dijela sezone kada je trčao gore dole, spriječavao protivnika u kontri. Izgleda da je sa njim svakih 3 mjeseca potrebno obavljati duboke razgovore, no Nagelsmann ga je malo "podklipio" na press-konferenciji prije ove utakmice rekavši da ne doprinosi u zadnje vrijeme, to se ne govori u javnosti, već se baci na posao kao što je to uradio i na početku sezone, razgovorom.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 07 apr 2022, 01:46

Debeli sa lopovima iz Madrida gura, gospodi nije odgovarao pa su organizirali pobune.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 07 apr 2022, 02:37

Neutral je napisao/la:
07 apr 2022, 00:36
Pogba i Kessie besplatni, ugovor im ističe, ali nas ne zanimaju, nemaju kvalitet za nas, a imaju Sabitzer, Sarr, Roca, Arp i slični, čiji transferi su skandalozni (plate) :)

Recimo ističe ugovor Dybali, a mi smo se odlučili za Comana i 99,9% za Gnarbya.

Stoperski smo doveli Upamecana za 40 miliona eura, Sulea smo pustili, a Rudiger i Christensen su besplatni bili, a nećemo ni njih.

Imamo mogućnost da kao zamjenu za Lewu dovedemo Belottia (klupa), nećemo ni to.

Hoćeno Mazraouia jer mu ističe ugovor i jer nije skup na plati. Isto kao Ginter.

Nekad se treba izvaliti keš i na plate, a da nemamo pare je laž. Fudbal je postao kao football managera i pitanje je dana kada to nećemo moći više pratiti. Bayern plaća danak manjku televizijski prava koji su mizerne u odnosu na Engleze, te nekvalitet lige, gdje dolazi do opuštanja kroz sezonu. Koliko je očajna Bundesliga pokazuje i činjenica da je BvB ispao u Ligi prvaka u grupi sa Ajaxom, Besiktasem i Sportingom, i to je uspjeh. Da to nije sve, pokazala je i Evropska liga u kojoj su uspjeli ispasti od škotskog predstavnika u vidu Glasgow Rangersa.

PS: Origi-u ističe ugovor, ali mi imamo Choupo Motinga :kafa:
Kessie dobar igrac, nije kvalitet da ti bude nosioc veznog reda. Pogba se zayebava, kvalitet neupitan, voljni momenat kritican. Isto se ne mozes osloniti da ti bude nosioc veznog reda. Vi ako mislite da oni mogu raditi polovinu onog sto Kimmich radi, grdno se varate i zaboravlja se kakve je Kimmich partije pruzao u sredini dok nije ispao iz forme zbog korone.

Rudiger hoce bruku para, kod nas svakako vec narusena platna struktura. Kasnije sto pises za ligu i pare, tacno, ima Bayern i para ali ih ne trosi/ ne zna trositi. Christensen nista posebno.

Coman i Gnabry sa jednom nogom bolji do Dybale, ja ne znam jel ti po Sofascoreu gledas igrace, on da valja ne bi ga Juve pustio.

Da sistem funkcionise i da su igraci u boljoj formi, ne bi ni pricali o drugima... treba nam jaca klupa, Brazzo je imao dosta promasaja ali i nekih pogodaka, al realno malo on sta radi na svoju ruku, znamo svi da tu glavesine odlucuju. Ovo trenutno je najvise do Nagelsmanna, a mi mozemo trubiti sad okolo o cemu god zelimo.
Ybga, da ne valja ne valja, ali nije sad da su svi igraci koje imamo gov.na i svako tudje bolje. Malo se poslije ovakvih partija predje puno u pesimizam i sve vidis gore nego sto jeste.
Kad sistem igre ne funkcionise, onda nemas sta komentarisati pojedinacno igrace jer su svi drek, tim je zakazao, a po meni zakazao zbog trenera.
isakovich je napisao/la:
07 apr 2022, 00:30
Uci se on itekako na Bayernu, što napisa neko Bayern isto Leipzig u LP.
Ccc ni to bez Buzima ne može proći, postavlja standarde po Bihacu,ozimice nista ,mrka kapa,slab prolaz kod gradskih "dama"😄😄😄😄.
Teško da Bayern sta uzme smecarski, da bar imaju želju,smrdi na bojkot pa makar.
A kontas poentu sta sam htio reci. I mi smo svjesni da se uci, on ce po meni bez sumnje biti dobar trener jer radi na sebi i zivi nogomet, al mozda je Bayern prevelik zalogaj trenutno za njega, pogotovo jer se ocekivalo da ce nastaviti kao Flick...

Na Ozimicama se kasnije dokazuje :mrgreen:

Sve u svemu, rastimani orkestar. Da li ce on to uspjeti dozvati ovu sezonu, vidjet cemo.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 apr 2022, 05:53

Dybala je igracina. U Italiji sam gledao najvise Romu, kasnije sam dodao Juventus zbog Pjanica. Dybala igracina, mesecini da je njegov problem van terena, to znaju sigurno navijaci Juventusa.

Juve mu nudi neki novi smijesni ugovor od 7-8 mil po sezoni. 113 golova i 48 asistencija u Seria A nije mala stvar, posebno sto je cesto igrao iza napadaca.

Njega spominjem iskljucivo jer se nekad davno spominjao kod nas i sto moze igrati bez problema na poziciji napadaca. Ima bombu u nozi i vjerujem da bi briljirao u Bundesligi. Ne bih se zacudio kad bi zavrsio u Engleskoj ligi.

Bit ce zanimljiv prelazni rok. Ja nisam optimistican sa ovim igracima Ajaxa, posebno mladih. Vidim de ligta koji je prelacen u Juventusu a nevidjeni je kikser i Frenkiea u Barci koji nije pokazao nista spektakularno.

zona072
Kontakt:

Post Postao/la zona072 » 07 apr 2022, 08:56

Pa nemoguce je da su svi zaboravili igrati fudbal. Problem je Naglesman vidi se iz aviona

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 07 apr 2022, 09:16

Igrače jedino brine kako izvući ugovore i pritom se vući po terenu, filozof na klupi je dokazani debos, međutim sinoć je igrao sa 3 igrača manje (Lewat, Muller, Neuer,) i nitko u ozbiljnoj utakmici ne može dobro proći ako mu glavni igrači ne postoje na terenu, ok može se reći da je trener kriv što ih nije doveo u formu, međutim vesela ekipica koja bi ugovore na 5 još godina sa 50% povećanjem plaće su bezobrazni bahati konji koji bitno da teatralno padaju na koljena i hvataju se za glavu kad kompletno promaše loptu koja prolazi na centimetar od noge kao Muller.

Jasno je da nisu koncentrirani i da valjda opet imaju misiju sabotirati, rastjerao bi ja to sve i ostavio možda Daviesa, Hernandeza, Goreztku, Comana, Musialu i Čupu, ostale poslao put pod noge uz dobro odmjeren udarac u dupe.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 07 apr 2022, 09:36

zona072 je napisao/la:
07 apr 2022, 08:56
Pa nemoguce je da su svi zaboravili igrati fudbal. Problem je Naglesman vidi se iz aviona
Najveći problem! Još je veći kada znaš da je kupljen iz ugovora što se nikad nije dešavalo i pritom još na pet godina.
Iz tih razloga se ne kritikuje previše, jer ne možeš očekivati da će mu se stolica uskoro drmati. Pokušavaš prihvatiti stvari onako kako jesu, ali bojim se da je pogrešan čovjek u pogrešno vrijeme.
Nekad poslije možda i bude kadar za Bayern, ali sad zasad slijede nam velike turbulencije.
Vom Jäger zum Gejagten

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 07 apr 2022, 09:49

Bayern ce u revansu dati 5 komada Vilarealu, a sta ce se dalje desavati ne bih da spekulisem. Sinoc je bilo lose i sva krivica je na treneru. Mi smo sinoc igrali previse ofanzivno, bez ideje sta uraditi nazad kad izgubimo loptu.

Ono sto se desilo protiv Bochuma i BMG, desilo se i sinoc, samo sto ovi nemaju znanja da nas kazne.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 07 apr 2022, 11:08

Podcjenjivacki pristup, eto sta je.

Takvim mecevima se prilazi sa maksimalnom opreznoscu i punom koncentracijom a ne hoj mi se hoj, pa lako cemo to rijesiti...

Bayern je sinoc imao vise srece nego pameti, poraz od jednog gola razlike je dar od Boga kao i onaj ofsajd kod gola Coquelina.

Pristup u revanšu ce biti totalno drugaciji, sa vjerujem odgovarajućom pobjedom koja ce ekipu odvesti u polufinale.

Btw: ovakve stvari su nam se cesto dešavale, prvo cega se sjecam je Porto, pa Salzburg, Shakhtar, Basel ako se ne varam...
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.