Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

JavierBosnia
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la JavierBosnia » 16 jan 2016, 15:02

pinoglavi je napisao/la:
JavierBosnia je napisao/la:
Daj ba ima vec 27 godina, citav zivot se mrcvari po balkanu sto po hrvatskoj sto eto malo kod nas, svratio do njemacke i sad u italiji cini mi se.
U 14 utakmica ove sezone 1 asistencija.. Igrao za hrvatske mladje selekcije i nastupao je cini mi se mozda i za A tim, al vidili ovi da im ne treba, sta cemo mi skupljat stari otpad? Ubacit ove mlade pa nek guraju pred njima je buducnost.
To sto Hrvatska ima Kovacica, Modrica, Rakitica i Mamiceve projekte pa nema mjesta za Jajala nije nasa briga. Standardan igrac Palerma, nema bas dobru statistiku s obzirom kako mu igra klub a i on igra malo defanzivnije. Box2box igrac koji nam treba, makar za klupe.
Evo napisi vezni red u slucaju povrede ili kartona Pjanica? Besic-Cimirot a naprijed Susic/Milosevic/Krunic? Premlado i tupo ofanzivno s obzirom da nemamo dobra krila i da bi nam vezni red trebao biti najjaci dio tima.
Opet kazem dosao, ne dosao nije bas ogromna razlika ali glupo je izjaviti da nam ne treba taj igrac.
Nama u slucaju povrede nekog u veznom redu treba igrac koji je vec odavno tu, koji ima mu*a preuzet stvar u svoje ruke i koji dobro poznaje ekipu.
Po meni imamo Hadzica i Susica, jer evidentno je da u nedostatku Pjanica nema igrača koji ga moze kvalitetno nadoknaditi.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 16 jan 2016, 15:06

Nama u slucaju povrede nekog u veznom redu treba igrac koji je vec odavno tu, koji ima mu*a preuzet stvar u svoje ruke i koji dobro poznaje ekipu.
Po meni imamo Hadzica i Susica, jer evidentno je da u nedostatku Pjanica nema igrača koji ga moze kvalitetno nadoknaditi.
Hadzica smatras boljim igracem od Jajala? Onda hajmo zvati Salihovica iz druge kineske ako nam treba igrac koji je odavno tu? Uostalom Susic je amf, a Hadzic def vezni, i normalno da ga oni ne mogu kvalitetno nadoknaditi.
Sto se poznavanja ekipe tice, tom filozofijom smo igrali baraz utakmice i tako i izgubili. A i sasvim je dovoljno prijateljskih da se eventualno novi tim, kao i zamjene, uigraju.
Poenta je da ne sudis o igracu kojeg nisi u zivotu pogledao.
Nad tobom sunce najljepše sja

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 16 jan 2016, 15:10

Gledao sam ja Jajala, mrtvi prosjek igrač. NIsta bolji od Hadzica i Susica i tih gore sto si nabrojao, samo je razlika sto su ovi mladji i u buducnosti ce cinit prvi tim. Po meni nije igrac za prvi tim, rezerve nikad dosta uvijek tu ima mjesta da se jača konkurencija, ali i u slucaju povrede radije bih priliku dao nekom drugom.

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 16 jan 2016, 15:12

Susic nema veze sa pozicijom koju igra Mato Jajalo a od Hadzica je puno bolji i kompletniji igrac.
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 16 jan 2016, 15:14

Bolanos je napisao/la:Susic nema veze sa pozicijom koju igra Mato Jajalo a od Hadzica je puno bolji i kompletniji igrac.
Pa ovaj gore spominje da u izostanku pjanica igra jajalo. Sto znaci nesto ofanzivnije. I onda spominje da na toj poziciji mozemo onda zvat medunjanina i salihovica koji su u reprezentaciji uvijek defanzivniji. Ja ne znam ko ovdje mijesa pozicije

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 16 jan 2016, 15:14

JavierBosnia je napisao/la:Gledao sam ja Jajala, mrtvi prosjek igrač. NIsta bolji od Hadzica i Susica i tih gore sto si nabrojao, samo je razlika sto su ovi mladji i u buducnosti ce cinit prvi tim. Po meni nije igrac za prvi tim, rezerve nikad dosta uvijek tu ima mjesta da se jača konkurencija, ali i u slucaju povrede radije bih priliku dao nekom drugom.
Hadzic je godinu mladji od Jajala, o kvalitetu ne trebam pricati s obzirom da je Hadzic u dosadasnjim igrama u reprezentaciji samo dodavao prvom do sebe.
Sto se tice Susica treba dobiti sansu i nadam se da ce biti sto bolji, ali opet ne vidim kakve to veze ima s obzirom da je ofanzivni vezni.
Ni ja nisam pisao da je igrac za prvi tim, ali mislim da bi trebao dobiti poziv da pojaca konkurenciju jer je bolji ofanzivno od Besica i Cimirota, a i pored njih dvojice i Pjanica nemamo centralnog veznog.
Da opet naglasim, i da dodje i da ne dodje ne mijenja bas puno ali je glupo reci da nam ne treba Jajalo.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 16 jan 2016, 15:17

Bolanos je napisao/la:Susic nema veze sa pozicijom koju igra Mato Jajalo a od Hadzica je puno bolji i kompletniji igrac.
Pa ovaj gore spominje da u izostanku pjanica igra jajalo. Sto znaci nesto ofanzivnije. I onda spominje da na toj poziciji mozemo onda zvat medunjanina i salihovica koji su u reprezentaciji uvijek defanzivniji. Ja ne znam ko ovdje mijesa pozicije
Ovaj gore je napisao da nemamo igrace na njegovoj poziciji s obzirom da Medo i Salihovic trenutno ne igraju profesionalni fudbal. Ono 'hajmo pozvati Salihovica' je bilo preuvelicavanje, zao mi je ako nisi shvatio, ubuduce cu se truditi da budem konkretniji i jasniji s obzirom da slabo kontas.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 16 jan 2016, 15:17

Pogresno smo se razumili, ja sam mislio da ti hoces pored Besica i Pjanica njega gurnut u prvi tim. Svakako da je na klupi svaki igrač dobrodosao, to i Mesa radi i ne sumnjam da ce tako i biti :)

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 16 jan 2016, 19:07

Protiv Iraca bi valjao Milicevic na desetki kao i Jajalo na zadnjem veznom umjesto Cocalica. Po meni je Jajalo bolji igrac od Cocalica a i Milicevic tesko da bi losije odigrao na svojoj poziciji i jos je u punoj igrackoj formi. Naravno Jajalo moze odigrati i centralnog veznog samo tu je veca konkurencija. Ali kasno je sada nazalost. TSS nema veze sa Jajalom i on treba svakako dobiti svoju sansu.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 16 jan 2016, 19:21

hz1987 je napisao/la:vracamo se na provjerenu efikasnu cirinu 3-5-2 ili tacnije unaprijedjenu 3-6-1 (osimovsku)

--------------------begovic------------------------
----vranjes-------sunjic---------zukanovic-----
--------------besic-------cimirot-----------------
milicevic----pjanic------krunic------------lulic
--------------------dzeko-------------------------

begovic (sehic)
sunjic (cocalic)
vranjes (bicakcic)
zukanovic (kolasinac)
cimirot (jajalo)
krunic (vrancic)
milicevic (visca)
lulic (hodzic)
dzeko (ibisevic)

u zagradi alternative igracima na pozicijama i obratno ovisno o formi i povredama.

mi mozemo igrati napadacki
3-5-2
sa jakom sredinom
3-6-1
ili defanzivno iz veznog u zadnju liniju
5-4-1

nemamo bekove koji mogu povuci na krila i nemamo krila koja mogu igrati u vezi
i zbog te pozicije 2 beka + 2 krila gubimo na sredini 2 igrača
3-5-2 je bio recept protiv Iraca u prvoj utakmici. Oni su bili oslabljeni i napadacki losiji, domaci teren. Igrali bi sa dvojicom napadaca + petoricom igraca u sredini terena. Nesto kao kada smo Belgiju pobjedili 4-2. Samo za nesto tako probati treba se puno kockati a ne ziheraski igrati. A Mesa mi ne djeluje kao takav trener. Mislim da ce skoro sve utakmice poceti 4-2-3-1 a ako Vedo bude u odlicnoj formi a Dzeko u losijoj mozda i pokusa 4-4-2 sa jednim i drugim i to je vise manje to. Nadam se da grijesim. Vidjet ce se puno toga vec u prvoj prijteljskoj utakmici. A 3-6-1 mislim da nema teorije da pokusa i 3-5-2 jako jako tesko.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 16 jan 2016, 19:37

Ne znam sto vise spominjete tog Milcevica. Mesa ga je isao gledati, ovaj ocigledno nece da igra za nas jer jos ima sanse da igra za druge repke.
Krunic je odigrao par tekmi, Grahovac poceo igrati, Djuric nesto malo igrao u seria B a svi su dobili poziv. Milicevic u dosta, dosta boljoj formi neg ovi momci i sad Mesa njega nije probao dovesti. Meni to nekako izgleda da Milicevic nema zelje da igra za nas tim.
Pa Mesa cak ganja i Jajala.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 16 jan 2016, 20:35

Ajax je napisao/la:Naravno Jajalo moze odigrati i centralnog veznog samo tu je veca konkurencija. Ali kasno je sada nazalost. TSS nema veze sa Jajalom i on treba svakako dobiti svoju sansu.
Kakva je konkurencija na centralnom veznom u reprezentaciji?

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 16 jan 2016, 20:46

Dvojica od trojice su sigurni u prvih 11. A to su Pjanic i Besic. A taj jos jedan igrac u sredini terena se jos ne zna. Kao ni dali ce se igrati sa klasicnom desetkom ili sa dvojicom centralnih veznih. I to pod uslovom da budu igrali sa jednim napadacem. Jer ako bude igrao sa dvojicom onda su ta dvojica Pjanic i Besic dovoljni. Jajalo moze odigrati kao sto sam napisao i kao zadnji vezni i kao centralni vezni. Po meni je potrebniji kao zadnji vezni jer postoji sasvim realna mogucnost da Besic nece odigrati sve utakmice zbog kartona, povrede ( kao naprimjer protiv Irske ) a Pjanic svakako igra svaku utakmicu. Odnosno jednu od 20 ne odigra. A trojicu Besic, Pjanic i Jajalo ne vidim u pravih 11. Po meni ima boljih rijesenje. Moze odigrati i kao centralni vezni samo tesko da ce docekati red od Pjanica. Tu je naravno i TSS na tim pozicijama centralni/ozanzivni vezni kao i jos neki igraci.

@soko mozda je sve to tacno. Samo isto tako ovdje se je prije pola godine/godinu pisalo da Milicevic nikako ne treba dobiti prednosti ispred Milosevica, Krunica jer je tada sa 28 bio nekima prestar. Tako da tada nije postojao neki ogroman interes a sada kada je covjek u formi zivota i nismo se kvalifikovali na EP sada je to drugacija stvar.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 16 jan 2016, 20:52

Ajax je napisao/la:Dvojica od trojice su sigurni u prvih 11. A to su Pjanic i Besic. A taj jos jedan igrac u sredini terena se jos ne zna. Kao ni dali ce se igrati sa klasicnom desetkom ili sa dvojicom centralnih veznih. I to pod uslovom da budu igrali sa jednim napadacem. Jer ako bude igrao sa dvojicom onda su ta dvojica Pjanic i Besic dovoljni. Jajalo moze odigrati kao sto sam napisao i kao zadnji vezni i kao centralni vezni. Po meni je potrebniji kao zadnji vezni jer postoji sasvim realna mogucnost da Besic nece odigrati sve utakmice zbog kartona, povrede ( kao naprimjer protiv Irske ) a Pjanic svakako igra svaku utakmicu. Odnosno jednu od 20 ne odigra. A trojicu Besic, Pjanic i Jajalo ne vidim u pravih 11. Po meni ima boljih rijesenje. Moze odigrati i kao centralni vezni samo tesko da ce docekati red od Pjanica. Tu je naravno i TSS na tim pozicijama centralni/ozanzivni vezni kao i jos neki igraci.
Pa upravo zbog tog sto ne postoji opcija s klupe u slucaju povrede i kartona Pjanica, potreban nam je Jajalo. Defanzivno imamo i Cimirota i neisprobanog Grahovca.
Kako god i gdje god ga Mesa vidi, sigurno bi pojacao konkurenciju.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 16 jan 2016, 21:10

Potreban je svakako ima iskustvo i dobar je igrac. Ako je spreman da bar trenutno najvjerovatnije nebi imao neku vecu ulogu nego bi pocinjao sa klupe. Pravo je pitanje koje mi jos neznamo za kojeg se je igraca Mesa odlucio da popuni to jedno mjesto. Milicevic, Milosevic, TSS, Cimirot, Hodzic ili mozda cak Jajalo. Onda bi bilo puno toga jasnije a ovako samo lupamo napamet svi ili pisemo svoje zelje.

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 16 jan 2016, 23:43

Golmani:
Begovic
Buric
Sehic

Stoperi:
Sunjic
Bicakcic
Cocalic
Vranjes

Desni bekovi:
Mujdza
Memija

Lijevi bekovi:
Kolasinac
Zukanovic

Defanzivni vezni:
Besic
Cimirot
Hadzic

Centralni vezni:
Pjanic
Jajalo

Desetke:
Krunic
Susic
Milosevic

Lijeva krila:
Lulic
Duljevic

Desna krila:
Milicevic
Visca

Napadaci:
Dzeko
Djuric
Hodzic

Zar je ovo tako tesko?
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 17 jan 2016, 00:01

Bolanos je napisao/la:Golmani:
Begovic
Buric
Sehic

Stoperi:
Sunjic
Bicakcic
Cocalic
Vranjes

Desni bekovi:
Mujdza
Memija

Lijevi bekovi:
Kolasinac
Zukanovic

Defanzivni vezni:
Besic
Cimirot
Hadzic

Centralni vezni:
Pjanic
Jajalo

Desetke:
Krunic
Susic
Milosevic

Lijeva krila:
Lulic
Duljevic

Desna krila:
Milicevic
Visca

Napadaci:
Dzeko
Djuric
Hodzic

Zar je ovo tako tesko?
Nema Ibiševića, a nisi zaboravio staviti Hadžića, dovoljno si rekao.
Miličević koji je rekao da mu je Švicarska prvi izbor?
Memija i Duljević?Pogotovo što će sad Memija u klubu najvjerovatnije igrati krila, ne vidim osnovu.
A ne mora značiti ako je Duljeviću skočila cijena na transfermarktu i što vam je trener izjavio da vrijedi dva miliona, da ima zagarantovano mjesto, ovo je jako diskutabilno.
Naravno da je teško. :kafa:

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 17 jan 2016, 00:04

Memiju je stavio samo jer je i Duljevica. Naravno nezasluzeno i jedan i drugi.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 jan 2016, 00:08

Vranješ je idealna zamjena za Mujdžu dok se ne pojavi neko bolji.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 17 jan 2016, 00:15

Ne volim to prelamanje, ako sam stavio igrača Želje, nek tu bude i igrač Sarajeva i obratno.
Relno govoreći, Memija se ove sezone utopio u sivilo ekipe i nije imao nekih pretjeranih bljeskova i nije pokazao da bi trebao biti u reprezentaciji, izuzev Evrope gdje je igrao odlično.

Vranješ, Bičakčić, Mujdža- krpit ćemo se dok Memija malo ne poboljša svoju igru ili dok se ne pojavi neko drugi.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: meecko i 22 gosta.