Oni da zele uloziti vlastita sredstva u stadion koji koriste cisto sumnjam da bi ih netko sprijecio. I drugi klubovi su iz vlastitog budzeta gradili gradske stadione. Nije iz BiH, ali Dinamo je ne tako davno ulupao 10 milijuna eura vlastitih sredstava u stadion koji ni 1% nije njihov. Zrinjski ulaze u gradski stadion i dovodi ga u red pa ne vidim razlog da bi netko sprijecio FK Sarajevo ukoliko oni imaju zelju i mogucnost da ulazu u gradski stadion.AVNOJ je napisao/la:Ne znam kako vise ne shvatite da FK Sarajevo nema nikakve ovlasti sa stadionom Kosevo noti sa bilo cim vezano za istim osim st domace utakmice igra tu.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Pa zasto bi neko ulagao u nesto kad nema nikakvih prava niti vlasnistva nad istim. Sta treba da ulaze u teren ili neki semafor a kad se nekom digne neka stvar organizuje neki koncerit ili neku drugu vrstu koride na tom istom terenu evo ti sad ovaj Jokisimovic prosle godine zbog slicnih gluposti smo isli u Travnik igrat.Signore je napisao/la:Oni da zele uloziti vlastita sredstva u stadion koji koriste cisto sumnjam da bi ih netko sprijecio. I drugi klubovi su iz vlastitog budzeta gradili gradske stadione. Nije iz BiH, ali Dinamo je ne tako davno ulupao 10 milijuna eura vlastitih sredstava u stadion koji ni 1% nije njihov. Zrinjski ulaze u gradski stadion i dovodi ga u red pa ne vidim razlog da bi netko sprijecio FK Sarajevo ukoliko oni imaju zelju i mogucnost da ulazu u gradski stadion.AVNOJ je napisao/la:Ne znam kako vise ne shvatite da FK Sarajevo nema nikakve ovlasti sa stadionom Kosevo noti sa bilo cim vezano za istim osim st domace utakmice igra tu.
Olimpic je igro proale godine pa i Vrbanjusa pa reprezentacija niko nije ni marku ulizio. Svi oni su koristili stadion Kosevo po istom principu kak i FK Sarajevo i ne vidim razlog zasto bi FK Sarajevo ulagalo a oatali ne.
Vlasnici stadiona Kosevo se mjenjaju kako se i mjenjaju politcke strukture u Sarajevu i svima njima je cilj samo da se stadion odrzava i da opstaje kakav takav i da se mogu pokriti minimalni troskovi za odrzavanje pa zato ga i rentaju kako kome stignu od FK Sarajevo, Olimpica...koncerata, Pape... Sta sve ne.
A sto se tice Dinama i Zrinjskog zaguglaj malo vise.
Zrinjski je dobio stadin na koristenje za perio od 109 godina i sto tako i Dinamo cini mi se 30 i tako dalje....
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
- JavierBosnia
- Kontakt:
Ne pricaj tako. Da se hoce moze se. Ne znam kako se tacno zove dokumenti gdje bi mogao klub "uzeti" stadion na sta ja znam 20 godina, pa bi se zadrzalo pravo na produzavanje toga i imali bi to kao vlasnistvo. Da se hoce mogao bi klub uloziti, opcina, drzava opcenito, savez, investitori i to bi bilo perfekcija. Ali ocito se nece nista ni raditi po tom pitanjuAVNOJ je napisao/la:Pa zasto bi neko ulagao u nesto kad nema nikakvih prava niti vlasnistva nad istim. Sta treba da ulaze u teren ili neki semafor a kad se nekom digne neka stvar organizuje neki koncerit ili neku drugu vrstu koride na tom istom terenu evo ti sad ovaj Jokisimovic prosle godine zbog slicnih gluposti smo isli u Travnik igrat.Signore je napisao/la:Oni da zele uloziti vlastita sredstva u stadion koji koriste cisto sumnjam da bi ih netko sprijecio. I drugi klubovi su iz vlastitog budzeta gradili gradske stadione. Nije iz BiH, ali Dinamo je ne tako davno ulupao 10 milijuna eura vlastitih sredstava u stadion koji ni 1% nije njihov. Zrinjski ulaze u gradski stadion i dovodi ga u red pa ne vidim razlog da bi netko sprijecio FK Sarajevo ukoliko oni imaju zelju i mogucnost da ulazu u gradski stadion.AVNOJ je napisao/la:Ne znam kako vise ne shvatite da FK Sarajevo nema nikakve ovlasti sa stadionom Kosevo noti sa bilo cim vezano za istim osim st domace utakmice igra tu.
Olimpic je igro proale godine pa i Vrbanjusa pa reprezentacija niko nije ni marku ulizio. Svi oni su koristili stadion Kosevo po istom principu kak i FK Sarajevo i ne vidim razlog zasto bi FK Sarajevo ulagalo a oatali ne.
Vlasnici stadiona Kosevo se mjenjaju kako se i mjenjaju politcke strukture u Sarajevu i svima njima je cilj samo da se stadion odrzava i da opstaje kakav takav i da se mogu pokriti minimalni troskovi za odrzavanje pa zato ga i rentaju kako kome stignu od FK Sarajevo, Olimpica...koncerata, Pape... Sta sve ne.
A sto se tice Dinama i Zrinjskog zaguglaj malo vise.
Zrinjski je dobio stadin na koristenje za perio od 109 godina i sto tako i Dinamo cini mi se 30 i tako dalje....
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Naravno, u cijeloj drzavi je jedna situacija, svi imaju koncesiju na sto godina i isplati im se ulagati, samo Sarajevo nema i njima se ne isplati. Posebni po mnogo cemu. Kao sto covjek kaze, zasto ne izganjate tu koncesiju?? Moglo se izganjati da stadion dobije ime po legendi FK Sarajeva i na stadionu se igra preko pola stoljeca i sad je problem sto se desi neki drugi dogadjaj.
OK, shvacam ljutnju sto igraju Olimpic, Vrbanjusa itd., ali oni su tu od danas do sutra i mogu platiti rentu, ali od ovih dogadjaja, koncerata i slicno. To bude u godini ili u par godina jednom i vrlo lako se rijesi problem travnjaka. Odmah na potpisu ugovora s organizatorom koncerta ugovoris da oni pokriju trosak obnove travnjaka. Kad sam vec spomenuo Dinamo, oni to prakticiraju i nemaju problema.
Sve se moze kad se hoce, mada, realno, Kosevo je preveliki zalogaj za FK Sarajevo, cak i kada bi ga radili zajedno s jos jednim klubom iz grada pa makar to bio Zeljeznicar. Sarajevo kada bi postavilo krov na zapad i na njemu sredili loze za gledatelje i novinare bilo bi vise nego dovoljno, kako za PL tako i za Europu.
OK, shvacam ljutnju sto igraju Olimpic, Vrbanjusa itd., ali oni su tu od danas do sutra i mogu platiti rentu, ali od ovih dogadjaja, koncerata i slicno. To bude u godini ili u par godina jednom i vrlo lako se rijesi problem travnjaka. Odmah na potpisu ugovora s organizatorom koncerta ugovoris da oni pokriju trosak obnove travnjaka. Kad sam vec spomenuo Dinamo, oni to prakticiraju i nemaju problema.
Sve se moze kad se hoce, mada, realno, Kosevo je preveliki zalogaj za FK Sarajevo, cak i kada bi ga radili zajedno s jos jednim klubom iz grada pa makar to bio Zeljeznicar. Sarajevo kada bi postavilo krov na zapad i na njemu sredili loze za gledatelje i novinare bilo bi vise nego dovoljno, kako za PL tako i za Europu.
- JavierBosnia
- Kontakt:
Niko ni ne ocekuje da se onako zaista ogroman i prostor i stadion sredi za pola godine. ALi da su se neki dokumenti rijesili prije 3 godine kada su prodavali pricu o rekonstrukciji, do sada su eto u periodu od 2 godine, malo po malo se mogle srediti sve unutrasnje prostorije. Od svlacionica, komentatorskih mjesta, loza, press sale, hodnika, prostorija, wcova i slicno. Sve se to moglo rijesiti u protekle 2 godine. Onda bi se za jednu godinu rezervisalo sredjivanje npr terena i zapada, pa se stavi krov, malo sredi tribina, prepravi ako treba i slicno. Onda sljedece godine prikupiti sredstava i obezbjediti izgradnju i pokrivanje sjevera i juga. Pa sljedece godine zavrsavati sa istokom spojiti sve. I onda u narednih 2-3 godine sredjivati sitnice, LED semafore, nove reflektore, reklame i slicno.Signore je napisao/la:Naravno, u cijeloj drzavi je jedna situacija, svi imaju koncesiju na sto godina i isplati im se ulagati, samo Sarajevo nema i njima se ne isplati. Posebni po mnogo cemu. Kao sto covjek kaze, zasto ne izganjate tu koncesiju?? Moglo se izganjati da stadion dobije ime po legendi FK Sarajeva i na stadionu se igra preko pola stoljeca i sad je problem sto se desi neki drugi dogadjaj.
Moze se, ali se nece.
Treba para za sve to nabrojano, ali se ne pomice s mrtve tocke i glavni argument sto se ne ulaze je to da nitko ne zeli ulagati u nesto sto nije njegovo. Sarajevo koristi taj stadion vise od pola stoljeca i ne znam jel placa ikakvu rentu za njega. Ako ne placa onda je smijesno pricati o tom ne ulaganju, jer ti onda ocekujes da ti netko za nula maraka servira neki gotov proizvod. Cak ti je i ovakav stadion premija za cifru koju si platio.
Ako Sarajevo placa rentu onda i shvacam zasto se ne ulaze, ali opet cisto sumnjam da placaju realnu cifru, mozda nesto simbolicno pa te ovakav stadion opet izadje premija.
Tesko se u kratkom vremenu moze napraviti neki posao oko stadiona kada smo mi u pitanju, ali Sarajevo bi s Tanom i ostalim sponzorima kojima se hvalisaju kroz neke 3-4 godine bar zapadnu tribinu dovesti u maksimalan red, pokriti ju i dobiti cak cat4.
Ako Sarajevo placa rentu onda i shvacam zasto se ne ulaze, ali opet cisto sumnjam da placaju realnu cifru, mozda nesto simbolicno pa te ovakav stadion opet izadje premija.
Tesko se u kratkom vremenu moze napraviti neki posao oko stadiona kada smo mi u pitanju, ali Sarajevo bi s Tanom i ostalim sponzorima kojima se hvalisaju kroz neke 3-4 godine bar zapadnu tribinu dovesti u maksimalan red, pokriti ju i dobiti cak cat4.
Bilo bi glupost uzeti onoliki stadion pod svoje. Kapacitet nam je prevelik za hladno 20.000. pomagati, krpiti sto ima kao sto smo radili do sada, ali nista vise. Treba razmisljati o svom stadionu, ali nemaju mozga za to kod nas u klubu. Oni bi da im neko iskesira milione i napravi, ali od toga normalno nista, tako da nam je krpljenje ovoga buducnost jos dugo vremena.
Evo i novog semafora na Veležovom stadionu:

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
- JavierBosnia
- Kontakt:
O kakvom kratkom vremenu pricamo, Sarajevo tu igra kao sto kazes pola stoljeca. Ali eto sarajevo je odavno stabilan klub, od dolaska tana ali i prije toga se moglo o tome misliti. STa je to zeljo npr stabilniji pa se radi? Moze seeeSignore je napisao/la:Treba para za sve to nabrojano, ali se ne pomice s mrtve tocke i glavni argument sto se ne ulaze je to da nitko ne zeli ulagati u nesto sto nije njegovo. Sarajevo koristi taj stadion vise od pola stoljeca i ne znam jel placa ikakvu rentu za njega. Ako ne placa onda je smijesno pricati o tom ne ulaganju, jer ti onda ocekujes da ti netko za nula maraka servira neki gotov proizvod. Cak ti je i ovakav stadion premija za cifru koju si platio.
Neki sitniji radovi na Grbavici pred pocetak prvenstva - ograda za istocnu tribinu, koja se ubrzo pocinje graditi, reklmani panoi na juznoj ce se postaviti, gdje ce biti i ograda, mreza ispred juzne, dovrsava se zapad...

Ova ograda odlicno prikazuje i dokle ce se pribliziti nova juzna tribina. Hvala sto postavljas redovno slike i ovdje na forumu 

@AnelZ
Hvala drug
Evo jedne lijepe fotografije gradskog stadiona u Bijeljini

Hvala drug

Vidim pomno pratiš, neka, treba nam potpora sa svih strana...High je napisao/la:Evo i novog semafora na Veležovom stadionu:

Lijepo jest al najmanje lici na fudbalski stadion. Nazalost.Omar500 je napisao/la:@AnelZ
Hvala drug![]()
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.
Koji je realan kapacitet ove tribine u Bijeljini? Na internetu ces najcesce procitati 6000 no to je daleko od realnog. Po mojoj procjeni se ta cifra vrti oko 3500 jer svaki sektor ima 20 redova osim onog bas u sredini sa 17 redova. Po sektoru sam uspio izbrojati po 19 sjedalica po redu, dok u onim sektorima gdje su ulazi sam izbrojao 27 sjedalica u 13 redova odnosno 16 sjedalica u 7 redova (zbog ulaza na tribinu). Ako sam upotpunosti upravu onda tribina ima kapacitet od 3468 sjedalica.
Signore, odlican si ti forumas, ali moram ti priznati da mi je smijesno kako ozbiljno govoris o radnjama Dinama kao npr. ulaganje u stadion ili transferi kad je opcepoznato da je to sve pranje novca i nacin da Mamic izvuce pare preko kluba. ****, ocito ti je ljubav pomutila pametSignore je napisao/la: Oni da zele uloziti vlastita sredstva u stadion koji koriste cisto sumnjam da bi ih netko sprijecio. I drugi klubovi su iz vlastitog budzeta gradili gradske stadione. Nije iz BiH, ali Dinamo je ne tako davno ulupao 10 milijuna eura vlastitih sredstava u stadion koji ni 1% nije njihov. Zrinjski ulaze u gradski stadion i dovodi ga u red pa ne vidim razlog da bi netko sprijecio FK Sarajevo ukoliko oni imaju zelju i mogucnost da ulazu u gradski stadion.

Najjace su mi price o Maksimiru, u taj stadion je ulupano toliko para da se mogla napraviti mini Allianz Arena, a od svih tih silnih sredstava uspjelo se samo stolice promijeniti

Na sluzbenoj stranici kluba pise da stadion ima 4000 sjedecih mjesta. Tocnu cifru ne znam, ali vrlo moguce da si u pravu. Trebalo bi realizirati prijasnju ideju i izbrojati stolice na svim premijerligaskim stadionima jer cifre koje mozemo naci na wikipediji i sluzbenim stranicama kluba su nerijetko daleko vece od stvarnih.AnelZ je napisao/la:Koji je realan kapacitet ove tribine u Bijeljini? Na internetu ces najcesce procitati 6000 no to je daleko od realnog. Po mojoj procjeni se ta cifra vrti oko 3500 jer svaki sektor ima 20 redova osim onog bas u sredini sa 17 redova. Po sektoru sam uspio izbrojati po 19 sjedalica po redu, dok u onim sektorima gdje su ulazi sam izbrojao 27 sjedalica u 13 redova odnosno 16 sjedalica u 7 redova (zbog ulaza na tribinu). Ako sam upotpunosti upravu onda tribina ima kapacitet od 3468 sjedalica.
Zadnja izmjena: virtuoz, dana/u 14 jul 2016, 10:02, ukupno mijenjano 1 put.
OK, zanemari Dinamo i Maksimir, naveo sam iz prostog razloga jer sam znao o kojoj je cifri rijec. I nije bilo samo pranje para, Dinamo tu ne bi mogao igrati da nisu renovirali. Naveo sam i Zrinjski kao primjer. Govorim da klubovi iz svog budzeta ulazu pare u stadione koji su gradski, a u Sarajevu je glavni argument neulaganja to da stadion nije njihov.virtuoz je napisao/la:Signore, odlican si ti forumas, ali moram ti priznati da mi je smijesno kako ozbiljno govoris o radnjama Dinama kao npr. ulaganje u stadion ili transferi kad je opcepoznato da je to sve pranje novca i nacin da Mamic izvuce pare preko kluba. ****, ocito ti je ljubav pomutila pametSignore je napisao/la: Oni da zele uloziti vlastita sredstva u stadion koji koriste cisto sumnjam da bi ih netko sprijecio. I drugi klubovi su iz vlastitog budzeta gradili gradske stadione. Nije iz BiH, ali Dinamo je ne tako davno ulupao 10 milijuna eura vlastitih sredstava u stadion koji ni 1% nije njihov. Zrinjski ulaze u gradski stadion i dovodi ga u red pa ne vidim razlog da bi netko sprijecio FK Sarajevo ukoliko oni imaju zelju i mogucnost da ulazu u gradski stadion.![]()
Najjace su mi price o Maksimiru, u taj stadion je ulupano toliko para da se mogla napraviti mini Allianz Arena, a od svih tih silnih sredstava uspjelo se samo stolice promijeniti![]()
![]()
![]()
Para nema, a ulaganja se jednostavno ne isplate s obzirom na malen broj gledatelja i nisku cijenu ulaznica. Nije ovo Engleska da ulozis u stadion a nakon 5 godina ti se vrati i jos zaradis na tome.Signore je napisao/la: OK, zanemari Dinamo i Maksimir, naveo sam iz prostog razloga jer sam znao o kojoj je cifri rijec. I nije bilo samo pranje para, Dinamo tu ne bi mogao igrati da nisu renovirali. Naveo sam i Zrinjski kao primjer. Govorim da klubovi iz svog budzeta ulazu pare u stadione koji su gradski, a u Sarajevu je glavni argument neulaganja to da stadion nije njihov.
Do nekakvih ulaganja i renoviranja, ne samo u BiH nego i u regiji, u 99% slucajeva dolazi jedino ako se to mora (primjeri europska Grbavica, onda Radnik za finale kupa...).
Na Kosevu se moze igrati sve do grupne faze CL/EL a oni iz Sarajeva su procijenili da im je to dovoljno.
Vrlo je upitno da li bi Zrinjski ulagao u stadion da ne igraju Europu, ovako mislim da u klubu imaju ambiciozne planove pa tako malo pomalo pokusavaju osposobiti stadion kako bi se na njemu mogla igrati sva pretkola.
Pa onda jednostavno kazes 'nama ne treba bolje' ili 'nemamo para', a ne to da bi se ulagalo, ali nece jer stadion nije njihov. Samo mazu oci ljudima.virtuoz je napisao/la: Para nema, a ulaganja se jednostavno ne isplate s obzirom na malen broj gledatelja i nisku cijenu ulaznica. Nije ovo Engleska da ulozis u stadion a nakon 5 godina ti se vrati i jos zaradis na tome.
Do nekakvih ulaganja i renoviranja, ne samo u BiH nego i u regiji, u 99% slucajeva dolazi jedino ako se to mora (primjeri europska Grbavica, onda Radnik za finale kupa...).
Na Kosevu se moze igrati sve do grupne faze CL/EL a oni iz Sarajeva su procijenili da im je to dovoljno.
Vrlo je upitno da li bi Zrinjski ulagao u stadion da ne igraju Europu, ovako mislim da u klubu imaju ambiciozne planove pa tako malo pomalo pokusavaju osposobiti stadion kako bi se na njemu mogla igrati sva pretkola.
Znam i ja da Sarajevu ne treba bolje od ovog, barem sto se tice zadovoljavanja uslova za igranjem natjecanja koja Sarajevo igra. Mogli su eventualno postaviti krov na zapad ili istok, cisto da gledatelji ne kisnu u jesen i proljece.
Takodjer, vec sam navodio da bi mogli srediti jednu tribinu, tipa zapad i da s tim imaju cat4, jer ni sam ne vidim smisao renoviranja cijelog stadiona, jer toliki stadion nije potreban ni reprezentaciji, a ne nekom klubu u ligi gdje je prosjek oko 2.000 gledatelja po utakmici. Sarajevu je od toga isplativije napraviti novi stadion od 15tak tisuca mjesta koji bi i imao nekog smisla.
Ovo u Bijeljini kao hipodrom. 

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.