FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Hordas Doboj
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Hordas Doboj » 14 jan 2014, 11:29

veteran 1987 je napisao/la:Uopšte nije logično da u situaciji kada klub ima dovoljno para dopustiš sebi luksuz da ništa ne zaradiš na najboljem igraču, jer ako para ima dovoljno, a on se ****, onda ga lagano sledećih šest mjeseci strpaš na klupu i uništiš mu karijeru i pokažeš svu moć kluba i da sa njim nema zajebancije, ili ipak?
Pa mozda su Nikoli trebali dati platu 20.000 a ostalim po 3.000? Bas bi bilo skladno u ekipi. A zadrzat ga ne mozes jer ima covjek klauzulu po kojoj moze otici za 25.000KM.
Nego ne odgovori ti meni za ono KLJUČNA STVAR JE "RASKINUO UGOVOR"?

@hilmo
To je tvoje misljenje i postujem ga. Pretpostavljam da je kod svih navijaca podijeljeno misljenje tj da jedni opravdavaju a drugi ne.
Ali, ako Nikola kaze da je sve bilo korektno sa strane uprave, da mu je sve placeno, da nije bilo nikakvog verbalnog konflikta, da su mu ponuđeni poboljsani ugovori, onda ja ne vidim sta je uprava mogla jos napraviti da bi ostao u klubu.
Šta bi ti uradio?
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 14 jan 2014, 11:32

Sta je s Emirom Hadzicem, vraca li se on ili nema od toga nista?
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

koalem
Kontakt:

Post Postao/la koalem » 14 jan 2014, 11:33

Hordas Doboj je napisao/la:
veteran 1987 je napisao/la:Uopšte nije logično da u situaciji kada klub ima dovoljno para dopustiš sebi luksuz da ništa ne zaradiš na najboljem igraču, jer ako para ima dovoljno, a on se ****, onda ga lagano sledećih šest mjeseci strpaš na klupu i uništiš mu karijeru i pokažeš svu moć kluba i da sa njim nema zajebancije, ili ipak?
Pa mozda su Nikoli trebali dati platu 20.000 a ostalim po 3.000? Bas bi bilo skladno u ekipi. A zadrzat ga ne mozes jer ima covjek klauzulu po kojoj moze otici za 25.000KM.
Nego ne odgovori ti meni za ono KLJUČNA STVAR JE "RASKINUO UGOVOR"?

@hilmo
To je tvoje misljenje i postujem ga. Pretpostavljam da je kod svih navijaca podijeljeno misljenje tj da jedni opravdavaju a drugi ne.
Ali, ako Nikola kaze da je sve bilo korektno sa strane uprave, da mu je sve placeno, da nije bilo nikakvog verbalnog konflikta, da su mu ponuđeni poboljsani ugovori, onda ja ne vidim sta je uprava mogla jos napraviti da bi ostao u klubu.
Šta bi ti uradio?
E ako je bila ta klauzula, onda.. pu.
4.10.2009.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 14 jan 2014, 11:33

aS_Roma je napisao/la: Morali smo tad prihvatiti njegove uslove jer nismo imali napdaca
Nije samo Komazec u pitanju, ima njih jos nekoliko, znaci ovaj problem MORALI SMO PRISTATI su nas i prije kostali mnogo. Od ranije smo mi ovaj problem trebali rjesavati, dobro bili smo pod uticajem raznih ljudi i menadzera, ali se bojim da cemo sada opet napraviti istu stvar.
Plakala ne treba slati na posudbu nego ga "gurnuti u vatru". Odustati od plana dovodjenja zadnjeg veznog i dovesti samo napadaca koji ce potpisati minimalno tri godine, i taj bek ako se zavrsi.

@hordas doboj
Ovo je nas hronicni problem, ja vjerujem da su svi dogovoreni uslovi prema Komazecu ispunjeni.

janini
Kontakt:

Post Postao/la janini » 14 jan 2014, 11:34

Jbg ovo sto se desilo jesu korijeni ajmo reci vec "stare politike" i "ekipe"..prije svega odnosi se na par pojedinaca...gledat cemo pozitivnije od Stojceva..nagoja se spominje hertha i sl..kad je Koma u pitanju..vrti se jel sad istina..al cini mi se opet azija.

simon
Kontakt:

Post Postao/la simon » 14 jan 2014, 11:36

Nevjerovatno sada na zvanicnoj stranici stoji da mu je raskinut ugovor a on govori da raskida nije bilo.
Neko nas ozbiljno zaj*****.
Zadnja izmjena: simon, dana/u 14 jan 2014, 11:42, ukupno mijenjano 1 put.
Ti si opet šampion !

nukleusmember
Kontakt:

Post Postao/la nukleusmember » 14 jan 2014, 11:39

1L8F9C2 je napisao/la:Meni je lijepo u Sarajevu, a da bih se odlučio na odlazak, potrebno je da stigne sjajna ponuda iz neke veoma dobre lige kojom bih osigurao egzistenciju.

Bravo Nikola jedan od rijetki koji je posten prema FKS.
jesi li se raspit'o koliko nam je para ostavila ova osvjedochena poshtenjachina?kladim se bruku,jer jedini on ima pravi profi ugovor :D

VVVBK

mujo205
Kontakt:

Post Postao/la mujo205 » 14 jan 2014, 11:53

ad ostaviti plakalu, ga gledamo tandem plakalo-bilbija ili sam bilbija u spicu
steta sto nismo pandzu doveli, valjao bi nam

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 14 jan 2014, 12:05

Prvo, Nikola je otisao i s tim treba zavrsiti
Razloga ima mnogo a najvise je u tome sto je kako on kaze dobio dobru ponudu...ali
Nikola je upravi cijelo vrijeme pricao kako on nema ponuda zvanicnih i kako ce vjerovatno ostati u klubu
Uprava je bar 20 puta sjelasa Nikolom i nudila mu podebljan ugovor i sve uslove da potpise na duzi period i da se klauzula izbrise a ovaj je na sve to ostao nijem svaki put
Ipak, nisu ga otjerali jer su htjeli da zavrsi sezonu ovdje..ali, onda su saznali da Nikoli angazman na sve strane trazi jedan ublehar koji nas je zavio u crno... Nikoli se to obilo o glavu i nasi ne zele nastaviti suradnju sa njim ni pod kojim uslovima...SARAJEVO IZNAD SVEGA!
Nikola mozda i ima sjajnu ponudu al jucer je izasao clanak gdje Nikola kaze DA NEMA NIKAKVU PONUDU :) dakle momak malo voli slagati
Po meni, odlican potez uprave, sad se moze dovesti naapadač (Ili dva) i da prodju cijele pripreeme a ne da nikola sam otkupi Irfanovu klauzulu od 25 000 KM 28. Marta i uhvati se noge

ps.
Nikola je dosao sa Tajlanda kod nas i bio je anonimus
kod nas je stekao ime i cijela regija je pisala o njemu
ovo sto je radio klubu iza leđa je jadno od njega jer smo ga vratili u zivot, ali nema veze, valjda je drugim igracima jasno da šurovanje sa drugim menadzerima sumnjivih ambicija, i sl. stvari nece prolaziti pa taman da ste najbolji igrac lige... Drago mi je da je klub stao ovome u kraj i da više neće se potpisivati ovako jadni menadžerski ugovori sa nekim klauzulama

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 14 jan 2014, 12:19

janini je napisao/la:Jbg ovo sto se desilo jesu korijeni ajmo reci vec "stare politike" i "ekipe"..prije svega odnosi se na par pojedinaca...gledat cemo pozitivnije od Stojceva..nagoja se spominje hertha i sl..kad je Koma u pitanju..vrti se jel sad istina..al cini mi se opet azija.
Zar nije Komazeca dovela ova uprava i nova politika.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 14 jan 2014, 12:21

terabajt je napisao/la:
janini je napisao/la:Jbg ovo sto se desilo jesu korijeni ajmo reci vec "stare politike" i "ekipe"..prije svega odnosi se na par pojedinaca...gledat cemo pozitivnije od Stojceva..nagoja se spominje hertha i sl..kad je Koma u pitanju..vrti se jel sad istina..al cini mi se opet azija.

Imao je klauzulu, pokušali smo da ga zadržimo nije uspjelo želim mu sreću. Prilikom dolaska u klub mi smo bili u teškoj situaciji i morali smo potpisati takav ugovor koji nije bio baš najpovoljniji za nas i klub ,ali je u tom momentu bilo tako. Uz Brzog ovo je poslednji igrac koji ce ovako otici. :cry:

jug-onostalgicar
Kontakt:

Post Postao/la jug-onostalgicar » 14 jan 2014, 12:25

amypitar je napisao/la:
terabajt je napisao/la:

Imao je klauzulu, pokušali smo da ga zadržimo nije uspjelo želim mu sreću. Prilikom dolaska u klub mi smo bili u teškoj situaciji i morali smo potpisati takav ugovor koji nije bio baš najpovoljniji za nas i klub ,ali je u tom momentu bilo tako. Uz Brzog ovo je poslednji igrac koji ce ovako otici. :cry:

s obzirom da se sad prica o nepovoljnim ugovorima, kakav je sa bilbijom?

janini
Kontakt:

Post Postao/la janini » 14 jan 2014, 12:34

Nikola Komazec je imao 4300 KM platu.I boli vas *urac kako znam, to je istina jer prijatelj mi radi u fan shopu u klubu koji je vrlo blizak sa svima njima.

Ps: To je najveca plata bila u klubu.

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 14 jan 2014, 12:35

terabajt je napisao/la:
Nikolu je doveo Irfan, i dogovorena je ova klauzula u ugovoru .. drugacije Nikola nije htio potpisati a nama je hitno trebao napadac
Sbilbijom nema klauzula i nema dodira sa Irfanom, sve je cisto

zumba
Kontakt:

Post Postao/la zumba » 14 jan 2014, 12:39

Izvinite,nije moje da se mjesam ali ne moze par postova iznad covjek reci da je sarajevo od nikole napravilo igraca! On je prije Sarajeva igrao u boljim i bogatijim klubovima,a vama je on donio vrh tabele.Da nije njega sada bi se postavljalo pitanje da li cete se uopste boriti za evropu,realno :)

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 14 jan 2014, 12:40

zumba je napisao/la:Izvinite,nije moje da se mjesam ali ne moze par postova iznad covjek reci da je sarajevo od nikole napravilo igraca! On je prije Sarajeva igrao u boljim i bogatijim klubovima,a vama je on donio vrh tabele.Da nije njega sada bi se postavljalo pitanje da li cete se uopste boriti za evropu,realno :)
Nikola je kod nas dosao sa TAJLANDA... toliko
u Mariboru je sjedio na klupi i tribinama....

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 14 jan 2014, 12:48

rammstein je napisao/la: Sbilbijom nema klauzula i nema dodira sa Irfanom, sve je cisto
Jesi li 100 % siguran, kod nas je pravilo kada igrac potpise na dvije godine od njega nemojte nista ocekivati, a kad se ne objavi duzina ugovora onda je sigurno pojacanje. Nazalost.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 14 jan 2014, 12:52

Mi to malo preemotivno doživljavamo. Igrač se nakon par mjeseci u klubu podje lleti na vjernost i bezgranično ljubav. Uz to potpuni stranac.Jeli to realno i normalno? Nije.Igra za novac, od toga živi i kraj priče.

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 14 jan 2014, 12:58

hilmo je napisao/la:
rammstein je napisao/la: Sbilbijom nema klauzula i nema dodira sa Irfanom, sve je cisto
Jesi li 100 % siguran, kod nas je pravilo kada igrac potpise na dvije godine od njega nemojte nista ocekivati, a kad se ne objavi duzina ugovora onda je sigurno pojacanje. Nazalost.
da 100% je sve cisto sa Bilbijom

19risha88
Kontakt:

Post Postao/la 19risha88 » 14 jan 2014, 13:02

Jeste vi smiješni... neki navodili kao razlog da će Komazec ostati zato što će Sarajevo na ljeto igrat u Europi,ko da to nešto znači... Naši klubovi ionako dođu maksimum do 3 pretkola i ispadnu... Bolje mu igrat u drugoj ligi Francuske,Njemačke,Španije,Italije nego po ovim našim gudurama,čak i druga ruska je daleko bolje plaćena... Shvatite ljudi da može doći 101 TAN al odavdje će i dalje svi željeti da bježe... nema ovdje života,ovdje je samo preživljavanje...

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: atomskaNavika, bosnas_, mnon46, muhamedhulk, ubipara i 37 gostiju.