farinelli123 je napisao/la:Ne bi bilo lose kad bi Bajern kako je to kolega @Effe jednom rekao ''osvojio ligu prvaka na neko ludilo svojstveno Bajernu", a sve ovo govorim u svetlu ovih povuci potegni ugovora koji su aktuelni, i da neki ovi problematicni ugovori budu reseni nekim prirodnim zakonima, kako to i dodikuje. Valjda zdrav razum preovlada u njima. Osvojis brate to, i kazes sebi, odsvirao sam svoje i cao. Jup pokori Evropu, i ode kuci svojoj, pa se vrati tamo za 3 godine opet da spasava (ako) sta treba.
Mi uvijek osvajamo na neko ludilo, ko to nije skontao ne mora ni navijati za Bayern...

Zato kod nas ekipa i ne mora biti
upeglana,
ispeglana , kako god, da bi osvojili. Ako imamo te ušminkanosti, tim bolje, ako ne, onda opet znamo i nešto drugo imati...
A nije Weigl bolji od Goretzke, teško je njih porediti, različiti su to tipovi igrača. Weigl je mekan na lopti, tehnički potkovan, ima kreativnost. Goretzka ima neke druge karakteristike, a opet nije ni tehnički loš.
A šta misliš npr. mi prodamo Vidala i Tolissa i eto kupimo još i Weigla. Za dobru lovu možemo možda i Thiaga prodati pod uslovom da se on ne vrati na pravi način....
I šta ti misliš da li bi u tom defanzivnijem dijelu veznog reda, na tim šesticama ili pozicijama 6 i 8 mogli igrati npr Weigl i Martinez u paru ili možda Weigl i Goretzka??
P.S. S ovim gore boldiranim dijelom si začinio.....

A cijeli post je kao obično dobro upakovan....

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland