2014/2015 NBA Sezona

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

alemsa
Kontakt:

Re: 2014/2015 NBA Sezona

Post Postao/la alemsa » 29 jan 2015, 23:21

Tracy3McGrady je napisao/la:kad bi se samo gledale asistencije Penny Hardaway nikad nebi bio ni blizu ovih danasnjih PG koji imaju po desetak asista, a lik je jednostavno izmislio kosarko za svakog danasnjeg PG. Yebo asiste kad das suteru 2-3 takve i on pogadja sa linije za 3 poena. Bolje je da navuces dvojicu igraca i dodas loptu i taj slijedeci igrac je proslijedi dalje slobodnom igracu. Znaci ovaj sto je povukao akciju nema nista upisano a ustvari je glavni "krivac" za kos. Irving je bolji od Wall, Ronda, Lawsona itd... Nema tog igraca (osim Parkera u prajmu) kojeg bi uzeo za PG prije irvinga, najblizi bi mu bio Paul, jer zna sve raditi ali je slabiji scorer. Westbrook je po svemu tu najblizi, ali bi ja prije birao Irvinga zato sto Westbrook cesto podivlja i to mi se ne svidja. Da se vratim na pennya, lik nema neku statistiku kad ovako sad gledas, ali ko je tada pratio kosarku zna o cemu pricam, sama pojava na terenu je bila dovoljna da napravi svoje saigrace boljim.
Penny je bio jak playmaker, do povreda prejak

ne mos ih ni porediti, jer Irving nije jak playmaker :stop:

Guarin14
Kontakt:

Post Postao/la Guarin14 » 29 jan 2015, 23:24

Rondo u PO (to ti je ono sto Irving nikada nije igrao brate moj dragi) sa 22 godine je biljezio 16,9 poena po mecu uz 9,7 skokova po mecu i 9,8 asistencija po mecu kao i 2,5 ukradenih lopti.. To ti nekako dodje kompletan igrac sa 22 godine i to u Play offu :mrgreen:

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 29 jan 2015, 23:24

Epidaurus je napisao/la:E ako bi ti bilo kojeg današnjeg playmakera uzeo prije prime Chris Paula, onda stvarno nemam riječi, svaka ti čast :roll:
nisam rekao za prime Paula vec sadasnjeg Paula, a prajm Parkera sam rekao.

A Penny statisticki nikad nije bio jak PG, i tu ljudi prave veliku gresku jer odnose se na Boxscore sto je najveca greska.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 29 jan 2015, 23:28

Sadašnji Paul je i dalje doktor čistog playmakinga, pao je u realizaciji. Prime Paul, individualno u regularnim sezonama, je u rangu najvećih playmakera svih vremena. To što što u playoffu nije bio dovoljo dobar ga upravo izbacuje iz tih priča za top 3 ili top 5 playmakera ikad.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 29 jan 2015, 23:30

Guarin14 je napisao/la:Rondo u PO (to ti je ono sto Irving nikada nije igrao brate moj dragi) sa 22 godine je biljezio 16,9 poena po mecu uz 9,7 skokova po mecu i 9,8 asistencija po mecu kao i 2,5 ukradenih lopti.. To ti nekako dodje kompletan igrac sa 22 godine i to u Play offu :mrgreen:
Rondo je imao tada odlican playoff, sa 3 HOF igraca u ekipi. U totalno razlicitim situacijama su bili on i Kyrie ;) . Vidjeli smo Ronda kako odvede svoj tim u playoff nakon te sjajne trojke :D. Odvest ce i Dallas u playoff, kao sto neka zena napravi od muza milionera, a bio milijarder :D.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 29 jan 2015, 23:41

Cuj onog jazavca sto izviruje iz rupe opet... :)

A adriano i alem, vi fakat niste normalni kad su u pitanju igraci timova za koje navijate. Mislim svaka cast, pravi ste navijaci, ali dokle to vise? Ljudi su 100% upravu kad kazu da Kyrie nije play, covjek je jednostavno shot first igrac i to je stvar mentaliteta a ne pozicije. E sad da bi se dokazao kao prvoklasan scorer, mislim da ce ipak morati pricekati da James ili ode, ili da jednostavno padne pa mu ovaj uzme suteve :)

Sto se tice Hardena, mislim da je sve receno. Ofanzivno gledajuci, prvi SG lige, medjutim ima mnogo toga jos za nauciti...
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 29 jan 2015, 23:51

adriano_leite je napisao/la:
Guarin14 je napisao/la:Rondo u PO (to ti je ono sto Irving nikada nije igrao brate moj dragi) sa 22 godine je biljezio 16,9 poena po mecu uz 9,7 skokova po mecu i 9,8 asistencija po mecu kao i 2,5 ukradenih lopti.. To ti nekako dodje kompletan igrac sa 22 godine i to u Play offu :mrgreen:
Rondo je imao tada odlican playoff, sa 3 HOF igraca u ekipi. U totalno razlicitim situacijama su bili on i Kyrie ;) . Vidjeli smo Ronda kako odvede svoj tim u playoff nakon te sjajne trojke :D. Odvest ce i Dallas u playoff, kao sto neka zena napravi od muza milionera, a bio milijarder :D.
A jesmo li vidjeli kako Irving vodi svoj tim u PO? Kao prva opcija, naravno. Zanemari ovu sezonu sa najboljim igracem na svijetu i Lavom.

MaliOdDirektora
Kontakt:

Post Postao/la MaliOdDirektora » 29 jan 2015, 23:55

DoktorIvo je napisao/la: Šta pišeš to, djece ti?

27.3 poena s 20 potrošenih lopti, 5.6 skokova, 6.0 asistencija, 3.7 izgubljenih, 46 posto šuta, 32 posto za tricu i 83 posto sa slobodnih

27.3 poena s 18 potrošenih lopti, 5.6 skokova, 6.8 asistencija, 4.0 izgubljenih, 45 posto šuta, 38 posto trica i 85 slobodna

Oćemo gledati clutch time? Kobe 3.7 poena u uz 42 posto šuta, Harden 4.7 poena uz 47 posto šuta.

Na istom Zapadu sa istim visokim suigračem jedan je MVP kandidat, a drugi je jedva izborio play-off.

I tebi je normalno napisati "bolja sezone nego što će Harden odigrati u karijeri"?
Meni bi bilo ispod svake časti, karaktera i obraza (al' pošto si ti Arminho onaj zadnji šu.pak, tebe to ne tangira) uporediti sezone igrača od 35. godina sa hrpom povreda iza sebe i igrača od 25. godina koji je u svom prajmu. Umjesto da ga Harden u tom segmentu pojede, oni su podjednaki, a 10 godina razlike.

Đejms Harden neće imati ni 10% karijere kakvu je Kobi ima/o. Niti će prsten vidjeti, niti će u finalu lige biti. O indvidualnim dostignućima da ne govorim.. Ovo isključivo tvrdim da će se desiti, dok je prvi igrač ekipe. Kao 6. igrač je dokazao da može u finale NBA.
Meni je samo krivo što ispada da mrzim pojedine igrače iz razloga što ih sputavam u raspravi sa Kobajom. Harden mi je drag igrač, isto kao i Lebron, uživam ih gledati, al' rasprave vs. Kobe nemaju smisla. Nijedan aktivni igrač još uvijek ne može u istu rečenicu sa njim.

Wall>Irving; moje mišljenje, iako više volim gledati Irvinga, al' Wall je ove sezone maestralan.
Živimo Željezničar.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 29 jan 2015, 23:59

MaliOdDirektora je napisao/la: Nijedan aktivni igrač još uvijek ne može u istu rečenicu sa njim.
Ne volim kad neke nepotvrdjene igrace porede sa legendama kosarke, ali brate ako James i DUncan ne mogu u istu recenicu, onda jbg.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

MaliOdDirektora
Kontakt:

Post Postao/la MaliOdDirektora » 30 jan 2015, 00:07

Na Dankana sam potpuno zaboravio. Pardon, moja greška.
Đejms, naravno, da ne može. Precijenjen igrač koji ima negativan rekord u finalima. Igrač za regularne sezone.
Živimo Željezničar.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 30 jan 2015, 00:08

MaliOdDirektora je napisao/la:
Meni bi bilo ispod svake časti, karaktera i obraza (al' pošto si ti Arminho onaj zadnji šu.pak, tebe to ne tangira) uporediti sezone igrača od 35. godina sa hrpom povreda iza sebe i igrača od 25. godina koji je u svom prajmu. Umjesto da ga Harden u tom segmentu pojede, oni su podjednaki, a 10 godina razlike.

Đejms Harden neće imati ni 10% karijere kakvu je Kobi ima/o. Niti će prsten vidjeti, niti će u finalu lige biti. O indvidualnim dostignućima da ne govorim.. Ovo isključivo tvrdim da će se desiti, dok je prvi igrač ekipe. Kao 6. igrač je dokazao da može u finale NBA.
Meni je samo krivo što ispada da mrzim pojedine igrače iz razloga što ih sputavam u raspravi sa Kobajom. Harden mi je drag igrač, isto kao i Lebron, uživam ih gledati, al' rasprave vs. Kobe nemaju smisla. Nijedan aktivni igrač još uvijek ne može u istu rečenicu sa njim.

Wall>Irving; moje mišljenje, iako više volim gledati Irvinga, al' Wall je ove sezone maestralan.
Kobe Bryant u 6-oj godini u ligi 20 suteva po tekmi, 25.5 poena, 46% FG, 25% trice, 5.5 skokova, 5.5 asistencija

ovo je Hardenu 6-a godina u ligi a uzima manje suteva sa vise poena i svim boljim brojevima, sta cemo sad ? :kafa:

Jebote nije ti ovo fudbal, gdje igrac kad se priblizi 30 vec kazu ostario :rol: , u NBA obicno vrhunac igrac dozivi oko 28-30 godine, ali Harden je jedini koji nece napredovati uopstei slijedecih nekoliko godina :kafa:
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 30 jan 2015, 00:09, ukupno mijenjano 1 put.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 30 jan 2015, 00:09

adriano_leite je napisao/la:
miki_92 je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:
Nego @adriano svaka čast na ovom što je Irving uradio. Nisam gledao tekmu pa me zanima je li Lillard imao lošu noć ili je ovih 20% šuta posljedica Irvingove odbrane? Ko ga je čuvao?
Shump je bio zaduzen za Lillarda
Hahahaha zasto lazes covjeka?
nemoj se praviti lud jer kad god je Shump bio na terenu on ga je cuvao
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

MaliOdDirektora
Kontakt:

Post Postao/la MaliOdDirektora » 30 jan 2015, 00:13

alemsa je napisao/la:

Kobe Bryant u 6-oj godini u ligi 20 suteva po tekmi, 25.5 poena, 46% FG, 25% trice, 5.5 skokova, 5.5 asistencija

ovo je Hardenu 6-a godina u ligi a uzima manje suteva sa vise poena i svim boljim brojevima, sta cemo sad ? :kafa:

Jebote nije ti ovo fudbal, gdje igrac kad se priblizi 30 vec kazu ostario :rol: , u NBA obicno vrhunac igrac dozivi oko 28-30 godine, ali Harden je jedini koji nece napredovati uopstei slijedecih nekoliko godina :kafa:
Sa Shaqom u ekipi. Mojne biti bezobrazan i zaobilaziti neke činjenice nepobitne. Statistika, uostalom, nije relevantna. Gledao sam i Kobaju tad i sad, gledam i Hardena. Jednostavno, nebo i zemlja. Tu mi nijedna statistika neće promijeniti mišljenje.
Kakve veze ima fudbal sa ovim? 10 godina je razlika bila i opet su bare bare sezonu imali. Uostalom, te godine Kobe je bio izabran za prvi tim NBA, što nameće da je i najbolji bio na svojoj poziciji. Kraj priče.
Živimo Željezničar.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 30 jan 2015, 00:15

Sa Shaqom u ekipi. Mojne biti bezobrazan i zaobilaziti neke činjenice nepobitne. Statistika, uostalom, nije relevantna. Gledao sam i Kobaju tad i sad, gledam i Hardena. Jednostavno, nebo i zemlja. Tu mi nijedna statistika neće promijeniti mišljenje.
Bez obzira, uzimo vise suteva nego Harden sad

smijesno je to vase nikad i tih 10%, znaci li sta znaci 10%?

Normalno da vjerovatno nece dostic taj nivo, isto kao sto CP3 vjerovatno nece dostic nivo Magica niti Oscara, ali 10% daj ba smijesno i cista glupost.
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 30 jan 2015, 00:16, ukupno mijenjano 1 put.

MaliOdDirektora
Kontakt:

Post Postao/la MaliOdDirektora » 30 jan 2015, 00:20

alemsa je napisao/la:
Bez obzira, uzimo vise suteva nego Harden sad

smijesno je to vase nikad i tih 10%, znaci li sta znaci 10%?

Normalno da vjerovatno nece dostic taj nivo, isto kao sto CP3 vjerovatno nece dostic nivo Magica niti Oscara, ali 10% daj ba smijesno i cista glupost.
Pa ja ti govorim svoje mišljenje. Harden je odličan igrač, al' ništa više od toga. Neće ništa u karijeri postići, neko moje mišljenje. U lošem trenutku je došao u ligu. Znači od svih Kobijevih uspjeha, on je najbliži tome da bude najbolji strijelac lige. To nije ni 10%, al' eto, dobro sam raspoložen, pa ćemo mu dati 10%.

@greivis kako, molim te, objasni mi kojom logikom bi to trebalo biti tako?
Živimo Željezničar.

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 30 jan 2015, 00:23

Kobe u prajmu je dominirao parketom, jeo ljude ofanzivno i defanzivno. Jedini igrac u ligi koji je dostojan poredjenja s Kobijem u pogledu ukupne moci na parketu je Lebron, naravno pricamo o sadasnjim aktivnim igracima. Harden jos nije dozivio da ga iz utakmice u utakmicu biju, udvajaju, utrajaju itd igraci poput Bowena, Allena, Battiera itd itd, jednostavno takvih igraca je malo, a i on jos uvijek nema tu reputaciju notornog ubice. Njemu je dovoljan nalozen Jimmy Butler da mu noge pocnu klecati.
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 30 jan 2015, 00:24

Pa valjda mozes i sam zakljuciti. Zato sto je igracu lakse kada nije glavni fokus odbrane protivnika na njemu. Pogledaj Irvingu procente kad ne igra James i kad igra npr.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 30 jan 2015, 00:25

veselo veselo,koliko samo neobjektivnosti navijacke
obavezno navijac jedne ekipe ili igraca preuvelica svog ljubimca
i obavezno omalovazi svakog drugog koji se poredi s njim

Harden MVP,dosad najvise pokazao svidjalo se kome ili ne,prerano pricati o najboljim svih vremena prerano,pa je o tom i glupo diskutovat
Kobe mnogo uradio u NBA ne poredit njeg i Hardena to uradit kad oba prestanu igrat
inace poredite igrace s 25 i s 25,a ne 36 i 25 nije pravedno

a izjave tipa ovaj je 50% ovog igraca itd,su bezveze kojim li se spravama to mjeri

jos su jace izjave ovaj nece nikad ovo,ovaj nece nikad ono
jos mi odzvanja tvrdnja velikog forum strucnjaka koji jednom rece Francuska je divlja ekipe i nikad nista nece osvojit,pa se pokaza drukcije

i na kraju nemojte vrijedjat jedni druge cuj bolestan ovo,ono ba smirite malo boli neka stvar Hardena,Irvinga za nama a vi vrijedjate jedni druge zbog njih

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 30 jan 2015, 00:28

Celikovac je napisao/la:Kobe u prajmu je dominirao parketom, jeo ljude ofanzivno i defanzivno. Jedini igrac u ligi koji je dostojan poredjenja s Kobijem u pogledu ukupne moci na parketu je Lebron, naravno pricamo o sadasnjim aktivnim igracima. Harden jos nije dozivio da ga iz utakmice u utakmicu biju, udvajaju, utrajaju itd igraci poput Bowena, Allena, Battiera itd itd, jednostavno takvih igraca je malo, a i on jos uvijek nema tu reputaciju notornog ubice. Njemu je dovoljan nalozen Jimmy Butler da mu noge pocnu klecati.

Koga ne udvajaju skoro konstatno?

Pa sta je Parsons sinoc rekao, citav gameplan svakog tima je samo da se zaustavi Harden, i opet lik strpa 30 :rol:

Cuj nea reputacija notronog ubice, coj'k top 3 scorer u ligi :rol:

Ali haj nsita novo ovdje je i Klay thompson bolji od Hardena :thumbup:

@dscile :thumbup:

MaliOdDirektora
Kontakt:

Post Postao/la MaliOdDirektora » 30 jan 2015, 00:29

Greivis je napisao/la:Pa valjda mozes i sam zakljuciti. Zato sto je igracu lakse kada nije glavni fokus odbrane protivnika na njemu. Pogledaj Irvingu procente kad ne igra James i kad igra npr.
Mlad si ti da pamtiš te utakmice. Ne brinem, nadoći ćeš.

@ale; netačno, sinoć nije prešao 20p. Toliko je dobar, da i nakon povrede Kobija, nije starter na All-Star susretu. Dečko je rezerva rođena, ne znam što je to teško prihvatiti.
Zadnja izmjena: MaliOdDirektora, dana/u 30 jan 2015, 00:30, ukupno mijenjano 1 put.
Živimo Željezničar.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.