Slazem se da od Zlatkovica nema neke velike nafake i da je zdrav. Al. Bekic jeste bolji ali je vezan ugovorom do kraja sezone. Jedino Hodzicu istice ugovor za 15-tak dana. A Gorki ako a njim ranije raskine onda sigurno plovi prema federalki iako ce mozda i ovako.tuzlac je napisao/la: ↑10 dec 2019, 18:39On je korektno odigrao proljleće u sezoni 2014/15.Pošto je Ivetić dominirao na beku a doveden je Govedarica ,Bekić je smatrao da je zgodan treutak da bježi u Sarajevo.On je porodičan čovjek i 30 mu je godina.Sumnjam da će i zimus ostati u Gorkom.Zlatković ima problem sa lijevom nogom i on može biti na raspolaganju.Bekić je po meni ipak kvalitetniji.
FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: FK Tuzla City
Vojo ima ugovor kao i Crnka i mozda jos par igraca do kraja sezone. Sumnjam da ce ga Azmir pustiti kako bi doveo igraca tipa Lendrica koji je van forme.
Uglavnom se slazem s ovom ocjeniom pojedinacnog ucinka igraca koju je dao CityCity.
A sto se tice pojacanja, - zavisi i od toga dal se moze racunati na Kostica i Mitrovica na proljece?
Mozda nije slucajnost da su bas sa Terzicem i Zitunijem raskinuti ugovori, oni su uglavnom popunjavali pozicije ove dvojice
dugotrajno povrjedjenih.
Sto se mene tice - definitivno nam treba lijevi bek - i to po mogucnosti neko ko bi bio prva opcija ispred Zlatkovica.
Ako nema Kostica definitivno treba i stoper i to kvalitetan, A ako ode Moris onda trebaju i dva stopera.
Ako je Hasanovic prebacen na stopera, mozda to otvara poziciju u veznom redu, po meni vise nam treba nekl malo kreativniji cetntralni/ofanzivni vezni nego defanzivac tipa Hadzanovica ili Stjepanovica.
Krila su: Crnkic, Nukic, Sarcevic, Buric pa eto i Beganovic silom prilika... Mozda nebi lose doslo i neko kvalitetno krilo. Mozda brojcano imamo dovoljno krila, ali po meni nedostaje kvaliteta.
A sto se tice pojacanja, - zavisi i od toga dal se moze racunati na Kostica i Mitrovica na proljece?
Mozda nije slucajnost da su bas sa Terzicem i Zitunijem raskinuti ugovori, oni su uglavnom popunjavali pozicije ove dvojice
dugotrajno povrjedjenih.
Sto se mene tice - definitivno nam treba lijevi bek - i to po mogucnosti neko ko bi bio prva opcija ispred Zlatkovica.
Ako nema Kostica definitivno treba i stoper i to kvalitetan, A ako ode Moris onda trebaju i dva stopera.
Ako je Hasanovic prebacen na stopera, mozda to otvara poziciju u veznom redu, po meni vise nam treba nekl malo kreativniji cetntralni/ofanzivni vezni nego defanzivac tipa Hadzanovica ili Stjepanovica.
Krila su: Crnkic, Nukic, Sarcevic, Buric pa eto i Beganovic silom prilika... Mozda nebi lose doslo i neko kvalitetno krilo. Mozda brojcano imamo dovoljno krila, ali po meni nedostaje kvaliteta.
Nemoj na Stjepanovića i Hadžanovića ako Boga znaš.Moraš imati igrače kao čto su Stjepanović i Hadžanović.Ili bi ti da pređemo na 4-3-3.Znaš ono u Realu: Kros,Modrić ,Kazimiro.Prefinjeni tehničari.Jesi li gledao utakmicu kontra Širokog?emir012 je napisao/la: ↑11 dec 2019, 10:24Uglavnom se slazem s ovom ocjeniom pojedinacnog ucinka igraca koju je dao CityCity.
dugotrajno povrjedjenih.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 11 dec 2019, 12:49, ukupno mijenjano 1 put.
Kostić će se pridružiti ekipi na prozivci.Za Mitrovića ne bih rekao.
Taman da Ahmetović završi karijeru kod nas.
tuzlac je napisao/la: ↑11 dec 2019, 12:43Nemoj na Stjepanovića i Hadžanovića ako Boga znaš.Moraš imati igrače kao čto su Stjepanović i Hadžanović.Ili bi ti da pređemo na 4-3-3.Znaš ono u Realu: Kros,Modrić ,Kazimiro.Prefinjeni tehničari.Jesi li gledao utakmicu kontra Širokog?emir012 je napisao/la: ↑11 dec 2019, 10:24Uglavnom se slazem s ovom ocjeniom pojedinacnog ucinka igraca koju je dao CityCity.
dugotrajno povrjedjenih.

Ljudi, je li vakat Azira prodavat.Šta mislite.Može i na ljeto a može i sada.On je pola Sićin ,tako da će Mešanović možda insistirati da ušlajboči koji dinar.
Izvini išo sam na prvu loptu zato sam te povrijedio.emir012 je napisao/la: ↑11 dec 2019, 12:58tuzlac je napisao/la: ↑11 dec 2019, 12:43Nemoj na Stjepanovića i Hadžanovića ako Boga znaš.Moraš imati igrače kao čto su Stjepanović i Hadžanović.Ili bi ti da pređemo na 4-3-3.Znaš ono u Realu: Kros,Modrić ,Kazimiro.Prefinjeni tehničari.Jesi li gledao utakmicu kontra Širokog?emir012 je napisao/la: ↑11 dec 2019, 10:24Uglavnom se slazem s ovom ocjeniom pojedinacnog ucinka igraca koju je dao CityCity.
dugotrajno povrjedjenih.
Krila su: Crnkic, Nukic, Sarcevic, Buric pa eto i Beganovic silom prilika... Mozda nebi lose doslo i neko kvalitetno krilo. Mozda brojcano imamo dovoljno krila, ali po meni nedostaje kvaliteta.- pa de procitaj ponovo sta sam napisao, nisam napisao nista protiv Hadzanovica ili Stjepanovica, nego da nam s obzirom da imamo nih dvojicu kao "defanzivce" u veznom redu vise fali neki kreativniji, ofanzivniji igrac.
Pročitaj svoju rečenicu.
"Ako je Hasanovic prebacen na stopera, mozda to otvara poziciju u veznom redu, po meni vise nam treba nekl malo kreativniji cetntralni/ofanzivni vezni nego defanzivac tipa Hadzanovica ili Stjepanovica".
To kako ti kažeš da si mislio, trebalo je napisati otprilike ovako;"Obzirom da imamo dobre defanzivce mislim da trebamo potražiti kreativnog centralnog veznog jer takav igrač kod nas ne postoji.Istina , to je trebao biti Husejinović.
Kažu da Hasanović puno puši cigarete.Šteta.Dobar igrač,zahvalan, ali pun šlajma.On prvih 15 minuta pravi one kardinalne jer je ometen dihnjom.Tek kad pročepi onda zaigra.Mada , vidim često se naslanja na koljena.Hadžanović mu je definitivno uzeo mjesto.Još da ubacimo i Husu Karjaševića u roster.On je poput Berti Fogsta.Britka ,sablja.
Nebesko-plavi
8 min. ·
– Poslali smo dopis Gradu, nikada se nisu očitovali. Vidjet ćemo šta je u pitanju. Mi u Simin Hanu nemamo dovoljno prostora da napravimo svoj teren. Nadam se da će gradonačelnik i vijećnici imati razumijevanja. Vjerujem da će nas prihvatiti kao sportski kolektiv iz ovog grada. Sam naš grb pokazuje neke stvari. Ako ga neko uzme i prouči, treba da bude razlog zašto više trebamo podržati Tuzla City. Poslat ćemo dopis Gradu zbog loših uslova na Tušnju da uložimo u najmoderniji travnjak. To nam je neophodno da bi mogla dva kluba igrati. Spremni smo snositi troškove sa Gradom, ugraditi i grijače i da se više ne stidimo terena nakon svake kiše. Da se poslije utakmice ne priča o tome da se niko nije povrijedio. Osim terena, zainteresovani smo i za izgradnju VIP lože, da imamo gdje dočekati goste - izjavio je Azmir Husić.
8 min. ·
– Poslali smo dopis Gradu, nikada se nisu očitovali. Vidjet ćemo šta je u pitanju. Mi u Simin Hanu nemamo dovoljno prostora da napravimo svoj teren. Nadam se da će gradonačelnik i vijećnici imati razumijevanja. Vjerujem da će nas prihvatiti kao sportski kolektiv iz ovog grada. Sam naš grb pokazuje neke stvari. Ako ga neko uzme i prouči, treba da bude razlog zašto više trebamo podržati Tuzla City. Poslat ćemo dopis Gradu zbog loših uslova na Tušnju da uložimo u najmoderniji travnjak. To nam je neophodno da bi mogla dva kluba igrati. Spremni smo snositi troškove sa Gradom, ugraditi i grijače i da se više ne stidimo terena nakon svake kiše. Da se poslije utakmice ne priča o tome da se niko nije povrijedio. Osim terena, zainteresovani smo i za izgradnju VIP lože, da imamo gdje dočekati goste - izjavio je Azmir Husić.
.FK Tuzla City - FanPage
26 min. ·
Said Husejinović napušta ekipu Tuzla Cityja. Iskusni fudbaler i tuzlanski premijerligaš dogovorili su raskid saradnje.
"Iako sam redovno igrao, želim se zahvaliti ekipi Tuzla Cityja na dosadašnjoj saradnji, ali vrijeme je da se ide dalje. Tako sam odlučio. Kad negdje nisi sretan, ne trebaš biti tu", rekao je Husejinović i dodao je:
"Klubu želim puno sreće u nastavku sezone".
Husejinović je ove sezone nastupio u 16 utakmica za Tuzlu City, a imao učinak od jednog gola i jedne asistencije.
Hvala ti za sve, Husejinović Saide!
26 min. ·
Said Husejinović napušta ekipu Tuzla Cityja. Iskusni fudbaler i tuzlanski premijerligaš dogovorili su raskid saradnje.
"Iako sam redovno igrao, želim se zahvaliti ekipi Tuzla Cityja na dosadašnjoj saradnji, ali vrijeme je da se ide dalje. Tako sam odlučio. Kad negdje nisi sretan, ne trebaš biti tu", rekao je Husejinović i dodao je:
"Klubu želim puno sreće u nastavku sezone".
Husejinović je ove sezone nastupio u 16 utakmica za Tuzlu City, a imao učinak od jednog gola i jedne asistencije.
Hvala ti za sve, Husejinović Saide!
FK Tuzla City - FanPage
15 min. ·
Iskusni 31-godišnji srbijanski fudbaler, Nemanja Zlatković je sa tuzlanskim timom dogovorio sporazumni raskid saradnje i on više neće nositi dres ovog kluba.
Zlatković je član tima sa Tušnja postao u februaru ove godine. Pružao je sasvim solidne partije, ali na kraju je odlučeno da se na obostrano zadovoljstvo ugovor raskine.
"Želim da se zahvalim ljudima u klubu na svemu. Lijepo sam se osjećao u Tuzli i bilo je lijepo biti dio Tuzla Cityja u proteklih godinu dana. Sada već bivšem klubu i saigračima želim puno uspjeha i sreće u nastavku prvenstva"
Ove polusezone je odigrao 14 utakmica u dresu Tuzle i upisao je dvije asistencije.
Hvala na svemu, Nemanja!
15 min. ·
Iskusni 31-godišnji srbijanski fudbaler, Nemanja Zlatković je sa tuzlanskim timom dogovorio sporazumni raskid saradnje i on više neće nositi dres ovog kluba.
Zlatković je član tima sa Tušnja postao u februaru ove godine. Pružao je sasvim solidne partije, ali na kraju je odlučeno da se na obostrano zadovoljstvo ugovor raskine.
"Želim da se zahvalim ljudima u klubu na svemu. Lijepo sam se osjećao u Tuzli i bilo je lijepo biti dio Tuzla Cityja u proteklih godinu dana. Sada već bivšem klubu i saigračima želim puno uspjeha i sreće u nastavku prvenstva"
Ove polusezone je odigrao 14 utakmica u dresu Tuzle i upisao je dvije asistencije.
Hvala na svemu, Nemanja!
Oslobođaju se mjesta za nove igrače.
-
- Kontakt:
Nek treci koja odlazi bude Music! Said se malo naljutio, jbg kod Milenka je igrao ( zbog milenkovog slabog karaktera) kod balje ne igra pa ne pasemu!
Tuzla City / Sloga Simin Han
Zdrava logika kaže a i većina nas na ovom forumu neki oštrije neki slabije da: Said i Zlatković - ako klub želi dalje a želi nemaju mjesta u ekipi. Hvala im ali obojica su dosta taktizirala i pod ručnom igrala. Doduše možda su im to i krajnji dometi. Što se tiče Musića na njega se svakako ne računa - Azmir mu je tetak i tu ga drži onako, mada bi momku bilo pametnije da se školuje ili uči neki drugi zanat. Ima tu još igrača sa kojima treba raskidat ugovor. Al izgleda da Balja i Murat to dobro rade.
Da dodam i ovo. Od početnog sastava protiv Gorkog i Širokog jedino za Budu ne bih žalio da dobije nogu ostali su svi OK. Najviše bih zažalio ako se ugovor ne produži sa Sesarom, Crnkom, Vojom i Efetom jer Kojić već ima ugovor na duži period. Stjepan može još ovu polusezonu izgurat kao rezerva i to je to.
AMAR KOVČIĆ- LIJEVI BEK - Rođen - Nov 27, 2000.
Igrač TuzlaCity
Ugovor od Jul 23, 2019
Ugovor do 30.06.2022
Igrač TuzlaCity
Ugovor od Jul 23, 2019
Ugovor do 30.06.2022
Danas vrlo zanimljiv i aktivan dan.Desila su se dva odlaska koja su po svemu logična ali samo donekle očekivana.Husejnović je imao statistiku koja sve govori :16 utakmica - 1 gol i 1 asistencija što je zaista premalo za igrača koji igra tu poziciju i ima takav renome.S druge strane Zlatković je bio solidan ali ništa više od toga.Za veće domete kluba ipak je potrebno neko drugo rješenje na toj poziciji.Uz već ranija dva odlaska (Zitunija i Terzića) sad je to ukupno 4 igrača manje u odnosu na početak sezone.Brzina kojom se sve odvija govori da se radi o planiranim potezima i Muratović i Baljić to dobro rade.Nakon ovih i vjerovatno još pokojeg odlaska uslijediće i pojačanja.Tu sad tek treba napraviti prave poteze i to je mnogo teža rabota nego ovaj dosadašnji posao.Međutim treba vjerovati da će se i tu desiti pozitivna rješenja jer očito postoji namjera i volja svih aktera da se adekvatno i pravovremeno reaguje.
Gledao sam ovog momka par puta u omladinskom pogonu Gorkog, ako bude dobio sansu moze lako biti iznenadenje priljeca. Ali osjecam da ce Efe ostati kao prvi bek lijevo nekako mu dobro ide a jos bilje Nukicu desno. Sve u svemu planska reakcija se nastavlja a to je u ovom momentu najvaznije.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.