Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

UnitedWA
Kontakt:

Re: Manchester United F.C.

Post Postao/la UnitedWA » 15 sep 2014, 00:08

Belmin6 je napisao/la:Gledaj koliki su hajnekeni kod ovih Engleza mater im yebem. :cry:
Da su još 2 puta veći, džaba im. Bolje da sarajevsko piju nego ovu vodu što zovu pivom :mrgreen:
Ma Rojo će biti dobar igrač, nekad će nas vjerovatno iznervirati sa nekim gluparijama ali to je u DNK svakog temperamentnog igrača i budale :zviz:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 15 sep 2014, 00:15

Koji bi to ludi stoperski par bio Jones-Rojo. :tokralju:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 15 sep 2014, 00:31

Cartman je napisao/la:Koji bi to ludi stoperski par bio Jones-Rojo. :tokralju:
Ovo zelim da vidim!

Jones-Rojo moze biti dobitna kombinacija po nas, Rafa i Shaw na boku. Takva odbrana moze uspjeti, Blind ili Carrick bi im dosta pomagali a danas smo vidjeli da i Ander ima defanzivnih zadataka koje moze odraditi, nadajmo se da ce to ici protiv napadacki ozbiljnijih ekipa.

Za ofanzivni dio ne brinem. Tu je jednostavno previse individualnog kvaliteta da ne uspije.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 15 sep 2014, 02:54

Uh svidja mi se ta odbrana, iako naravno fali malo iskustva. Sto neko na redcafeu rece, sada je ekipa puna energicnih igraca. Rafael, Rojo, Herrera, Di Maria, Blind, Jones i tako dalje. Nece vise bit one spore dosadne igre. Mislim da bi moglo biti dosta utakmica sa puno golova, jer vjerovatno cemo primat dosta protiv jacih ekipa, ali isto tako svakoj ekipi mozemo zabit 3-4.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 15 sep 2014, 08:31

Ander, pored strasnog ADM, odlican... Pretrcao mnogo, ucestvovao u nekim kljucnim akcijama.. Elegantan nacin igre.. Inace, manje vise citav tim na visokom nivou. Rooney zeljan igre, ponovo grize..

Protivnika je razbilo ubrzanje iz odbrane u napad (prije svih preko ADM), koji je pogotov u prvom poluvremenu, ubrzao igru (jednostavno receno)... Ovo je tek pocetak nekih kombinacija pod palicom novog managera. Povratkom Shawa, Rojo vjerovatno ide na poziciju stopera. Al' koliko me samo obradovao povratak Rafe, nevjerovatno..
- Ed Woodward for Prime Minister !

red devil88
Kontakt:

Post Postao/la red devil88 » 15 sep 2014, 10:56

Hajde nek neko postavi highlightse utakmice nisam mogao gledat juce !
Glory Glory Man United !!! :D

Giggsy11
Kontakt:

Post Postao/la Giggsy11 » 15 sep 2014, 11:49

red devil88 je napisao/la:Hajde nek neko postavi highlightse utakmice nisam mogao gledat juce !
[youtube][/youtube]

Inace, pregledao sam i ja tekmu, napokon da gledam ovakav United. LVG je odlicno postavio ekipu, a golovi Di Marie i Herere su slag na tortu, koliko to sve bolje izgleda kada nema panja Cleverleya i Younga u timu..
Sto se tice Di Marie, igracine samo takva, kada uzme loptu i krene prema naprijed imam osjecaj da moze do sutra tako i da ga niko ne moze uhvatiti.. Nadam se da cemo uvezati par ovakvih utakmica i da cemo se jos malo naci u vrhu tabele.

GGMU!
'Kad bih morao birati između driblanja petorice Liverpoolovih igrača i gola sa trideset metara na Anfieldu i spavanja s Miss svijeta bio bi to jako težak izbor. Nasreću ja sam učinio oboje.“ - George Best

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 15 sep 2014, 12:26

Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

Caeruleus
Kontakt:

Post Postao/la Caeruleus » 15 sep 2014, 12:45

Ovako ja vidim najjači sastav Man. Uniteda kada se svi oporave i kada se uspostavi prava 4-4-2 formacija.

DE GEA

RAFAEL - JONES - ROJO - SHAW

MATA - ANDER - BLIND - DI MARIA

FALCAO - ROONEY

Jesam li negdje pogriješio u pozicioniranju igrača ili biranju najboljih 11? Za ovako lošeg i nezainteresiranog Van Persieja mislim da u prvih 11 nema mjesta. Čovjek je očajan.

Druga stvar ono što je dobro za Crvene đavole je to da u ova prva četiri kola ni Liverpool ni Man. City ni Arsenal nisu briljirali, pa tako iako je Man. U. imao loš početak i nije tako daleko od konkurenata - na svega bod od Arsenala i Liverpoola i na dva boda od Cityja.

Za mene je sasvim realno da na kraju Manchester United završi ispred Arsenala koji sa svojim poluigračima i taktičkim laikom Wengerom neće baš puno pokazati. Ali Manchester na zimu mora pojačati i klupu sa jako kvalitetnim igračima. A Januzaj vam je jako precijenjen, meni je on bezze. Ne mogu nikako da shvatim kako ste mogli posudili/prodati onog Zahu.

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 15 sep 2014, 12:50

Caeruleus je napisao/la:Ne mogu nikako da shvatim kako ste mogli posudili/prodati onog Zahu.
Wilfried je na posudbi, pa nek se popravi i dokaze tamo, to bi bilo fenomenalno tj. obostran interes. :)
I Nani da se hoce Bogdom vratiti i u formu i zaigra u Sportingu kako mu dolikuje, moguce ali treba sacekat, nisu velika ocekivanja. :roll:
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 15 sep 2014, 12:52

Nece LVG nikad to igrati,a mata je beskoristan na toj poziciji.

Sastav je ok ,al form ce biti druga ,vjerovatno 4 3 3 (s milion nekih transformacija 4 3 2 1- 4 3 1 2 i sl)
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 15 sep 2014, 12:54

U formaciji 4-4-2, Mata i Robin nemaju mjesta u pocetnom, tako da od toga nema nista... Moguce da jedan od pomenutog dvojca grijao klupu, ali oba igraca, nema sanse..

U formaciji 4-3-1-2, Di Maria ce se povremeno izvlaciti na krilo, tako da ce bek ispod (Shaw/Rojo) imati defanzivniju ulogu (prije svih protiv jaceg protivnika), dok sa druge strane, Rafa bi mogao biti dosta ofanzivniji...

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 15 sep 2014, 13:00

Rio opleo po Moyesu i njegovoj filozofiji. Rio razocaran sam. :cry:

Motti
Kontakt:

Post Postao/la Motti » 15 sep 2014, 13:02

suhi je napisao/la:Nece LVG nikad to igrati,a mata je beskoristan na toj poziciji.

Sastav je ok ,al form ce biti druga ,vjerovatno 4 3 3 (s milion nekih transformacija 4 3 2 1- 4 3 1 2 i sl)
Eventualno sa Januzajem na desnom krilu bi mogla proci i ona formacija, sa Matom jako tesko. Bit ce ovo jako duga sezona, LVG ce eksperimentisat sa dosta stvari i tek za mjesec dva cemo znati udarnih 11, vjerovatno i formaciju koja ce se forsirat, ali dovodjenje Blinda, Falkaa i Angela je dalo ogromnu sirinu ekipi.

Jedva cekam povratak Kerika, Jonesa, Showa i Smalinga, da se dodatno zakuha u borbi za pozicije u ekipi.

PS: ne znam da je iko spomenuo onu fantasticnu intervenciju Evansa nakon greske DDG, intervencija koja je vjerovatno prelomila utakmicu.
Postao/la Sir Matt dana 23 dec 2012, 22:08

Više uopšte nema užitka gledat utakmice a to zbunjuje , i smeta . Razumiš priku ?

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 15 sep 2014, 13:47

Ma hajd, lahko je protiv ovih buranija, kao što su QPR ili Liverpool, ova taktika može proci. Mislim ovaj diamond, ali za jace ekipe se mora koristiti malo defanzivnija varijanta.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 15 sep 2014, 13:52

Nema potrebe igrati defanzivnije ni protiv jacih, jer znamo da je ova odbrana nesigurna ako je izlozena vecem pritisku. Na jucerasnju formaciju dodati Radamela, eventualno RVP na klupu (bar za sad). Protiv jaceg protivnika ograniciti lijevog beka na defanzivniju ulogu, dok bi se ADM vise izvlacio na krilo... Herrera/Blind, kontrola sredine...

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 15 sep 2014, 14:26

Blackett, Evans, Mata, Robin OUT - Jones, Shaw, Carrick, Falcao IN. To je to sto se tice idealnog sastava
100% sportski i krajnje opušten potpis

xGGMU
Kontakt:

Post Postao/la xGGMU » 15 sep 2014, 14:33

U nedelju, 21. igramo sa Leicesterom.
Dobar tim, pružio je otpor Evertonu kući ( 2:2 ), izgubili su protiv Chelsea ( 2:0 ) u drugom kolu u gostima, treće kolo kući su dočekali Arsenal ( 1:1 ) i imaju pobjedu iz ovog kola protiv Stokea ( 0:1 ).

Taman da postavimo opet 4-1-2-1-2, i da ga testiramo protiv malo jačeg tima od QPR-a, ili tima koji će nas bar pokušat napast.

-----------DDG----------
Rafael-Evans-Rojo-Shaw
-----------Blind----------
---Herrera---Di Maria---
----------Mata-----------
-----Falcao---Rooney----

Shaw i Falcao bi trebali dobiti mjesto u timu ako su 100% spremni, taman da vidimo Rojo da odigra u sredini odbrane , i da Robin odsjedi na klupi jer nije u formi trenutno, ubacit ga sa klupe ako nam bude trebao gol. Bleckettu svaka čast što je istupio u dosadašnjem dijelu sezone, možda i nastavit sa njim u odbrani, biće nešto od njega!

62% - Manchester United have the highest average possession figure in the PL this season; last season they were eighth.

slika
The little boy inside me was screaming ‘Manchester United’. United breathes football” — Robin van Persie
MUFC - It's a religion!

vidic
Kontakt:

Post Postao/la vidic » 15 sep 2014, 15:34

RiNo je napisao/la:Blackett, Evans, Mata, Robin OUT - Jones, Shaw, Carrick, Falcao IN. To je to sto se tice idealnog sastava
apsolutno se slazem .pogotovo sto se tice Mate...jos samo kad bi mogli gdje Junuzaja ubaciti :D

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 15 sep 2014, 16:26

Belmin6 je napisao/la:Ma hajd, lahko je protiv ovih buranija, kao što su QPR ili Liverpool, ova taktika može proci. Mislim ovaj diamond, ali za jace ekipe se mora koristiti malo defanzivnija varijanta.
Protiv Liverpoola bi trebali jos ofanzivnije, gol razlika moze bit vazna. :kafa:

Sto se tice Robina, mislim da je jucer odigrao najbolju utakmicu sezone i bio je vrlo dobar u polju. Jos mu fali onaj killer instinkt pred golom, ali vratit ce se i to. Mislim da ce zabit Leicesteru.

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.