Nisam bio u mogucnosti da gledam utakmicu i ustedio sam sebi novih 90 minuta trauma i povisenog pritiska
Nista novo izgleda, nova tekma, nova saka jada. Samo me zanima dokle ce ta mocna uprava da laze i sebe i nas kako jos uvijek stvari treba samo malo da se koriguju pa da sve krene kako treba, kada je vec svima jasno da treba neka velika promjena kako u taktici tako i u mentalitetu da bi nesto dobro krenulo, A onaj nas takticar to sigurno nece postici. Covjek moze i reci ajd rezultati malo losiji, ajd uigravaju se, ajd eto, ali igra, tj nedostatak iste stvarno bode oci. Daj vise odluci se za jednu formaciju, jedan sastav i neka se igraci bore za to, daj da igramo. NE bi me cudilo sad za vikend opet 4-3-3 ili neka nova formacija, jednostavno nema stabilnosti nikakve.
Imam osjecaj da su htjeli da kreiraju tim koji moze igrati i 3-5-2, i 4-3-1-2 i 4-4-2 i 4-3-3, pa da se formacija mijenja kako njima odgovara, a postigli su upravo suprotno, stvorili su tim koji nijednu formaciju ne moze igrati kako treba. Daj da odaberemo jednu taktiku, pa neka je i 3-5-2, pa da malo stabilnosti uvedemo u tim, da makar tu formaciju naucimo i razvalimo kako dolikuje
Na kraju, povrede Marchisia, te njegovo oporavljanje od iste, uigravanje Lemine ili Hernanesa, Mandzukica ili bilo koga drugog, ne smatram opravdanjem za kikseve protiv Sasuola, Frosinonea i ostalih mocnih timova. Ako je Alegriju potreban potpuno oporavljeni Marchisio da bi dobio Sasuola, ili odigrao kvalitetnu utakmicu protiv Torina, onda stvarno neka se zapita dokle je to doslo. Znali su ponavljati iz uprave stalno Vincere non è importante: è la sola cosa che conta, pa eto gospodo, izvolite