Serie A
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- BuffonGigi
- Kontakt:
Re: Serie A
Lakija je jednostavno prenijelo
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
Salu na stranu, treba biti realan, Napoli je favorit za to cetvrto mjesto. Nakon povrede Wijnalduma, mi prosto nemamo adekvatan vezni red, uzevsi u obzir da se vjerovatno nece dovoditi novi veznjak.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
Pa postavi ajde, zuti Anti i vise nego dovoljno, zakacio ga je malo i to je to, dok ovaj levat iz Atalante je mogao komotno nogu polomiti Leaou. ali sta ja to tebi pricam kad ti pises samo iz razloga da okaljas Milan, nebitno sta je ti izokrenes. Tabletice i krevetac.BuffonGigi je napisao/la: ↑21 avg 2022, 22:53Moze li screenshot Rebicevog starta na Demirala, kad ste ovako poslovicno objektivni vec?
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
Ma fino je neko već prije rek'o. Treba sačekati bar 10ak kola pa onda procijeniti.
A da je kompetitivnija liga, sigurno jest.
A da je kompetitivnija liga, sigurno jest.
Unico amore sei!
❤️🖤
❤️🖤
VAR

There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Vidjet ćemo i kako će se klubovi snaći u situaciji igranja svaka 3 dana do Mundijala. Ovi koji igraju evropu će odigrati 22-23 meča do Mundijala. Stalne rotacije će itekako biti potrebne.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Nisam gledao, ali ovo iznad sto je milanist postavio je crvenj karton uvijek. I dvije utakmice suspenzije.
Ma hajde jasno je meni da glavni sudija nije vidio koliko je ovo pogubno bilo, ali nevjerovatno je da VAR ne reaguje na jednu ovakvu situaciju

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Var je najbolja zamisljena stvar u fudbal od uvodjenja tv prenosa....ali toliko ga lose koriste mnogi, talijani haman posebno lose....da je to zlo.
Neki dan slusam Mazića neki intervju, i pitaju ga oko vara cojk je tolko mriljavio odgovor da je meni neprijatno bilo...kao svi misle da je to kontrola, a to u stvari pomoc sudiji, ako sudija ovo, var ono, ako var ono, sudija ovo, moze se zvati is sobe samo ako nesto bla bla. To je tako tuzno zvucalo, da cojk pomisli da neki pubertetlija objasnjava var a ne takav sudija...
Oni kao bjeze od americkog sistema, celenzda, ozvucavanja sudija...kao evropa je evropa sto se mora gledati na ameriku itd...pa zato jarane jer brutalno grijesite, iako vas je 10 na utakmici, i 30 kamera i sta sve ne...zbog nekih var protokola koji su pisano ko zna kako i zasto
Neki dan slusam Mazića neki intervju, i pitaju ga oko vara cojk je tolko mriljavio odgovor da je meni neprijatno bilo...kao svi misle da je to kontrola, a to u stvari pomoc sudiji, ako sudija ovo, var ono, ako var ono, sudija ovo, moze se zvati is sobe samo ako nesto bla bla. To je tako tuzno zvucalo, da cojk pomisli da neki pubertetlija objasnjava var a ne takav sudija...
Oni kao bjeze od americkog sistema, celenzda, ozvucavanja sudija...kao evropa je evropa sto se mora gledati na ameriku itd...pa zato jarane jer brutalno grijesite, iako vas je 10 na utakmici, i 30 kamera i sta sve ne...zbog nekih var protokola koji su pisano ko zna kako i zasto
-
- Kontakt:
lijepa izjava za nekog ko klanja svih 5 vakataRomagnoli13 je napisao/la: ↑21 avg 2022, 22:58Uzmi ovaj izmisljeni citat pokenjaj se na njega i pojedi to.dachodachoni je napisao/la: ↑21 avg 2022, 22:52da se citiramo kakva greska milanjeza cak i da su dali samo 3 miliona pogrijesili bi a ne ovako greskom a mogli za te pare dovesti pristojno desno krilodachodachoni je napisao/la: ↑08 avg 2022, 17:11Vlasnik Briza: "Milan nam je poslao meil gde su pitali koliko kosta de Katalele, umesto 3,5 miliona greskom smo izostavili zarez i napisali 35 miliona, hteli smo da im posaljemo da smo napravili gresku medjutim oni su pristali".
E moj majlande![]()
Fakat ja isto ne vidim u cemu je problem da VAR javi sudiji- pogledaj situacijudinoo je napisao/la: ↑21 avg 2022, 23:45Var je najbolja zamisljena stvar u fudbal od uvodjenja tv prenosa....ali toliko ga lose koriste mnogi, talijani haman posebno lose....da je to zlo.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
-
- Kontakt:
Pocelo je

Niz nelogicnosti je u tim protokolima, ok za prvu drugu sezonu, al sad je to haman hiljade utakmice pod varom, i vec se iz aviona vidi sta jest a sta nije ok.GG3 je napisao/la: ↑21 avg 2022, 23:52Fakat ja isto ne vidim u cemu je problem da VAR javi sudiji- pogledaj situacijudinoo je napisao/la: ↑21 avg 2022, 23:45Var je najbolja zamisljena stvar u fudbal od uvodjenja tv prenosa....ali toliko ga lose koriste mnogi, talijani haman posebno lose....da je to zlo.
Npr ako sudija pogresno dosudi korner (a napadac recimo igrao zadnji loptom) i iz tog kornera padne gol, var ga nece zvati i ponistiti gol tj ponistiti korner i dosuditi gol aut...
Rijesenje za te stvari je celendz, hocu da celendzujem sve, i aut i korner i ovakav faul...naravno to ce usporiti ali i ovako se ceka po 3 minute da povuku one nanometarske linije kod ofsajda itd
Ma ne žele "amerikanizaciju" fudbala, to je jedino logično objašnjenje kao što si ti rekao @dinoo. Nekada imaš utakmica gdje samo na VAR preglede treba potrošiti minimalno 10-ak minuta, a to onda ode u nedogled sa dužinom trajanja meča i oni to ne žele.
Ali meni je veći problem što ne postoje standardi za taj VAR, odnosno nominalno postoje pravila kada se on aktivira ali u praksi to bukvalno zavisi od momenta do momenta. Ovu večerašnju situaciju nad Leaom u 9 od 10 slučajeva javlja se VAR i daje se crveni karton, ali eto večeras nisu.
Ja što sam pratio u ovih par sezona, VAR se daleko najbolje i najkvalitetnije koristi u Njemačkoj. Sve to ide prilično brzo, velika većina sumnjivih situacija se pregleda i sudijske greške su stvarno na minimumu.
Doduše, treba biti pošten pa reći da je Bundesliga liga sa najmanje tenzije, nemaš ko u Engleskoj, Italiji ili Španiji po 4-5 ekipa između kojih vlada rivalitet pa da se gleda svaka moguća sitnica u tom suđenju kako bi simpatizeri drugih klubova mogli reći "e evo pogurali su ih", sudije nisu pod pritiskom u tom smislu.
Njihovi derbiji i rivaliteti su mnogo više gospodski nego što je to slučaj u ostalim najjačim ligama, a samim tim tenzija i pritisak na sudije je dosta manji.
Ali meni je veći problem što ne postoje standardi za taj VAR, odnosno nominalno postoje pravila kada se on aktivira ali u praksi to bukvalno zavisi od momenta do momenta. Ovu večerašnju situaciju nad Leaom u 9 od 10 slučajeva javlja se VAR i daje se crveni karton, ali eto večeras nisu.
Ja što sam pratio u ovih par sezona, VAR se daleko najbolje i najkvalitetnije koristi u Njemačkoj. Sve to ide prilično brzo, velika većina sumnjivih situacija se pregleda i sudijske greške su stvarno na minimumu.
Doduše, treba biti pošten pa reći da je Bundesliga liga sa najmanje tenzije, nemaš ko u Engleskoj, Italiji ili Španiji po 4-5 ekipa između kojih vlada rivalitet pa da se gleda svaka moguća sitnica u tom suđenju kako bi simpatizeri drugih klubova mogli reći "e evo pogurali su ih", sudije nisu pod pritiskom u tom smislu.
Njihovi derbiji i rivaliteti su mnogo više gospodski nego što je to slučaj u ostalim najjačim ligama, a samim tim tenzija i pritisak na sudije je dosta manji.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Ok, jasno je zasto ne zele praviti nfl utakmicu od fudbala, to je ok.
Ali isto tako je jasno ko bijeli dan da ce se i ovo morati mjenjati. Mislim, prije 30 i 40 godina su i kamere i prenosi bili takvi da nista ni ne znas nj ne vidis osim sto sudija dosvira.
Onda su dosle super kamere, pa ih po 15,20,30 na utakmici, pa iz 15 razlicitih uglova pa super slow motion itd i onda od jednom (recimo devedestih i dvijehiljaditih) se toliko toga vidilo a sudije realno to ne mogu vidjeti u realnom vremenu da je sudjenje tj sudija postao extremno bitan na svakoj utakmici...onda, sa daljim razvojem dolazi var koji pomaze 80,90% stvari ali evo vec se namecu nova pitanja za naredni period u kojem smjeru to treba ici...
Ali isto tako je jasno ko bijeli dan da ce se i ovo morati mjenjati. Mislim, prije 30 i 40 godina su i kamere i prenosi bili takvi da nista ni ne znas nj ne vidis osim sto sudija dosvira.
Onda su dosle super kamere, pa ih po 15,20,30 na utakmici, pa iz 15 razlicitih uglova pa super slow motion itd i onda od jednom (recimo devedestih i dvijehiljaditih) se toliko toga vidilo a sudije realno to ne mogu vidjeti u realnom vremenu da je sudjenje tj sudija postao extremno bitan na svakoj utakmici...onda, sa daljim razvojem dolazi var koji pomaze 80,90% stvari ali evo vec se namecu nova pitanja za naredni period u kojem smjeru to treba ici...
-
- Kontakt:
Var pomaze u max. 90 posto slucajeva, i tu se slazem ali traziti nesto preko toga po meni je ziva utopija, jer ovdje nije problem var vec sudije koje interpretiraju faulove i pravila, a problem sa sudijama je sto su ljudi sa egom, emocijama i slicno i tu se nista ne moze znacajno promijeniti. To da svaka utakmica u svakom kolu zavrsi bez gresaka mozes traziti kad budes imao robotizovane sudije. Sve dok imas majmune u onim var sobama i sudije kojima zena nije dala prethodnu noc, kojeg je neki igrac mrko pogledao, pa mu namjerno svira nesto itd.. da ne govorim o korupcijama i slicno, imaces taj problem. Naravno uvijek moze bolje i vjerovatno ce i biti tako s obzirom da je i var nova tehnologija al uvijek ce ti se to vrtiti oko tih procenata koje si i sam naveo, nekad bolje nekad gore, ali nikad blizu bezgresnosti koju vecina ljudi trazi.dinoo je napisao/la: ↑22 avg 2022, 00:24Ok, jasno je zasto ne zele praviti nfl utakmicu od fudbala, to je ok.
- BuffonGigi
- Kontakt:
Jedno kolo se ne svira penal i ti se odmah usmrdis. Ajde ne brini, dace cika sudija iduci put, sve ce biti ok.milanist je napisao/la: ↑21 avg 2022, 23:16Pa postavi ajde, zuti Anti i vise nego dovoljno, zakacio ga je malo i to je to, dok ovaj levat iz Atalante je mogao komotno nogu polomiti Leaou. ali sta ja to tebi pricam kad ti pises samo iz razloga da okaljas Milan, nebitno sta je ti izokrenes. Tabletice i krevetac.BuffonGigi je napisao/la: ↑21 avg 2022, 22:53Moze li screenshot Rebicevog starta na Demirala, kad ste ovako poslovicno objektivni vec?
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.