Latvija-Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

U Latviji ćemo:

1. Pobijediti
270
90%
2. Remizirati
10
3%
3. Izgubiti
19
6%

Ukupno glasova: 299

zizu1991
Kontakt:

Re: Latvija-Bosna i Hercegovina

Post Postao/la zizu1991 » 28 maj 2013, 10:34

Svi žele u Brazil
Grci igraju prljavo: Premije Latviji za pobjedu nad BiH

slika

Fudbalski savez Grčke odlučio je nagraditi reprezentaciju Latvije u slučaju da pobjede Bosnu i Hercegovinu.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 7. juna gostuje u Rigi kod selekcije Latvije u okviru šestog kola kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo naredne godine u Brazilu.

U slučaju da Latvija pobijedi izabranike selektora Safeta Sušića u Rigi, Grčka bi se vratila u utrku za prvo mjesto u grupi.

Grci isti dan gostuju u komšiluku, u Litvaniji, i u slučaju da pobijede Litvu, a BiH izgubi od Latvije, ponovo bi imali isti broj bodova kao i Zmajevi, te mnogo izglednije šanse da se plasiraju u Brazil automatski, kao prvi u grupi.

Kako bi što je više moguće motivisali Latvijce, u Grčkoj su im odlučili ponuditi premije za pobjedu protiv BiH i to u iznosu od nekoliko stotina hiljada eura.

Ovakve premije nisu rijetkost u svijetu fudbala i FIFA i UEFA ih, uglavnom, tolerišu.

Ipak, bez obzira na premije i domaći teren, Latvija ima prilično male šanse protiv zahuktalih Zmajeva, koji bi eventualnom pobjedom u Rigi, došli nadomak plasmana u Brazil. ( mojusk . ba )

Nešto novo da se pročita na ovoj temi, ništa više :D
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Amal1
Kontakt:

Post Postao/la Amal1 » 28 maj 2013, 10:41

Grdne rane, Grčka će nekom ispratiti premije, a odakle, iz čije kase :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 28 maj 2013, 10:55

Nidje veze, cuj igraju prljavo :roll: za mene tu nema nista lose, ljudi im ponudili premije ako nas dobiju, to im je samo za motivaciju..da je ista lose, ne bi to javno obznanili
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 28 maj 2013, 11:00

Papastathopoulos je napisao/la:Nidje veze, cuj igraju prljavo :roll: za mene tu nema nista lose, ljudi im ponudili premije ako nas dobiju, to im je samo za motivaciju..da je ista lose, ne bi to javno obznanili
Loše je to što bi slabo ko ovo pročitao da naslov nije takav kakav jest.

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 28 maj 2013, 11:01

Treba i nas savez ponudit Litvancima premije da pobjede Grke, ha ja, bar po jedno 200€ po igracu, sto da ne? Nisu ni oni neki bogatasi... :D

Vandelanoitte
Kontakt:

Post Postao/la Vandelanoitte » 28 maj 2013, 11:08

crvenocrni je napisao/la:Treba i nas savez ponudit Litvancima premije da pobjede Grke, ha ja, bar po jedno 200€ po igracu, sto da ne? Nisu ni oni neki bogatasi... :D
Ne vjerujem pa toliko je GOŠK nudio Gradini da dobije Rudara hahahahahahhaha čuj 200 eura pa nije to BH Telecom PL.
Wayne Rooney: "Barcelona nas je pobjedila nogometom, Real Madrid jadnom krađom!"
Pedro - najgori igrač svih vremena.

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 28 maj 2013, 11:12

Vandelanoitte je napisao/la:
crvenocrni je napisao/la:Treba i nas savez ponudit Litvancima premije da pobjede Grke, ha ja, bar po jedno 200€ po igracu, sto da ne? Nisu ni oni neki bogatasi... :D
Ne vjerujem pa toliko je GOŠK nudio Gradini da dobije Rudara hahahahahahhaha čuj 200 eura pa nije to BH Telecom PL.
Iako je ovo bio ironican post momcino ;) ,jel ti pak mislis da nas savez moze vise da ponudi kad bi se odlucio na taj potez?

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 28 maj 2013, 11:14

Pogled na tabelu govori da Litvaniji nije potreban nikakav dodatni motiv jer bi sa pobjedom ozbiljno ušli u borbu za drugo mjesto.

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 28 maj 2013, 11:17

Jao pa ovdje se covjek nemoze ni nasalit kako treba, sreca pa je bar @Bosniacum Lilium pronasao smisao ovog posta pa ga kopirao na drugo mjesto :D

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 28 maj 2013, 11:22

pa ne mogu poricati da nije simpatican :D
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 28 maj 2013, 11:25

Bosniacum Lilium je napisao/la:pa ne mogu poricati da nije simpatican :D
Ma ja bolan, ovdje sve ozbiljno, covjek bi rekao sve politicari pa nema zezanja, nek ponude i 300€ sto se mene tice ako misle da je malo :lol:

deni_m1312
Kontakt:

Post Postao/la deni_m1312 » 28 maj 2013, 11:45

slika

Simpatično :D

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 28 maj 2013, 11:48

:lol: :lol: :lol:

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 28 maj 2013, 12:13

crvenocrni je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:pa ne mogu poricati da nije simpatican :D
Ma ja bolan, ovdje sve ozbiljno, covjek bi rekao sve politicari pa nema zezanja, nek ponude i 300€ sto se mene tice ako misle da je malo :lol:
Kada je protivnik drasticno kvalitetniji mozes ti nekom ponuditi milijardu da tog pobjedi,ali dzaba.Isto kada bi neko premirao neki nas klub da razvali Barcelonu u sred Nou Campa u zvanicnoj utakmici.Mislim nigdje veze.Premiranje jedino ima smisla kada igras protiv ekipe koja je bare bare sa tobom,ili jacom,a da im nisu potrebna 3 boda,pa da ono nesto malo jace zapnu.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 28 maj 2013, 12:15

TMovac je napisao/la: Kada je protivnik drasticno kvalitetniji mozes ti nekom ponuditi milijardu da tog pobjedi,ali dzaba.Isto kada bi neko premirao neki nas klub da razvali Barcelonu u sred Nou Campa u zvanicnoj utakmici.Mislim nigdje veze.Premiranje jedino ima smisla kada igras protiv ekipe koja je bare bare sa tobom,ili jacom,a da im nisu potrebna 3 boda,pa da ono nesto malo jace zapnu.
Možda Grci ne misle da smo mi drastično kvalitetniji od Latvije. Osim toga, i drastično kvaltetniji moraju nekad da izgube.

milomlat
Kontakt:

Post Postao/la milomlat » 28 maj 2013, 12:20

Puna koncentracija, nikakvo potcjenjivanje protivnika, maksimalno zalaganje svih 90 minuta, pa da im poderemo stupak i razbijemo iluzije u moguci prolazak u baraz. Ipak su oni 4 evropska liga.

Ne znam zasto (ustvari, znam :mrgreen: ) ali meni ova nasa repka nekako ne ostavlja mjesta sumnji da mozemo pobijediti bilo koju svjetsku repku, ili bar se nositi ravnopravno. Utoliko je vrlo bitno da na ovim malim repkama ne padamo psiholoski i da uvijek igramo sa 110% kapaciteta. Jedino tako cemo ostati na vrhu.

Sretan put momci, i da vas povrede zaobidju, a u vas uspjeh ne sumnjam. Tu nam sreca ne treba.

mirzabavarac
Kontakt:

Post Postao/la mirzabavarac » 28 maj 2013, 12:23

abd idemo zmajevi po pobjedu i da ne bude povreda kosto rece ovaj momak to nam ne treba.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 28 maj 2013, 12:25

DukeOfWellington je napisao/la:
TMovac je napisao/la: Kada je protivnik drasticno kvalitetniji mozes ti nekom ponuditi milijardu da tog pobjedi,ali dzaba.Isto kada bi neko premirao neki nas klub da razvali Barcelonu u sred Nou Campa u zvanicnoj utakmici.Mislim nigdje veze.Premiranje jedino ima smisla kada igras protiv ekipe koja je bare bare sa tobom,ili jacom,a da im nisu potrebna 3 boda,pa da ono nesto malo jace zapnu.
Možda Grci ne misle da smo mi drastično kvalitetniji od Latvije. Osim toga, i drastično kvaltetniji moraju nekad da izgube.
To je svakako moguce,ali ipak samo premiranje to nece promjeniti.Jedino da ta jaca ekipa ima los dan,da se ispromasiva,a da ovim 1 frljoka zaluta u mrezu i da tako pobjede.Sto se tice konkretno naseg slucaja mislim da ovo moze imati kontraefekat po Grcku.Teze je igrati protiv ekipe koja nema pritiska,kojoj je svejedno,A ovako ako imaju motiv da napadnu (a realno nemaju taj kvalitet da nesto naprave),a ako to urade negine im petica.Pogotovo ako postignemo rano gol.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 28 maj 2013, 12:33

TMovac je napisao/la: To je svakako moguce,ali ipak samo premiranje to nece promjeniti.Jedino da ta jaca ekipa ima los dan,da se ispromasiva,a da ovim 1 frljoka zaluta u mrezu i da tako pobjede.Sto se tice konkretno naseg slucaja mislim da ovo moze imati kontraefekat po Grcku.Teze je igrati protiv ekipe koja nema pritiska,kojoj je svejedno,A ovako ako imaju motiv da napadnu (a realno nemaju taj kvalitet da nesto naprave),a ako to urade negine im petica.Pogotovo ako postignemo rano gol.
Može i bunker varijanta, Grcima je i naš remi dobar.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 28 maj 2013, 12:34

Moze biti svega, ali ako cemo realno ja vise vjerujem da ce se Grcka okliznut u Litvaniji, nego sto cemo mi u Latviji. Vidim i satnice utakmice su dobre. Cim se zavrsi prijenos iz Latvije ukljucujem se u poluvrijeme na utakmici u Litvaniji ;)

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.