Skijanje

Alpsko i nordijsko skijanje, snowboard, hokej, klizanje...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

arelinho
Kontakt:

Re: Skijanje

Post Postao/la arelinho » 12 feb 2015, 20:16

DukeOfWellington je napisao/la:Naše:

57. Žana Novaković +7.95
74. Amira Halilović +13.97
Šejla Medranović DNF

U drugu vožnju ide najboljih 60. Novaković bi mogla biti i 56. ako Gasuna bude diskvalifikovana.

Posljednja (stota) među onima koje su završile bila Varsha Devi iz Indije sa startnim brojem 115 i to sa zaostatkom +53.53, skoro 20 sekundi sporija od prve iznad nje.
De mi objasni kako je moguc toliki zaostatak ? :wtf:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 12 feb 2015, 20:17

arelinho je napisao/la: De mi objasni kako je moguc toliko zaostatak ? :wtf:
Ako si nekad gledao kako se spuštaju niz stazu turisti. Eh isto tako samo malo gore.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 12 feb 2015, 20:19

DukeOfWellington je napisao/la:
arelinho je napisao/la: De mi objasni kako je moguc toliko zaostatak ? :wtf:
Ako si nekad gledao kako se spuštaju niz stazu turisti. Eh isto tako samo malo gore.
:facepalm: :facepalm: Ne mogu da vjerujem :roll:

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 12 feb 2015, 20:32

Ukoliko pocinje druga trka?
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 12 feb 2015, 20:34

Schwarz je napisao/la:Ukoliko pocinje druga trka?
22:15, prijenos na ES od 22:00.

Fenninger može izgubiti zlato samo u slučaju grozne druge vožnje. Maze bi mogla do srebra, nisam siguran koliko Lindell-Vikarby a pogotovo Kirchgasser mogu biti na nivou prve vožnje.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 12 feb 2015, 20:35

itekako je moguće tako zaostati :D
tamo negdje krajem sedamdesetih početkom osamdesetih je u juniorskoj konkurenciji na našim lokalnim trkama na jahorini uvijek bilo par takmičara (bio je jedan mislim iz hadžića ili tarčina koji je uvijek toliko zaostajao) koji su u slalomu zaostajali duplo za prvim poslije prve trke. onda im naši na jahorini nisu dozvoljavali voziti drugu trku, po principu "ako ovaj prvi opet odveze slično vrijeme onda bi ovi zadnji morali da se spuste za sekundu da bi bili konkurentni" :mrgreen:

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 12 feb 2015, 21:03

hvala @Duke
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 12 feb 2015, 22:11

Švedski trener postavio stazu, Cuche veli da je tehnički zahtjevnija staza, vjerovatno šansa za Lindell-Vikarby, Kirchgasser, Shiffrin i Pietlae-Holmner, i još teži posao za Tinu Maze. Fenninger jednostavno ima preveliku prednost da bi tip staze uticao na njen rezultat, samo užasna vožnja može da joj odnese zlato iz ruku.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 12 feb 2015, 23:21

uze anna

jel joj ovaj frajer neki skijaš ili :?:
nema potpisa

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 12 feb 2015, 23:22

Svaka cast, kako se izvuce, majstorski...

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 12 feb 2015, 23:23

Kakva šampionka je Anna Fenninger, kakva vožnja pri onakvoj prednosti, i kakvo vađenje iz skoro beznadežne pozicije :tokralju:

Bravo i za Rebensburg na onakvoj drugoj vožnji, teško da može bolje od onoga. Lindell-Vikarby vjerovatno presretna bronzom iako su joj tu bronzu više poklonile Maze i Kirchgasser nego što je to ona sama osvojila.

I još jedna utrka puna uzbuđenja na ovom SP-u.

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 12 feb 2015, 23:30

Kako se majstorski izvuce, jos pri onakvoj gresci ne izgubi na vremenu.Al je cura i lijepa, jos crnka idealna :-D

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 12 feb 2015, 23:31

Admir_Sa je napisao/la:uze anna

jel joj ovaj frajer neki skijaš ili :?:
Radi se o bivšem takmičaru u snowboardu, prilično prosječna karijera.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 12 feb 2015, 23:38

Schwarz je napisao/la:Kako se majstorski izvuce, jos pri onakvoj gresci ne izgubi na vremenu.Al je cura i lijepa, jos crnka idealna :-D
kad si u ovakvoj formi kao fenninger sada, tu sve fercera.
jednom je lasse kjus u wengenu, kad je bio u najvećem naponu snage, u slalomu na startu napravio piruetu i opet bio drugi. bode se jednom na startu zaglavio a jednom izgubio štap i opet bio u prvih par. elem kad si u formi sve ti polazinza rukom, kad nisi možeš se slikat kad ti se tako nešto desi!

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 12 feb 2015, 23:51

znao sam da će Miki Kirchgasser usrat' :cry: 'bem ti budalu :roll:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 12 feb 2015, 23:55

Žana Novaković na kraju na 53. poziciji, drugu vožnju završilo je 56 od 60 skijašica.

icetea01
Kontakt:

Post Postao/la icetea01 » 13 feb 2015, 00:44

Nastavlja se austrijska dominacija kao u starim vremenima... jos uvjek su oni broj 1 u ovom sportu, ali nisu toliko dominantni kao sto su nekad bili (gledajuci na SK generalno), ali evo na ovom SP-u ide im ko nikad. Ocekivat je i medalja od Hirschera u RTL-u i Slalomu, tako da im ovo moglo biti jedno od najuspjesniji, ako ne i najuspjesnije, svjetski prvenstava ikad.

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 13 feb 2015, 08:32

jestamaji je napisao/la:
Schwarz je napisao/la:Kako se majstorski izvuce, jos pri onakvoj gresci ne izgubi na vremenu.Al je cura i lijepa, jos crnka idealna :-D
kad si u ovakvoj formi kao fenninger sada, tu sve fercera.
jednom je lasse kjus u wengenu, kad je bio u najvećem naponu snage, u slalomu na startu napravio piruetu i opet bio drugi. bode se jednom na startu zaglavio a jednom izgubio štap i opet bio u prvih par. elem kad si u formi sve ti polazinza rukom, kad nisi možeš se slikat kad ti se tako nešto desi!
Ma naravno, kad ide onda ide bas.Malo je skijasica koje bi se ondje izvukle.Ali po meni jedna od najupecatljivijih voznji je voznja Janice Kostelic kad joj je na pocetku trke spao stap i rukavica:Po meni voznja svih vremena
[youtube][/youtube]

:bow:

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 13 feb 2015, 09:46

joj to sam skroz zaboravio....naravno janica je toliko inteligentna da je bez štitnika rukom napadala kapije :mrgreen:

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 13 feb 2015, 15:56

@Duke, sta ocekujemo danas kad muski GS u pitanju? Dali neko iz sjene moze do medalje ili ce to favoriti da podijele?

Ocekujem dobre trke, nadam se da ce Svindal do dobrog rezultata. Nekako ocekujem i navijam da Ligety uzme zlato nasuprot meni mrskog Hirschera.

Odgovori

Natrag na “Zimski sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.