Skijaski skokovi
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Skijaski skokovi
Schliri moze da se pozdravi s turnejom, nazalost
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Simoon Amaaab ideee idee dalekooooooooo
pa Sliri

15.10.2013.
Bravo SImi...
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´
Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."
Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."
bravo Diethart !
15.10.2013.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Dva dana, tri serije i sva tri put najbolji, svaka čast!
Decko ih hladno uze... Morgenstan vodi u turneji...
- Vasa Ladacki
- Kontakt:
Strašan mali, vodi u ukupnom poretku, al' se ja nadam da će Kasai uzet' turneju 

Nama je Željo svetinja jedina.
-
- Kontakt:
I u meni još ima nade da Kasai uzme turneju ali biće teško

- legenda reala
- Kontakt:
zajeban ovaj mali
al šta su Njemci dočekali, da nemaju na svom terenu nijednog skakača među prvih deset

al šta su Njemci dočekali, da nemaju na svom terenu nijednog skakača među prvih deset

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Aman dominaaacija na naredne dvije 

Welinger je zavrsio 5.legenda reala je napisao/la:zajeban ovaj mali![]()

i ja isto mislim, imam osjecaj da ce Diethart popustiti pred pritiskomAA23 je napisao/la:Aman dominaaacija na naredne dvije
15.10.2013.
Malo sutra. Thomas, ali ne Morgenstern - nego Diethar predvodi kolonu.trxel je napisao/la:Decko ih hladno uze... Morgenstan vodi u turneji...

Uh, kakvu yebenu turneju gledamo.

Dakle, Diethart, Morgi, Ammann; to negdje se krug potencijalnih osvajača zatvara. Eventualno pridodati Fannemela zbog relativno male razlike, ali njegovo osvajanje 4HT-a već spada u sci-fi domen. Schlierenzauer je sam sebe eliminirao iz gotovo svih kombinacija, ne vidim kako bi se mogao vratiti.
Ono što sam jučer napisao povodom sjajnih nastupa nove nade austrijskog ski-jumpinga, Thomasa Dietharta, ispostavilo se i te kako tačnim. Veliki je talent, već sada skače kao da je već godinama u vrhu, kao da se naosvajao 1. mjesta i oborio dosta rekorda. Drugim riječima, rutiniski obavlja zadatke. Vidi se da je i Pointer pogodio sa savjetima i guranjem mladog skijaša-skakača u vatru. Mislim da je definitivno kupio mjesto na ZOI, manje ne zaslužuje. On predstavlja budućnost ovog sporta, zajedno s Wellingerom, Prevcom i još nekolicinom momaka.
Morgenstern, kao što već rekoh, nastavlja svoj put ka osvajanju još jedne turneje, i to radi jako dobro. Njemački dio je odradio kako je najbolje mogao (treba uzeti u obzir i povredu prsta prije turneje) i skupio dosta bodova da u Innsbrucku i Bischofshofenu pokuša ostvariti pobjede i okititi se novim zlatom (i novcima). Obzirom na pritisak koji će se stvoriti na Diethartu (premda ga ovaj izvrsno podnosi i pokazuje da s te strane neće biti problema), TM bi mogao riješiti situaciju u svoju korist. Ono što mu najmanje treba je kiks pred svojim navijačima, kao i momku iznad njega.
Simon Ammann je platio danak prosječnoj prvoj seriji. Da se razumijemo, on je skočio jako dobro, ali nedovoljno dobra da bi zadržao prednost ispred sjajnih Austrijanaca. Skok u drugoj seriji mu daje nadu da bi mogao konačno ispuniti svoj dugogodišnji cilj. Ovo mu je sigurno jedan od posljednjih (ako ne i posljednji) voz za osvajanje Novogodišnje turneje, a ja se nadam da će na gostujućem terenu pokazati koliko vrijedi i zaprijetiti svima na Olimpijadi. Švicarac to može, a ključan će biti Innsbruck, gdje mora barem zadržati priključak za direktnim konkurentima. Onda je su do kraja sve karte otvorene. Međutim, daleko od toga da će sve ovo biti lako za njega, obzirom da nikada prije nije trijumfovao na austrijskog dijelu turneje.
Inače, ova turneje je jedna od najuzbudljivijih koje sam gledao. Definitivno da se Hoferu i ekipi isplatilo puštanje da se ganjaju dužine, pored toga što su im vremenski uslovi ovoga puta saveznik.
Moja greska...Ugl da je Thomas...
3. Springen in Innsbruck (4. Januar 2014, 13.45 Uhr)
4. Springen in Bischofshofen (6. Januar 2014, 16:30 Uhr)

3. Springen in Innsbruck (4. Januar 2014, 13.45 Uhr)
4. Springen in Bischofshofen (6. Januar 2014, 16:30 Uhr)
- Vasa Ladacki
- Kontakt:
E jesam se nameračio danas da ih gledam, i skontam sutra su. Lijepa prijašnja vremena kad je 3.1. bila treća skakaonica 

Nama je Željo svetinja jedina.
Bit ce zanimljivih duela.. S tim da su Takeusi i Kasai podbacili u kvalifikacijama, a Morgenstan ih otkazao... Izgleda da ce Flanemen pobjediti na kvali...
Kasai-Koivoranta
Haybok-Welinger
Ahonen-Kofler
Freitag-Velta
Takeusi-Bardat
Aman-Diethart
Fanemel-Morgesten...
Kasai-Koivoranta
Haybok-Welinger
Ahonen-Kofler
Freitag-Velta
Takeusi-Bardat
Aman-Diethart

Fanemel-Morgesten...
Gregor ako bi imao srece sutra mogao bi da zakuha malo poredak mada kako je skakao na kvalama jako tesko.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
- el-fighter
- Kontakt:
Prije sam pratio ove skokove nenormalno, sad mi nekako svejedno. Drugacije je bilo dok su tu bili Schmit, Uhrman, Goldberger, Hanevold (il kako se vec pise). Vidim Ahonen i Kassai se jos tu guraju, ali slabo je to. Dolaze neki novi klinci.
Ajde postavite mi neku stranicu gdje mogu pratiti vezano za skokove, poredak cijele sezone i sada ove turneje.
Ajde postavite mi neku stranicu gdje mogu pratiti vezano za skokove, poredak cijele sezone i sada ove turneje.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.