Protiv momka nikako nisam, al vidim da mnogi naši forumaši gledaju njegov klub i ligu u kojoj igra kao minus, te njegov ( ne ) potencijal u napadu.
Ljudi hoće da imamo Xabi Alonsa na DMF.
Ljudi hoće da se Pjanić ne vraća po loptu, da je ima ko iznijeti i njemu dopremiti a ovaj dalje do napadača, da se isti ne troši bespotrebno vraćajući se na svoju polovicu po loptu i odatle pokušavati uposliti naše napadače.
To je razumljivo, i to je razmišljanje modernog nogometa, no da li mi imamo kapacitet u rosteru i takvog igrača, to je pravo pitanje.
Da li bi, ukoliko izbacimo Zahirovića i ubacimo Salihovića na DMF, napravimo rokadu i sa bekovima, Vranješa postavimo na RB, Zuku na CB sa Spahom i Mujdžu na poziciju koja nije njemu strana u Freiburgu ( LB ), dobili širinu i kompaktnost, i to je jedno dobro pitanje, no, da li smo se mi ikada zapitali, da li je i koliko to u mislima Papeta, i da li se isto isprobavalo ?
Da li bi gubili na oštrini po desnoj strani s beka ukoliko bi igrao Vranješ koji je više defanzivno orijentisan nego ofanzivno ?
Željeći da riješimo taj problem, vjerovatno bi morao Miske napolje da bi bi desna strana bila ubojitija, e tu se krije " caka " - ikona, igrač sa najviše nastupa, Pape mu vjeruje, prekid, blokada, " klinička smrt " operacije i zamišljanja : " šta bi bilo kad bi bilo "
Kada Pape prestane vjerovati u njegove mogućnosti, tek onda se o ovome može pričati, a do tada ....
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!