Automobili, motori...

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vozim...

Dizel
84
60%
Benzin
30
21%
Plin
4
3%
Hibrid
1
1%
Elektro vozilo
1
1%
ništa ne vozim :(
20
14%

Ukupno glasova: 140

nime_tm87
Kontakt:

Re: Automobili, motori...

Post Postao/la nime_tm87 » 22 feb 2013, 16:30

NoName je napisao/la:Treba sjesti u Pasata i preći nekih 500 km pa onda to isto uraditi sa Citroenom ;) Tu najviše dolazi do izražaja ta razlika + oprema.
Sta bi sa onom oktaviom? :mrgreen: Napravil ti i vidim naposlijetku prodao

Cenga87
Kontakt:

Post Postao/la Cenga87 » 23 feb 2013, 00:28

Bosniacum Lilium je napisao/la:Cenga ti ako si vozio nesto vise od golfa dvice, evo moje glave :roll:
Nisam ni dvicu.Nemam vozacku uopste ;)
Ako i ti tvrdis da je citroen kvalitetniji od VW-a.....ocigledno da si sva auta svijeta vozio.
Sretan put.
http://www.youtube.com/watch?v=JbdX94df3OM

forza
Kontakt:

Post Postao/la forza » 23 feb 2013, 00:43

NoName je napisao/la:
forza je napisao/la:
High je napisao/la:slika

Potrošnja, održavanje, servis?
zavisi koji motor ... o benzincima ne znam bas ... al o dizelima podosta .. u njih ide motor ko i u Pezo 207 1,4 HDI i 1,6 HDI ... potrosnja odlicna nekih 6-7 litara gradske maximalno ... ova auta su prije svega za gradske voznje, za dalje su dosta nemocni ... citava vjecnost da preteknes slepera ... odrzavanje takodjer dosta dobro, bar sto se tice osnovnih dijelova, nesto posebno ako ode, znaju biti skuplji od "njemaca" ... al sve u svemu lijepo auto, mozes isto tako pogledat i Pezo ... u svemu su ja mislim identicni, a Pezo je bar meni dosta ljepsi ... ;)
Ne bih se baš složio s time da je 1.6HDI nemoćan, ja vozim C5 sa tim motorom, koji je puno teži ali i dalje nemam apsolutno nikakvih primjedbi na startnost, brzinu i slično. Prije ovog auta sam vozio Octaviu sa 1.9 i rekao bih da po pitanju tih karakteristika ovaj 1.6HDI ide ispred, iako je puno teži.

Generalno, ja sam se u Citroena zaljubio, slijedeći korak je C3 za suprugu a u dogledno vrijeme DS5 aBd.
pa konkretno sam mislio na 1,4 HDI koji ima 70 ks ... aaa taj 1,6HDI kod tebe ima sigurno preko 100 ks .. velika je to razlika ... ii mozda sam ja drugacije navikao, ali 1,4 je samo po gradu, okolo dosta tanak ...
Samo je jedan, grijeha je vrijedan ..... TM87

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 23 feb 2013, 00:58

Cenga87 je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:Cenga ti ako si vozio nesto vise od golfa dvice, evo moje glave :roll:
Ako i ti tvrdis da je citroen kvalitetniji od VW-a.....ocigledno da si sva auta svijeta vozio.
Sretan put.
Ja sam vozio makar 10 razičitih vrsta automobila, od raznih varijanti golfova, škoda, audija i sl. i od svih mi se najviše sviđa ovaj citroen. Ne tvrdim ja da je najbolji i te gluposti, govorim o ličnom osjećaju vožnje a mene jedna stvar zaboli šta će ko drugi misliti o tome - auto kupujem za sebe a ne da bi se nekome drugome svidjelo. Obzirom da sam vozio i Passata i Citroena, mogu ti reći da jeste smiješno porediti Passata i Citroena, to je definitivno. Ponavljam, sjedi i odvezi 500 KM sa Passatom pa onda sa Citroenom i sve će ti se samo reći.

@Nine, jeste, prodao sam je i to za sitne pare, nisam je imao gdje ostavljati pa mi se žurilo da je se kutarišem.

@forza, jeste preko 100 Ks, mislim 110 ili 115 i uopšte nije trom obzirom kolika je mrcina. Za 1.4 pojma nemam jer se ne razumijem u auta i motore, samo mogu govoriti na osnovu ličnog doživljaja vožnje.

Ovo je ono što je mene privuklo kod Citroena:

slika
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 23 feb 2013, 02:38

Sto neko rece previse futuristicki.Ima ona "Class is for men , swag is for boys". Citroen bi mi bio zadnje auto na svijetu koje bi kupio.Odvratni su mi.

Passaz B7 za mene i vise nego odlican.Kad smo kod limuzina auto koje je ostavilo najbolji dojam na mene.Fenomenalan , od interija do eksterijera.
slika

Cenga87
Kontakt:

Post Postao/la Cenga87 » 23 feb 2013, 11:38

NoName je napisao/la:
Cenga87 je napisao/la:
Sretan put.
Ja sam vozio makar 10 razičitih vrsta automobila, od raznih varijanti golfova, škoda, audija i sl. i od svih mi se najviše sviđa ovaj citroen. Ne tvrdim ja da je najbolji i te gluposti, govorim o ličnom osjećaju vožnje a mene jedna stvar zaboli šta će ko drugi misliti o tome - auto kupujem za sebe a ne da bi se nekome drugome svidjelo. Obzirom da sam vozio i Passata i Citroena, mogu ti reći da jeste smiješno porediti Passata i Citroena, to je definitivno. Ponavljam, sjedi i odvezi 500 KM sa Passatom pa onda sa Citroenom i sve će ti se samo reći.

@Nine, jeste, prodao sam je i to za sitne pare, nisam je imao gdje ostavljati pa mi se žurilo da je se kutarišem.

@forza, jeste preko 100 Ks, mislim 110 ili 115 i uopšte nije trom obzirom kolika je mrcina. Za 1.4 pojma nemam jer se ne razumijem u auta i motore, samo mogu govoriti na osnovu ličnog doživljaja vožnje.

Ovo je ono što je mene privuklo kod Citroena:

slika
Ok,svaki ima svoj ukus i to treba postovati.Ali poredit vau vau i citroena......Sjedi i odvezi 200 000 km sa citroenom i sve ce ti se samo reci.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 23 feb 2013, 13:21

Cenga87 je napisao/la:
Sretan put.
C5 (znaci govorim konkretno za C5) je duplo bolje i isplativije auto od Passata. Vozio sam i jednog i drugog u skoro svim izvedbama i vozim na dnevnoj bazi fakticki i evo ja ti to tvrdim.
Nista bolji ni izdrzljiviji na tih 200 000 km i vise nije Passat. Apsolutno nista.
...Život za Široki...

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 23 feb 2013, 13:54

Joooj, pa hajde da se nešto razumijemo: Mene zaboli jedna stvar hoće li auto voziti 100, 200 ili 300.000 km, to mi nije u primarnom fokusu. Bitno mi je da ono što se ja vozim s njim bude kvalitetno, trajnost je za mene na drugom mjestu, svakako auta ne vozam duže od 1-2 godine. A danas, realno, svi motori su tu negdje, neko hvali TDI, neko HDI, ali je sve to u 5 deka.

Ista ona priča kako nekim autima više pada vrijednost nego drugima, dakle nije ni kupio auto a već razmišlja o njegovoj prodaji. Iako, danas, sva ta priča pada u vodu jer niti jedno auto više ne drži vrijednost nešto posebno, ali, ponavljam, meni je to apsolutno nebitno.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 23 feb 2013, 14:08

C5 je puno ljepsi od passata u svakom pogledu... unutra je tek prava perverzija... puno vise opreme za manje pare a o udobnosti i da ne pricamo. Jadni ovi nasi brdjani koji ne znaju da i drugi proizvode auta. Prvo ti cenga polozi i vozaj pa onda dodji da nam das utiske, sretan put :lol:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 23 feb 2013, 14:14

HZ_ilidzaa je napisao/la:Sto neko rece previse futuristicki.Ima ona "Class is for men , swag is for boys". Citroen bi mi bio zadnje auto na svijetu koje bi kupio.Odvratni su mi.

Passaz B7 za mene i vise nego odlican.Kad smo kod limuzina auto koje je ostavilo najbolji dojam na mene.Fenomenalan , od interija do eksterijera.
slika

imamo isti ukus :)

kad bi sklepali jedan audi, da sprijeda lici na A7 a sa zada kao A6, koja bi to pervezija bila

cenga87

ne diraj Bosiacuma :) dobar je to covjek :D

Cenga87
Kontakt:

Post Postao/la Cenga87 » 23 feb 2013, 14:22

QUARESMA 18<<< je napisao/la:
HZ_ilidzaa je napisao/la:Sto neko rece previse futuristicki.Ima ona "Class is for men , swag is for boys". Citroen bi mi bio zadnje auto na svijetu koje bi kupio.Odvratni su mi.

slika

imamo isti ukus :)

kad bi sklepali jedan audi, da sprijeda lici na A7 a sa zada kao A6, koja bi to pervezija bila

cenga87

ne diraj Bosiacuma :) dobar je to covjek :D
Auto je extra.Samo sto je Audi posljednjih godina podigo cijene,strasno.
Ovaj expert Bosinacum tatu svog nek naziva brdjanom.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 23 feb 2013, 14:28

Svi koji ne vide dalje od VW sam nazvao brdjanima... Izgleda da si se ti pronasao :lol: Ja ne kazem da je neko drugo auto lose samo tvrdim da je Citroen C5 za klasu bolji od Passata njegovih godina... Previse futuristicki? :lol: Mozda C4 i to predzadnja verzija ;)

Haj ti cunga svoj pos'o :lol: Nisu takvi izdrzali dugo na forumu, vjeruj mi :lol:

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 23 feb 2013, 14:41

ja ne volim kad tek dodje na forum i odma vrijedja :P

Bosniacum to se ti mozda nisi proslavio s passatom bas najbolje :mrgreen:

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 23 feb 2013, 14:46

sta da ti pricam, ode im turbina sad pa sad :mrgreen: A i nisu udobni ko C5 sto je za mene nekako primarno. Ali def. sljedece auto ce mi biti francuz ako Bog da :D

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 23 feb 2013, 14:50

Bosniacum Lilium je napisao/la: Ali def. sljedece auto ce mi biti francuz ako Bog da :D
To stari...

Jos malo i zavladat ce cestom, gdje god se okrenes francuz na cesti 8-) Peugeot prednjaci, ali ima i ostalih...

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 23 feb 2013, 14:55

s kojim si passatom imao taj problem? cudno jer ja bas vozam VW, golf, passat, sad tiguan, i vjeruj da nisam imao taj problem, jedina mi je mana je malo poskupo odrzavanje.

francuzi su mi ruzni, al to je opet subjektivno misljenje

ja se nadam ako Bog da nekom Audiju, al to tek za jos 4-5 godina, otkako sam presao na Tiguan, ova ostala auta mi nekako sicusno, osakaceno izgledaju, dzipove nisam nikako vozio, al kad sam sjeto u Tiguana, fantastican osjecaj, jos udobnost, auto veoma stabilno, bas kao da je "priljepito" za cestu ne znam kako da ti drugacije rijecima docaram :) jedva cekam da okopni, ljetne su mi gume, a malo se bojim ovog snijega, i sad je pao, morao opet cistiti, valjda ce u martu nestati snijeg

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 23 feb 2013, 14:55

Planiram neki HDI 307-cu :D 1.6 po mogucnosti, iako su one skuplje. Iskljucim fap filter i vozi 8-) Dobri su za ovako neki projekat 8-) malo u pod, malo angel eyes, felgice, zatamnjenje stakla i imas pravi mali stroj :D Malo trosi, solidno vuce, lako odrzavat, ma zakon covjece :)

Ali ako bih imao neki dobar posao i sl. onda bih def. uzeo BMW E46 :oops:

@ Quarsema Passat 6 2.0 TDI, ali dobro, oni su poznati kao nesto kvarljiviji motor od 1.9 TDI

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 23 feb 2013, 14:59

slika

nema ljepseg :oops:

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 23 feb 2013, 15:05

Prodam ti ja svog e46. Da imas ovako za grada auto. :D
@ Quarsema Passat 6 2.0 TDI, ali dobro, oni su poznati kao nesto kvarljiviji motor od 1.9 TDI
Ne fali nista 2.0 motorima, osobno ne bih ni uzeo auto ispod 100 kw, ova prica se mahom odnosi na starije modele, mada je to cista cula-kazala najvecim dijelom i ta se prica previse prosirila i takav glas ostao kod tih starijih Passata, al modeli 2008, godine i kasnije, recimo, nema tu nikakve razlike u kvaliteti, a performanse su uveliko na strani tog prvog tako da bih ga preporucio bilo kome prije nego taj 1.9 TDi, pogotovo nove commonrail 2.0 motore.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 23 feb 2013, 15:18, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 23 feb 2013, 15:17

slika
slika

halalite na velikim slikama, ali kad bi audi kao sto sam gore rekao, napravio da izgleda naprijed kao a7 a sa zada na a6, to bi bilo odlicno, svaka cast njihovim dizajnerima

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: JackW i 11 gostiju.