Sta bi sa onom oktaviom?NoName je napisao/la:Treba sjesti u Pasata i preći nekih 500 km pa onda to isto uraditi sa CitroenomTu najviše dolazi do izražaja ta razlika + oprema.

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Sta bi sa onom oktaviom?NoName je napisao/la:Treba sjesti u Pasata i preći nekih 500 km pa onda to isto uraditi sa CitroenomTu najviše dolazi do izražaja ta razlika + oprema.
Nisam ni dvicu.Nemam vozacku uopsteBosniacum Lilium je napisao/la:Cenga ti ako si vozio nesto vise od golfa dvice, evo moje glave
pa konkretno sam mislio na 1,4 HDI koji ima 70 ks ... aaa taj 1,6HDI kod tebe ima sigurno preko 100 ks .. velika je to razlika ... ii mozda sam ja drugacije navikao, ali 1,4 je samo po gradu, okolo dosta tanak ...NoName je napisao/la:Ne bih se baš složio s time da je 1.6HDI nemoćan, ja vozim C5 sa tim motorom, koji je puno teži ali i dalje nemam apsolutno nikakvih primjedbi na startnost, brzinu i slično. Prije ovog auta sam vozio Octaviu sa 1.9 i rekao bih da po pitanju tih karakteristika ovaj 1.6HDI ide ispred, iako je puno teži.forza je napisao/la:zavisi koji motor ... o benzincima ne znam bas ... al o dizelima podosta .. u njih ide motor ko i u Pezo 207 1,4 HDI i 1,6 HDI ... potrosnja odlicna nekih 6-7 litara gradske maximalno ... ova auta su prije svega za gradske voznje, za dalje su dosta nemocni ... citava vjecnost da preteknes slepera ... odrzavanje takodjer dosta dobro, bar sto se tice osnovnih dijelova, nesto posebno ako ode, znaju biti skuplji od "njemaca" ... al sve u svemu lijepo auto, mozes isto tako pogledat i Pezo ... u svemu su ja mislim identicni, a Pezo je bar meni dosta ljepsi ...High je napisao/la:
Potrošnja, održavanje, servis?
Generalno, ja sam se u Citroena zaljubio, slijedeći korak je C3 za suprugu a u dogledno vrijeme DS5 aBd.
Ja sam vozio makar 10 razičitih vrsta automobila, od raznih varijanti golfova, škoda, audija i sl. i od svih mi se najviše sviđa ovaj citroen. Ne tvrdim ja da je najbolji i te gluposti, govorim o ličnom osjećaju vožnje a mene jedna stvar zaboli šta će ko drugi misliti o tome - auto kupujem za sebe a ne da bi se nekome drugome svidjelo. Obzirom da sam vozio i Passata i Citroena, mogu ti reći da jeste smiješno porediti Passata i Citroena, to je definitivno. Ponavljam, sjedi i odvezi 500 KM sa Passatom pa onda sa Citroenom i sve će ti se samo reći.Cenga87 je napisao/la:Nisam ni dvicu.Nemam vozacku uopsteBosniacum Lilium je napisao/la:Cenga ti ako si vozio nesto vise od golfa dvice, evo moje glave![]()
Ako i ti tvrdis da je citroen kvalitetniji od VW-a.....ocigledno da si sva auta svijeta vozio.
Sretan put.
Ok,svaki ima svoj ukus i to treba postovati.Ali poredit vau vau i citroena......Sjedi i odvezi 200 000 km sa citroenom i sve ce ti se samo reci.NoName je napisao/la:Ja sam vozio makar 10 razičitih vrsta automobila, od raznih varijanti golfova, škoda, audija i sl. i od svih mi se najviše sviđa ovaj citroen. Ne tvrdim ja da je najbolji i te gluposti, govorim o ličnom osjećaju vožnje a mene jedna stvar zaboli šta će ko drugi misliti o tome - auto kupujem za sebe a ne da bi se nekome drugome svidjelo. Obzirom da sam vozio i Passata i Citroena, mogu ti reći da jeste smiješno porediti Passata i Citroena, to je definitivno. Ponavljam, sjedi i odvezi 500 KM sa Passatom pa onda sa Citroenom i sve će ti se samo reći.Cenga87 je napisao/la:Nisam ni dvicu.Nemam vozacku uopsteBosniacum Lilium je napisao/la:Cenga ti ako si vozio nesto vise od golfa dvice, evo moje glave![]()
Ako i ti tvrdis da je citroen kvalitetniji od VW-a.....ocigledno da si sva auta svijeta vozio.
Sretan put.
@Nine, jeste, prodao sam je i to za sitne pare, nisam je imao gdje ostavljati pa mi se žurilo da je se kutarišem.
@forza, jeste preko 100 Ks, mislim 110 ili 115 i uopšte nije trom obzirom kolika je mrcina. Za 1.4 pojma nemam jer se ne razumijem u auta i motore, samo mogu govoriti na osnovu ličnog doživljaja vožnje.
Ovo je ono što je mene privuklo kod Citroena:
C5 (znaci govorim konkretno za C5) je duplo bolje i isplativije auto od Passata. Vozio sam i jednog i drugog u skoro svim izvedbama i vozim na dnevnoj bazi fakticki i evo ja ti to tvrdim.Cenga87 je napisao/la:Nisam ni dvicu.Nemam vozacku uopsteBosniacum Lilium je napisao/la:Cenga ti ako si vozio nesto vise od golfa dvice, evo moje glave![]()
Sretan put.
HZ_ilidzaa je napisao/la:Sto neko rece previse futuristicki.Ima ona "Class is for men , swag is for boys". Citroen bi mi bio zadnje auto na svijetu koje bi kupio.Odvratni su mi.
Passaz B7 za mene i vise nego odlican.Kad smo kod limuzina auto koje je ostavilo najbolji dojam na mene.Fenomenalan , od interija do eksterijera.
Auto je extra.Samo sto je Audi posljednjih godina podigo cijene,strasno.QUARESMA 18<<< je napisao/la:HZ_ilidzaa je napisao/la:Sto neko rece previse futuristicki.Ima ona "Class is for men , swag is for boys". Citroen bi mi bio zadnje auto na svijetu koje bi kupio.Odvratni su mi.
Passaz B7 za mene i vise nego odlican.Kad smo kod limuzina auto koje je ostavilo najbolji dojam na mene.Fenomenalan , od interija do eksterijera.
imamo isti ukus![]()
kad bi sklepali jedan audi, da sprijeda lici na A7 a sa zada kao A6, koja bi to pervezija bila
cenga87
ne diraj Bosiacumadobar je to covjek
To stari...Bosniacum Lilium je napisao/la: Ali def. sljedece auto ce mi biti francuz ako Bog da
Ne fali nista 2.0 motorima, osobno ne bih ni uzeo auto ispod 100 kw, ova prica se mahom odnosi na starije modele, mada je to cista cula-kazala najvecim dijelom i ta se prica previse prosirila i takav glas ostao kod tih starijih Passata, al modeli 2008, godine i kasnije, recimo, nema tu nikakve razlike u kvaliteti, a performanse su uveliko na strani tog prvog tako da bih ga preporucio bilo kome prije nego taj 1.9 TDi, pogotovo nove commonrail 2.0 motore.@ Quarsema Passat 6 2.0 TDI, ali dobro, oni su poznati kao nesto kvarljiviji motor od 1.9 TDI