Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - opcenito
Današnja djeca ne žive u BiH, već u Argentini, Španiji, Njemačkoj... jer ne vode oni svoje živote već to rade internet i TV za njih. Ispran je mozak cijeloj državi i ne treba očekivati ništa bolje u bilo kojem segmentu. Nekima je draže vidjeti kako Barcelona/ Real/ Bayern osvaja domaće prvenstvo nego da BiH osvoji SP. O tome se radi. Više voli drugog nego sebe jer im je objašnjeno tako. Mi ne valjamo i tačka, ali zato da na zapadu go.vna jedu za ručak, oni bi rekli kako je to fin običaj, kultura ovo, ovo a da smo mi divljaci što se smijemo tome.
Who dares, wins !
Re: Premijer liga BiH: 20. kolo
Zeljeznicar - Olimpik > 1
Celik - Sarajevo > 1x Derbi kola stari rivali koji nisu bas u formi u zadnje virijeme, Celik ima prednost domaceg terena mada je moguce da Sarajevo iznenadi i uzme sva tri boda.
Velez - Leotar > 1 Velez ispao u polufinalu kupa okrece se ligi, minimalna pobjeda protiv losijeg Leotara.
Sloboda - Rudar P. > 1 Sloboda osigurava opstanak, Rudaru lose ide u nastavku sezone.
Zvijezda - Zrinjski > 1x Dvije ekipe podjednake snage, Zvijezdi prednost domaceg terena.
Slavija - Kozara > 1 Derbi zacelja, Slavija ne odustaje u namjeri da ostane u drustvu najboljih.
GOSK - Siroki B. > 1 Gosk ce da iznenadi sve i pobjedi mnogo bolju ekipu Sirokog.
Borac - Travnik > 1 Lagana pobjeda Borca 2:0.
Celik - Sarajevo > 1x Derbi kola stari rivali koji nisu bas u formi u zadnje virijeme, Celik ima prednost domaceg terena mada je moguce da Sarajevo iznenadi i uzme sva tri boda.
Velez - Leotar > 1 Velez ispao u polufinalu kupa okrece se ligi, minimalna pobjeda protiv losijeg Leotara.
Sloboda - Rudar P. > 1 Sloboda osigurava opstanak, Rudaru lose ide u nastavku sezone.
Zvijezda - Zrinjski > 1x Dvije ekipe podjednake snage, Zvijezdi prednost domaceg terena.
Slavija - Kozara > 1 Derbi zacelja, Slavija ne odustaje u namjeri da ostane u drustvu najboljih.
GOSK - Siroki B. > 1 Gosk ce da iznenadi sve i pobjedi mnogo bolju ekipu Sirokog.
Borac - Travnik > 1 Lagana pobjeda Borca 2:0.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Moram ti priznati,iskreno,svaka ti je na mjestu. Ali pratim ovu ligu vec duzi niz godina i ne primjecujem neki bitan i velik napredak. Jako sitan rast kvaliteta ili gotovo nikakav,u nekim slucajevima cak i nazadovanje,to me zalosti i nekad iziritiran svim i svacim sta se desava u nasem nogometu napisem i ovakav post,kao poslije utakmice Borac-Zeljo.BaDa12 je napisao/la:Češće preko TV-a? Utakmice su tako često na TV-u da.... ne znam.FKKrajina je napisao/la:FKKrajina je napisao/la:Mi nikako nismo svjesni koliko mi losu ligu imamo. Katastrofa. Liga nam je od gorih u svijetu sto se tice igraca,sudijske organizacije,klubova,posjecenosti i sve ostalo. Ne moze me niko uvjeriti da nije tako.... Prvi glasam da se klupski nogomet u BiH ukineahahah
Istina boli. Mene stid ove lige i nasih utakmica kad gledam,ali ipak idem na utakmice,gledam Premijer ligu kad god imam priliku uzivo,cesce preko tv-a,ali jadno mi je ovo sve. Peticija za ukidanje klupskog nogometa,tacno da mi rodjenog oca dusa zaboli zbog togaMislim da ti je lakše otići pratiti Slobodu (zapamtila sam da si student u Tuzli), nego čekati javne servise, koji uglavnom derbije prenose. Sam veliš da je liga loša (reče ti i jedna od gorih) između ostalog i zbog slabe posjećenosti, a prvi ti "bojkotuješ". Da se lokalni klubovi prate koliko se puno pametuje o istim, ili o evropskim ligama, mnoge stvari bi bile bolje, bar na oko.
Lijepo je misliti, ali ponekad valja i promisliti. Ne znam šta bi se dobilo kad bi ti potpisao peticiju za ukidanje klupskog nogometa. Zar nije cilj da stvari idu unaprijed, dosta je stagniranja, odnosno goreg, nazadovanja? Kakav bi tek status Nogometni savez uživao u svijetu da nemamo jedne obične nogometne lige i klubova? Nekad valja misliti izvan kutije, znam da je često teško.
Dalje, ne znam čemu ovaj "evil laugh". Kao da ti je satisfakcija gledati nerede po stadionima, kamenje tamo gdje ne treba, i čitati natpise o lošem stanju u nogometu. Bilo bi žalosno da je tako.
Znam da je nemoguce ugasiti jednu profesionalnu ligu, to je bilo malo sale

Ne vidim nigdje da se kaznilo Velez za dopustanje dolaska gostujucih navijača,ne vijede ista pravila za sve!!!

A mislim da sam procitao ovdje na forumu da je travnik kaznjen za to kada je sa celikom igrao .ŠB.TRN je napisao/la:Ne vidim nigdje da se kaznilo Velez za dopustanje dolaska gostujucih navijača,ne vijede ista pravila za sve!!!![]()
ŠB.TRN je napisao/la:Ne vidim nigdje da se kaznilo Velez za dopustanje dolaska gostujucih navijača,ne vijede ista pravila za sve!!!![]()
Kaznjen 2 i po milje

Predhodnici komiteta su toliko unazadili naš fudbal, da je sada jako teško vratiti stanje na normalu a kamoli krenuti krupnim koracima naprijed. Ali ljudi su za kratko vrijeme pokrenuli stvari koje su bile misaona imenica prije par godina:
- tv prenosi,
- gostujuće pobjede,
- selektoru se niko nemješa u posao (sjetite se Jakirovića....)
- disciplinske mjere su poštrene,
- suđenje bolje 100 puta, što pokazuju rezultati godtujućih klubova,
- odblokiran projekat trening centra u zenici,
- vraćanje ekipa sa tradicijom u vrh,
- ljudi iz fudbala na čelu saveza - komiteta......
- tv prenosi,
- gostujuće pobjede,
- selektoru se niko nemješa u posao (sjetite se Jakirovića....)
- disciplinske mjere su poštrene,
- suđenje bolje 100 puta, što pokazuju rezultati godtujućih klubova,
- odblokiran projekat trening centra u zenici,
- vraćanje ekipa sa tradicijom u vrh,
- ljudi iz fudbala na čelu saveza - komiteta......
Je za utakmicu protiv Širokog.Nije mi jasno sto su Pavlovicu,Vojvodicu i ostalima smanjene kazne???FKKrajina je napisao/la:ŠB.TRN je napisao/la:Ne vidim nigdje da se kaznilo Velez za dopustanje dolaska gostujucih navijača,ne vijede ista pravila za sve!!!![]()
Kaznjen 2 i po milje

- Evolution87
- Kontakt:
pa kaznjeni su sa 2 i po milje zbog lose organizacije protiv sirokog, a ne zbog dopustanja dolaska gostujucih navijacaFKKrajina je napisao/la:ŠB.TRN je napisao/la:Ne vidim nigdje da se kaznilo Velez za dopustanje dolaska gostujucih navijača,ne vijede ista pravila za sve!!!![]()
Kaznjen 2 i po milje

Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
Kakva kontradiktornost u radu saveza.
Sarajevo bude kaznjeno 3000 maraka za neke propuste koje ni oni nisu naglasili.
Zeljeznicari budu kaznjeni samo za utakmicu s Travnikom 1500 maraka iako su palili pirotehniku protiv Borca i Sirokog.To nisu propusti...
Zeljeznicari budu kaznjeni samo za utakmicu s Travnikom 1500 maraka iako su palili pirotehniku protiv Borca i Sirokog.To nisu propusti...

Modra boja na bijelome platnu šest ljiljana vezenih u zlatu.To je zastava nasa bosanska!
Vec je zeljeznicar kaznjen za to,ne pisi ako ne znas.Henry je napisao/la:Kakva kontradiktornost u radu saveza.
To ti i Mepas platite zato što si bio na utakmici.ŠB.TRN je napisao/la:Ne vidim nigdje da se kaznilo Velez za dopustanje dolaska gostujucih navijača,ne vijede ista pravila za sve!!!![]()

Who dares, wins !
Kao 1. ljudi su došli na utakmicu bez transova i neorganizovanoŠB.TRN je napisao/la:Ne vidim nigdje da se kaznilo Velez za dopustanje dolaska gostujucih navijača,ne vijede ista pravila za sve!!!![]()
2. njih će se u Vrapčićima uvijek srdačno dočekati
3. vi kad' dođete proći ćete isti tretman kao i oni
Naravno jer huliganstva u Red Army-u nema, a niti to Velež podržava, sad' shvati što Velež nije kažnjen...
Urbanovo = Prknovčići
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
- Evolution87
- Kontakt:
mislim da smo kaznjeni zbog topovskih i poneke baklje, ali ipak je to previseHenry je napisao/la:Kakva kontradiktornost u radu saveza.

Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
benfica koji je javno juce zalio zbog toga sto nas nisu sve pobili i dalje komentarise na ovom forumu
i onda se cudite sto se ne moze nista kvalitetno napisati , kad vidim da se nista ne sankcionise onda i ja da kazem da zalim sto ih turci sve ne pobise , e da vidim dal ce biti dvostruki arsini

i onda se cudite sto se ne moze nista kvalitetno napisati , kad vidim da se nista ne sankcionise onda i ja da kazem da zalim sto ih turci sve ne pobise , e da vidim dal ce biti dvostruki arsini

Sad pročitah da je u pravilniku takmičenja našeg saveza navedeno, da u slučaju uvredljivog skadniranja sa tribina delegat može zatražiti pražnjenje tribine. Zašto se to nije primjenjivalo u ist. Sarajevu , Banja Luci... ostaje nepoznanica . Osim ako za njih " ubi zakolji da turčin ne postoji " i skandiranja vezana za Srebrenicu nisu uvredljiva!?? 

SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
I. Sarajevo: Slavija - Kozara 1 s+slavija je bolja ekipa,i u boljoj formi,kozara ostala bez jednog od najboljih trenera u pl,smijesi im se algano poraz i 1. liga rs
Zenica: Čelik - Sarajevo x i jedna i druga ekipa nisu bas u formi,celk pao poslije odlaska beganovica,sarajevo pocetak proljeca takodjer lose,nerjeseno
Gabela: GOŠK - Široki Brijeg 2ovo nije potrebno komentirat,siroki bolja ekipa puno
Vrapčići: Velež - Leotar 1velez je kuci opasan i unatoc ispadanju iz kupa,oni ovo lagano uzimaju
Sarajevo: Željezničar - Olimpic xsto sam vidio u mostaru,zeljo nije nesto,olimpic u formi,i sigurno moze do boda
Gradačac: Zvijezda - Zrinjski 2a nadam se da cemo uzeti ovo,mada smo u losoj formi na proljece
Banja Luka: Borac - Travnik 1borac je uipak jedna od najbojlih ekipa u pl bih,travnik puno losiji
Tuzla: Sloboda - Rudar Prijedor xu rasulu i jedna i druga ekipa,moze svasta biti
Zenica: Čelik - Sarajevo x i jedna i druga ekipa nisu bas u formi,celk pao poslije odlaska beganovica,sarajevo pocetak proljeca takodjer lose,nerjeseno
Gabela: GOŠK - Široki Brijeg 2ovo nije potrebno komentirat,siroki bolja ekipa puno
Vrapčići: Velež - Leotar 1velez je kuci opasan i unatoc ispadanju iz kupa,oni ovo lagano uzimaju
Sarajevo: Željezničar - Olimpic xsto sam vidio u mostaru,zeljo nije nesto,olimpic u formi,i sigurno moze do boda
Gradačac: Zvijezda - Zrinjski 2a nadam se da cemo uzeti ovo,mada smo u losoj formi na proljece
Banja Luka: Borac - Travnik 1borac je uipak jedna od najbojlih ekipa u pl bih,travnik puno losiji
Tuzla: Sloboda - Rudar Prijedor xu rasulu i jedna i druga ekipa,moze svasta biti
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4
Slavija - Kozara-x Slavija se oporavila ovoo proljece, a Kozara nije slaba znaju napraviti dosta prilika neki remi bi mogao bit
Čelik - Sarajevo-1x Čelik sa novim trenerom mozda ima neku sansu da uzme ovo Sarajevo igra salbo ovo proljece ali eto mozda mogu do boda
GOŠK - Široki Brijeg-x2 Široki bolja ekipa od Goška i mislim da mogu ovdje do bod(ova)
Velež - Leotar-1 Velež bolaj ekipa za nijansu i trebali bi ovo da uzmu 2-0
Željezničar - Olimpic-1 Željezničar u dosadašnjim susretima uspješni od Olimpica valjda cce tako biti i u ovoj utakmici
Zvijezda - Zrinjski-1 trebali bi ovo uzet 2-1 za nas
Borac - Travnik-1 no coment
Sloboda - Rudar Prijedor-1x duel mozda jjednakih ekipa ali et prednost Slobodi jer je Rudar u slaboj formi
Čelik - Sarajevo-1x Čelik sa novim trenerom mozda ima neku sansu da uzme ovo Sarajevo igra salbo ovo proljece ali eto mozda mogu do boda
GOŠK - Široki Brijeg-x2 Široki bolja ekipa od Goška i mislim da mogu ovdje do bod(ova)
Velež - Leotar-1 Velež bolaj ekipa za nijansu i trebali bi ovo da uzmu 2-0
Željezničar - Olimpic-1 Željezničar u dosadašnjim susretima uspješni od Olimpica valjda cce tako biti i u ovoj utakmici
Zvijezda - Zrinjski-1 trebali bi ovo uzet 2-1 za nas

Borac - Travnik-1 no coment
Sloboda - Rudar Prijedor-1x duel mozda jjednakih ekipa ali et prednost Slobodi jer je Rudar u slaboj formi
Slavija - Kozara 1
Duel dvije ekipe koje se bore za opstanak. Zbog dobre forme Slavije i preporođene ekipe u odnosu na jesenji dio prvenstva prednost Slaviji.
Čelik - Sarajevo 2
Čelik u rezultatskoj krizi koja se nastavila i dolaskom Glavaša na kormilo Čelika. Vidjećemo šta će uraditi protiv Sarajeva koje je po meni bliže pobjedi.
GOŠK - Široki Brijeg 2
GOŠK filijala Širokog tako da 3 boda vjerovatno idu u Široki koji se bori sa Željom za prvo mjesto. Već je poznato da mnoštvo igrača Širokog na kaljenje ide upravo u Gabelu, a GOŠK nakon nekoliko gostujućih bodova nalazi se izvan opasne zone tako da komotno mogu dati nova 3 boda Širokom.
Velež - Leotar 1
Velež bolji od Leotara koji osim one pobjede od 3-0 nad Borcem nije mnogo pokazao na početku proljetnog dijela sezone.
Željezničar - Olimpic 1
Iako Olimpic u zadnje vrijeme igra dobro vjerujem da 3 boda ostaju na Grbavici.
Zvijezda - Zrinjski 1
Zvijezda u boljoj formi i bolji su od Zrinjskog uz to igraju da Banja Ilidži i vjerujem da komšije mogu doći do nova 3 boda.
Borac - Travnik 1
Razlika u kvaliteti je velika i pravo iznenađenje bi bilo ukoliko bi Travnik došao i do boda protiv Borca koji se bori za Evropu.
Sloboda - Rudar Prijedor 1
Sloboda koristi lošu formu Rudara za novu domaću pobjedu.
Duel dvije ekipe koje se bore za opstanak. Zbog dobre forme Slavije i preporođene ekipe u odnosu na jesenji dio prvenstva prednost Slaviji.
Čelik - Sarajevo 2
Čelik u rezultatskoj krizi koja se nastavila i dolaskom Glavaša na kormilo Čelika. Vidjećemo šta će uraditi protiv Sarajeva koje je po meni bliže pobjedi.
GOŠK - Široki Brijeg 2
GOŠK filijala Širokog tako da 3 boda vjerovatno idu u Široki koji se bori sa Željom za prvo mjesto. Već je poznato da mnoštvo igrača Širokog na kaljenje ide upravo u Gabelu, a GOŠK nakon nekoliko gostujućih bodova nalazi se izvan opasne zone tako da komotno mogu dati nova 3 boda Širokom.
Velež - Leotar 1
Velež bolji od Leotara koji osim one pobjede od 3-0 nad Borcem nije mnogo pokazao na početku proljetnog dijela sezone.
Željezničar - Olimpic 1
Iako Olimpic u zadnje vrijeme igra dobro vjerujem da 3 boda ostaju na Grbavici.
Zvijezda - Zrinjski 1
Zvijezda u boljoj formi i bolji su od Zrinjskog uz to igraju da Banja Ilidži i vjerujem da komšije mogu doći do nova 3 boda.
Borac - Travnik 1
Razlika u kvaliteti je velika i pravo iznenađenje bi bilo ukoliko bi Travnik došao i do boda protiv Borca koji se bori za Evropu.
Sloboda - Rudar Prijedor 1
Sloboda koristi lošu formu Rudara za novu domaću pobjedu.
Ja pogođen nisam, ni umro ni pao, samo sam morao skočiti dole, nastaviću tačno tamo gdje sam stao, izroniće stari za one što ga vole... FKBB 1947
Slavija:Kozara Pobjeda Slavije koja je trebala barem bod odnijeti sa koseva ali sudije to nisu dozvolile...sumnjam da ce sudci moci u ovoj utakmici da nesto odluce a pogotovo jer to nije u interesu sarajlijama (zelji i sarajevu),pobjeda domacina!
Celik:Sarajevo Najblize pobjedi sarajeva...pogotovo ako se rezultat "ovjeri" u notara,svi znamo da Celik uz veoma lagan "dogovor" udara svoj "Pecet"na dokument za sitne pare...Jovic i drustvo ce ispasti kao znalci a klubovi ce dvicu da dogovore i zamazu oci onima koji misle da Sarajevo ima igru i ekipu za euro takmicenja!
Gosk:Siroki svehrvatski nacionalni itnteres su brani u Gabeli gdje ce domacin sa 6,7 igraca sirokog brijega u svojim redovima najvjerovatnije izgubiti kako bi se momcad sa pecare priblizila timu sa grbavice---ali nece da moze dok je "babo" tu neko vrijeme!
Velez:Leotar Pobjeda Veleza ...ekipa iz mostara uvijek ima motiv vise protiv trebinjaca jer vjecito ce pokusavati da im vrate za onaj poraz od prije par godina u Trebinju od 11:1 ili je 10:0 bilo ,nisam tocno siguran...stoga pobjeda domacina iz vrapcica!
Zeljeznicar:Olimpic ako zaskripi a ne sumnjam da nece sudije ce da dobiju na poluvremenu instrukcije od "nenormalizacije" da se Zebi nategne kakav penaltik ili slobodnjak za minimalnu ali "zasluzenu" pobjedu protiv Olimpica!
Zvijezda:Zrinjski Jedna od najboljih i najkorektnijih ekipa u povijesti premijer lige Zvijezda iz Gradačca ce da ugosti momcad iz Mostara grada na svom terenu a posto su mostarci bez "napadaca" ove godine 2012 gospodnje sumnjam da mogu da izgube doma...blize pobjeda domacina!
Borac:Travnik na "prepunom"
dtadionu Borca pobjeda domacina!
Sloboda:Rudar -mislim...stvarno koga briga...pobjeda domacina koji ce obezbjediti opstanak i dogodine opet kukati svima nama o svojim financijama i cekati derbi protiv Sarajlija!
Celik:Sarajevo Najblize pobjedi sarajeva...pogotovo ako se rezultat "ovjeri" u notara,svi znamo da Celik uz veoma lagan "dogovor" udara svoj "Pecet"na dokument za sitne pare...Jovic i drustvo ce ispasti kao znalci a klubovi ce dvicu da dogovore i zamazu oci onima koji misle da Sarajevo ima igru i ekipu za euro takmicenja!
Gosk:Siroki svehrvatski nacionalni itnteres su brani u Gabeli gdje ce domacin sa 6,7 igraca sirokog brijega u svojim redovima najvjerovatnije izgubiti kako bi se momcad sa pecare priblizila timu sa grbavice---ali nece da moze dok je "babo" tu neko vrijeme!
Velez:Leotar Pobjeda Veleza ...ekipa iz mostara uvijek ima motiv vise protiv trebinjaca jer vjecito ce pokusavati da im vrate za onaj poraz od prije par godina u Trebinju od 11:1 ili je 10:0 bilo ,nisam tocno siguran...stoga pobjeda domacina iz vrapcica!
Zeljeznicar:Olimpic ako zaskripi a ne sumnjam da nece sudije ce da dobiju na poluvremenu instrukcije od "nenormalizacije" da se Zebi nategne kakav penaltik ili slobodnjak za minimalnu ali "zasluzenu" pobjedu protiv Olimpica!
Zvijezda:Zrinjski Jedna od najboljih i najkorektnijih ekipa u povijesti premijer lige Zvijezda iz Gradačca ce da ugosti momcad iz Mostara grada na svom terenu a posto su mostarci bez "napadaca" ove godine 2012 gospodnje sumnjam da mogu da izgube doma...blize pobjeda domacina!
Borac:Travnik na "prepunom"

Sloboda:Rudar -mislim...stvarno koga briga...pobjeda domacina koji ce obezbjediti opstanak i dogodine opet kukati svima nama o svojim financijama i cekati derbi protiv Sarajlija!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.