Ligue 1

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Može li ekipa Nice izdržati ovaj tempo i plasirati se u Ligu Prvaka?

1. Da
42
52%
2. Ne
39
48%

Ukupno glasova: 81

R.J.W.G.
Kontakt:

Re: Francuska liga

Post Postao/la R.J.W.G. » 14 avg 2010, 02:24

Sofrudony je napisao/la:Zašto nespomenes medjusobne tuče navijaca Pariza kao i podjele (frakcije) medju istima!?
Te iste podjele nemaju nikakve veze s politikom ;)
LUHG!

Sofrudony
Kontakt:

Post Postao/la Sofrudony » 14 avg 2010, 06:29

R.J.W.G. je napisao/la:
Sofrudony je napisao/la:Zašto nespomenes medjusobne tuče navijaca Pariza kao i podjele (frakcije) medju istima!?
Te iste podjele nemaju nikakve veze s politikom ;)
Gdje pise da ima :?
Politike ima na tribini, informisi se malo ;)

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 14 avg 2010, 10:14

BIHfan je napisao/la:
Sofrudony je napisao/la:Marseille je bio u krizi jer je bio protjeran u drugu ligu, za Lyon pola vas nije culo dok nije poceo osvajati prvenstva uzastopno, tj. sada kad bi Montpellier poceo osvajati uzastopno prvenstvo, na forumu bi bilo navijaca 99%, sto se tice PSG-a samo bi rekao nesto u stilu @Monolog-ovog potpisa, ako PSG osvoji prvenstvo prestajem pratiti fudbal... Navijači im se već raspadaju jer su izgleda zamjenili tribinu sa političkim forumom, politika + fudbal :roll:
Marseille je najveci i najpoznatiji francuski fudbalski klub sa najboljim navijacima na najboljem stadionu. Što bi rekla Dara, Ciaoooooooo amoreeeeee...

Pazi navijam za Lyon od 2000 godine, radi toga sto imam familije tamo i oni su navijaci istoimenog kluba. Ja znam da boli realnost da je Lyon trenutno miljama ispred rivala sa obale. Jaci smo u finansijama, bolji rejting u Evropi, svi nas smatraju velikim klubom, bolju skolu fudbala imamo tj. vise dajemo Francuskoj reprezentativaca, imamo konstantnost u Ligi Prvaka i u Ligue 1 (zadnju deceniju uvjek u top 3). A sta trenutno Marsej ima ??? Ima ovu titulu koja joj je dosla kao veliki poklon, jer su Bordo i Lyon imali Evropske utakmice i umor je bio mnogo veci. Navijace??? Pa ima i Lyon navijace Bogami i to ravne Marsejovim, jedino sto se Ultrasi istaknu sa svojim seljackim ponasanjem na tribinama tj. paljenjem baklji i visenju po ogradama. Ja silnih navijaca. Od stare slave se ne zivi,a u sadasnjosti vi ste prosjek Francuskog fudbala. Vozdra.

Ej druže ok je sve to što ti navijaš za Lyon 10 godina, ali dooooosta si neobjektivan. Ima dosta toga što bi se moglo prokomentarisati u ovom tvom postu, a ja ću samo reći da što se tiče navijača Marseille i Lyon su nebo i zemlja. Jednostavno jug je jug.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Raul7
Kontakt:

Post Postao/la Raul7 » 14 avg 2010, 15:58

BIHfan je napisao/la:
Sofrudony je napisao/la:Marseille je bio u krizi jer je bio protjeran u drugu ligu, za Lyon pola vas nije culo dok nije poceo osvajati prvenstva uzastopno, tj. sada kad bi Montpellier poceo osvajati uzastopno prvenstvo, na forumu bi bilo navijaca 99%, sto se tice PSG-a samo bi rekao nesto u stilu @Monolog-ovog potpisa, ako PSG osvoji prvenstvo prestajem pratiti fudbal... Navijači im se već raspadaju jer su izgleda zamjenili tribinu sa političkim forumom, politika + fudbal :roll:
Marseille je najveci i najpoznatiji francuski fudbalski klub sa najboljim navijacima na najboljem stadionu. Što bi rekla Dara, Ciaoooooooo amoreeeeee...

Pazi navijam za Lyon od 2000 godine, radi toga sto imam familije tamo i oni su navijaci istoimenog kluba. Ja znam da boli realnost da je Lyon trenutno miljama ispred rivala sa obale. Jaci smo u finansijama, bolji rejting u Evropi, svi nas smatraju velikim klubom, bolju skolu fudbala imamo tj. vise dajemo Francuskoj reprezentativaca, imamo konstantnost u Ligi Prvaka i u Ligue 1 (zadnju deceniju uvjek u top 3). A sta trenutno Marsej ima ??? Ima ovu titulu koja joj je dosla kao veliki poklon, jer su Bordo i Lyon imali Evropske utakmice i umor je bio mnogo veci. Navijace??? Pa ima i Lyon navijace Bogami i to ravne Marsejovim, jedino sto se Ultrasi istaknu sa svojim seljackim ponasanjem na tribinama tj. paljenjem baklji i visenju po ogradama. Ja silnih navijaca. Od stare slave se ne zivi,a u sadasnjosti vi ste prosjek Francuskog fudbala. Vozdra.
Hahahah ovo je za anale. Ne treba se raspravljati sa nekim ko ovo izjavi lool :mrgreen: :lol: :D
Real Madrid , Olympique de Marseille, Željezničar

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 14 avg 2010, 19:45

Sto je odgodjeno Monaco-Montpeillert zna li neko?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Abrofemi
Kontakt:

Post Postao/la Abrofemi » 14 avg 2010, 22:31

Devil je napisao/la:Sto je odgodjeno Monaco-Montpeillert zna li neko?
Prošle sezone isto je bila odgođena utakmica ova dva kluba neko vrijeme, tada je bilo zbog svinjske gripe, a ovo sad sta je bilo, stvarno neznam.
The biggest small club, with a best supporters in England!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 14 avg 2010, 22:32

Abrofemi je napisao/la:
Devil je napisao/la:Sto je odgodjeno Monaco-Montpeillert zna li neko?
Prošle sezone isto je bila odgođena utakmica ova dva kluba neko vrijeme, tada je bilo zbog svinjske gripe, a ovo sad sta je bilo, stvarno neznam.
Evo rece sada ovaj sto prenosi Avignon-Lens da je zbog velikog nevremena.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 14 avg 2010, 22:58

Ocekivano tvrda tekma Avignon-Lens,gde gosti slave pobeddu od 1:0 golom Davida Polleta koji je proveo nekih 10-20 sekundi na terenu nakon sto je zamenio Eduarda.
Lens tri zicera fulio najvecu priliku Eduardo nekoliko trenutaka pre nego je ustupio mesto Polletu.Avignon tvrdo igrao kako se i ocekuje od kluba koji za 5 sezona prodje 5 liga i dodje u drustvo najboljih,normalno da je njima sada sve tu nepoznato i da se moraju i kod kuce braniti.Sto se njihove igre tice veoma losa,tek na trenutke kao da izadje neka druga ekipa na teren i krene napred.Udarna igla im je svakako napadac Dja Djedje koji odlicno igra.

U ostalim tekmama Brest i Auxerre podelili bodove u Brestu odigravsi 1:1,strelci Roux i Pedretti.
Valencienes neocekivano pobedio Marseille 3:2 gde je briljirao Pujol sa 2 gola.
Nica uzela tri boda od Lorienta u gostima golovima Gacea i Remya.
St.Ettiene porazio ocekivano kuci Sochaux sa 3:2,a Rennes devastirao Nancy sa 0:3.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 14 avg 2010, 23:47

Raul7 je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:

Hahahah ovo je za anale. Ne treba se raspravljati sa nekim ko ovo izjavi lool :mrgreen: :lol: :D
Vidim nisi informisan. Poguglaj pa pogledaj slike i klipove navijaca Lyona. Mi smo spram Marsonja kulturni navijaci koji ne divljaju kao neke bande po ulici kad ruse imovinu vlastitoga grada. Al dzaba vam govorim kad svi svoje zjenice bacaju na Marsej, jer se ovdje vec duze vrijeme fanovi Marseja prosipaju da imaju najbolje navijace pa je usadilo i gavu i navijacima Reala istu laz.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Raul7
Kontakt:

Post Postao/la Raul7 » 14 avg 2010, 23:50

Navijac sam Reala i Marseilla kao prvo. A kao drugo mislim da i ptice na grani znaju da Marseille ima daleko najbolje navijace u Francuskoj i jedne od najboljih u Evropi tako da mi se ne da o tome raspravljati.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 15 avg 2010, 13:12

Raul7 je napisao/la:Navijac sam Reala i Marseilla kao prvo. A kao drugo mislim da i ptice na grani znaju da Marseille ima daleko najbolje navijace u Francuskoj i jedne od najboljih u Evropi tako da mi se ne da o tome raspravljati.
Sad si i navijac Shalke 04. :lol:
Necu da raspravljam sa likovima koji svake 3 godine postaju navijaci drugih klubova.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Raul7
Kontakt:

Post Postao/la Raul7 » 15 avg 2010, 13:59

BIHfan je napisao/la:
Raul7 je napisao/la:Navijac sam Reala i Marseilla kao prvo. A kao drugo mislim da i ptice na grani znaju da Marseille ima daleko najbolje navijace u Francuskoj i jedne od najboljih u Evropi tako da mi se ne da o tome raspravljati.
Necu da raspravljam sa likovima koji svake 3 godine postaju navijaci drugih klubova.
haha Shalke xD Da igra i Zidane tamo en bih za njih navijao a to sto svake 3 godine postajem navijac drugog kluba apsolutno nije istina. Za Real navijam od 2000. tacnije od onda kad je Raul dao gol Valenciji u finalu LP a za Marseille navijam od 2006. uglavnom zbog navijaca i jos mnogo cega. Nikada nisam prestao navijati za Real ali eto ne vrijedi tebi objsanjavati posto si ti zakljucio nakon mog jednog posta da ja svake 3 godine mijenjam klub i posto si rekao da su Lyonovi navijaci jednako dobri kao Marseilleovi hahaha :mrgreen:

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 15 avg 2010, 14:07

Raul7 je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:
haha Shalke xD Da igra i Zidane tamo en bih za njih navijao a to sto svake 3 godine postajem navijac drugog kluba apsolutno nije istina. Za Real navijam od 2000. tacnije od onda kad je Raul dao gol Valenciji u finalu LP a za Marseille navijam od 2006. uglavnom zbog navijaca i jos mnogo cega. Nikada nisam prestao navijati za Real ali eto ne vrijedi tebi objsanjavati posto si ti zakljucio nakon mog jednog posta da ja svake 3 godine mijenjam klub i posto si rekao da su Lyonovi navijaci jednako dobri kao Marseilleovi hahaha :mrgreen:
Uredu za Real. A za Marsej poceo navijat od 2006 kad su se borili za opstanak, ne znam kako si imao inspiracije tad pocet navijat za njih. :mrgreen:
FK DELFIN NEUM

Raul7
Kontakt:

Post Postao/la Raul7 » 15 avg 2010, 16:25

Zaista nemas pojma o cemu pricas. Sezona 2005/06 kraj, oprostaj mog najdrazeg igraca , inace velikog navijaca Marseillea , Zinedine Zidanea. Te sezone koliko znam Marseille je bio 5. u prvenstvu i pocetak sezone 2006/07 sam poceo navijati za njih, prvo zbog navijaca, drugo zbog Zidanea i Cissea(jednog od meni najdrazih igraca) i zbog svega onoga sto ide uz ime Marseille (jedini Francuski tim koji je osvojio LP). Te sezone je Marseille bio 2. koliko znam i eto dovoljnih ambicija da navijam za njih do dana danasnjeg. Ne kontam sta ja tebi imam objasnjavati za koga navijam, ko da je to tvoj neki problem. Mislim da se Lyon i Marseille ne mogu porediti (iako zadnjih godna jeste Lyon uspjesniji) jer znamo ko je daleko najveci Francuski klub

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 15 avg 2010, 16:27

Raul7 je napisao/la:Zaista nemas pojma o cemu pricas. Sezona 2005/06 kraj, oprostaj mog najdrazeg igraca , inace velikog navijaca Marseillea , Zinedine Zidanea. Te sezone koliko znam Marseille je bio 5. u prvenstvu i pocetak sezone 2006/07 sam poceo navijati za njih, prvo zbog navijaca, drugo zbog Zidanea i Cissea(jednog od meni najdrazih igraca) i zbog svega onoga sto ide uz ime Marseille (jedini Francuski tim koji je osvojio LP). Te sezone je Marseille bio 2. koliko znam i eto dovoljnih ambicija da navijam za njih do dana danasnjeg. Ne kontam sta ja tebi imam objasnjavati za koga navijam, ko da je to tvoj neki problem. Mislim da se Lyon i Marseille ne mogu porediti (iako zadnjih godna jeste Lyon uspjesniji) jer znamo ko je daleko najveci Francuski klub
St.Etienne :P :D

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 15 avg 2010, 21:49

Kakav start sezone u Ligue 1-Marseille 0 bodova,Lyon 1 bod,Bordeaux 0 bodova,Caen 6. :o Ko bi to rekao

A ja izgleda sudjen da gledam tekme 0-1 golova.
Prvo Lyon-Monaco 0:0.pa Montpeillert-Bordeaux 1:0,pa Avignon-Lens 0:1,i sada Lille-PSG 0:0 poluvreme :cry:
A propustih i Marseille-Caen,i Vale-Marseille i Bordeaux-Toulouse. :cry:

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 15 avg 2010, 22:09

Devil je napisao/la:
Raul7 je napisao/la:Zaista nemas pojma o cemu pricas. Sezona 2005/06 kraj, oprostaj mog najdrazeg igraca , inace velikog navijaca Marseillea , Zinedine Zidanea. Te sezone koliko znam Marseille je bio 5. u prvenstvu i pocetak sezone 2006/07 sam poceo navijati za njih, prvo zbog navijaca, drugo zbog Zidanea i Cissea(jednog od meni najdrazih igraca) i zbog svega onoga sto ide uz ime Marseille (jedini Francuski tim koji je osvojio LP). Te sezone je Marseille bio 2. koliko znam i eto dovoljnih ambicija da navijam za njih do dana danasnjeg. Ne kontam sta ja tebi imam objasnjavati za koga navijam, ko da je to tvoj neki problem. Mislim da se Lyon i Marseille ne mogu porediti (iako zadnjih godna jeste Lyon uspjesniji) jer znamo ko je daleko najveci Francuski klub
St.Etienne :P :D
I Platini to kaze(vidi potpis :D 8-) )....

Ma dobro St.etienne je imo tu situaciju u 80-tim gdje su dozivjeli finansjski kolaps od kojeg se nikad nije oporavio...do dana danasnjeg...

a maseille ipak ima uspjehe u evropi tako da...

a naravno ima jos jedan veliki klub..nantes... ;) inace za njih navijam u francuskoj al oni jedva opstaju u 2. ligi i tesko da ce u skorije vrijeme imati znacajniju ulogu u francuskom fudbalu... :( :(

lyon je tek u novije vrijeme postao klub sa renomeom...ali vrlo je blizu pomenutim timovima 8-)
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Los*Blancos
Kontakt:

Post Postao/la Los*Blancos » 20 avg 2010, 08:49

Ben Arfa blizu do dolaska u Werder

Zadnjih dana su u velikim sukobima bili aktualni francuski prvak Marseille i njihov nogometaš, 23-godišnji francuski reprezentativac Hatem Ben Arfa...

Ovaj veznjak već duze vrijeme ima želju za odlaskom, no Marseille je odbijao prodati ga. Ben Arfi je očito prekipjelo, te je prije nekoliko dana odlučio bojkotirati treninge, na što je klub promptno reagirao i suspendirao ga iz momčadi.

Ben Arfa je bio toliko čvrst u svojim stajalištima, te je najavio da će "radije ne igrati godinu dana i biti suspendiran, nego ostati u klubu".

Igrač je, navodno, bio ljut što ga Marseille ne pušta u Newcastle, koji je poslao i službenu ponudu za njega.

No, izgleda da će ta svađa između dvije zaraćene strane prestati ovih dana. France Football piše da je Ben Arfa već sada na putu prema bremenskom Werderu. Marseille je, kažu, prihvatio njihovu ponudu od osam milijuna eura.

Ben Arfa je, recimo, nedavno zabio jedini pogodak za Francusku u prijateljskom ogledu kod Norveške (poraz 2-1) u premijeri Laurenta Blanca na izborničkoj klupi.
El mejor club del siglo XX

wolverine: ja neznam prevociti spanski, ali engleski znam govoriti, citati, pisati a hvala bogu i prevoditi perfektno. i to na brzinu

mandrax: ako nadjes vise od 10 mojih postova na temi Real Madrid, ja idem sa foruma..

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 22 avg 2010, 01:37

PSG sutra sa Bordeaux na svom stadionu.Ocekujem dobru igru oba tima,Bordeaux ce jurisat na pobjedi jer imaju 2 poraza iz 2 meca,i nalaze se na 19 mjestu . Ocekuje 1:0 ,Hoarau ili Erding da rijese pitanje pobjednika 8-)
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Rizah Fejzić

Post Postao/la Rizah Fejzić » 22 avg 2010, 01:48

Eh ovako, živim u Francuskoj, tačnije u Sochaux ili na bosanskom Sošo. Pratim utakmice francuske lige i ono što znam o ovoj vašoj raspravi je da je Marsej miljama daleko ispred Liona, nešto kao Real Medrid ispred Barselone ( nadam se da se neće niko uvrijediti ). Da nije Marsej izbačen iz lige i zabranjeno mu nastupanje u Ligi prvaka, nikad niko ne bi ni čuo za Lion. Jednostavno su se pojavili na francuskoj sceni onda kada nije bilo nikog.
P.S. Kada se u Marseju prilikom nereda zapale 160 automobila, tada se u Parizu zapali 161 samo da bi bilo više. Tako je i u fudbalu. Marsej je prošle sezone osvojio ligu, ove godine je PSG novi prvak francuske :D
Ne navijam ni za koga u francuskoj, moj klub je Liverpool ;) što znači da sam neutralan 8-)

Odgovori

Natrag na “Ligue 1”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.