UEFA Nations League - grupa B3 (BiH, FIN, ROM, MNE)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

ReX
Kontakt:

Re: UEFA Nations League - grupa B3 (BiH, FIN, ROM, MNE)

Post Postao/la ReX » 06 jun 2022, 12:40

Imas Menala, Stevanovica, Hotica i Duljevica u timu, i opet non stop neke formacije sa Demirovicem na krilu ili Krunica. Stalno to neko izmisljanje tople vode. Nikad mi nece biti jasno.
@igrajlopte 🐦

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 06 jun 2022, 12:43

Ni ja ne razumijem stalnu potrebu za izmisljanjem pozicija igračima za formacije koje nam nikako ne odgovaraju. Od Salihovica, Pjanica, Ibisevica... Svima se pozicija izmisljala. Pjanic i Ibisevic krilo igrali, Salihovića unistavali na beku.

Igraj ono za šta imaš igrače.

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 06 jun 2022, 12:47

kako god okrenes fascinantno je da Begovic Kovacevic i Jajalo nemaju mjesta u ovoj ekipi
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 06 jun 2022, 12:53

Mislim da niko nikad nije stavio Demirovica na krilo.
Sto se tice Pjanica, on treba da igra nazad, ono što najviše voli. On treba da se vraća po loptu. Kad ode naprijed onda tu ostaje Cimirot(Besic) kao osigurač.
Dzeko je taj koji treba da se izvlači po loptu...itd.
Mi moramo igrati s 2 napadača.
Također, bekovima bih dao komplet strane da pokrivaju.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 06 jun 2022, 13:00

hurem je napisao/la:
06 jun 2022, 12:53
Mislim da niko nikad nije stavio Demirovica na krilo.
Sto se tice Pjanica, on treba da igra nazad, ono što najviše voli. On treba da se vraća po loptu. Kad ode naprijed onda tu ostaje Cimirot(Besic) kao osigurač.
Dzeko je taj koji treba da se izvlači po loptu...itd.
Mi moramo igrati s 2 napadača.
Također, bekovima bih dao komplet strane da pokrivaju.
Upravo si opisao 3-5-2 formaciju. :) I slažem se tako i treba da igramo.

Što se tiče boldiranog mislim da bi Bilbija bio idealan za tu ulogu. Ne znam koliko se pratio Zrinjski, ali on je to dobro radio. Petev možda ne želi da počne sa njim jer se Bilbija ismijava što je iz PL BiH, ali ako je neko dobar za neku ulogu onda je dobar bez obzira odakle je.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 06 jun 2022, 13:32

hurem je napisao/la:
06 jun 2022, 12:20
Maestro je napisao/la:
06 jun 2022, 12:05
jasmin10 je napisao/la:
06 jun 2022, 11:56
Demirović na krilu je kao i Krunic na krilu, igrac manje.
Svi su forsirali tu 4-3-3, a nemamo krila.
Jedina dobra stvar kod Peteva je 3-5-2 i to će syebat ubleha.
Upravu si. Ali dzaba ljudi i dalje to forsiraju. Nemas ni jedno krilo da moze igrati 4-3-3. ne bi me cudilo da sutra tu bude Gojak umjesto Krunica.
Ma to sam samo onako bio poredao (ispravio sam). Igrali bismo fakticki bez krila...Demirovic bi igrao isto sto i u 352 formaciji.
Hotic bi igrao naprijed više orjentisan desno a Gojak više orjentisan lijevo. Kad Cimirot bude više lijevo onda Gojak ulazi u sredinu..ali hajd.
Tražio bih od bekova da se više priključuju naprijed jer mislim da imaju snage, pogotovo Dedic. Itd.
433 donekle ima smisla s Menalom (Duljevicem) na jednoj strani i Stevanovicem na drugoj...ali sam svakako mišljenja da treba da igramo s 2 klasična napadača.
Problem je sto ih ova krila sto imas nisu u stanju igrati 433. a to pogotovo ne mogu igrati Krunic, Gojak i ostali veznjaci. Moze se probati igrati sa cetri u odbrani i dva napadaca. Ali taj jedan napadac treba biti radilica za Dzeku. Tome je najblizi Demirovic ali sadasnja forma ne ide mu u prilog. Jer Dzeko sam u napadu vise ne moze. E sad treba postaviti vezni red da valja. I to do sada nije Tuta postavio kako treba.
Imali smo prave prilike u martu da se proba to sve. Odbrana tu koju si postavio i Kovacevic na gol.
A Menalo i Prevljak su taman igraci koji u zadnjim minutama mogu pomoci kad vise nista ne ide. Sto se kod nas zna cesto desiti.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 06 jun 2022, 13:46

Volio bih vidjeti Krunića i Gojaka na sredini. Bliže našoj odbrani.
Kof nas su ili krilo ili ako baš imaju sreće dobiju priliku na ofanzivnom veznom.

Mislim da je Hotić jedini naš veznjak kome odgovara ta pozicija ofanzivnog veznog. Svi ostali su defanzivniji. Imamo ih jedno 30 što konkurišu za 2 pozicije.

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 06 jun 2022, 13:59

Kaunas je napisao/la:
06 jun 2022, 08:08
Htio sam samo da kazem da je za nas puno vise teskih zadataka od Srbije, Norveske, Turske i Grcke.
ija to kazem, ova Armenije je opasna bas sam gledao utakmicu protiv Irske koje su dobili 1-0, treba se vise paziti ove manje reprezentacije najvise zbog taj mentalitet da su "male" ali male ruse velike.

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 06 jun 2022, 14:16

Maestro je napisao/la:
06 jun 2022, 12:05
jasmin10 je napisao/la:
06 jun 2022, 11:56
Demirović na krilu je kao i Krunic na krilu, igrac manje.
Svi su forsirali tu 4-3-3, a nemamo krila.
Jedina dobra stvar kod Peteva je 3-5-2 i to će syebat ubleha.
Upravu si. Ali dzaba ljudi i dalje to forsiraju. Nemas ni jedno krilo da moze igrati 4-3-3. ne bi me cudilo da sutra tu bude Gojak umjesto Krunica.
Zato meni ova formacija bas fino izgleda

-----------------------------------Sehic----------------------------------
Gazibegovic--Ahmedhodzic--Hadzikadunic--Dedic
Hotic------Hadziahmetovic------Pjanic-------Kolasinac
---------------------------Dzeko-----Prevljak------------------------

-----Gazibegovic--Ahmedhodzic--Hadzikadunic-----
Stevanovic---------------------------------------------------Dedic
Hotic--Hadziahmetovic/Krunic--Pjanic--Kolasinac
-----------------------------------Dzeko---------------------------------

-------------Dedic--Ahmedhodzic--Hadzikadunic--------
Hotic--Krunic--Hadziahmetovic--Pjanic--Kolasinac
---------------------------Dzeko-----Prevljak------------------------

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 06 jun 2022, 14:25

Hotić nije brz. Nema on šanse da igra beka. On je veznjak kojeg se gura na krilo. Na krilu može proći u ekipi gdje se sve vrti oko njeg. Na beku bi to bi bio neki fazon Gazibegovića. Da stane u odbranu i ne rizikuje naprijed.

Kako god okreneš. 3-5-2 formacija bi trebala biti neupitna. Iz tog proizilazi da je odbrana manje više poznata Šehić, Anel, Dennis,Saničanin, Seo, Stevanović.
Napad je Džeko-Demirović, s tim da bi Pljevljak jako rano ulazio s klupe.

Pjanić je vjerovatno neupitan. Tako da su jedina 2 upitnika, dva veznjaka. Gdje će vjerovatno Krunić igrati uz Amira, Prcića ili Cimirota.

Gojak i Hotić s klupe.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 06 jun 2022, 16:15

Sehic - Hotic, Ahmedhodzic, Hadzikadunic, Sanicanin, Kolasinac - Besic, Pjanic, Krunic - Prevljak, Dzeko

Nek dadne jos jednu sansu 'zvijezdama' Pjanicu i Krunicu, pa ako budu 'sjajni' kao prije 2 dana - vaditi ih odmah na poluvremenu i zavrsiti s njima u pravljenju kombinacija za prvih 11. Ja bih volio vidjeti Besica jer mislim da gori od zelje da zaigra u dresu reprezentacije, ovi ostali (Cimirot, Prcic, Hadziahmetovic) su mi nekako previse anemicni. Odigraju po 90 minuta, a ti doslovno ne znas ni da li su igrali. Mislim da nam ova formacija s 3 stopera pozadi i 2 napadaca naprijed vise odgovara jer Dzeko vise nije stari i svaka ozbiljnija odbrana ce ga ugusiti ako je usamljen u napadu, mada sumnjam da ce se Ivaylo odluciti za 3-5-2. Naravno, ne ocekujem ni Besica ni Hotica u prvih 11. Pretpostavljam da ce tu biti Gojak i Stevanovic.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 06 jun 2022, 16:17

Gojak će mu sigurno igrati u prvih 11 iako taj fudbaler nije za prvih 11 već isključivo da uđe zadnjih 15-20 minuta, ovo se odnosi i na Menala i Prevljaka.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

safun79
Kontakt:

Post Postao/la safun79 » 06 jun 2022, 16:21

Krivo mi je na sebe, jer sam nekada čekao utakmice reprezentacije sa euforijom,pa i one prijateljske, sad ću gledati ali onako bez nekih emocija kao i većina vas
„Pravi džentlmen nikada ne napušta svoju damu“,

Aleksandro Del Piero

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 06 jun 2022, 16:35

Ghuraba je napisao/la:
06 jun 2022, 16:15
Sehic - Hotic, Ahmedhodzic, Hadzikadunic, Sanicanin, Kolasinac - Besic, Pjanic, Krunic - Prevljak, Dzeko

Nek dadne jos jednu sansu 'zvijezdama' Pjanicu i Krunicu, pa ako budu 'sjajni' kao prije 2 dana - vaditi ih odmah na poluvremenu i zavrsiti s njima u pravljenju kombinacija za prvih 11. Ja bih volio vidjeti Besica jer mislim da gori od zelje da zaigra u dresu reprezentacije, ovi ostali (Cimirot, Prcic, Hadziahmetovic) su mi nekako previse anemicni. Odigraju po 90 minuta, a ti doslovno ne znas ni da li su igrali. Mislim da nam ova formacija s 3 stopera pozadi i 2 napadaca naprijed vise odgovara jer Dzeko vise nije stari i svaka ozbiljnija odbrana ce ga ugusiti ako je usamljen u napadu, mada sumnjam da ce se Ivaylo odluciti za 3-5-2. Naravno, ne ocekujem ni Besica ni Hotica u prvih 11. Pretpostavljam da ce tu biti Gojak i Stevanovic.
Sramota je izbaciti Hadziahmetovica koji je trenutno nas najbolji igrac.

Sehic-Dedic-Ahmedhodzic-Hadzikadunic-Kolasinac-Hadziahmetovic-Cimirot-Pjanic-Hotic-Stevanovic-Dzeko

Ovo je najbolje sto se moze izvesti.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 06 jun 2022, 16:51

Još samo treba skloniti Šehića u odnosu na to napisano. Vasilj mora biti broj 1. Sredina Cimirot-Pjanić-Hadžiahmetović je bolja od onog što smo imali prije 3 dana. Problem je što mi nemamo veznjaka koji je malo drugačiji profil u smislu ofanzive. Tu je recimo bio prostor za Rahmanovića. Ali, obzirom da to nemamo, onda je ovaj trojac najbolja varijanta. Razumio bih i Bešića, kao i Gazibegovića desno opet, mada je bolje Dedića probati.

Krila ostaju malo upitna. Stevanović i Hotić se čini dosta ok za repke ovog ranga. Može i Menalo, bez problema. Na malo jačem nivou, opcija sa Gojakom po strani je zanimljiva. Protiv Rumunije, kući, nema potrebe za tim i bolje je Stevanović-Hotić.

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 06 jun 2022, 18:34

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
06 jun 2022, 16:17
Gojak će mu sigurno igrati u prvih 11 iako taj fudbaler nije za prvih 11 već isključivo da uđe zadnjih 15-20 minuta, ovo se odnosi i na Menala i Prevljaka.
Gojak nije za prvu,Menalo nije za prvu,Smail na klupi..pa jarane onda dođeš opet na isto..znači Pjana-Krunić-Hadžiah-Prcić...pa to je onda isto..a vidjeli smo kako izgleda.Realno samo jedan jedini od njih četvorice nam je potreban na terenu ,a možda ni taj jedan

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 06 jun 2022, 19:13

Justin je napisao/la:
06 jun 2022, 16:35
Ghuraba je napisao/la:
06 jun 2022, 16:15

Sramota je izbaciti Hadziahmetovica koji je trenutno nas najbolji igrac.

Sehic-Dedic-Ahmedhodzic-Hadzikadunic-Kolasinac-Hadziahmetovic-Cimirot-Pjanic-Hotic-Stevanovic-Dzeko

Ovo je najbolje sto se moze izvesti.
Umjesto cimirota ja bih stavio besica

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 06 jun 2022, 19:15

Ovoj reprezentaciji bolno fali šestica.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

RaZuti
Kontakt:

Post Postao/la RaZuti » 06 jun 2022, 19:44

Kakva je ovo stuha sto prevodi majko draga. Keep the ball in uhh uhhh uhhh legs...

In posession. Majka mu stara mogla si nauciti neke osnovne termine.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot], greenwood, HariTz, riki46 i 26 gostiju.