FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Shategabri
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Shategabri » 21 maj 2021, 12:04

Arhitekt je napisao/la:
21 maj 2021, 11:59
Shategabri je napisao/la:
21 maj 2021, 11:52
Pitar6785 je napisao/la:
21 maj 2021, 11:44

Prvo i da je ta teza tacna, firma klub zatvorio skolu fudbala znaci kompletnu granu u kojoj je turkivic radio, i nevidim kako je on mogao dobro radit ako klub nakon 75 godina postojanja skole ugasena bas kad su ti volovi vodili tu skolu.

Gdje si ti cito da se moze tuzit kompanija u americi zato sto ti je firma dala odkaz. MOZE DA TI DA OTKAZ SA I BEZ RAZLOGA. Samo normalno to nece uradit jer nisu ludi. Da ti otkaz ti na biro klemas to 26 mjeseci sa 60% primanja sto si imo moras na 3 posla sedmicno aplicirat i jednom mjesecno ici u drzavnu instituciju da ti oni ispune 3 aplikacije i to je sve. A firma ako hoce moze ti dat otkaz bez razloga, sta nju boli neka stvar stoces ti dobivat 26 mjeseci unemployment 60% tvoje plate..

Ako se povrjedis na poslu tad mozes tuzit, i to je to..

Sta plakalo dolazi na vrijeme na poso i nekoga mora placat a nema veze sto njegov rad gura firmu u minus odnosno sto nista ne privrjedjuje..
U Bosni može u Americi ne može?
U svakoj normalnoj firmi na svakoj tačci na planeti potpisuješ ugovor. Iz tog ugovora ti kao uposlenik imaš i prava i obaveze, a ima ih i davaoc posla, tj. firma u kojoj radiš.
Znači dođe šef to jutro nadrkan, nešto mu se ne sviđaš i da ti otkaz...onako, eto ćejf mu bio da te nabije nogom?!
Ne ide ti to tako, a ti kako hoćeš.
Jel fakat misliš da radnik ima veća prava u BiH nego u Americi? A u ovoj i ovakvoj BiH ne možeš dati radniku otkaz bez razloga, a da te on ne dobije na sudu i da mu moraš isplatiti i sve plate dok nije radio i dok se vodio postupak i odštetu i zatezne kamate i pazi sad, moraš ga vratiti na radno mjesto.
To pričam za normalne firme, ne na one gdje ti gazda daje minimalac i gdje te drži ko cuku uz još neku siću u koverti.
Imas milion načina da das otkaz radniku, akp poslujes lose logicno da ces dati otkaz nekom, da se rasteretis malo, neces ga placati i ici u jos vecu dubiozu, ako mjenjas poslovanje firme isto tako, neces ostaviti nekog ko ti ne treba, ko nije profil koji ti treba, ako zatvaras dio firme, neces prebaciti te radnike tamo gdje si popunjen i praviti visak.Bokte nece po vasoj logici ako imas ugovor za stalno do kraja zivota imas siguran za posao, jer ti niko ne smije otkaz dati bez obzira na stanje u firmi.
Pored svega toga mi zivimo u **** Bosni ne u Njemackoj, ti ugovori se lako rješavaju.
Vidi jednu stvar, kad posao loše ide onda imaš opravdan razlog da nekom daš otkaz, da imaš tehnološki višak. Sve je to regulisano ugovorom između dvije strane.
Kad se gasi pozicija isto tako. Preraspoređuješ uposlenog na drugu poziciju ili mu isplaćuješ otpremninu. Poenta je da ne smije ostati njegova pozicija otvorena i da nekog drugog uposliš. Time si automatski izgubio na sudu kao poslodavac.

Nije to logika, to su pravne stvari i baš zato mnogi gube na sudu jer tako shvataju yebo to ja ću njega najuriti. Vjeruj u ozbiljnim firmama se prave takvi popusti pa se poslije hvata za glavu zbog odšteta i troškova.

Nikom nije garantovano do kraja života da će biti na nekom poslu, međutim slovo na papiru i potpis znači da obje strane imaju i prava i obaveze i da ista i uživaju. Nije to baš tako neozbiljno kako ti misliš i ništa se ne riješava lako u smislu nabijanja nekog u dupe nogom kad ti je ćejf.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 21 maj 2021, 12:06

bordobijeli je napisao/la:
21 maj 2021, 11:58
Stani ba ljudi govorimo o klubu odnosno udruzenju, gdje ima da u nekom klubu neko dobije posao za stalno ??
Pa eto, zna li neko kako uposleni dobijaju ugovore u FKS?

A imaš sigurno u velikim evropskim klubovima uposlene koji su za stalno.

Ne treneri ili igrači, ali štaznam...recimo administracija.

Ovdje bi više trebao biti fokus na vremenski ograničene ugovore i ono što proizlazi iz njih.
Koševo Zapad

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 21 maj 2021, 12:19

21 maj 2021, 12:06
bordobijeli je napisao/la:
21 maj 2021, 11:58
Stani ba ljudi govorimo o klubu odnosno udruzenju, gdje ima da u nekom klubu neko dobije posao za stalno ??
Pa eto, zna li neko kako uposleni dobijaju ugovore u FKS?

A imaš sigurno u velikim evropskim klubovima uposlene koji su za stalno.

Ne treneri ili igrači, ali štaznam...recimo administracija.

Ovdje bi više trebao biti fokus na vremenski ograničene ugovore i ono što proizlazi iz njih.
Ma i nije neki posao biti u administraciji klubova u BiH, nije to ministarstvo ili Bh Telecom pa da se boriš da dobijes za stalno posao. Recimo dobijes za stalno posao u nekom klubu a onda nema plate 7-8 mjeseci. Djaba za stalno kad je to sve nesigurno, tako da ko radi klubovima sve je to kratkog vijeka. Ima primjera gdje su ekonom ili sekretar dugo u klubu al uglavnom su to minimalci.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 21 maj 2021, 12:28

Sad ja kontam zasto sam Panteliji bio trn u oku, da me izbaci iz kalkulacija za posao.

Dobro, dobro... Ja mislio mi drugovi, a ti tako.

Nafaku ne moze niko da ti uzme :kafa:

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 21 maj 2021, 12:44

jel foka dobila otkaz ili napustila klub ,sad ce i kraj mjeseca,kako je nije sramota jos uvijek se ne oglasavati

jel ko vidi gdje je Handzic da li trenira ,suta li makar gdje od zid loptu
jel ko vidi Hebiba dal individualno trenira ,uzme 200 lopti 100 sa jedne strane 100 sa druge i nek odvoji pola sata dnevno .Stavi dva balvana na 10 metara od gola i nek centrira nek ih gadja,ako ga vidite recite mu da tako trenira
imal dje Pidre,on nek nabavi kokoši,barem 10 komada i nek ih u stavu ganja po dvoristu,kunem se za pola godine bi bio najjaci defanzivni igrac balkana
Imal dje Krste jel ista korisno uradio sem sto smo ga u reprezentaciju gurnuli pa neke sadake dobili
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 21 maj 2021, 12:46

Mi se oko akademije svadjamo a Vico nas opasno kara :kafa:
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 21 maj 2021, 12:49

donDondon je napisao/la:
21 maj 2021, 12:44
jel foka dobila otkaz ili napustila klub ,sad ce i kraj mjeseca,kako je nije sramota jos uvijek se ne oglasavati

jel ko vidi Hebiba dal individualno trenira ,uzme 200 lopti 100 sa jedne strane 100 sa druge i nek odvoji pola sata dnevno .Stavi dva balvana na 10 metara od gola i nek centrira nek ih gadja,ako ga vidite recite mu da tako trenira
imal dje Pidre,on nek nabavi kokoši,barem 10 komada i nek ih u stavu ganja po dvoristu,kunem se za pola godine bi bio najjaci defanzivni igrac balkana
Imal dje Krste jel ista korisno uradio sem sto smo ga u reprezentaciju gurnuli pa neke sadake dobili
Handžićev raspored je kafa na Novoj Otoci, pa onda stuče dva boema u Metropolisu u SCC, tu je neizostavni krug gradom sa Sušićem, a uspije se napraviti i koji story i fotka za Instagram.

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 21 maj 2021, 12:52

Hordanjezla1987 je napisao/la:
20 maj 2021, 18:58
Hahaahahahahaha standardno poslije najvece bruke u zadnjih 15 godina skrece se tema na sporedne stvari ,mahala daleko zeka turkovic i hasancic skauti pa oni mogu skautirati kerove u kladionici jedino ..
Sada malo dres malo maketa Koseva pa jovo na novo ..

ahahhaha sto volim kad je neko upucen u problematiku i tematiku ahahha
ja ovo pricam godinama raji,ako si bio igrac ne znaci da i ostalo znas raditi,ovi nekad sutali loptu postali alkoholicari i kockari i to ce sad lafo skautirati i trenirati i traziti nove zvijezde hahahhahhahha

pa **** sebe,to niko nece da radi u magacinu u trgovini na bausteli,svi navikli ne rsditi nista i zivjeti na grbaci drugih
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 21 maj 2021, 12:57

21 maj 2021, 12:04
Arhitekt je napisao/la:
21 maj 2021, 11:59

Imas milion načina da das otkaz radniku, akp poslujes lose logicno da ces dati otkaz nekom, da se rasteretis malo, neces ga placati i ici u jos vecu dubiozu, ako mjenjas poslovanje firme isto tako, neces ostaviti nekog ko ti ne treba, ko nije profil koji ti treba, ako zatvaras dio firme, neces prebaciti te radnike tamo gdje si popunjen i praviti visak.Bokte nece po vasoj logici ako imas ugovor za stalno do kraja zivota imas siguran za posao, jer ti niko ne smije otkaz dati bez obzira na stanje u firmi.
Pored svega toga mi zivimo u **** Bosni ne u Njemackoj, ti ugovori se lako rješavaju.
Vidi jednu stvar, kad posao loše ide onda imaš opravdan razlog da nekom daš otkaz, da imaš tehnološki višak. Sve je to regulisano ugovorom između dvije strane.
Kad se gasi pozicija isto tako. Preraspoređuješ uposlenog na drugu poziciju ili mu isplaćuješ otpremninu. Poenta je da ne smije ostati njegova pozicija otvorena i da nekog drugog uposliš. Time si automatski izgubio na sudu kao poslodavac.

Nije to logika, to su pravne stvari i baš zato mnogi gube na sudu jer tako shvataju yebo to ja ću njega najuriti. Vjeruj u ozbiljnim firmama se prave takvi popusti pa se poslije hvata za glavu zbog odšteta i troškova.

Nikom nije garantovano do kraja života da će biti na nekom poslu, međutim slovo na papiru i potpis znači da obje strane imaju i prava i obaveze i da ista i uživaju. Nije to baš tako neozbiljno kako ti misliš i ništa se ne riješava lako u smislu nabijanja nekog u dupe nogom kad ti je ćejf.
Dzabe se trudis. Pa ja im naveo primjer administracije u Rudnicima gdje je višak 3000 radnih mjesta i to se zna nije tajna, ali ljudi imaju ugovore za stalno i ti njih otpusti niko ti ne brani. Ali moras imati dobru poleđinu zašto ih otpuštaš. Pa i vlada FBiH cak kaze da je to ograman visak ali ne mogu se dogovoriti sa ljudima za opremninu, preraspodjelu itd itd... Nije to bas tako lako, ako ti ispunjavas radne obaveze ne moze te tako lahko poslodavac otpustiti. Druga stvar su bankroti, gašenje radnih mjesta( u našem slučaju je dosta trenera i dobilo otkaze ali ovi koji imaju ugovore za stalno su prvi kojim moras obezbjediti radno mjesto ako je vec otvoreno, naravno ukoliko se nisu dogovorili za otkazne pare).

Osim toga, zar neko misli da bi Sabrina trpila Zeku nakon svega sto otvoreno prica o njoj, pa jedva bi docekala da ga se kutarise.

Neko je pitao ko ima kod nas ugovore za stalno. Sada i u ovom trenutku ne znam stvarno, ali znam da je Kusturica imao u vrijeme Tana, pa je prijetio da ce tuziti klub i traziti odstetu pa mu je nesto sitno i isplaceno. Banalan primjer.

bibula
Kontakt:

Post Postao/la bibula » 21 maj 2021, 12:59

Historicar je napisao/la:
21 maj 2021, 12:49
donDondon je napisao/la:
21 maj 2021, 12:44

Handžićev raspored je kafa na Novoj Otoci, pa onda stuče dva boema u Metropolisu u SCC, tu je neizostavni krug gradom sa Sušićem, a uspije se napraviti i koji story i fotka za Instagram.
Mora svratiti do Ideje na jezeru....tu ide krempita.

Saban123
Kontakt:

Post Postao/la Saban123 » 21 maj 2021, 13:00

Čestitke Andreju, zaslužio je

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 21 maj 2021, 13:06

Ma ovo mirise na situaciju slicnu kao KK Bosna cim su oni poceli forumase zaposljavati i one koji su najvise pljuvali po klubu... Zeka samo prije nekoliko dana drvlje i kamenje a sad dobi funkciju.
Pantelija je u zadnje vrijeme stvarno sumnjiv bio bukvalno je lik vodio neku kampanju na forumu e sad nek mu je sa srecom ako pokaze da je pametan koliko misli mi cemo sigurno profitirati kao klub. Samo da je ozbiljan lik ostavio bi se sad pisanja po forumima jer po meni to nije dostojanstveno da se uposlenik najveceg kluba u drzavi raspravlja s rajom po forumima.
Pozdrav svima i puno srece jer kako stvari stoje samo nas sreca neka moze spasiti...
You are someone else I am still right here

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 21 maj 2021, 13:08

Jel vi fakat mislite da nema po forumima uposlenika ostalih klubova, pa čak i igrača?
Koševo Zapad

19BordoBijeli46

Post Postao/la 19BordoBijeli46 » 21 maj 2021, 13:10

Pišu portali da će Borac igrati pred 3000 domaćih navijača,uprkos tome što FBiH nije dozvolila prisustvo gledalaca na tribinama.
A sad neka djeca mala porede se stalno s' nama

Saban123
Kontakt:

Post Postao/la Saban123 » 21 maj 2021, 13:10

Odgovorno tvrdim da je Krste medju nama na forumu

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 21 maj 2021, 13:13

19BordoBijeli46 je napisao/la:
21 maj 2021, 13:10
Pišu portali da će Borac igrati pred 3000 domaćih navijača,uprkos tome što FBiH nije dozvolila prisustvo gledalaca na tribinama.
Moj ti, savez je i zvanično odobrio, tako da očekuj bar 5 000.
Koševo Zapad

19BordoBijeli46

Post Postao/la 19BordoBijeli46 » 21 maj 2021, 13:16

I onda kazu dobar Vico,napravice terene,uvest ce VAR. :rol:

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 21 maj 2021, 13:18

21 maj 2021, 13:16
Mi moramo biti svjesni da je on tu, da će voditi savez ovaj mandat (ko zna, možda i sljedeći) i onda možeš tavoriti i čekati neku sadaku od Evrope ili pak da se dobro organizujemo i da mu pokažemo džabe i protekcije.
Meni se prije čini da će biti ovo prvo, al eto nek me razuvjere nemam ništa protiv.
Koševo Zapad

19BordoBijeli46

Post Postao/la 19BordoBijeli46 » 21 maj 2021, 13:23

21 maj 2021, 13:18
21 maj 2021, 13:16
Mi moramo biti svjesni da je on tu, da će voditi savez ovaj mandat (ko zna, možda i sljedeći) i onda možeš tavoriti i čekati neku sadaku od Evrope ili pak da se dobro organizujemo i da mu pokažemo džabe i protekcije.
Meni se prije čini da će biti ovo prvo, al eto nek me razuvjere nemam ništa protiv.
Sa trenutnim stanjem mi se necemo ni za titulu borit sljedece sezone. Borac ce koliko toliko dobre pare uzet u Evropi,Vico je tu da,ako nesto krene silaznom putanjom,da pomogne,bilo to finansijski ili pomocu sudija,jos ce uz to Dodo para napumpat. Nadam se da nece biti ovako,Ali sve su vece sanse da ce tako ispasti,nazalost.

Saban123
Kontakt:

Post Postao/la Saban123 » 21 maj 2021, 13:25

Kud i mi nemamo jednog Dodika, kako bi nam sad lego.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Lavcina, mnon46, skoJaa i 60 gostiju.