Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Virtu4l
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Virtu4l » 13 jan 2016, 10:50

Principatus je napisao/la:Zamislite da smo ovako nesto procitali u vremenu Susica:
"Susic pokusava preoteti hrvatskog reprezentativca, putuje za Italiju i prati njegove utakmice."
Kod Sušića nisi čitao o tome, Sušić je bez pompe dovodio igrače, ovaj nije još niti jednog, a samo nešto obilazi.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 13 jan 2016, 11:52

Ljudi misle da šta nije objavljeno u Avazu i na ss.ba, nije se ni desilo.
Da selektori rade u tišini, možda bi dobijali više kritika od forumaša i javnosti, ali im se ne bi dešavalo da ih Miličevići, Gudelji i drugi koriste za ostvarivanje napretka u karijeri.

Zato i kad se ne piše o praćenju nekog igrača, ne treba odmah nagrnuti s kritikama već selektoru treba dati benefit of the doubt - ne mora značiti da ne radi ništa, možda radi upravo kako treba, bez pompe.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 13 jan 2016, 12:05

Virtu4l je napisao/la:
Principatus je napisao/la:Zamislite da smo ovako nesto procitali u vremenu Susica:
"Susic pokusava preoteti hrvatskog reprezentativca, putuje za Italiju i prati njegove utakmice."
Kod Sušića nisi čitao o tome, Sušić je bez pompe dovodio igrače, ovaj nije još niti jednog, a samo nešto obilazi.
Svaka cast na komentaru, vazda si bio ljudina! Stalno citamo da ce nekog obici, a ti obilasci jos ne donesose niti jednog novog igraca kojeg nije doveo Safet ili neki drugi prethodnik. Jest doduse Anicica, ali nije bolji od postojecih igraca u ekipi, tako da nije ni igrala ta prinova. Vrancic je takodjer stekao pravo, ali se nije naigrao. Dakle, obilazi on, ali izgleda da je to bespotrebno obilazenje (bar je do danas bilo).
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 13 jan 2016, 12:08

Virtu4l je napisao/la:
Toliko je Safet dobro dovodio i obilazio igrače da je poslije 5 godina na klupi, za Izrael pozvao 0 (slovima: nula) napadača.
Nije Meša zasada ništa posebno uradio što se tiče novih igrača, ali mislim da bi trebali očekivati i nadati se novim igračima već na sljedećem okupljanju.
Nad tobom sunce najljepše sja

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 13 jan 2016, 12:16

Djuric, Anicic, Cocalic, Vrancic, Buric, Hodzic su igraci koje je Mesa doveo, od toga nas je Djuric doveo u baraz, Buric pojacao konkurenciju za golmana. Mesa je vratio Sehica i tako imamo zdravu klupu umjesto Avduke, Ratka ili Fejzica, takodjer prikljucuje i Bajica i time rjesava deficitarnost u napadu.
To je za godinu dana 6 novih igraca, malo li je?
Da je Safet dovodio tim tempom sada bi imali 20-tak igraca na koje mozemo racunati da se ne brukamo sa - umjesto napadaca u Izraelu.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 13 jan 2016, 12:33

Od svih tih igraca, jedino su Anicic i Vrancic bili s dvije opcije. Djuric (mladi reprezentativac), Buric je takodjer bio mladi reprezentativac, Hodzic je i u mladoj bio, dakle da ne nabrajam sva imena, svi su igrali za mladu. Ako cemo tako gledati, onda je Safet doveo Besica, Lulica, Zukanovica, Sunjica, Cimirota, Hajrovica, Viscu, manje voljenog Hadzica, jos mrzeg T. Susica, najmrzeg Vranjesa, igralo je jos igraca koji mi se ne nabrajaju u ovom momentu, ali uporedi sad te koje si naveo da je Mesa doveo sa ovim igracima koje je Safet uveo u prvi tim repke. Mnogo bolji igraci su ovi Safetovi. Mesa je odlicno iskoristio Djurica i na tom mu skidam kapu, bez obzira sto nisam vjerovao u napadaca koji je prije dolaska u repku davao 2 ili 3 gola prosjecno po sezoni. Sve ovo ostalo se jos nije pokazalo u repki i nisu vrijedni spomena.

Treba svakako sacekati da se vidi da li ce Mesa jos nekog dovesti, ja se nadam da hoce i da budemo sto konkurentniji, ali ne treba skakati na svaki tekst da je Mesa nekog obisao i automatski pljuvati Safeta, cisto da bi ga se pljuvalo, jer je on grobar BH fudbala iako smo najbolje rezultate imali upravo sa njim.

Mesa ima moju punu podrsku dokle god je selektor nase repke, ali smijesno se zadovoljiti sa obilaskom igraca, a na terenu izgledamo smijesno. Safeta koliko god pljuvali, kolike god greske imao, njegov tim je izgledao bolje, uigranije, jace, pa i na oko se ljepse igralo nego sada sto se igralo kod Mese. Mi kod Mese nikog nismo nadigrali i to je ono sto me zabrinjava.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 jan 2016, 13:16

Još uvijek se to ne može upoređivati, ali nije ni vrijeme za to jer je Meša dobio vruć krompir. Sad ima čitav ciklus i nakon njega ćemo moći da dajemo konkretnije ocjene.

Ipak, Safet je uspio progurati neke (tada) anonimuse tipa Šunjić ili Zahirović, koji su u tim momentima pravili razliku na terenu, Bešića je zvao kao klinca, itd... Nešto slično je uradio i Baždarević sa Đurićem i to mi se mnogo sviđa, ali Meša je isto tako imao neke kamikaza poteze tipa Vranješ ili Zukanović koji su direktno uticali na rezultat.

Oni će se uvijek upoređivati, to je neizbježno, ali bih samo volio da ljudi budu realni u tim poređenjima.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 13 jan 2016, 14:50

adriano_leite je napisao/la:
Mesa ima moju punu podrsku dokle god je selektor nase repke, ali smijesno se zadovoljiti sa obilaskom igraca, a na terenu izgledamo smijesno. Safeta koliko god pljuvali, kolike god greske imao, njegov tim je izgledao bolje, uigranije, jace, pa i na oko se ljepse igralo nego sada sto se igralo kod Mese. Mi kod Mese nikog nismo nadigrali i to je ono sto me zabrinjava.
I izgledaćemo još smiješnije
Njegov tim je bio bolji, većina igrača je bila u svom prajmu, pred kraj njegovog mandata je to počelo opadati i nastavilo se s Mešom i samo tone, ovo niko ne može više popraviti
Nećemo ni nadigrati, Meša nije neki stručnjak, al ne bi igra bila ništa bolja ni kod Safeta ni kod bilo koga drugog, jednostavno ovo je kraj one sjajne generacije i do neke druge generacije doviđenja
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 13 jan 2016, 15:00

legenda reala je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:
I izgledaćemo još smiješnije
Njegov tim je bio bolji, većina igrača je bila u svom prajmu, pred kraj njegovog mandata je to počelo opadati i nastavilo se s Mešom i samo tone, ovo niko ne može više popraviti
Nećemo ni nadigrati, Meša nije neki stručnjak, al ne bi igra bila ništa bolja ni kod Safeta ni kod bilo koga drugog, jednostavno ovo je kraj one sjajne generacije i do neke druge generacije doviđenja
Bešić, Cimirot, Hodžić, Kolašinac, Krunić su klase koje nadolaze, Pjanić ima još dosta toga reći, Begović ima još dosta sezona pred sobom ukoliko ga zdravlje posluži, stoperi(Šunjić, Bičakčić, Aničić) imaju prosjek od 26god i bit će još bolji jer svakako nisu došli do tog trenutka kada karijera ide isključivo silaznom putanjom zbog godina, a niti su blizu toga.

Razmišljanje poput zlatne generacije, desilo se samo jednom i nikad više i sl. je tipični naš luzerski mentalitet kojeg, nadam se, ne dijele Meša i igrači.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 13 jan 2016, 15:08

Klase s kojima se nećemo moći plasirati ni na prošireno prvenstvo Evrope, jedina klasa je Edin Džeko, držaćemo se još godinu dvije tu na površni dok je on tu i onda idemo u peti šešir, to je realnost

Pjanić već pet godina govori, al ništa da kaže, Begović je jbo sam sebe, Bešić bi mogo postati klasa
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 13 jan 2016, 15:14

legenda reala je napisao/la:Klase s kojima se nećemo moći plasirati ni na prošireno prvenstvo Evrope, jedina klasa je Edin Džeko, držaćemo se još godinu dvije tu na površni dok je on tu i onda idemo u peti šešir, to je realnost

Pjanić već pet godina govori, al ništa da kaže, Begović je jbo sam sebe, Bešić bi mogo postati klasa
Eto izbaci Pjanića i Begovića(jest da ne razumijem što jer je odličan golman i u dobrim godinama za golmana) iz onog posta, opet ostaje 5 odličnih mladih igrača koji su već nešto više od možebitnog potencijala u budućnosti. I itekako s ovim kosturom možemo očekivati borbu i baraže za SP, i plasiranja na EP. Ta razmišljanja 'ovo se desilo samo sada i više nikada' je razlog što nam je država u kurcu, ne samo u sportu nego općenito, i strašno me nerviraju takva razmišljanja pa sam morao replicirati.

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 13 jan 2016, 15:22

Mesa radi dobru stvar, ali mislim da ce Jajalo biti jos jedan u nizu od igraca koji su interes bh saveza iskoristili da privuku paznju drugog, poput Gudelja i drugih. jedina dobra stvar u svemu ovome je sto Hrvatska raspolaze kvalitetom u veznoj liniji kakvu malo reperezentacija na svijetu posjeduje (Modric, Rakitic,Brozovic, Perisic,Badelj,Kovacic,Halilovic, Pasalic,pa ovi iz HNL-a Coric,Mocinic,Antolic,Rog,Caktas,Vlasic,Balic) i Jajalo ce tu tesko upasti. kako god, ne ocekujem da ce Jajalo pristati sada, blizi se EP i teoretski tamo ima sanse da zaigra sa Hrvatskom, s nama ne. tako da cemo u najboljem slucaju znati na cemu smo nakon EP. opet mislim da od njega nema nista, u vrijeme kad je ganjao loptu po nasim livadama govorio je da ne razmislja o igranju za BiH, a to bi mu dosta pomoglo da napreduje u karijeri. sad je vec standardan igrac u jakoj ligi i ne treba mu repka za dobar transfer, dovoljno je da se pokaze u Palermu.al haj vidjecemo, mozda nesto i bude od ovoga, vrijedi pokusati...

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 13 jan 2016, 15:51

Mi smo imali momentum prije 2 godine da privolimo neke bitne igrace nastupom na SP, ovdje prije svega mislim na Hrgotu, Halilovica, Tankovica i slicne (Seferovic je izgubljen davno prije)kojima se trebao obecati odlazak na SP da pojacamo repku, nismo iskoristili jer su se gurali antitalenti tipa Hadzija, Tino, Ibrica koji su smetali na prvenstvu. Sada Mesa treba izmisljati igrace i praviti rezultat, pod pritiskom da ne smijes kiksati, to nije jednostavan posao i to niko na svijetu nebi mogao uraditi olako i jos da ti ekipa plese na terenu. Smijesno.
Mesa je u 6 tekmi ostvario 5 pobjeda, u barazu dozivio svoj poraz jer ga je O Neil pojeo onako bez muke, imao je tu dobrih fula, ali eto dobio je jos jedan mandat i neka pokusa odvesti repku na SP. Da ce biti tesko hoce, jer nema vise Misketa koji ce prorafalati i rijesiti tekmu a koji je kod Safeta bio prva violina i komadant. Mora bazirati igru na kosturu Pjanic-Besic-Dzeko uz Cimirota ako krene naprevodati i stabilnu zadnju liniju Sunjic, Zuka, Bico, pa evo Anicic, Kolasinac i mora podhitno uvesti desnog beka.
Nije jednostavno ali Mesa je radnik i studiozan covjek pa se nadati najboljem, drugo mjesto je realnost, prvo je uspjeh.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Rios

Post Postao/la Rios » 13 jan 2016, 16:21

Preteska je kvalifikacija da cemo nakon Dzeke potonuti ispod prosjeka kao i to da se vise nece ponoviti generacija koja je izborila SP.Ima tu dovoljan broj igraca koji su vec involvirani u A repku,kao i odredjen broj igraca koji trenutno pokazuju potencijal da postanu bitne poluge u reprezentaciji u buducnosti.
Ako krenemo redom u repki su vec Pjanic,Besic,Kolasinac i Sunjic,pa i Visca donekle, koji su vec standardni clanovi prvih 11 a ispred sebe imaju sigurno jos nekoliko ciklusa,zatim Hodzic,Bajic i Cimirot koji su vec tu oko repke i dokazuju veliki potencijal u svojim klubovima,a uz to jako mladi.U mladjim selekcijama ogroman potencijal pokazuju Hadziahmetovic,Gojak,Memija,Radovac i iz sadasnje perspektive mogli bi napraviti odlicne karijere.Ako se njima dodaju jos igraci poput Duljevica,,Krunica,Milosevica,pa i TSS i Prcica koji uvijek mogu biti dobar backup ako nista drugo, i jos par imena koja bi trebala biti prikljucena repki dodjemo do solidne brojke igraca koji bi trebali biti nosioci reprezentacije u buducnosti.Eh,da li ce se sve razvijati kako se ocekuje trenutno ne znam,ne moze niko zapravo znati,ali je bitno da se ima od koga ocekivati da zamjeni Dzeku,Spahu,Seju,Medu,itd..,bar prema trenutnom stanju.
Mozda je odbrana najzabrinjavajuca jer nema nekih mladih a perspektivnih igraca u najavi,bar koliko ja znam.Od trenutnih,pored gore spomenute dvojice,tu su jos Zuka,Bicakcic,Vranjes i Anicic,i ako izuzmemo Zuku koji igra na visokom nivou,na preostalu trojicu ne znam koliko se moze osloniti trenutno.

Sto se tice Jajala,svaki kvalitetan igrac je dobrodosao.Istina,nisam ga gledao odavno pa ne znam u kakvoj je formi,ali da nam treba neko dok gore navedeni ne stasaju ili uhvate prave forme - treba.Ne ide vise oslanjati se na Seju i Medu koji skoro i ne igraju ozbiljan fudbal,ali ne treba ni gomilati igrace koji ne donose nista novo,dosad ih je bilo poprilicno.
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 13 jan 2016, 17:30, ukupno mijenjano 2 puta.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 13 jan 2016, 17:21

Po meni jedini pravi problem će biti kada Džeko više ne bude mogao igrati na ovakvom nivou za reprezentaciju, moje mišljenje da ćemo sigurno barem još naredni ciklus imati pravog Džeku. Tu je još Vedo koji može izgurati naredni ciklus te Hodžić, Đurić, Bajić kojima treba polako davati šansu već od prve naredne utakmice.

Što se tiče odbrane mislim da tu izuzev desnog beka nećemo imati problema barem još dva naredna ciklusa tj. tamo nekad do 2020-te. Imaš Šunjića koji će kroz dogledno vrijeme ostvariti neki odličan transfer, solidnog Zukanovića koji može otići u neki bolji klub al' i ovako je sasvim zadovoljavajuće. Kao rezerve imamo Bičakčića koji će se vrtiti tu u Bundesligi po osrednjim klubovima i Aničića koji je isto tako dobar i mogao bi napraviti solidan transfer u neku od liga petice, za mene i više nego zadovoljavajuća situacija. Da, na beku imaš Kolašinca, Subića i potencijalno može uletiti Zukanović. Jedini pravi problem je kao što sam rekao desni bek. Pored njih svih imamo Cocalića i Vranješa.

Što se tiče sredine terena tu nemamo vele šta ni izgubiti u dogledno vrijeme jer danas i nemamo nešto specijalno dobro pa da možemo reći da ćemo biti slabiji. Moje mišljenje ja da možemo biti samo jači, Pjanić i Bešić će još dosta dugo igrati za reprezentaciju a za tog trećeg igrača imamo dosta kandidata i potencijalnih igrača kao što su Cimirot, Grahovac, TSS, Krunić, Milošević, Prcić... Jedan od njih mora napraviti dobru karijeru, i barem još jedan ako ništa da dogura do lige petice. To je neki minimum koji smatram da će se desiti.

Glavni problem sam ostavio za kraj, a to su krila. Niti ih imamo danas a poražavajuće je to što mislim da ih nećemo imati ni u dogledno vrijeme a to je jedna od najvažnijih pozicija u modernom fudbalu. Lulić, Višća i Hajrović, gledajući njihove karijere jedna prosječna skupina igrača koju vadi Lulić koji ima kakvu takvu karijeru. Da nema njega to bi bila ispodprosječna skupina igrača za jednu Europsku reprezentaciju.

Što se tiče Izeta sumnjam da će ikada ostvariti svoj potencijal, volio bih da griješim al' mislim da njega ne treba računati kao nekog ozbiljnog igrača koji bi trebao biti neki naš nosilac igre kroz koju godinu. Oko Lulića je sve manje više poznato, već znamo šta možemo očekivati od njega, znamo da mu je ovo neki maksimum u karijeri a Boga mi znamo i to da ovakav kakav je daleko je od onog što nama treba. Svaka njemu čast na trci i borbi (meni je neizmjerno drag, poštujem ga al' krilo koje ne zna centrirati ne bi igralo ni u puno puno slabijim reprezentacijama od naše, druga stvar je što su naši igrači "dizelaši" pa mi Luliću kao prednost uzimamo tu neku trku a u suštini to je nešto što svaki igrač mora imati i nije nikakva aman prednost) al' on nije igrač koji će nam donositi prevagu u ključnim momentima, nemamo boljeg al' ovo što imamo daleko je od onoga šta bi morali imati ako želimo postati redovan učesnik velikih takmičenja.

Kad govorimo o Višći za njega smatram da bi mogao napraviti karijeru tipa Sušić na svojoj poziciji, samo što je razlika što u sredini terena prije Sušića imamo Gojka i Srđana kao veće potencijale dok na krilu osim Višće ne vidim neko rješenje. Duljević je tu možda jedini igrač koji bi mogao iskočiti al' i on mora propišati krv da bi bio ono što nama trenutno treba. Hajradinović, Memija su isto tako tu al' i oni isto trebaju da se dokažu i više nego Duljević. To je naš najveći problem i ja trenutno ne vidim nijedno riješenje bar ne u bližoj budućnosti.

Izvinite na dužem postu al' morao sam ovo da izbacim iz sebe :D
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 13 jan 2016, 17:43

FaraonTM je napisao/la:Što se tiče odbrane mislim da tu izuzev desnog beka nećemo imati problema barem još dva naredna ciklusa tj. tamo nekad do 2020-te. Imaš Šunjića koji će kroz dogledno vrijeme ostvariti neki odličan transfer, solidnog Zukanovića koji može otići u neki bolji klub al' i ovako je sasvim zadovoljavajuće. Kao rezerve imamo Bičakčića koji će se vrtiti tu u Bundesligi po osrednjim klubovima i Aničića koji je isto tako dobar i mogao bi napraviti solidan transfer u neku od liga petice, za mene i više nego zadovoljavajuća situacija. Da, na beku imaš Kolašinca, Subića i potencijalno može uletiti Zukanović. Jedini pravi problem je kao što sam rekao desni bek. Pored njih svih imamo Cocalića i Vranješa.
Ja najvece probleme vidim u odbrani u buducnosti. Napad je solidan jos 3,4 sezone. Dzeko ce pronaci formu kad tad. Sredina terena tu ce se pronaci sigurno taj treci igrac. Krila su kao sto si rekao nazalost jednostavno prosjek sto znaci da ne mozemo igrati toliko po krilima odnosno ocekivati od njih da prava razliku na terenu kada je najpotrebnije. Kao sto je naprimjer bilo protiv Irske nego se treba vise orjentisati kroz sredinu. Golman je realno ocekivati pad ili maksimalno da zadrzi sadasnju formu koja i nije neka. A zadnja linija je po meni losa i nesigurna. Ni Bicakcic ni Sunjic nisu neke klase a kamoli zajedno u duetu. Zukanovic je solidan samo ni on nije idealan. Mujdza je sve losiji. Jedino lijevi bek je OK. Znaci 4 od 5 igraca kriticnih ako se uzme zadnje linija + golman. Nadam se da grijesim to za zadnju liniju samo tesko da ce izrasti u neke ekstra klase i betonsku odbranu. Sansa svih sansi je bila Nigerija a mi smo to odigrali kao daj sta das. A ako ne pobjedimo nikom nista ipak smo debitanti. Trebalo je preorati teren. Nesreca je bila i ta prva utakmica protiv Argentine gde su se igraci samo potrosili. I tu jos dodaj da bi nam i nerjeseno vjerovatno bilo dovoljno protiv Nigerije. Druga sansa je bio dvomec protiv Iraca. A ova treca nece biti nimalo lagana. Radi se o ozbiljnoj grupi. Kipar i Estonija nikad jaci. Grcka je ulozila u kvalitetnog trenera kao i Irska. Pa onda tek dolazi baraz. Bice gusto.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 13 jan 2016, 17:56

Ne znam eto šta da ti kažem, očigledno da imamo različita mišljenja o našoj odbrani. Što je naravno sasvim normalno da imamo različite poglede.

Ja ono što govorim temeljim na nekoj historiji, znači otprilike gledam kako je nekad bilo, kako je danas i kako će biti. Prije par godina odbrana nam je bila najveći problem, kad ne igra Spahić odmah piši da će nas ljudi natrpati, takoreći zavisili smo skoro od jednog igrača. Danas to nije slučaj, čak ću biti slobodan pa reći da Spahić u zadnje vrijeme čini odbranu nesigurnijom. Opet kažem Spaha mi je jedan od dražih al' u ovakvim raspravama lične simpatije i obrnuto ostavljam po strani i trudim se biti realan i objektivan.

Jednostavno se ne mogu oteti dojmu da nam je ovo najjača odbrana pa reći ću u zadnjih skoro 10 godina, i kada pogledam gdje igraju današnji igrač i kakve partije pružaju za svoj klub ne mogu a da ne kažem da u budućnosti ne vidim probleme u odbrani.

Što se tiče njih sveukupno naravno da je to daleko od odbrane Njemačke ili Španije recimo al' ovaj skup igrača gledajući ostale reprezentacije je sve samo ne loš. Kad gledam spisak reprezentacija koje su trenutno na Euru izuzev ovih 5,6 najjačih ja ne vidim reprezentaciju koja ima nešto aman bolje igrače u odbrani od nas. I na osnovu toga formiram mišljenje, a to je da za neke Europske uslove imamo jednu i više nego solidnu skupinu igrača u odbrani.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 13 jan 2016, 18:19

Ako cemo realno druze. Odbrana nam je maksimalno prosjek ako i to. Ni jedan igrac nije esktra klasa. Golman ima odlican potencijal samo posto nece biti standardan i to je prosjek. Krila su prosjek maksimalno. Pjanic i Besic su klase i igraci koji mogu napraviti razliku i Dzeko je bio vrhunska klasa i trebao bi biti jos par sezona jako dobar jer ne moze on biti ovoliko los. Hodzic ce vjerovatno izrasti u odlicnog igraca. TSS, Cimirot, Milosevic, Duljevic i jos neki mogu svi biti pojacanja a moze biti i skroz kontra. Tako da to nije sigurno. Nazalost sve vise licimo na prosjecnu reprezentaciju. Po meni potreban je neki iskusan trener koji bi znao motivisati igrace da odigraju iznad svojih mogucnosti. Nadam se da je Mesa taj.

Na SP smo imali Begovica standardnog i u boljoj formi nego sada. Spahic je kvalitet svidjelo se to nekome ili ne ako izuzmemo utakmicu protiv Nigerije gdje je odigrao najgoru utakmicu u karijeri po meni. Ako se gledaju sve njegove utakmice u reprezentaciji vecina je jako dobrih. Mujdza je bio puno bolji nego sada a prave zamjene nemamo. Lijevi bek ni + ni -. Pjanic i Besic otprilike isto kao sada znaci ni + ni -. Desetke: Miske i Medo bolji nego sadasnji Medo koji ni ne igra. Hajrovic po meni solidan tu se neki nece sloziti. Svakako se nije obrukao protiv Argentine. Ko ne vjeruje neka pogleda jos jednom. Dzeko u boljoj formi nego sada. I umjesto da na te igrace dodamo i privucemo jos trojicu, cetvoru tada pravih igraca kao sto se sada spominju Jajalo, Milicevic, stoper, napadac da se iskoristi momenat SP mi nista. Evo navodno sada bi trebali mozda neki od tih da zaigraju.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 13 jan 2016, 18:28

FaraonTM je napisao/la:Ne znam eto šta da ti kažem, očigledno da imamo različita mišljenja o našoj odbrani. Što je naravno sasvim normalno da imamo različite poglede.

Ja ono što govorim temeljim na nekoj historiji, znači otprilike gledam kako je nekad bilo, kako je danas i kako će biti. Prije par godina odbrana nam je bila najveći problem, kad ne igra Spahić odmah piši da će nas ljudi natrpati, takoreći zavisili smo skoro od jednog igrača. Danas to nije slučaj, čak ću biti slobodan pa reći da Spahić u zadnje vrijeme čini odbranu nesigurnijom. Opet kažem Spaha mi je jedan od dražih al' u ovakvim raspravama lične simpatije i obrnuto ostavljam po strani i trudim se biti realan i objektivan.

Jednostavno se ne mogu oteti dojmu da nam je ovo najjača odbrana pa reći ću u zadnjih skoro 10 godina, i kada pogledam gdje igraju današnji igrač i kakve partije pružaju za svoj klub ne mogu a da ne kažem da u budućnosti ne vidim probleme u odbrani.

Što se tiče njih sveukupno naravno da je to daleko od odbrane Njemačke ili Španije recimo al' ovaj skup igrača gledajući ostale reprezentacije je sve samo ne loš. Kad gledam spisak reprezentacija koje su trenutno na Euru izuzev ovih 5,6 najjačih ja ne vidim reprezentaciju koja ima nešto aman bolje igrače u odbrani od nas. I na osnovu toga formiram mišljenje, a to je da za neke Europske uslove imamo jednu i više nego solidnu skupinu igrača u odbrani.
Slazem se sa tobom sto se tice odbrane. Do nedavno su nam odbranu cinili Mravac, Jahic, Nadarevic i Pandza. Oni nisu ni blizu kvaliteta ovih momaka.
Spaha je veoma kvalitetan stoper, samo je kikser. Dosta puta nas je debelo kostao.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 13 jan 2016, 18:41

soko je napisao/la:Slazem se sa tobom sto se tice odbrane. Do nedavno su nam odbranu cinili Mravac, Jahic, Nadarevic i Pandza. Oni nisu ni blizu kvaliteta ovih momaka.
Spaha je veoma kvalitetan stoper, samo je kikser. Dosta puta nas je debelo kostao.
Svi stoperi grijese bas svi pa i oni najbolji od najboljih. Pa jedan Brazil je primio 7 golova od Njemacke kao domacin SP. A imaju jedne od najboljih stopera na svijetu. Sta bi se tek o njima trebalo pisati. Gleda se ucinak stopera kroz sve utakmice i onda se donosi zakljucak koliki je njegov kvalitet. I koliko je sklon greskama. Mada Spaha je svakako vjerovatno zavrsio jer tesko da moze pratiti vise ovaj tempo zbog godina. Svi stoperi grijese posebno ako se previse napada ne zaustavi zbog losije sredine terena defanzivno. Odnosno ako nas protivnik nadigra u sredini terena. Sto znaci vise posla i duela za stopere sto opet znaci vise golova u konacnici. Zato je prebitno da Besic igra svaku ili da imamo bar slicnu zamjenu njemu. Eh da je vise igraca i potencijala kao sto je Besic :roll: Kod njega se odma vidi da je to pravi igrac. To sto nije trenutno standardan u Evertonu je samo do jake konkurencije i nista drugo.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.