RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
MostaracVelezovac bravo.
Samo da dodam. On se nije "slikao" sa dresom Svinjevaca.
Sto se je desilo zapravo, primio je jedan poklon, okrenuo se, onaj pakshu iz Zrinjskog mu je uvalio dres i usklikali su ga.
Ta vidite sami na slici da mu je muka.
Evo vam link sa indexa. Ono sto je MostaracVelezovac rekao je ispalo istina:Vaha pomirio obale Mostara, setao Starim Gradom i slikao se s uvaljenim dresom Zrinjskog
http://www.index .hr/sport/clanak/vaha-pomirio-obale-mostara--setao-starim-gradom-i-slikao-se-s-uvaljenim-dresom-zrinjskog/533829.aspx
U Mostaru mu oteli kuću, ali poklonili kristalnu kuglu
Zašto se Vaha mršti dok pozira s dresom Zrinjskog?
Poznavateljima nogometnih i svih drugih neprilika na ovim meridijanima ne treba objašnjavati zašto je Vaha tom prilikom složio rijetko kiselu facu.
Samo da dodam. On se nije "slikao" sa dresom Svinjevaca.
Sto se je desilo zapravo, primio je jedan poklon, okrenuo se, onaj pakshu iz Zrinjskog mu je uvalio dres i usklikali su ga.
Ta vidite sami na slici da mu je muka.
Evo vam link sa indexa. Ono sto je MostaracVelezovac rekao je ispalo istina:Vaha pomirio obale Mostara, setao Starim Gradom i slikao se s uvaljenim dresom Zrinjskog
http://www.index .hr/sport/clanak/vaha-pomirio-obale-mostara--setao-starim-gradom-i-slikao-se-s-uvaljenim-dresom-zrinjskog/533829.aspx
U Mostaru mu oteli kuću, ali poklonili kristalnu kuglu
Zašto se Vaha mršti dok pozira s dresom Zrinjskog?
Poznavateljima nogometnih i svih drugih neprilika na ovim meridijanima ne treba objašnjavati zašto je Vaha tom prilikom složio rijetko kiselu facu.
Zadnja izmjena: Pirke, dana/u 20 jan 2011, 21:44, ukupno mijenjano 3 puta.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.
nije vaha usao u prostorije kluba?
pa bola nije usao ni VELIKI dusko, mara, kodro, guza itd itd itd
i to godinama, a sto je najcrnje ni nemaju namjeru, na nasu veliku zalost i tugu
znaci sve klosari?
mostaracvelezovac, odlicno ali i previse objasnjeno
ko ne zna sam da skonta, nece nikada ni da skonta.
bloi vahe kita za dres svinje.
bio i ostao velezovac!!!
i to godinama, a sto je najcrnje ni nemaju namjeru, na nasu veliku zalost i tugu
znaci sve klosari?
bio i ostao velezovac!!!
ROĐENI BRATO
(VEDRAN PULJIC 1985-2009)
Ipswich Town F.C.
Ipswich Town F.C.
@MostaracVelezovac
Svaka cast za post, nema nas puno na ovom forumu ali smo izgleda veoma kvalitetni
Samo cekam Cunamia i Carinu da ovo oni i iz svog ugla protabire

Svaka cast za post, nema nas puno na ovom forumu ali smo izgleda veoma kvalitetni

Samo cekam Cunamia i Carinu da ovo oni i iz svog ugla protabire

To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
gle čuda- pored sveucilista, Vaha gost predavač doveo mamica i dinamo na Džemin Univerzitet... 

ROĐENI BRATO
Ipswich Town F.C.
Ipswich Town F.C.
-
- Kontakt:
Ma jasta.nem73 je napisao/la:gle čuda- pored sveucilista, Vaha gost predavač doveo mamica i dinamo na Džemin Univerzitet...

Vaha je doveo ljude da vide univerzitet koji nosi naziv najveceg vodje u istoriji svoga grada - Dzemala Bijedica, covjeka koji nije gradio karijeru na pljuvanju drugih nego na jacanju svih, i doveo ih je da im pokaze u isto vrijeme i u kakvim uslovima ti isti ljudi rade (a zna se zasto), da im pokaze rusevine univerziteta i rupe u zidovima i izgorene zgrade (a zna se zasto). U isto vrijeme, isti dan, su ti isti ljudi vidjeli da je jedan klub na stadionu drugog kluba, da je dan klub ima ogromnu petokraku (koja ne iskljucuje nikoga po nacionalnom kljucu) dok drugi amblem je skroz iskljuciv. Isti dan su ti ljudi vidjeli stari most i svakom od njih je ista misao prosla kroz glavu - koja je hablecina mogla top okrenut na ovakvo nesto? Svaki od tih ljudi je morao proci kroz dio grada koji i dan danas nosi posljedice rata (zna se radi cega), svaki od tih ljudi je morao da vidi taj isti univerzitet se ne oznacava ni sa Muslimanski ni sa Srpski ni sa Hrvatski nego MOSTARSKI i nosi ime covjeka koji nije fasista niti nacionalista - dok je sveuciliste je od-do samo jednonacionalno i politicki obojeno, i to zestoko. Niko od tih ljudi iz Zagreba nije glup ni corav. Uz dobrodoslicu i osmijeh, oni su opet morali vidjeti rupe u zidu Sjevernog Logora, morali su vidjeti koliko je blizu taj ukradeni stadion Velezu i morali su se pitati odakle tolike rupe i zapaljene zgrade po kampusu univerziteta.
A dokaz da su vidjeli oni to sve i primjetili to sve se moze vidjeti i u tom novinskom clanku gdje pise "da su mu uvalili dres". Znaci i novinari su primijetili to isto.
I nakon svega - oni su opet vidjeli tog istog Vahida Halilhodzica da se uctivo upita i slika sa svima - pa cak i sa "njima".
Ko je tu ispao covjek?
Sutra da neko pita ljude iz Dinama o situaciji u vezi Velezovog stadiona - nece nikom od njih biti jednostavno reci da im je svejedno ili "ko **** Veleza" - jer su vidjeli sta su vidjeli i znaju... A za ljude iza zeljezne zavjese medijske propagande sto Hrvatska se jos uvijek moze smatrati kad je u pitanju Mostar - vrlo je bitno to "znati". Vaha cini ono sto drugi nisu uspjeli vec godinama.
Vaha je vuk. Da smo Bogdo imali vise Vaha prije 15 godina - do rata nikad nebi ni doslo.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
nem73 je napisao/la:nije vaha usao u prostorije kluba?
znaci sve klosari?
bio i ostao velezovac!!!
Deset tih tvojih Vaha nije ni do koljena VELIKOM Dusku. Znaci, Dusko na vrhu, pa dosta praznog mjesta, pa tek onda ostali. Raspitaj se malo ko je igracima davao lovu direktno u ruke u svlacionici, nije od Duska direktno, nego preko rodjaka mu, Tome. A ja ne znam da sam ikoga od ovih bivsih "legendi" vidjao na tekmi u Vrapcicima ko Duska i ko svako ljeto navrati do Mostara. Maru isto jako cijenim, ali nije imao karijeru niti ima tako zvucno ime kao vecina drugih koji su i danas aktivni u trenerskom poslu.
samo mostarski, samo bahato
negdje si me ti fulio jabuko?
ucis me redosljedu ko je koliko klubu valjao ovo ono?
procitaj radije makar jos jednom moj post pa kritikuj ... ako si!?
svi ovi koje sam naveo u svome postu su VELIKI asovi iz naseg kluba,
njihovu velicinu nisam mjerio u markama i pomoci koju su udjelili putem rodjaka.
i btw VELIKI nije greskom upisano samo ispred imena dusko!
mostaracvelezovac, od prvog do zadnjeg slova- svaka ti je tacna!
Džemal Bijedic- veliki lik nase istorije!
ucis me redosljedu ko je koliko klubu valjao ovo ono?
procitaj radije makar jos jednom moj post pa kritikuj ... ako si!?
svi ovi koje sam naveo u svome postu su VELIKI asovi iz naseg kluba,
njihovu velicinu nisam mjerio u markama i pomoci koju su udjelili putem rodjaka.

i btw VELIKI nije greskom upisano samo ispred imena dusko!
mostaracvelezovac, od prvog do zadnjeg slova- svaka ti je tacna!

Džemal Bijedic- veliki lik nase istorije!
ROĐENI BRATO
Ipswich Town F.C.
Ipswich Town F.C.
-
- Kontakt:
Apple,
S tobom se slazem da je Dusko najveci - ali to je subjektivno misljenje i ja to nemogu dokazati nekom ko ce reci da je Vaha najveci jer nema bas tih nekih dokaza da bi sad mi mogli mjerit ko je od njih veci - oba su ogromna. Meni je licno Dusko drazi - neznam zasto.
Ali pitanje ovdje nije bilo ko je najveci Rodjeni - pitanje je bilo da li je Vaha ispao shupak, ulizica i hinjavac sto se slikao s dresom Zrinjskog istog dana kad se slikao i s dresom Veleza i kad je vodio delegaciju Dinama na stari most i u univerzitet Dz. Bijedica - i odgovor je vrlo jasan kao dan - NE. Vaha nije ispao ni shupak ni smrad, nego se ponio kao pravi ambasador Mostara i uradio jako pametnu stvar.
A ko je veci od Duska, Envera, Vahe, sta ja znam ... Meni je licno Vuko Petranovic uvijek ostao kao jako drag lik. Prvi ne-Mostarac koji je postao kapiten Rodjenih, veliki pomagac Mostarskoj raji koja su izbjegla iz Mostara u Istanbul te ruzne 93ce, i nakon rata jedan uzasan primjer kako se Velez ruzno ponio prema jednoj svojoj velikoj legendi koja nikad nije zasluzila nista manje nego veliko i ogromno hvala.
S tobom se slazem da je Dusko najveci - ali to je subjektivno misljenje i ja to nemogu dokazati nekom ko ce reci da je Vaha najveci jer nema bas tih nekih dokaza da bi sad mi mogli mjerit ko je od njih veci - oba su ogromna. Meni je licno Dusko drazi - neznam zasto.
Ali pitanje ovdje nije bilo ko je najveci Rodjeni - pitanje je bilo da li je Vaha ispao shupak, ulizica i hinjavac sto se slikao s dresom Zrinjskog istog dana kad se slikao i s dresom Veleza i kad je vodio delegaciju Dinama na stari most i u univerzitet Dz. Bijedica - i odgovor je vrlo jasan kao dan - NE. Vaha nije ispao ni shupak ni smrad, nego se ponio kao pravi ambasador Mostara i uradio jako pametnu stvar.
A ko je veci od Duska, Envera, Vahe, sta ja znam ... Meni je licno Vuko Petranovic uvijek ostao kao jako drag lik. Prvi ne-Mostarac koji je postao kapiten Rodjenih, veliki pomagac Mostarskoj raji koja su izbjegla iz Mostara u Istanbul te ruzne 93ce, i nakon rata jedan uzasan primjer kako se Velez ruzno ponio prema jednoj svojoj velikoj legendi koja nikad nije zasluzila nista manje nego veliko i ogromno hvala.
i jos nesto,
vaha da je usran i posran kao sto bi neki da ga prikazu-
moj je, nas je!
dio je nase velike i neizbrisive istorije.
ja se ovoga sto imamo danas stidim
a vahe & co- niposto!!!
ko je pak od navedeni i ne navedeni veliki ili najveci je opet neka druga tema o kojoj ja ne bih
jer za mene je i jedan kulje, jedan VELIKI neizbrisivi dio kluba.
bas kao i svi ostali koji su bili dio price zvana FK.Velež
poz
vaha da je usran i posran kao sto bi neki da ga prikazu-
moj je, nas je!
dio je nase velike i neizbrisive istorije.
ja se ovoga sto imamo danas stidim
a vahe & co- niposto!!!
ko je pak od navedeni i ne navedeni veliki ili najveci je opet neka druga tema o kojoj ja ne bih
jer za mene je i jedan kulje, jedan VELIKI neizbrisivi dio kluba.
bas kao i svi ostali koji su bili dio price zvana FK.Velež
poz
ROĐENI BRATO
Ipswich Town F.C.
Ipswich Town F.C.
Nisam ja tebe nigdje fulio, nego ne spominji Duska u istom kontekstu ko te ostale kad je stvarnost drugacija.
A za to kolutanje ociju - da bogdo vise njih hoce slati svoje rodjake da isplacuju premije igracima prije/poslije odlucujucih utakmica.
A za to kolutanje ociju - da bogdo vise njih hoce slati svoje rodjake da isplacuju premije igracima prije/poslije odlucujucih utakmica.
samo mostarski, samo bahato
nije sve u premijama ni u parama.
i malo si mi pre subjektivan u svome kontekstu.
ja isto imam svoju listu ko mi je i zasto drazi ili najdrazi, ali to drzim za sebe.
kao sto rekoh oni su svi dio moga djetinjstva i mladosti
i nikada ih, al bas nikada necu mjeriti u markama/novcanim prilozima!!!
ziv ti meni bio.
i malo si mi pre subjektivan u svome kontekstu.
ja isto imam svoju listu ko mi je i zasto drazi ili najdrazi, ali to drzim za sebe.
kao sto rekoh oni su svi dio moga djetinjstva i mladosti
i nikada ih, al bas nikada necu mjeriti u markama/novcanim prilozima!!!
ziv ti meni bio.

ROĐENI BRATO
Ipswich Town F.C.
Ipswich Town F.C.
Bas sam ovo htjeo da napisem.nem73 je napisao/la:nije sve u premijama ni u parama.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
Kamenja i bijede bose.
I da me put juga nose.
"Brato", vidim da nemlatis bezze po tastaturi, svaka ti je na mjestu.MostaracVelezovac je napisao/la:Brato, izvini ali nisi u pravu - ne zato sto ti srce nije na mjestu, jeste, nego zato sto ti logika nije dovoljno lukava kao skutorska.MOZAK je napisao/la:
De ne drpu.
Vaha moze uraditi puno vise da mu je stalo i do veleza i do BiH.
Mi ne trebamo njegovu milostinju. Koliko je on velezu dao, toliko je i njemu velez dao.
On cak sebe vise i nesmatra bosancem..
Zasto nije otiso u klupske prostorije veleza, na stadion,posjetio mlade uzraste,i tamo se sliko pa mamicima pokazao odakle dolazi , a ne slikat se sa dresom dusmanskog kluba!
Uopste ne posmatras o cemu se ovdje radi.
Reakao sam da su mu podvalili, kao sto i jesu.
Problem je sto ce se sutra sa tim dresom slikat i bajevic i maric i ostali velezovci, a velez ce nestat kao sto i nestaje svakog dana.
Ispade da su od veleza nastala dva kluba, zrinjski i "muslimanski" velez.
Vaha nije dosao u Velez namjerno (ne zato sto nije htio) vec zato sto za to nije bilo vrijeme. Vaha je skontao granicu gdje on moze Velez pribliziti Hrvatskom zivlju i dosao je do te granice - i nece da je predje jer zna da iza te granice ce doci direktni konflikt sa ustasama koji jedva cekaju da taj konflikt pocne. Vaha zna da to nije ni Velezu ni njemu u interesu pogotovo ne sada kada se polako ali sigurno razbija ta ustaska fikcija o nekom muslimanskom Velezu. Vaha je uvijek bio jako mudar diplomata - to je bio i kao igrac (morao je biti da iz Jablanice postane ono sto je postao u Mostarskom Velezu i morao je isto tako da bude jos bolji diplomata da u Francuskoj postane ono sto je postao iz Bosne i Hercegovine)... Nesmijes pogresno tumaciti izjave tipa "ja volim francusku" ili "smatram se Francuzom" kao izjave "ja nisam vise Bosnjak ili Bosanac i Hercegovac" ... Pa kad je bio 9/11 2001, zar nisu novine po citavoj zapadnoj Evropi pisale "svi smo mi Amerikanci" - to je teza prijatljstva i vise kao politicka stavka - nego kao pljuvanje po sebi - jer niko od tih novinara nije pljuvao svoju zemlju - nego samo podrzao tudju. I tu nema NISTA lose.
Mostarska raja je cesto brkala pojmove izmedju mudrog diplomate i hinjave prelivode. Nazalost kod nas ljudi su vrlo cesto pljuvali po onima koji su nam najvise valjali upravo jer ih nisu razumjeli - a ne jer su ovi bili dvolicni. Bitna razlika izmedju hinjavca i diplomate je u tome sto diplomata zna svoj tacni cilj i izbjegava konflikte koji mu ne idu u korist i bira konflikte koji idu u korist da dodje do svog cilja. Otici u Velez u ovom momentu - nije mudra stvar. Posjetiti oba tima u gradu kad vec svak zna sta se desilo u Mostaru samo pomaze Velezu - jer sada jedan dio Hrvatske ce se pitati "Boze, pa jeli stvarno Zrinjski ukrao Velezu stadion". Skutori ga nikad nece vratiti. Ali Hrvati u Zagrebu su druga sorta ljudi i njima ovakvi primitivizmi ne leze bas. Vaha je doveo te ljude da vide Stari Most (a zna se ko ga je rusio), Vaha je pruzio ruku svima i slikao se sa svima (a zna se sta mu se desilo i njemu i njegovom klubu). Vaha je ispao veci covjek od njih - i to pred ljudima iz Zagreba. Vaha je mudar ali ne i hinjavac.
Vaha zna da u Zagrebu i Hrvatskoj se Muslimani koji su 93 bili u Mostaru uvijek gledaju "drugim ocima" - Vaha zna jako dobro da 15 godina ispiranja mozga putem medija se nemoze promijeniti preko noci - i ono sto on radi on radi postepeno jer nece da udje u otvoreni okrsaj s ekstremistima ali hoce da kaze istinu o svom gradu. I on je, u ovoj situaciji, nemoze drugacije reci.
Sta ima veze da se slikao sa Zrinjskim, ako se slikao i sa Velezom?
Sta ima veze ako je pruzio ruku i jednim i drugim?
On je dosao u Mostar ... a da se razumijemo - Velez jeste Vahi dao puno toga, ali budimo realni da je Vaha bio jedan VELIKI talenat i JOS VECI RADNIK. Vaha je bio Dzeko svoje generacije - da nije igrao u Velezu, igrao bi on u Zvezdi (koja ga jeste zvala godinama da dodje i on je otisao tamo na nekoliko mjeseci)...
Znaci Vaha je najveci dio svog uspjeha gradio sam. Velez mu jeste dao dobar dio, ali nije Velez zasluzan za sve njegove uspjehe. On je sam stekao vecinu i u Jablanici, i u Mostaru i u Beogradu i u Lilleu i u Parizu itd.. - ako cemo biti realni.
Zato nemojte pljuvati na nekog ko vam cini uslugu. Recite hvala.
Ja uopste nisam pljuvao vahu, njemu svaka cast..uvjek se moze vise i bolje ( ako si u mogucnosti).
Ja sam skrenuo paznju na to podvaljivanje!Mi smo za svakoga dobri, a najmanje za sebe.
Kome pruzati ruku pomirenja..kad je na stvari cisti bezobrazluk!
Od price nema nista, dokaz ti je gdje velez igra i u kakvom je stanju.
Stvar je da se danas stvara potpuno druga slika o mostaru (nesto nalik cionistima u palestini).
Ovdje je rat slucajno izbio, tu postoje dvije svetinje , zrinjski i velez, "vjeciti sportski rivali"

Pogledaj malo dugorocno o cemu pricam..vidim da si pametan

Mjenjaju istoriju mostara, sutra ce kriz na humu biti pod unescom, i simbol grada, a velez ce biti prigradski klub.
Drzi se ti vaha vise veleza i starog mosta, a i mi vahe i ostalih , pa mozda i velezu svane.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
de malo o veležu raja , cuo sam da je dosao na probu neki igrac iz želje mislim da se zove " rovcanin " nesto tako : )
pa ako znate nesto da javite bilo bi fino : )
pa ako znate nesto da javite bilo bi fino : )
Zadnja izmjena: Edward., dana/u 22 jan 2011, 08:31, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Cuo sam za Rovcanina ... on jeste iz Zelje i navodno je dobar a na posudbi je Velezu do ljeta. Tad mu istice ugovor sa Zeljom i tako i tako.
Po meni, Rovčanin je najbolji napadač u Premijer ligi. U to ćete se uvjeriti.MostaracVelezovac je napisao/la:Cuo sam za Rovcanina ... on jeste iz Zelje i navodno je dobar a na posudbi je Velezu do ljeta. Tad mu istice ugovor sa Zeljom i tako i tako.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Slazem se dok se nije povrijedio otad nije vise isti onaj rova sto neznaci da se nece vratiti u formu, iskreno drago mi je sto je bas dosao u Velez jer poslije Zelje meni najdrazi klub sa ovi prostora sretno rodzeni u nastavku sezone a imate na youtube rovine klipove pa pogledajte o kakvom se igracu radiavlami97 je napisao/la:Po meni, Rovčanin je najbolji napadač u Premijer ligi. U to ćete se uvjeriti.MostaracVelezovac je napisao/la:Cuo sam za Rovcanina ... on jeste iz Zelje i navodno je dobar a na posudbi je Velezu do ljeta. Tad mu istice ugovor sa Zeljom i tako i tako.

Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
Evo cujem dobili smo Zvijezdu 3:2 golove dali Mirza, Remetic i Zolj. Nije lose

Valdes, Puyol, Pique, Xavi, Iniesta, Busquets, Messi, Pedro, Bojan...... Made in LA MASIA
-
- Kontakt:
ZA VAS KOJI IMATE SUMNJE U VAHU HALILHODZICA
Evo upravo ono sto sam vam govorio. Poslusajte intervju. Vaha je pravi Velezovac, samo sto on razmislja drugacije od ostalih ljudi u klubu i u pravu je.
http://sportsport.ba/ino_fudbal/halilho ... naci/50440
Evo upravo ono sto sam vam govorio. Poslusajte intervju. Vaha je pravi Velezovac, samo sto on razmislja drugacije od ostalih ljudi u klubu i u pravu je.
http://sportsport.ba/ino_fudbal/halilho ... naci/50440
Vaha bi mogao pomoci mnogo vise na nekom drugom, visem nivou,..
Na ovom nivou na kojem tavorimo mnogo godina, moze samo za sadake koju banku udjeliti!
A od sadake hajra nema, samo mizerno prezivljavanje!
Na ovom nivou na kojem tavorimo mnogo godina, moze samo za sadake koju banku udjeliti!
A od sadake hajra nema, samo mizerno prezivljavanje!
ROĐENI BRATO
Ipswich Town F.C.
Ipswich Town F.C.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.