FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

elvirbaljic
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la elvirbaljic » 27 nov 2019, 21:11

Nadam se da je sledeci sporazumni sa Musicem!! Spram Terzica je racku od igraca.
Tuzla City / Sloga Simin Han

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 27 nov 2019, 21:44

elvirbaljic je napisao/la:
27 nov 2019, 21:11
Nadam se da je sledeci sporazumni sa Musicem!! Spram Terzica je racku od igraca.
Ne znam tačno o čemu se radi ali po meni Terzića je trebalo ostaviti.Bio je dobar.Jedino ako je sam tražio da ide zbog bolje ponude onda je odlazak razumljiv.

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 27 nov 2019, 22:08

CityCity je napisao/la:
27 nov 2019, 21:44
Ne znam tačno o čemu se radi ali po meni Terzića je trebalo ostaviti.Bio je dobar.Jedino ako je sam tražio da ide zbog bolje ponude onda je odlazak razumljiv.
Terzic je medu prvih pet-sest igraca po ucinku. Steta. naravno ima desetak igraca sa kojima je trebalo prije raskinut ugovor.

worchester
Kontakt:

Post Postao/la worchester » 27 nov 2019, 22:42

Na ciju inicijativu je raskinut ugovor? Sad nesto gledam, finih minuta je sakupio igrajuci kod vas pa mi cudno.

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 28 nov 2019, 08:41

tuzla1983 je napisao/la:
27 nov 2019, 22:08
CityCity je napisao/la:
27 nov 2019, 21:44
Terzic je medu prvih pet-sest igraca po ucinku. Steta. naravno ima desetak igraca sa kojima je trebalo prije raskinut ugovor.
Cudno - bukvalno istu stvar sam htjeo da napisem - da je u top 5/6 igraca ekipe ove sezone.

Neozbiljno od strane kluba - morali su sacekat 10-tak dana da zavrsi polusezona...

Pretpostavljam da je dobio bolju ponudu i da su ga pustili, slicna stvar desavala se i dok je bio u Slobodi.

Ja ga ne bih pustio, bar do pauze...

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 29 nov 2019, 14:10

Sutra nas očekuje utakmica sa Slobodom.Potpuna nepoznanica je sastav ekipe jer su mnogi povrijeđeni i pitanje je koliko i šta mogu u ovom trenutku.
Baljić je rekao da je samo Ubiparip oporavljen a ostali povrijeđeni su pod upitnikom.(mada i Ubiparip već nekoliko kola nije u nekoj formi i nema njegovih golova ) pa je pitanje koliko i on stvarno može da pruži.
Naravno da je City trenutno kvalitetnija ekipa(što se vidi i po položaju na tabeli) i da bi igrački trebao da pobijedi ali svaku utakmicu može da odluči neki pojedinačni detalj (penal,karton,kiksevi itd) tako da sigurno i Sloboda nije bez šansi jer ima tu i par dobrih igrača(Pršeš,Bekrić,Bekići itd).Čini se da i u samom klubu Sloboda sa novom upravom pušu sada neki drugačiji vjetrovi (najviše pritisnuti težinom položaja na tabeli) pa pokušavaju na neki način da "opuste" sitijevce pa da pobijede.Zajednička konferencija za štampu,korektna priča,spuštanje tenzija može da znači i neku "prijateljsku" utakmicu.Uglavnom loš teren je problem za sve a vrijeme će izgleda biti vrlo hladno.

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 29 nov 2019, 15:47

Najveći broj parlamentaraca koji imaju imovinu vredniju od milion KM trenutno obnaša dužnost zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH. Među njima je i zastupnik PDA Azmir Husić čija imovina se procjenjuje na nevjerovatnih 59 miliona i 990 hiljada KM. Husić je ujedno i najbogatiji bosanskohercegovački političar.
Gdje je onaj pokemon sto je govorio da Husicu ni jedna banka nece dati kredit :urnebes:
Sta je stećak? Oličenje gorstaka Bosanca!
Sta radi Bosanac na stećku?Stoji uspravno !Digao glavu,digao ruku ! Ali
nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stećak na kome Bosanac kleči ili
moli.Na kome je prikazan kao suzanj.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 29 nov 2019, 18:11

Priprema se zimsko pospremanje. Sa Terzom je izgleda raskinut ugovor zbog njegovog nesportskog života van terena. Danas Zitouni od kojeg smo očekivali puno al izgleda da je bio promašaj. Treba raskint ugovor i sa igračima koji se nisu za šest mjeseci nametnuli i dovesti nove snage. Ako je taj dolazak Ibričićev već finaliziran uz još dva tri istinska pojačanja - moglo bi se krenuti na proljeće prema Evropi. Sutra sa Gorkim neće biti lako jer im gori pod nogama al Širokog bi u zadnjem kolu trebalo svakako pobijediti.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 29 nov 2019, 18:12

Ma dobro ljudi od pakosti svasta napisu, i svakakvim nas imenima nazivaju..Ono sto je vazno, probati uzeti sest bodova u ove dvije utakmice, jer posle pauze ulazimo sa par dobrih pojacanja, i borba za evropu tek pocinje sledece godine!!

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 30 nov 2019, 14:58

E moj Baljicu moj...drž se ti harmonike
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 30 nov 2019, 15:03

Pa dali je moguce!!! Naguzili se mi necemo da utjeramo...Sve razumijem i tezak teren, povukao se gorki, ali ovo se moralo dobiti....

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 30 nov 2019, 15:11

30 nov 2019, 15:03
Pa dali je moguce!!! Naguzili se mi necemo da utjeramo...Sve razumijem i tezak teren, povukao se gorki, ali ovo se moralo dobiti....
Kakav god da je teren ne dobiti ovih 10 slobodinih trnokopa na čelu sa smajom prevarom i polu doktorom je smijurija teška...pa kunem se da bi ja na klupi taj bod izukao...hahahahahah

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 30 nov 2019, 15:36

Stative, precke, sanse, dominacija ali bez srece. Gorki tanak velika steta sto nismo pobijedili.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 30 nov 2019, 16:03

Na kraju utakmice svakom po bod čime se ne može biti u potpunosti zadovoljan zbog razvoja situacije na terenu ali šta je tu je.Utakmica se bar 80 % vremena igrala na polovini Slobode i dominacija je bila velika.Dosta dugo se imalo i igrača više ali to nije donijelo rezultat.Teren je zaista bio pretežak ali to nam je donekle išlo na ruku jer su igrači Cityja vidljivo fizički jači i spremniji.Bilo je tu šansi,dobrih napada,pogađale su se stative i prečke ali nije bilo sreće.
Iznenadio Šarčević dobrom igrom i čini mi se da je skoro svaki put kad je krenuo u napad probijao odbranu Slobode.Također odličnu partiju pružili su i Hasanović i Hadžanović-neumorni i sveprisutni.Kojić naravno ponovo rutinski sjajna partija.Od onih koji su slabo igrali mora se izdvojiti Ramić-vrlo slaba igra.Ni zamjene se nisu baš pokazale posebno Husejnović koji je lagano gubio lopte.
Kako vrijeme odmiče sve više se pokazuje i da je odlazak Bošnjakovića neloša stvar jer lik pokazuje ponovo nervozu i daje neodmjerene i nekorektne izjave nakon utakmica što je i ranije radio i nanosio štetu ugledu kluba kojeg je vodio u tom trenutku.

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 30 nov 2019, 17:00

Igrali smo dobro do izjednacenja i igraca vise, zasto smo onda prestali igrat? - to je pitanje za Baljica i ostale...

Ramic najgori na terenu - tu se slazem sa CityCity.

Mislim - OK - remi - nije strasno - ali zasto su prestali igrat kod 1:1 - to mi nece nikad bit jasno...
Imas igraca vise i niko iz zadnje linije i defanzivnog dijela veznog reda se ne prikljucuje napadu?????????
Vise su Efendic i Nukic i Beganovic itd bili u napadu kad je bilo 11:11 na terenu.
Ona 4 odbrambena drze defanzivnu liniju do 90. minute, kao da Sloboda ima kakav napad????????????
Ne kontam.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 30 nov 2019, 17:10

emir012 je napisao/la:
30 nov 2019, 17:00
Igrali smo dobro do izjednacenja i igraca vise, zasto smo onda prestali igrat? - to je pitanje za Baljica i ostale...

Ramic najgori na terenu - tu se slazem sa CityCity.

Mislim - OK - remi - nije strasno - ali zasto su prestali igrat kod 1:1 - to mi nece nikad bit jasno...
Imas igraca vise i niko iz zadnje linije i defanzivnog dijela veznog reda se ne prikljucuje napadu?????????
Vise su Efendic i Nukic i Beganovic itd bili u napadu kad je bilo 11:11 na terenu.
Ona 4 odbrambena drze defanzivnu liniju do 90. minute, kao da Sloboda ima kakav napad????????????
Ne kontam.
Ne konta ni balja...vjeruj

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 01 dec 2019, 11:18

Ja stvarno neznam u cemu je fazon....Sta smo toliko loseg uradili ili radimo tuzlacima. Zasto vrijedjanja, ponizavanja, psovke!! Mozeli normalan insan sve ovo izgovoriti. Dali im smetamo sto smo konkurencija, sto smo u PL, ili je to generalno problem na relaciji domicionalno stanovnisto-ljudi koji su doselili, jer stvarno nebih da izgovaram termine "ovi-oni, gradzani-seljaci, izbjeglice, ovakvi onakvi" Sta se desava u ljudskim glavama???????? Zar smo mi krivi za stanje Slobode, za stanje u gradu..Zar u 2019 godini prozivaju genocidasa da nas pobije!! Isto tako nerazumijem i osudjujem komentare u kontra smijeru. Jesmo li dotakli dno, kao nacija, kao ljudi-sugradjani. Ljudi nam zele sve naj gore! Ne zele da prisustvuju na istoj tribini sa nama! Za njih smo nekakvi smrdjivci! Nadam se da ovo nije stav vecine, da je ovo samo jedan mali dio ljudi, koji svoju frustraciju, nezadovoljstvo (nevaspitanje i neodgoj) izrazavaju na utakmicama!

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 01 dec 2019, 12:52

01 dec 2019, 11:18
Ja stvarno neznam u cemu je fazon....Sta smo toliko loseg uradili ili radimo tuzlacima. Zasto vrijedjanja, ponizavanja, psovke!! Mozeli normalan insan sve ovo izgovoriti. Dali im smetamo sto smo konkurencija, sto smo u PL, ili je to generalno problem na relaciji domicionalno stanovnisto-ljudi koji su doselili, jer stvarno nebih da izgovaram termine "ovi-oni, gradzani-seljaci, izbjeglice, ovakvi onakvi" Sta se desava u ljudskim glavama???????? Zar smo mi krivi za stanje Slobode, za stanje u gradu..Zar u 2019 godini prozivaju genocidasa da nas pobije!! Isto tako nerazumijem i osudjujem komentare u kontra smijeru. Jesmo li dotakli dno, kao nacija, kao ljudi-sugradjani. Ljudi nam zele sve naj gore! Ne zele da prisustvuju na istoj tribini sa nama! Za njih smo nekakvi smrdjivci! Nadam se da ovo nije stav vecine, da je ovo samo jedan mali dio ljudi, koji svoju frustraciju, nezadovoljstvo (nevaspitanje i neodgoj) izrazavaju na utakmicama!
Nemoguće je ukratko odgovoriti na to pitanje.Da bi se sve to objasnilo potreban je neki omanji naučni rad.Kombinacija je to više stvari:višedecenijska Indoktrinacija komunizmom,određeni broj starih jugonostalgičara(pa i velikosrba) čiji je mozak i dalje okrenut Beogradu i Moskvi,netolerancija prema drugom i drugačijem (paradoks je da su navijači Slobode pristalice Imamovića koji se deklarativno zalaže za toleranciju i suživot a sami ne poštuju tu priču nimalo),zatim neobrazovanost (ipak na utakmice nažalost ne dolaze baš najobrazovaniji slojevi stanovništva),zatim lična frustriranost i lični problemi,siromaštvo,otuđenost od društva,huliganizam itd,itd,itd.
Međutim ono što je činjenica i ohrabruje je da tih ostrašćenih pojedinaca nema mnogo,da su velika manjina i da normalan svijet zna za toleranciju i tako se i ponaša.Ne treba ni previše davati na važnosti asocijalnim i problematičnim likovima,jednostavno ih treba ignorisati i baviti se svojim poslom a po potrebi i situaciji uzvratiti.
Jučer je bio taj neki ludi pojedinac-navijač Slobode koji je prizivao novu Srebrenicu i prizivao Mladića ali on je ipak samo jedinka.Možda ih ima još nekolicina koji misle tako (neki od njih su možda prisutni i ovdje na forumu) ali ipak je to zanemarljiva nebitna manjina.Na koncu takvih stvari ima na svim stadionima svijeta,nismo mi izmislili primitivizam.
Bilo je jučer mnogo i pozitivnih priča ali one nekako ne dobijaju prostor nego se uvijek pažnja daje levatima koji prave nered.Uprava Slobode je iskazala poštovanje Muminoviću,Hadžanoviću i Husejnoviću.Vidio sam na tribinama i kako navijači obje ekipe sjede jedni do drugih i kulturno navijaju svako za svoje,čuo sam mnoge navijače Slobode koji racionalno procjenjuju kvalitet svog tima itd,itd.

elvirbaljic
Kontakt:

Post Postao/la elvirbaljic » 01 dec 2019, 13:29

Na nama je da se ne spustamo na taj nivo, svakom svacije, nekad me jednostavno pogode te stvari, ali nebitno idemo dalje...Sad tek dolaze do izrazaja propustena dva boda od juce, nakon utakmice Sarajeva -Zelje, i Zrinskog, bili bi sad na dva boda, ali sta je tu je.

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 01 dec 2019, 20:01

Sesar za sportsport.ba dao izjavu da ga je lopta pogodila u glavu i da mu jesu bile obje ruke posignute, te da bi Petrovic svirao penal jer je bio blizu. Tako da ovi iz Gorkog dzaba pjene umjesto da su zadovoljni sa bodom jer su po svim normama trebali izgubiti. Ovoga skandiranja je jucer bilo na A i B tribini istina od pojedinaca al je bio poveci broj tih pojedinaca.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.