Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

sarajevo46
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la sarajevo46 » 06 mar 2018, 18:10

Sad ti čovjek napisa nije samo to velicina kluba. Pa Velež je npr. među tim 'vecim klubovima' ako se to moze tako zvati uopste, dodao bih još i Čelik i Borac. Kad smo kod tih utakmica u Evropi ništa specijalno nikad nije napravio Široki tamo. Samo jednom do trećeg pretkola i to je to? Mada je to smao jedan od faktora za veliki klub.

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 06 mar 2018, 18:14

Schlager je napisao/la:zanimljiva je ovo tema :D

za nekoga ko ima 40+ kao ja,redoslijed najvecih bh klubova bi bio ovakav uglavnom

sarajevo
zeljeznicar
velez
sloboda
celik
borac

za nekoga ko ima 30 bi bio

zeljeznicar
zrinjski
siroki
sarajevo
borac
sloboda

za nekoga ko ima 20

zrinjski
zeljeznicar
sarajevo
siroki
krupa

:cool:
Pretjera ga vala s ovim za 20 godina, jedino ako počnu pratiti fudbal sa 18. Mislim da se isti sjećaju i Posušja i Modriče i Brotnja. :mrgreen:
Tako da otpada priča o Zrinjskom koji je tri godine u vrhu ili Krupi koja igra drugu sezonu. Mislim da bi išlo ovako za 20 i 30:
za nekoga ko ima 30 bi bio

zeljeznicar
siroki
zrinjski
sarajevo
borac
sloboda
velez
celik

za nekoga ko ima 20

zeljeznicar
zrinjski
siroki
sarajevo
borac
sloboda
celik
velez
slavija

penke
Kontakt:

Post Postao/la penke » 06 mar 2018, 18:18

UstanikSBII je napisao/la:
Hantraga je napisao/la:Jest' meni inače smiješno kad se raspravlja o tom koji je klub najveći, a svako vuče na svoju stranu s parametrima koji to određuju. :D Šta znači najveći? Realno, nije to ni broj trofeja isključivo, ni nekakva pozicija na vječnoj tabeli, ni broj navijača, ni Evropa, nego sve to i još mnogo toga u nekom odnosu, magičnom, koji niko nikad neće moći izračunati. Evo, kako bi bila lita najvećih u Engleskoj? Nema šanse da iko to sastavi :)

Druga smiješna stvar kod tih rasprava i inače priče i po medijima je kako Sloboda, Čelik, Borac, Iskra, Leotar i milion klubova "pripadaju vrhu BH fudbala". Tačno je nemoguće da svi igraju prvu ligu koliko ih ima da pripadaju vrhu. OK je u neku ruku argument da je plasman u jugoslovenskoj ligi značajniji, ali ne može to biti 10 puta važnije nego ovo danas, niti se može uzimati zdravo za gotovo da je Čelik igrao masu sezona tad u 1. ligi, a Zrinjski nije. Ili, ne mora biti Zrinjski, kao klub ugnjetavan od režima, nego evo i Olimpic. Mada, i tradicija je svakako ogroman faktor.

Helem, nesumnjivo je da su Željezničar i Sarajevo najveći klubovi u državi. Tradicija, navijači, pa čak i reputacijom prevazilaze državne granice, uspjesi, trofeji, Evropa. Navijači i jednog i drugog kluba će naći način da dokažu da su oni veći. Sarajevo će se vazda pozivati na jugoslovensku ligu, Željo na polufinale UEFA kupa. Najgore kad rasprava završi na tome ko ima kamp, a ko stadion :D Vjerovatno je sad Željezničar ispred za jedno 1-2 trofeja.

Od ostalih klubova, mislim da se prevelik značaj daje Širokom. Respektujem njihove uspjehe, ali nije to ništa naročito specijalno. Par trofeja, čak ništa spektakularno koliko se nekad stvara priča. U Evropi bezuspješno, tek par sezona zadovoljavajuće (i ništa iznad toga). Navijača nema, reputacije nema.
S druge strane, Zrinjski se mnogo više trofeja naosvajao, ima mnogo veću bazu navijača i puno lakše će u narednih 10-20 godina da se izdigne i parira Sarajevu i Željezničaru.

Čelik je onda tu također i Borac, pa tek Sloboda. Mislim da je realno pitanje Široki ili Sloboda, a i Čelik i Borac su ispred.

Jedino je jako klimavo odrediti položaj Veleža u svemu ovome, a da to ne bude subjektivno.
Cuj Sirokom se daje PREVELIK znacaj! Pa ako mi nismo u top 4 kluba nako rata stvarno ne znam sto ti gledas kao parametre! Od zajednicke lige pa do danas imamo najvise nastupa u UEFA natjecanjima i dosta smo puta izbacivali klubove jace od sebe recimo ove godine ove kazahstance dok recimo Zrinja nikad nije prosao nkog kad je bio u podredenoj ulozi! Imamo 2 naslova prvaka i 3 Kupa, pa nisu ni ostali klubovi Dinamo ZG da nas siju sa po 6/7 trofeja vise! Sa svim klubovima iz vrha imamo pozitivan omjer pobjeda i poraza stvarno ne znam koju ligu ti pratis al rec da Siroki nije zasluzio odnosno da mu se daje prevelik znacaj je zbilja za plakati od gluposti! Po tebi Siroki nema reputaciju koji godinama u nazad nema duga niti jednu marku, koji nikada nije ispao iz PL BiH! Ipak za tebe su Sloboda Borac i Celik klubovi sa reputacijom a pitanje je da li ce prezivjeti naredni period!
Hantraga neki kompleksaš,nemoj se obazirat na nj. :rol:
U ovom stoljeću postoji velika četvorka i svaki normalni pratitelj naše lige će se složiti za iste klubove. Široki ima 2 prvenstva i 3 kupa(bilo bi ih još,da nismo na.meti ološa iz saveza),te pozitivne omjere sa ostalim članovima "velike četvorke" to sve govori. Sa stadionom odličnim kao i kampom gdje malo tko se može mjeriti u BiH sa Širokim po tom pitanju,a da ne govorim o trenutnom rosteru ekipe koja broji 15 igrača iz svog omladinskog pogona,što dovoljno govori o kvaliteti škole.
Samo jedno ime

UstanikSBII
Kontakt:

Post Postao/la UstanikSBII » 06 mar 2018, 18:34

sarajevo46 je napisao/la:Sad ti čovjek napisa nije samo to velicina kluba. Pa Velež je npr. među tim 'vecim klubovima' ako se to moze tako zvati uopste, dodao bih još i Čelik i Borac. Kad smo kod tih utakmica u Evropi ništa specijalno nikad nije napravio Široki tamo. Samo jednom do trećeg pretkola i to je to? Mada je to smao jedan od faktora za veliki klub.

Os sve je to bitno faktor od tradicije do rezultata u bivsoj drzavi. Ali postoji uvijek ali ... Proslo je skoro 30 godina od kad ta ista drzava ne postoji stvari su se potpuno promjenile. Parma je nekad bila veliki klub na nivou Europe danas za nju znaju samo starije generacije. Pitanje je sto ce biti za narednih 30 godina, hoce li pojedincima i tad biti bitno sto je bilo za vrijeme Jugoslavije? Bilo pa proslo, cinjenica je da se nogomet spustio na nizi nivo u vecini istocnih zemalja jer sad je ipak bitan novac 100 puta vise nego prije. Sad igrac ne ceka 28/29 godina da dobije putovnicu za vani itd. Stavri se ubrzano mjenjaju, medutim u okvirima u kojim danas djeluje citava drzava i svi klubovi u BiH reci da je Siroki nebitan klub je zbilja tragi-komicno. Moguce je i vidi provokacije ili kompleksa kod pojedinaca ali cinjenice kazu drukcije.
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?

Zadnja klupa SS.ba liga!

Dulce et decorum est pro patria mori.

HKK Široki
Prvenstva: 10 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 06 mar 2018, 18:54

sarajevo46 je napisao/la:Sad ti čovjek napisa nije samo to velicina kluba. Pa Velež je npr. među tim 'vecim klubovima' ako se to moze tako zvati uopste, dodao bih još i Čelik i Borac. Kad smo kod tih utakmica u Evropi ništa specijalno nikad nije napravio Široki tamo. Samo jednom do trećeg pretkola i to je to? Mada je to smao jedan od faktora za veliki klub.
edutim u okvirima u kojim danas djeluje citava drzava i svi klubovi u BiH reci da je Siroki nebitan klub je zbilja tragi-komicno. Moguce je i vidi provokacije ili kompleksa kod pojedinaca ali cinjenice kazu drukcije.
Da je bitan za domaće prvenstvo jeste, jer je u vrhu lige i logično da je bitan. Priča je valjda o tome da li je velik klub, ako sam ja dobro razumio. Mada evo gledam posljednjih pet sezona u domaćem prvenstvu po jednom drugi, treći, četvrti, šesti i sedmi.

Gradonacelnik
Kontakt:

Post Postao/la Gradonacelnik » 06 mar 2018, 19:04

Hantraga je napisao/la:Jest' meni inače smiješno kad se raspravlja o tom koji je klub najveći, a svako vuče na svoju stranu s parametrima koji to određuju. :D Šta znači najveći? Realno, nije to ni broj trofeja isključivo, ni nekakva pozicija na vječnoj tabeli, ni broj navijača, ni Evropa, nego sve to i još mnogo toga u nekom odnosu, magičnom, koji niko nikad neće moći izračunati. Evo, kako bi bila lita najvećih u Engleskoj? Nema šanse da iko to sastavi :)

Druga smiješna stvar kod tih rasprava i inače priče i po medijima je kako Sloboda, Čelik, Borac, Iskra, Leotar i milion klubova "pripadaju vrhu BH fudbala". Tačno je nemoguće da svi igraju prvu ligu koliko ih ima da pripadaju vrhu. OK je u neku ruku argument da je plasman u jugoslovenskoj ligi značajniji, ali ne može to biti 10 puta važnije nego ovo danas, niti se može uzimati zdravo za gotovo da je Čelik igrao masu sezona tad u 1. ligi, a Zrinjski nije. Ili, ne mora biti Zrinjski, kao klub ugnjetavan od režima, nego evo i Olimpic. Mada, i tradicija je svakako ogroman faktor.

Helem, nesumnjivo je da su Željezničar i Sarajevo najveći klubovi u državi. Tradicija, navijači, pa čak i reputacijom prevazilaze državne granice, uspjesi, trofeji, Evropa. Navijači i jednog i drugog kluba će naći način da dokažu da su oni veći. Sarajevo će se vazda pozivati na jugoslovensku ligu, Željo na polufinale UEFA kupa. Najgore kad rasprava završi na tome ko ima kamp, a ko stadion :D Vjerovatno je sad Željezničar ispred za jedno 1-2 trofeja.

Od ostalih klubova, mislim da se prevelik značaj daje Širokom. Respektujem njihove uspjehe, ali nije to ništa naročito specijalno. Par trofeja, čak ništa spektakularno koliko se nekad stvara priča. U Evropi bezuspješno, tek par sezona zadovoljavajuće (i ništa iznad toga). Navijača nema, reputacije nema.
S druge strane, Zrinjski se mnogo više trofeja naosvajao, ima mnogo veću bazu navijača i puno lakše će u narednih 10-20 godina da se izdigne i parira Sarajevu i Željezničaru.

Čelik je onda tu također i Borac, pa tek Sloboda. Mislim da je realno pitanje Široki ili Sloboda, a i Čelik i Borac su ispred.

Jedino je jako klimavo odrediti položaj Veleža u svemu ovome, a da to ne bude subjektivno.
Cuj Sirokom se daje PREVELIK znacaj! Pa ako mi nismo u top 4 kluba nako rata stvarno ne znam sto ti gledas kao parametre! Od zajednicke lige pa do danas imamo najvise nastupa u UEFA natjecanjima i dosta smo puta izbacivali klubove jace od sebe recimo ove godine ove kazahstance dok recimo Zrinja nikad nije prosao nkog kad je bio u podredenoj ulozi! Imamo 2 naslova prvaka i 3 Kupa, pa nisu ni ostali klubovi Dinamo ZG da nas siju sa po 6/7 trofeja vise! Sa svim klubovima iz vrha imamo pozitivan omjer pobjeda i poraza stvarno ne znam koju ligu ti pratis al rec da Siroki nije zasluzio odnosno da mu se daje prevelik znacaj je zbilja za plakati od gluposti! Po tebi Siroki nema reputaciju koji godinama u nazad nema duga niti jednu marku, koji nikada nije ispao iz PL BiH! Ipak za tebe su Sloboda Borac i Celik klubovi sa reputacijom a pitanje je da li ce prezivjeti naredni period!
Mislim da griješiš za Zrinju, prošao je Tobola koji je imao 10 puta veći budžet, a u Kazahstanu kvota 8 ili 8,50.
Čuvali te zemljo usamljeni vuci, slavio ih narod, zvali se hajduci.

hskzmostar
Kontakt:

Post Postao/la hskzmostar » 06 mar 2018, 19:39

Citam Crnovu ukraden golf,bas se covjek zamisli kad je na oltaru u crkvi pred mladezi izjavio da jedino za Zrinjski moze nastupati u BiH tad na vrhuncu svoje karijere ...nakon toga proda se generalu Miji dok je vedrio i oblacio mali sitni generalcic ,pa sjeb..koljeno pa ode u Zelju gdje nije odigrao da valja 90 min u godinu dana,pa dobi punicu poznatu u Mostaru kao ne bas idilicna zena nakon sto je bebu maloj napravio mogu mislit kakvu mu je kcer podarila punana
...zapita se covjek da ipak nije lijepo lagati u bogomoljama :rol:

Kolko kosta obraz Ivaneeee???
2005,2009,2014,2016,2017,2018 Sampioni !
Jeb..vehlikane koji imaju manje titula nego Pero Stojkic

york
Kontakt:

Post Postao/la york » 06 mar 2018, 19:56

Gradonacelnik je napisao/la:

Mislim da griješiš za Zrinju, prošao je Tobola koji je imao 10 puta veći budžet, a u Kazahstanu kvota 8 ili 8,50.
ŠB
Bešiktaš, Sparta, Basel, Udinese, Aberdeen, Austria, Hearts........

ZR
Maribor, ...........

:kafa:

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 06 mar 2018, 20:07

ŠB je bolji i organizovaniji klub od Zrinjskog. Kada prestane podrška "počasnog predsjednika", Zrinjski se raspada.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

hskzmostar
Kontakt:

Post Postao/la hskzmostar » 06 mar 2018, 20:10

Neandertalac je napisao/la:ŠB je bolji i organizovaniji klub od Zrinjskog. Kada prestane podrška "počasnog predsjednika", Zrinjski se raspada.
Zatukli smo im đenerala nemaju vise nikakvi sansi.

Od kada su braca srbi Zrinjski 5 Zeljo 3
Tko negira to negira i samo postojanje jedinstvene drzave bih :bih: svima nama drage.

hskzmostar
Kontakt:

Post Postao/la hskzmostar » 06 mar 2018, 20:12

hskzmostar je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:ŠB je bolji i organizovaniji klub od Zrinjskog. Kada prestane podrška "počasnog predsjednika", Zrinjski se raspada.
Zatukli smo im đenerala nemaju vise nikakvi sansi.

Od kada su braca srbi Zrinjski 5 Zeljo 3
Tko negira to negira i samo postojanje jedinstvene drzave bih :bih: svima nama drage.
Raspadamo se kao i Zeljo u subotu kad ga je sudija zakrpio da ne pukne kao vodeni balon :mrgreen:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 mar 2018, 20:22

Željezničar je po svim bitnim parametrima najveći klub u državi, trofeji, Evropa, škola fudbala, posjeta...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Gradonacelnik
Kontakt:

Post Postao/la Gradonacelnik » 06 mar 2018, 20:25

york je napisao/la:
Gradonacelnik je napisao/la:
ŠB
Bešiktaš, Sparta, Basel, Udinese, Aberdeen, Austria, Hearts........

ZR
Maribor, ...........

:kafa:
On je napisao koga je prošao, a ne s kim je igrao.

Saltsity
Kontakt:

Post Postao/la Saltsity » 06 mar 2018, 20:25

Opet ciji je veci.......standardno.
niti se fudbal poceo igrati 95,niti je moguce nekome uskratiti proslost,i tradiciju.
Lak je sastaviti listu najpoznatijih,najppularnijih,najjacih i najuspjesnijih sve u jednom,sam treba malo manje politike,i izmisljanja historije,prekrajanja i kur.cenja.
1.Zeljo
2.Sarajevo
3.Celik
4.Zrinjski
5.Velez
6.Siroki
7.Borac
8.Sloboda

Zrinjski je jedan od najuspjesnijih klubova u zadnjih 15 godina,Nikako medjutim nije najjaci,niti najuspjesniji,a pgotovo ne najtrofejniji u BiH.
Celikove titule,evropski kupovi,i sve ostalo,nikako im ne mogu biti uskraceni,niti ce Zrinjski ikada kasnije,niti ikada prije,bio popularniji ili postovaniji.
Siroki je vjecito u vrhu,ima par trofeja,ali uvjek im fali to nesto malo,o Velezu se sve zna,i jednostavno moze imati 20 titula ali nikada Zrinjski nece moci u istu recenicu sa Velezom,uspjesniji jesu svakako,ali...u BiH........kakve je uspjehe pravio Velez u evropi Zrinjski nece za 500 godina
FK Sloboda Tuzla

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 06 mar 2018, 20:40

Virtu4l je napisao/la:Željezničar je po svim bitnim parametrima najveći klub u državi, trofeji, Evropa, škola fudbala, posjeta...
Infrastruktura.

Neka moja tabela bi izgledala ovako.

Željo
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ostali...
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la Hantraga » 06 mar 2018, 20:50

UstanikSBII je napisao/la:Cuj Sirokom se daje PREVELIK znacaj! Pa ako mi nismo u top 4 kluba nako rata stvarno ne znam sto ti gledas kao parametre! Od zajednicke lige pa do danas imamo najvise nastupa u UEFA natjecanjima i dosta smo puta izbacivali klubove jace od sebe recimo ove godine ove kazahstance dok recimo Zrinja nikad nije prosao nkog kad je bio u podredenoj ulozi! Imamo 2 naslova prvaka i 3 Kupa, pa nisu ni ostali klubovi Dinamo ZG da nas siju sa po 6/7 trofeja vise! Sa svim klubovima iz vrha imamo pozitivan omjer pobjeda i poraza stvarno ne znam koju ligu ti pratis al rec da Siroki nije zasluzio odnosno da mu se daje prevelik znacaj je zbilja za plakati od gluposti! Po tebi Siroki nema reputaciju koji godinama u nazad nema duga niti jednu marku, koji nikada nije ispao iz PL BiH! Ipak za tebe su Sloboda Borac i Celik klubovi sa reputacijom a pitanje je da li ce prezivjeti naredni period!
Ama čekaj bolan :D Je li čitate vi šta pišem? :D Pa samo bolestan čovjek može tvrditi da Široki nije među 4 najveća kluba nakon rata. Meni je sad smiješno da ti meni navodiš razloge za to, jer mi prosto nije jasno po čemu Čelik ili Sloboda ili Velež mogu biti ispred od rata na ovamo :) Ja sam govorio o cjelokupnoj historiji i prije svega istakao koliko je teško to mjeriti. Čak i tu navodim Široki paralelno sa ovim drugim ekipama, jer se ne usuđujem reći da je Sloboda veća ili manja (mada će ti 90% ljudi ko iz topa reći da je Sloboda veći klub, a nije baš da se slažem potpuno).

Evo, od osnutka zajedničke lige, top tri završeci:
Zrinjski 5-1-2
Željezničar 3-5-1
Široki Brijeg 2-4-2
Sarajevo 2-3-4

U kupu BiH imaš Široki sa 3 trofeja, po čemu je iza Željezničara i Sarajeva, a ispred Zrinjskog.

Na vječnoj tabeli imaš Širokog koji je 3., sa solidnim zaostatkom sa Sarajevom, još debljim za Željom, a i Zrinjski će ih vjerovatno brzo preteći.

Od rata na ovamo, u Evropi imaš:
Sarajevo 18-8-26
Široki 18-9-23
Željezničar 15-11-20
Zrinjski 13-8-15

Ako sam nekome nešto omašio, nije namjerno, pa se izvinjavam. Helem, zaključak je da kad se sve sabere o oduzme, vjerovatno je Široki rezultatski na 4. poziciji od rata na ovamo. U svim drugim segmentima koji bi bili uključeni u veličinu kluba je ispod. Dakle, njegova maksimalna pozicija je 4. od rata na ovamo, a prije rata bi se dalo diskutovati. Jednostavno, tu je jako teško smjestiti evo prvog Veleža u cijelu priču. Rezultatski je čak najlakše izmjeriti sve, ali nije to to.

I, čak kako ovo računam sve više i shvatam zamršenost ovog. Recimo i na relaciji Sarajevo-Željo je tako, a kamol i ovo dalje. Možda bi prvo trebalo utvrditi odnose ovih sekipa koje su sve vrijeme tu (bez Zrinjskog i Širokog), pa onda umetnuti Zrinjski i Široki. Borac, Velež i Čelik, kakav je tu poredak recimo? Sloboda će sigurno zauzeti 8. poziciju :) Eh kad se ovo utvrdi, treba skontati je li Zrinjski, odnosno Široki, iza Sarajeva i Želje, ili je tu još neko ispred ili nije.

Opet ponavljam, neosporno je da su u posljednjih 15 godina, 4 najjača kluba u državi: Zrinjski, Željo, Sarajevo i Široki. I opet pitam, kakvi su omjeri ova 4 kluba u utakmicama međusobno? Ja mogu ponuditi odgovor za Sarajevo, ali šta je s ostalim klubovima?
Sarajevo-Željezničar 40-51-42 (sve)
Sarajevo-Željezničar 19-27-18 (od rata)
Sarajevo-Zrinjski 19-16-12
Sarajevo-Široki 15-8-20
I ovo pokazuje izjednačenost.

Gradonacelnik
Kontakt:

Post Postao/la Gradonacelnik » 06 mar 2018, 21:42

Evo Lutve na BHTu! :lol:

Svršavaju li Kmeljovci? :urnebes:

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 06 mar 2018, 21:48

Vraćanje u istoriju je za dokone ljude, ok poštovati tradiciju, ali gleda se sadašnjost i bar bliža budućnost, a teško da je budućnost svijetla klubovima iz ove lige.
Da bar kreteni od političara hoće da izglasaju zakon o sportu, krenulo bi bar sitnim koracima naprijed.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

bihuzur
Kontakt:

Post Postao/la bihuzur » 06 mar 2018, 21:50

Gradonacelnik je napisao/la:Evo Lutve na BHTu! :lol:

Svršavaju li Kmeljovci? :urnebes:
zna li neko sta je cojek isprico za ovih 5-10 minuta? :lol:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 mar 2018, 21:53

Neandertalac je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Željezničar je po svim bitnim parametrima najveći klub u državi, trofeji, Evropa, škola fudbala, posjeta...
Infrastruktura.

Neka moja tabela bi izgledala ovako.

Željo
.
.
.
.
Ostali...
Zato mi je smiješno diskutovati na tu temu, jednostavno smo najbolji u svemu i neozbiljno je i diskutovati o tome.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.