I od mene podrska za ove momke u svakom trenutku, ali sam ubijedjen da su sami sebe dobili.
Rukometna reprezentacija BiH
Moderator/ica: Pasha
Re: Rukometna reprezentacija BiH
Da ne listam stranice unazad, mada vjerujem da ste vec pisali o crvenom kartonu Vladimira Vranjesa. Pretpostavljam da ne moze igrati, jer je crveni dobio direktno, a ne kroz 3 iskljucenja, ali da budem siguran... Veliki bi to gubitak bio za nasu odbranu.
I od mene podrska za ove momke u svakom trenutku, ali sam ubijedjen da su sami sebe dobili.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
adriano_leite je napisao/la: Uzmi rukometnu loptu u ruke i nadji nekog jarana pa se dodavajte na nekih 20 metara pa ces vidjeti koliko je to jednostavno. Svodis rukomet na jednostavno bacanje lopte jer rukama radis 90% stvari. Ja kao neko ko je ovaj sport trenirao 12 godina, ne mogu da ne reagujem na takvo banaliziranje tako kompleksnog sporta. Shvati da nije sve do onog koji baca loptu, ima i do onog koji trci u kontru, kada je krenuo, koliko brzo trci, koliko je lopta brza, visoka, niska. Da li je onom koji baca "pobjegla" iz ruke, da li ju je zavrnuo, da li ju je ravno bacio itd. Nije to samo puko bacanje lopte u pm.
Ako si trenirao 12 godina odma smatraš da ja nisam vidio rukometne lopte u životu ?
Zbog ove rasprave ispade da ja pljujem po momcima i da se pravim pametan a uopšte nije tako jer si stvorio hype oko najveće gluposti u rukometu
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
Moramo pobjediti Makedoniju I Tunis da bi isli dalje 100% ili?
Nije nama Makedonija toliko bitna, bitan je Tunis. Šta god da se desi protiv Makedonije, mi moramo pobijediti Tunis za prolaz dalje.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
goranzoran je napisao/la:Tako je eliminisi Lazarov i ostaje ceo tim Metalurga tim koji dvije godine sa redom igra u cetvrtfinalu lige prvaka
Apsolutne sreće nema, ona je u traženju.
Meša Selimović.
Meša Selimović.
-
batigol777
- Kontakt:
Gledao sam danas HRvatska Tunis . imam osjecaj da cemo bolje proc sa Hr. nego sa Tuniso jako nezgodna reprezentacija ima dva ubitacna beka jedan je danas hr.dao sedam golova iz svih mogucih pozicija suta. Hasanefendic je veliki strucnjak bice gusto.
Danas golman Buric fantastican a i onaj Srbin na golu austrije nas izludio da smo do 23 min.drugog pol.dali samo 4 gola.prmalo za ucesnike svjetskog prvenstva.
Valjda bude bolje protiv makedonije.
Danas golman Buric fantastican a i onaj Srbin na golu austrije nas izludio da smo do 23 min.drugog pol.dali samo 4 gola.prmalo za ucesnike svjetskog prvenstva.
Neobra se bostan,dok sljive ne popadaju.
Slazem se!PeppermintSA je napisao/la:Prespora smo reprezentacija sa jakom lošim protokom lopte i jako lošim krilima. To je otprilike to. Jako rijetko pravimo višak igrača, osim na pivotmenu, međutim kad protivnik shvati da idemo isključivo kroz sredinu, i pivot se dobro čuva. U napadu nam krila jedva pa dotaknu loptu i svaki napad nam traje sto godina. Čupić kod Hrvata svake tekme zabije 9-10-11 golova, a naša krila zajedno ne zabiju 3. O kontrama ne treba trošiti riječi.
Najbolji pokazatelj nedostatka kvalitete je sljedeće: U prvom poluvremenu imaš svega 3 izgubljene lopte, imaš 5 šuteva više od Austrije, koja je u samom uvodu promašila 3 zicera + 1 sedmerac, imaš golmana koji je odigrao najbolju svoju utakmicu u reprezentaciji, imao si igrača više u 4 navrata, a nisi u stanju otići na odmor sa više od jednim golom razlike, iako je Austrija igrala očajno.
Ipak, svaka čast momcima na borbenosti i srčanostiIako objektivno nemaju taj kvalitet, bore se kao lavovi i to se mora cijeniti
- legenda reala
- Kontakt:
vratili smo se u eru Vojislava Rađe i sl. na desetak minuta i sjebali sve što smo godinu gradili
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
- storm_raider
- Kontakt:
Ma sa Tunisom se treba bukvalno pripremiti na sve, najvise mentalno. Oni igraju uzasno grubo i treba se potuci sa njima. Bez straha momci. Makedonce smo donedavno karali u kosarci, vrijeme je da rukometasi nastave taj trend.
Sport je lijek za tijelo i duh.
Je li ikom zivom jasno zasto je igrao Buric umjesto Toromanovica?Taj momak je dobar samo za irgetovanje negdje na gradjevini,strasno.
Nije Marinovic branio dobro nego su Buric,Vrazalic promasivali zicere a ostali se nerezonski ispucavali i tako mu omogucili 14 odbrana.
Ja razumijem da jednom promasis zicer ali da promasis tri e onda se radi taraba igracu a to su Buric i Vrazalic definitivno.
Markovicev poraz sve u svemu,samo on zna i zasto je Terzic igrao malo.
Bice tesko u nastavku ali ubijedjen sam da cemo lakse pobjediti Makedoniju nego Austriju ma koliko to ludo zvucalo.
Pod uslovom da se Markovic uozbilji,vrati Toreta i Terzu i ako je moguce sto manje koristi Vrazalica.
I da,Malinovicu da zvekne samar zato sto forsira sut kao sivonja.
Nije Marinovic branio dobro nego su Buric,Vrazalic promasivali zicere a ostali se nerezonski ispucavali i tako mu omogucili 14 odbrana.
Ja razumijem da jednom promasis zicer ali da promasis tri e onda se radi taraba igracu a to su Buric i Vrazalic definitivno.
Markovicev poraz sve u svemu,samo on zna i zasto je Terzic igrao malo.
Bice tesko u nastavku ali ubijedjen sam da cemo lakse pobjediti Makedoniju nego Austriju ma koliko to ludo zvucalo.
Pod uslovom da se Markovic uozbilji,vrati Toreta i Terzu i ako je moguce sto manje koristi Vrazalica.
I da,Malinovicu da zvekne samar zato sto forsira sut kao sivonja.
Zadnja izmjena: Rusilac, dana/u 17 jan 2015, 21:31, ukupno mijenjano 1 put.
- samo_lijevo
- Kontakt:
Uzmi momcino loptu pa pravac dvorana i pojacaj Lokomotivu.Vidim smijesno ti sto ne znaju baciti loptu 15 metara.Steta je da talenat prosipas po forumu.Sta je tebi baciti loptu 15 metara.topnik1 je napisao/la:Ok sve al me i dalje buni ono bacanje lopte u kontre. Ne znam za živo biće koje nema osjećaja za prostor kad nešto baca rukama, a danas sam upoznao naše rukometaše.
Pa ne bacaš brate dragi 200 metara loptu nego 15 jbg
Zadnja izmjena: samo_lijevo, dana/u 17 jan 2015, 21:32, ukupno mijenjano 1 put.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
-
muhamedkonjic
- Kontakt:
Batistuta i meni se tako cini da cemo imati velike probleme sa Tunisom i da cemo bolje odigrati protiv HR i MKD, i vjerujem u pobjedu protiv Makedonije ali protiv Tunisa bogami tesko, jaki su individualno pravo.batigol777 je napisao/la:Gledao sam danas HRvatska Tunis . imam osjecaj da cemo bolje proc sa Hr. nego sa Tuniso jako nezgodna reprezentacija ima dva ubitacna beka jedan je danas hr.dao sedam golova iz svih mogucih pozicija suta. Hasanefendic je veliki strucnjak bice gusto.
- adriano_leite
- Kontakt:
Da si vidio rukometnu loptu u zivotu ili da si ucio osnove iz rukometa, ne bi sigurno rekao da je banalna stvar bacanje kontre, da je toliko jednostavno. Neke ekipe zasnivaju igru na jakoj odbrani i na kontrama. Bacanje kontri je kompleksnije od pukog dodavanja. Uzmi u obzir da se i protivnicka ekipa vraca nazad, da se igraci umore i niz drugih situacija koje uticu na to dodavanje rukom kojom radimo 90% stvari u zivotu. Nelogicnije je profulati cijeli gol nego baciti losu kontru...topnik1 je napisao/la:adriano_leite je napisao/la: Uzmi rukometnu loptu u ruke i nadji nekog jarana pa se dodavajte na nekih 20 metara pa ces vidjeti koliko je to jednostavno. Svodis rukomet na jednostavno bacanje lopte jer rukama radis 90% stvari. Ja kao neko ko je ovaj sport trenirao 12 godina, ne mogu da ne reagujem na takvo banaliziranje tako kompleksnog sporta. Shvati da nije sve do onog koji baca loptu, ima i do onog koji trci u kontru, kada je krenuo, koliko brzo trci, koliko je lopta brza, visoka, niska. Da li je onom koji baca "pobjegla" iz ruke, da li ju je zavrnuo, da li ju je ravno bacio itd. Nije to samo puko bacanje lopte u pm.
Ako si trenirao 12 godina odma smatraš da ja nisam vidio rukometne lopte u životu ?Glupa rasprava fakat, ali preuveličavaš ovako banalnu stvar na jedan viši nivo kao da je u pitanju neka finta koja se sastoji iz niza kompleksnih poteza, a ne jedno bacanje lopte koje smo pogriješili 5 put na utakmici.
Zbog ove rasprave ispade da ja pljujem po momcima i da se pravim pametan a uopšte nije tako jer si stvorio hype oko najveće gluposti u rukometu
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
- Goalgetter
- Kontakt:
Tako je. Mozemo proci i sa 4 boda (dakle da pobjedimo jedno od njih dvoje) ali nam se treba jos nekoliko stvari poklopiti da se to desi.BosnaSTL je napisao/la:Moramo pobjediti Makedoniju I Tunis da bi isli dalje 100% ili?
Evo gaRusilac je napisao/la:Markovicev poraz sve u svemu,samo on zna i zasto je Terzic igrao malo.
Zašto se jučer nisi žalio kad je Terzić 'igrao malo' u drugom poluvremenu.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Prce je juce odigrao jedva desetak minuta prvu utakmicu poslje povrede i tada se je vidjelo da djeluje jako usporen ni sijena onog igraca koji je unistavao veliki Island. U napadu je odigrao jos i nekako (1/4). Sto se tice defanzive vjerovatno nisi pratio dovoljno da su Austrijanci imali puno brzih ulaza i prolazili su pored njega sa lakocom. Jednostavno rovit igrac, usporen. Ne znam zasto nije igrao samo napad a Terzic umjesto njega koji danas nije odigrao nesto puno defanzivu. Naravno Prce je potreban samo danas nije pruzio ni blizu od onoga sto on moze kada je spreman. Jedino pozitivno danas su dvojica Burica i Malinovic sve ostalo jako tanko. I neshvatljiv pad u prvih 15 min drugog poluvremena kada su igraci usli odmorni a tek je druga utakmica ovo.storm_raider je napisao/la: Ne bih se slozio, udvajali su Prce-a u prvom poluvremenu svo vrijeme i on nas je dosta svojim lucidnim potezima drzao u igri taj dio utakmice, kasnije je koncentracija pala svima, a svabski mentalitet Austrijanaca dosao do izrazaja.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 17 jan 2015, 21:36, ukupno mijenjano 2 puta.
-
samoposmatram
- Kontakt:
Ovo je kvalitetna reprezentacija i valjda ce neko od sad ulagati u rukomet i pritome dati prostora a reprezentaciji za bolje i cesce pripreme. Kontranapad nimalo nije uigran. Sablen iza krila nepostoje, a sve je to zbog slabih priprema i malog broja skupljanja tokom godine. Juce neki govore nemamo golmana, danas krila, u ponedeljak necemo imat bekova. Moze se svasta o navijacima reci, Ali da su zabavni jesu.
Ok rukometni znalci, odlično smo bacali lopte u kontre.
Kakva priča, ja znam o rukometu ti ne znaš, ti nemaš pravo pametovat o bacanju lopte.
Kakva priča, ja znam o rukometu ti ne znaš, ti nemaš pravo pametovat o bacanju lopte.
Zadnja izmjena: topnik1, dana/u 17 jan 2015, 21:36, ukupno mijenjano 1 put.
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
Proći ćemo sa 4 boda samo ako pobijedimo Tunis, već sam napisao.Goalgetter je napisao/la:Tako je. Mozemo proci i sa 4 boda (dakle da pobjedimo jedno od njih dvoje) ali nam se treba jos nekoliko stvari poklopiti da se to desi.
Ako pobijedimo Makedoniju, a izgubimo od Tunisa, opet smo donji.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ja sam ponosan mislim da mozemo dobiti Makedoniju. 
Apsolutne sreće nema, ona je u traženju.
Meša Selimović.
Meša Selimović.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.