Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

DejaNMG
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la DejaNMG » 07 okt 2012, 22:05

Koliko ste vi cudni likovi to je neshvatljivo. :lol:
Savovic je rodjen u Trebinju (RS, da pojasnim :D ), iz srpskog entiteta i tu isto vaze 3 prsta, i morate shvatiti da ovo nije reprezentacija FBiH vec BiH koju cine entiteti:FBiH i RS.I tako igraci iz FBiH pokazuju 2 prsta a iz RS tri prsta.
Vama problem nebi bio da to pokazuje Adamovic koji je reprezentativac BiH (bio na pripremema, znaci igrat ce ako ga Aco pozove), nego je problem sto to pokazuje Savovic koji je kandidat za repku Srbije ili BiH i sto igra za Zvezdu, a da taj isti Savovic igra za BiH niko nebi spomenuo nista, nego samo njegovu odlicnu igru danas.

:roll:
Blue is the colour, football is the game
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name. KTBFFH <333

<333 CFC & NYK & CZBG <333

Velibor Dunjic 1985-2014

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 07 okt 2012, 22:25

DejaNMG je napisao/la:Koliko ste vi cudni likovi to je neshvatljivo. :lol:
Savovic je rodjen u Trebinju (RS, da pojasnim :D ), iz srpskog entiteta i tu isto vaze 3 prsta, i morate shvatiti da ovo nije reprezentacija FBiH vec BiH koju cine entiteti:FBiH i RS.I tako igraci iz FBiH pokazuju 2 prsta a iz RS tri prsta.
Vama problem nebi bio da to pokazuje Adamovic koji je reprezentativac BiH (bio na pripremema, znaci igrat ce ako ga Aco pozove), nego je problem sto to pokazuje Savovic koji je kandidat za repku Srbije ili BiH i sto igra za Zvezdu, a da taj isti Savovic igra za BiH niko nebi spomenuo nista, nego samo njegovu odlicnu igru danas.

2 prsta u ovome svjetu znace Peace ;) Markovic Nenad nije dizao ne treba ni ovaj papak!Meni ne treba,sledeci Koroman Ognjen...

rol
Kontakt:

Post Postao/la rol » 07 okt 2012, 22:37

Moze on da dize koliko hoce prstiju, ali jednostavno po meni nama Savovic ne treba, jer mjesto da uzalud pricamo o njemu bolje da se da prilika nekome od mladih igraca koji ce da cine buducnost nase kosarke.Svaka cast Borisu, ali on ipak nije toliki kvalitet da bi sa njim toliko razbijali glavu.

bandit
Kontakt:

Post Postao/la bandit » 07 okt 2012, 22:42

Najcudnije je to sto ljudi uopste misle da 2 ili 3 prsta ista znace ... niti su Hrvati/Srbi izmislili prste niti broj 2/3 ... e to je neshvatljivo. druze ... :arrow:

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 07 okt 2012, 22:52

bandit je napisao/la:
Najcudnije je to sto ljudi uopste misle da 2 ili 3 prsta ista znace ... niti su Hrvati/Srbi izmislili prste niti broj 2/3 ... e to je neshvatljivo. druze ... :arrow:

sto se onda dizu :?: 3 prsta dosta toga znaci za pravoslavce iz srbije:...Ja samo zelim da svako igra za onoga koga voli,nema svrhe igrati za nekoga ako ti je san neka druga drzava.Niti sam bio nacionalista ,niti cu biti.Ovo je tema Potencijalni igraci pa sam zato komentarisao,gdje god bude igrao neka igra samo srcem.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 07 okt 2012, 23:07

Ja sam se bojao upravo ovoga. Da Savovic odigra ovakvu partiju, a u narednim kolima bi mogao ovo da ponavlja :( :(
A mi ovakvog igraca nemamo. Nazalost, ali nemamo.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 07 okt 2012, 23:31

neno#4 je napisao/la:Ja sam se bojao upravo ovoga. Da Savovic odigra ovakvu partiju, a u narednim kolima bi mogao ovo da ponavlja :( :(
A mi ovakvog igraca nemamo. Nazalost, ali nemamo.
naravno ako ovako nastavi duda ce ga zvati
a onda ce vecina pricati steta sto nije zaigrao za nas
a po meni nama upravo ovakav igrac treba
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

vlada u sjeni
Kontakt:

Post Postao/la vlada u sjeni » 08 okt 2012, 01:01

Ma ljudi moji neka Sava igra gdje ga srce vuče,neću biti nimalo razočaran niti ću ga kriviti ako izabere Srbiju.Dobar je igrač,ako se vidu u nekoj drugoj repci treba poštovati.Ende.
04. 09. 2011 - Alytus

Bosna i Hercegovina 92-80 Hrvatska

Henry Domercant > Chester Mason + Dontaye Draper + Stanko Barac + Bojan Bogdanovic + Damir Omerhodzic!!

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 08 okt 2012, 01:18

vlada u sjeni je napisao/la:Ma ljudi moji neka Sava igra gdje ga srce vuče,neću biti nimalo razočaran niti ću ga kriviti ako izabere Srbiju.Dobar je igrač,ako se vidu u nekoj drugoj repci treba poštovati.Ende.
Srbija na poziciji krilnog centra ima dugogodisnje članove Mačvana i Veličkovića plus Lučić po meni novi Jan Vesely koji može igrati na poziciji 4.
Uglavnom,još nisam čuo (a možda je bilo) da je Savović šta rekao protiv BiH ili nešto slično,čovjek je sportaš i na kraju ono što je najvažnije mi trebamo njega a ne on nas,on svoje ime nije izgradio preko ni jedne reprezentacije.Možda bi mu nastup na europskom bio neki mali plus u karijeri koji bi ga mogao još malo da pogura.Za nadati se je da će igrati za nas.

LiliumBosniacum
Kontakt:

Post Postao/la LiliumBosniacum » 08 okt 2012, 07:04

Kako ljudi brzo zaboravljaju sta ta tri prsta znace, odnosno sta su znacila prije 20-ak godina, pa do dana danasnjeg, al hajde... :roll:

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 08 okt 2012, 08:57

Dejane, ja tebe stvarno postujem i tvoje postove, ali si vidio da u ovoj repki nema nacionalista, pa je samim tim Savovic nepozeljan.
@neno i @nermine, ma da je Lebron, ako ce pokvariti ovu atmosferu ne treba nam, daj nam Adamovica koji se bori srcem, daj mi Persica koji gine, Masica itd itd.

Savovic i Suton nek im je siroko polje.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

DejaNMG
Kontakt:

Post Postao/la DejaNMG » 08 okt 2012, 10:30

bhsport je napisao/la:Dejane, ja tebe stvarno postujem i tvoje postove, ali si vidio da u ovoj repki nema nacionalista, pa je samim tim Savovic nepozeljan.
@neno i @nermine, ma da je Lebron, ako ce pokvariti ovu atmosferu ne treba nam, daj nam Adamovica koji se bori srcem, daj mi Persica koji gine, Masica itd itd.

Sve to stoji, samo mislim da Savovic nebi pokvario atmosferu, jednostavno prije poziva (ako ga bude) sjesti i popricati sa njim, ili igraj kao svi i srcem ili nikako i to je to, a i ozbiljan je on igrac da bi izvodio nesto sad.
Odmah bi se on uklopio sam Mirzom, Zekom i co, nebi bilo problema nikakvih po meni. :)
Blue is the colour, football is the game
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name. KTBFFH <333

<333 CFC & NYK & CZBG <333

Velibor Dunjic 1985-2014

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 08 okt 2012, 11:49

DejaNMG je napisao/la:
bhsport je napisao/la:Dejane, ja tebe stvarno postujem i tvoje postove, ali si vidio da u ovoj repki nema nacionalista, pa je samim tim Savovic nepozeljan.

Sve to stoji, samo mislim da Savovic nebi pokvario atmosferu, jednostavno prije poziva (ako ga bude) sjesti i popricati sa njim, ili igraj kao svi i srcem ili nikako i to je to, a i ozbiljan je on igrac da bi izvodio nesto sad.
Odmah bi se on uklopio sam Mirzom, Zekom i co, nebi bilo problema nikakvih po meni. :)
nisam advokat savovica i dosta njegovih poteza nije mi se svidjelo ali takodjer u zivotu pokusavam biti objektivan
a cinjenice su da savovoic je zivio dobar dio godina u srbiji, da je kosarkaski afirmiran i stvoren u srbiji i da je hercegovacki srbin
prema tome apsolutno razumijem njegovu zelju da zaigra za srbiju i strah da ako zaigra za BiH da nebude imao radi toga problema u srbiji
takodjer znam da vecina danasnjih kosarkasa shvataju kosarku kao profesiju i da bi savovic sigurno profesionalno odradio svoj nastup u reprezentaciji upravo kao masic koji je imao skoro slicnu situaciju sa druge strane samo je manje poznat igrac i zbog toga je bilo manje halabuke oko njega
isto tako imam osjecaj da bi savovic (koji nije konfliktan kao sto je varda bio) ukoliko zaigra za nas mogao da se zarazi sa pozitivnom atmosferom koja vlada u timu isto kao sto se desilo sa masicem
i onda ocekujem poslje koje dobre partije u nasem najdrazem dresu da dobije isti status kao masic
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Livnjak
Kontakt:

Post Postao/la Livnjak » 08 okt 2012, 12:02

mladi kosarkas Armin Musovic je jucer debitirao u njemackoj ProB Ligi, i napravio super debi u profesionalnoj kosarci:

http://www.diejungeliga.de/scouting.php ... %C2%A74000" onclick="window.open(this.href);return false;

jos kad se zna da ga je cuvao do jucer startni PG Daytona (Atlantic 10) Josh Parker,...

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 08 okt 2012, 12:49

LiliumBosniacum je napisao/la:Kako ljudi brzo zaboravljaju sta ta tri prsta znace, odnosno sta su znacila prije 20-ak godina, pa do dana danasnjeg, al hajde... :roll:

Nazalost je tako.Ja uvjek pljujem vise po nasima sto ne zele da igraju,Preldzic,itd,pa onda po drugima.
Nisam ni ljubimac da se pjeva jedna si jedina,niti sam ljubimac ljiljana na tribinama,to je sve bilo proslo.
Volim svoje, pa bili uvjek zadnji!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 08 okt 2012, 13:05

DejaNMG je napisao/la:

Dejane ako ti i @nermin tako kazete onda OK, ne znam Savovica, ali opet kazem jedno, Mirza je tu glavni na 4. Da ce imati minute i nece, da ce biti nosioc i nece, to je backup varijanta, isto sto bi bio i u Srbiji.
Tako da mislim da sa te strane ima vise nade da ce zaigrati koju minutu vise u dresu Srbije.
Svi znamo da i preferira Srbiju i da ceka njihov mig da se odmah odazove. Takodjer ne sumnjam da ce mu i Aco odrzati lekciju sta se od njega ocekuje, i do kada se moze cekati , samo kazem da i ako ne zaigra za BiH nije neki katastrofalan gubitak. Snaci cemo se.
Inace ta sva situacija sa precjenjivanjem igraca mi malo ide na zivce, mislim da je Savovic precjenjen na ovom forumu, nesto slicno su pricali pojedinci za Batinu da je igrac i po, da baca, da vako da nako, pa na kraju covjek propo ko kauc.
Zadnja izmjena: bhsport, dana/u 08 okt 2012, 13:20, ukupno mijenjano 1 put.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 08 okt 2012, 13:12

bhsport je napisao/la:
DejaNMG je napisao/la:

Dejane ako ti i @nermin tako kazete onda OK, ne znam Savovica, ali opet kazem jedno, Mirza je tu glavni na 4. Da ce imati minute i nece, da ce biti nosioc i nece, to je backup varijanta, isto sto bi bio i u Srbiji.
Tako da mislim da sa te strane ima vise nade da ce zaigrati koju minutu vise u dresu Srbije.
Svi znamo da i preferira Srbiju i da ceka njihov mig da se odmah odazove. Takodjer ne sumnjam da ce mu i Aco odrzati lekciju sta se od njega ocekuje, i do kada se moze cekati , samo kazem da i ako ne zaigra za BiH nije neki katastrofalan gubitak. Snaci cemo se.
nema tu sta se cekati
kada se objavi spisak i pozovu reprezentativci ili ce doci ili nece i to je to
slazem se da nece biti kaktastrofa ako se ne odazove, ali isto tako mislim da se igra moze dobro unaprediti sa njim i da bi nama centarska linija teletovic-kikanovic-savovic-sinaovic-bavcic bila itekako fleksibilna i mogla odgovoriti skoro svim zadacima, a tako bi se umanjila i mogucnost povrjeda i prevelikog zamora kao sto se desavalo u kvalifikacijama

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 08 okt 2012, 15:20

Savovic bi za BiH jako puno znacio, mislim da se ne treba zavaravati i glumiti uvrijedjenost nego raditi sve sto se moze da za BiH ustvari i zaigra.
...Život za Široki...

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 08 okt 2012, 19:33

ma samo dodaj Teletoviću i prati magiju, to je naš plan za Eurobasket :D
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 08 okt 2012, 19:39

kokuz je napisao/la:ma samo dodaj Teletoviću i prati magiju, to je naš plan za Eurobasket :D
To je tacno :!: ali je fino i kada izade da ne pada igra.Mada ja mislim ,da Bavcic sasvim dobro moze pokriti 4 pa i 5 po potrebi.Bavke zna skociti i otvoren sut,dvokorak iskoristiti.!!U ostalom je igrao onu tekmu kada Mirza nije igrao i zabio je 16 poena.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”