Prvo bayern pa sad real , mani se kladare.DANTES je napisao/la:Ovo što real igra je amaterski. Ljudi igraju napad na o-ruk a u odbrani ne prati napucavaju lopte
Real Madrid CF (oficijelna tema)
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,Donnie Darko
Re: Real Madrid CF
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
-
- Kontakt:
U zadnje vrijeme nema, prije je itekako imao i znalo se ko šta radi.Lillard je napisao/la:Real Madrid nema sistem. Bez sistema nema lige, pogotovo u ligi gdje imaš klub poput Barce čiji je sistem najbolji na svijetu.
Kad su svi zdravi to formacijski treba da izgleda 4-2-3-1 ali uz puno veci posjed i domijaciju ka naprijed.Makar je tako igrao jedan od najboljih Reala koji sam ja gledao, tj onaj period od 20+ pobjeda pod palicom Carla Ancelotija.
I onda kad je Real u organizovanom napadu (ne mislim na kontre ili polukontre) to se drastično mjenja na terenu i izgleda ovako:
Marcelo ide skroz naprijed na Ronaldovu poziciju.Ronaldo se uvlaci naprijed u srce 16 erca na Benzeminu.Benz se malo izvlaci dalje od gola protivnika (ne puno).Kross je uvijek taj ljevi veznjak i pokriva supljinu koju Marcelo ostavlja.Plejmejker tj ugl James ili Isco pravi trokut sa Benzemom i jednim od bekova ili Modricem i ponekad Baleom.Uglavnom Ronaldo rijetko ucestvuje u tim trokutima gdje se izbacuju igrači upravo da bi se ispalio iza leđa odbrane i izašao na golmana, to mu upravo omogucava Benz igrom ledjima i izvlacenjem stopera.I kad se centrira uglavnom se centrira suprotnim nogama i ulaskom u sredinu tj ne probija se puno uz liniju jer za to nema prostora realno.Desno Carvajal igra jednako u oba pravca (za razliku od Marcela)
Poenta je puno veci posjed, kontrola nad utakmicom i napadanje i pri vodstvu od 1 ili 2 golova razlike.Zgusnuta sredina gdje bi majstori poput Modrica i Jamesa zadnjim pasovima završavali stvari.Protiv jakih odbrana i klasicnog bunkera to mozda moze izgledati teze ali nema tog bunkera koji ce izdrzati 90 minuta.Sad pokušavaju nešto kao da daju loptu protivniku da bi imali više prostora u napadu, puno se probija pravolinijski i pokušava centrirati a ti centaršutevi su teža varijanta, manje sigurna.U tom sistemu odbrana ispašta (bez Casemira) jer Real ima sve uslove za dominaciju na terenu, a igraju nešto sasvim drugo.
p.s.
ovako je to kad je Real u postavljenom napadu, bar bi trebalo

reala samo žnj klubovi i cupaju da bude drugi/treci, pogledaj prosle godine od top3 ekipe Real je imao dalekooo najlosiji skor protiv ekipa iz TOP4 na kraju sezoneoldtown1990 je napisao/la:Nikad mi ligu necemo osvojit patnjom protiv ŽNJ klubova, koje inace cigani iz barcelone lagano nabijaju sa 5-6 komada.
Ronaldo je dobar igrac, vjerovatno jedan od boljih trenutno, ali on vec dugo vremena ne pravi tu neku veliku razliku, ono kad treba potegnut u gostima nanizat 2-3 igraca i zabit za pobjedu... Messi je jednostavno bolji igrac od njega jer ima i prodor i pas sto Ronaldu vec 2-3 sezone fali. Ovo mi je bilo tesko priznati jer od malih nogu navijam za kraljeve ali treba biti realan.
I ja sam za to da Morata bude prvi izbor, trenutno je daleko opasniji od Benzeme kome treba 10 extra prilika da bi zabio taj jedan go.
Nek nam je Bog na pomoci u Dortmundu.
Tipicno madridski, dok trpas najbolji si, ako odigras nekoliko losih utakmica nula si.
Da bi se pocelo igrat bolje Zidane prvo treba rijesit neke stvari sam sa sobom, treba znat ko su prvih 11 i ko su prvi jokeri sa klupe, sinoc ubacuje Isca koji se nije posteno sastao sa loptom ove sezone, a na klupi drzi Jamesa koji mu zadnje 2 utakmice igra. Treba mu Pero objasnit da ne mogu svi igrat. Takoder i veci dio sinocnje utakmice Kroos i Modric su sami igrali u veznom redu, sto sigurno nije zdravo
Da bi se pocelo igrat bolje Zidane prvo treba rijesit neke stvari sam sa sobom, treba znat ko su prvih 11 i ko su prvi jokeri sa klupe, sinoc ubacuje Isca koji se nije posteno sastao sa loptom ove sezone, a na klupi drzi Jamesa koji mu zadnje 2 utakmice igra. Treba mu Pero objasnit da ne mogu svi igrat. Takoder i veci dio sinocnje utakmice Kroos i Modric su sami igrali u veznom redu, sto sigurno nije zdravo
"Beware the stare of Mary Shaw. She had no children, only dolls. If you see her in your dreams, make sure you never ever scream, or she'll cut your tongue out at the seam"
Bez Marcela, nema Reala, nevjerovatno je koliko Marcelo znaci ovoj ekipi.
po cemu ste to zakljucili?Lillard je napisao/la:Rona 'suje mater treneru
"Beware the stare of Mary Shaw. She had no children, only dolls. If you see her in your dreams, make sure you never ever scream, or she'll cut your tongue out at the seam"
Garfield je napisao/la:po cemu ste to zakljucili?Lillard je napisao/la:Rona 'suje mater treneru

"Last time they count me out, what I do Game 6?"
-
- Kontakt:
Kompletan BBC ucestvovao kod gola + James.
U ovom Realu BBC + Modric + Kross + Ramos + Marcelo + Carvajal + Navas su kvalitetom 2 lvl-a iznad svoje konkurencije i moraju igrati haman pa uvijek.
Ako ih jednu tekmu ne ide, nemaju ideje i inspiracije i onda u igru uđu Morata/Vasqez ili Asensio i riješe tekmu nekom dobrom partijom ne znači da isti igraci moraju poceti sljedecu tekmu i razjebati kompletnu ekipu.Jedino neke povrede ili period kad se igrač vraća poslje povrede, pa da se vise rotira, inače se najjačih 11 mora znati i to oni u ekipi moraju znati također, ali istovremeno se klupa mora boriti lavovski.To jest tesko za postici, neki se bore lavovski i treniraju a nemaju toliko šanse, ali jbg....to je fudbal.Zizu kad to uspije nema zime za Real.
Šteta za gol, baš šteta, kao i za onu neuspjelu asistenciju Jamesa za Ronalda kad su isli 2 na 2.Varan jos jednom dokazao da je odlican, ali kao treci stoper.Pepe je idalje klasa
Valjda sto prije udje u top formu
U ovom Realu BBC + Modric + Kross + Ramos + Marcelo + Carvajal + Navas su kvalitetom 2 lvl-a iznad svoje konkurencije i moraju igrati haman pa uvijek.
Ako ih jednu tekmu ne ide, nemaju ideje i inspiracije i onda u igru uđu Morata/Vasqez ili Asensio i riješe tekmu nekom dobrom partijom ne znači da isti igraci moraju poceti sljedecu tekmu i razjebati kompletnu ekipu.Jedino neke povrede ili period kad se igrač vraća poslje povrede, pa da se vise rotira, inače se najjačih 11 mora znati i to oni u ekipi moraju znati također, ali istovremeno se klupa mora boriti lavovski.To jest tesko za postici, neki se bore lavovski i treniraju a nemaju toliko šanse, ali jbg....to je fudbal.Zizu kad to uspije nema zime za Real.
Šteta za gol, baš šteta, kao i za onu neuspjelu asistenciju Jamesa za Ronalda kad su isli 2 na 2.Varan jos jednom dokazao da je odlican, ali kao treci stoper.Pepe je idalje klasa

U losoj smo formi haus,odbrana katastrofa,mora se ovo nekako uvezati jer vezni red izgleda pogubljeno,preci na 4-4-2 dok nije kasno.Napad isto u krizi,nadam se da ce se ovo rijesiti poslje rep lauze,jer igra od pocetka sezone izgleda ocjano.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
Al trampa James-Ozil i da se ne otrijeznim 72 sata..
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Koji je panj James, ide kontra dva na tri i umjesto da pruži loptu Ronaldu na lijevu stranu koji je potpuno sam on oklijeva i dodaje igraču BvBa.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
James je treća ljevica svijeta. Jedini jači su Messi i Robben. Produžite. 

Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Modric i Marcelo su kljucni za igru Reala.Furymaker je napisao/la:Bez Marcela, nema Reala, nevjerovatno je koliko Marcelo znaci ovoj ekipi.
Mi smo goli qrac bez Luke
pu mater vam ****,pisljivi Eibar ne mogu dobiti 

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Kakav retardni trener, jedan igrac fali i odmah se Eibar ne moze pobjediti.
"Give me what I want and I'll go away"
"See you in another life, brother."
Real Madrid
"See you in another life, brother."
Real Madrid
Pa igrao je Cristiano?Toxicity je napisao/la:Kakav retardni trener, jedan igrac fali i odmah se Eibar ne moze pobjediti.

37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
ja od pocetka pisem da nam je igra za ****,dok su neki ovdje upisivali "gospodske pobjede".Ne mozes se stalno na individualni kvalitet provlaciti dok timske igre ni za lijeka nema.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.