FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

sonik24
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la sonik24 » 30 dec 2013, 16:29

Head je napisao/la:Zašto je Tan izazvao reakcije

Dolazak Vincenta Tana kao novog vlasnika u FK Sarajevo izazvao je neviđene reakcije ne samo u BiH, nego u cijeloj regiji. Navijači Sarajeva mahom odobravaju dolazak milijardera iz Malezije, nadajući se da će klub vratiti stari sjaj i ugled, prije svega.

Armija navijača bordo-tima željna je rezultata, titula, ali i velikih utakmica na Koševu. Nažalost, mnogi sa podsmijehom i dozom ironije govore o dolasku Tana u Sarajevo.

Pametni ljudi

Čak i u regiji koja ne mari mnogo za Bosnom i Hercegovinom bave se dolaskom prebogatog Malezijca. Zašto on dolazi u Sarajevo, a ne u Zvezdu ili Partizan, naprimjer. Jednom beogradskom novinaru to toliko smeta da kaže kako po cijenu nestanka Zvezde ne bi dozvolili dolazak jednog gazde sa istoka.

Hm, a baš ovih mjeseci Beogradom se šepure i kupuju sve što stignu šeici iz Dubaija. Sve što požele domaći političari im daju, a dobar provod na zatvorenim partijima u Beogradu je uz sve to sasvim normalna stvar. Neka se gosti malo zabave.

Zašto je Tan došao u Sarajevo pitanje je koje muči one koji ne vole glavni grad BiH, a pritom, zapravo, svoju muku muče, pa im još i to zadaje rane. Sarajevo nema ni stadion, ni nekretnine, ali eto, gle čuda, našli se pametni ljudi, izložili ideju i čovjeku se svidjelo. Samo onima koji ne znaju šta je posao to izgleda nevjerovatno. I oni će u svojoj nemoći samo ispijati kafe, psovati državu, gradove koje ne vole... Jer, svi su oni krivi za njihov neuspjeh.

Sarajevo ima ime koje ne možete izbrisati gumicom, tradiciju i igrače kakve zaista nema ni Cardiff.

Čovjeka je trebalo upoznati sa tim.

Ali ne, sve može - i avionska linija iz Moskve da se pozdravi kao dobar potez. Što i jeste. I to što Rusi kupiše benzinske pumpe... Međutim, Sarajevo i dolazak čovjeka sa istoka – e, to nije dobro.

Nemojte samo vi praviti iskorak, svi drugi mogu.

Paranoja? Strah da Sarajevo ne postane stabilan klub kao Dinamo, Maribor ili da, ne daj Bože, počne prodavati igrače za nekoliko miliona.

Iskorak mogu da naprave samo u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji, ali nemoj u Bosni, nemoj.

Samo za neuke i zlonamjerne ovo nije dobro.

Dobrodošao

Ovo bi mogao biti put svim našim klubovima da vide kako se može uspjeti i da vas, kada radite pošteno i tranparetno, neko može i zapaziti.

Sarajevo i Bosna imaju šansu, ali je rijetki koriste. I onda kad neko nešto uradi to bude dočekan na nož. Međutim, svakog čuda tri dana dosta. Čak i ako za Sarajevo ne bude onako kako to misle i navijači i uprava, nešto se dešava.

A ako krene možda i oni što ne misle da je to bilo dobro promijene mišljenje, jer, kako god, samo se budale ne mijenjaju.

Dobrodošao Tan!

slika
ovo je vec odlicna kolumna, ovo vise ide kao odgovor onoj od neki dan sto sam je ja postavio od isto nekog novinara iz Srbije ja mislim, koji je bas govorio o Tanu, covjeku sa Istoka.

to je ovdje http://www.s.p0rt.ba/drugi-pisu/ozlogla ... -sarajevu/" onclick="window.open(this.href);return false;

On je čovek koji se uopšte ne razume u igru i njen značaj i zanima ga samo profit. Zato mu se i može da posle 113 godina promeni boju dresova i grb, da predloži da se umesto Kardif Siti klub ubuduće zove Kardif Dragons (Zmajevi), da iznebuha preti treneru otkazom, da na mesto glavnog skauta dovede nepoznatog 23-godišnjeg Kazahstanca (ovaj će napustiti klub kada ne dobije britansku vizu?!), da upada u svlačionicu i govori igračima šta da rade…

ja koliko znam samo se vrti prica o tome kako je promejnio boje Kardifu, grb, itd...

1L8F9C2
Kontakt:

Post Postao/la 1L8F9C2 » 30 dec 2013, 16:33

Baho je zaista pogodio sa ovim tekstom i dusmanima pokusao da otvori oci da bar ne budu ofirni u svojoj ljubomori vec da je zadrze za sebe.
amypitar je napisao/la:Raskinuo ugovor
Saša Kajkut: Nisam više igrač Čelika
Opet mislimo da dizemo cijenu njemu i slicnim ? Kome je on potreban u ovom trenuku i Bilbija i Komazec su mnogo bolje opcije svidjelo se to nekome ili ne. Uz to Kajkut je jako skup igrac tako da nam uopste nije potreban. Ovo je samo plus za nas jer Celik kao ekipa je bez njega velika nula. Samo jos jednom ponavljam, dizanje cijene preko FKS nije potrebno. Zabidjimo pricu o igracu koji je vec jednom "imao sansu" da bude clan naseg kluba ali je tada trazio nevjerovatnu cifru za potpis.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 30 dec 2013, 17:28

Ima li ikakvih informacija ko bi nas mogao napustiti (da i nas i sebe rijese muka).

Prije svega mislim na:

-Karica
-Huseinbasica
-Osmanagica
-Todorovica

...
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 30 dec 2013, 17:29

Nema mnogo potrebe za dovodjenjem Kajkuta. Isto tako ne bih volio da ode u neki od nasih konkurenata.
#divovi

harisfcb
Kontakt:

Post Postao/la harisfcb » 30 dec 2013, 17:33

Bosniacum Lilium je napisao/la:Ima li ikakvih informacija ko bi nas mogao napustiti (da i nas i sebe rijese muka).

Prije svega mislim na:

-Karica
-Huseinbasica
-Osmanagica
-Todorovica

...
zasto Todor ??? zaista me iznenadjujes...
Biti srcem vezan u tome lezi snaga...
Mes que un club ....
FKS
FCB

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 30 dec 2013, 17:33

Ibrakovic nedavno kaze ,treba nam napadac.
Pa ako je Kajkut skup iz nase lige,onda kako da dovedemo,iz vana jeftinijeg,a boljeg. :idea:

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 30 dec 2013, 17:34

amypitar je napisao/la:Ibrakovic nedavno kaze ,treba nam napadac.
Pa ako je Kajkut skup iz nase lige,onda kako da dovedemo,iz vana jeftinijeg,a boljeg. :idea:
kajkut nece u sarajevo vec dog sa Amarom a vama dolazi jedan nigerijac tako mi kaze momak blizak Ibrakovicu
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 30 dec 2013, 17:36

Ama brate ako se može nek se dovede. Imamo eto Bilbiju i KOmazeca, jedan se povrijedi i šta? Karić će ga kao dostojno zamjeniti? Neka ih sve trojice, nek se bore za mjesto u ekpi.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 30 dec 2013, 17:36

harisfcb je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:Ima li ikakvih informacija ko bi nas mogao napustiti (da i nas i sebe rijese muka).

Prije svega mislim na:

-Karica
-Huseinbasica
-Osmanagica
-Todorovica

...
zasto Todor ??? zaista me iznenadjujes...
Pa evo recimo, Suljic je u ono malo tekmi napravio puno vise nego od pocetka sezone do kraja. Travancic je isto vise toga uradio za duplo manje vremena provedenog na terenu. Plus to sto je momak ogranicen. 90% akcija upropasti, nikako da se sastavi s loptom. U Europi je bio nas najbolji igrac i protiv Rudara je bio najbolji na terenu, sve ostalo tanko, pretanko.

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 30 dec 2013, 17:37

super je napisao/la:
kajkut nece u sarajevo vec dog sa Amarom a vama dolazi jedan nigerijac tako mi kaze momak blizak Ibrakovicu
Njegova sljedeća destinacija mogao bi biti Hong Kong. :D

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 30 dec 2013, 17:42

super je napisao/la:
Opet lazes.Nos ti je u ko u Ibrahimovica.
1946

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 30 dec 2013, 17:44

Head je napisao/la:
super je napisao/la:
Opet lazes.Nos ti je u ko u Ibrahimovica.
ok
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

koalem
Kontakt:

Post Postao/la koalem » 30 dec 2013, 17:53

Slažem se sa @VanBastenom. Naravno, samo ukoliko Hadžić ne odluči da se vrati u Sarajevo. I to je uptino koliko je spreman. Kad je zadnji put igrao?
4.10.2009.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 30 dec 2013, 17:57

koalem je napisao/la:Slažem se sa @VanBastenom. Naravno, samo ukoliko Hadžić ne odluči da se vrati u Sarajevo. I to je uptino koliko je spreman. Kad je zadnji put igrao?
Emir Hadzic je redovan u svom klubu u Izraelu

1L8F9C2
Kontakt:

Post Postao/la 1L8F9C2 » 30 dec 2013, 18:01

Izgleda mnogi nisu skontali da uprava sad nece filovati razne igrace velikim parama.Jeste li vi svjesni da je doticni od nas trazio 20 hiljada na ruke na posljednjim razgovorima kad je odjednom odlucio ostati u Celiku? Ima i jeftiniji igraca koji mogu biti zamjena Komazecu i Bilbiji !

Stvarno i ta prica o Hadziji nema smisla lik ima redovnu platu i starter je u svom klubu a mi ga povezujemo sa nama...iskreno ja mislim da je njemu limit ispucan u proslom mandatu kod nas i da slicno nece ponoviti do kraja karijere.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 30 dec 2013, 18:03

Jedina prava istina o Kajkutu i FKS da je sve bilo dogovoreno,pare nisu bile problem ali Sasa nije htio da potpsie dvogodisnji ugovor zato je i ostao u Celiku.Na nasu srecu umjesto njega tu je upao Komazec koji je za klasu bolji igrac od njega.

Sad,ako se moze dovesti neka ga dovedu,odlican igrac za nase lige.
1946

1L8F9C2
Kontakt:

Post Postao/la 1L8F9C2 » 30 dec 2013, 18:08

Jeste mi smo poznat klub da necemo potpisati igraca ako ne zeli ugovor na 2 godine, tako da je ovo sto si napisao istina i samo istina.

Shanks
Kontakt:

Post Postao/la Shanks » 30 dec 2013, 18:11

A zar nije Hadžijin klub, taj neki Hapoel, bio u finansijskim problemima nedavno :?: Odatle je valjda i krenula priča o njegovom povratku na Koševo, jer inače ne vidim što bi se čovjek vraćao u Bosnu uopće.

Kajkut je dobar igrač, ali puno traži i hoće da ide vani.Ako ostane u PL BiH, vjerovatno ide kod nas, jer sumnjam da su ostali spremni da ga plaćaju.Ne bih imao ništa protiv da dođe, ali ne vjerujem da bi puno izgubili i kad ne bi došao.
Divovi 1946

You'll Never Walk Alone

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 30 dec 2013, 18:12

Što ljiljan spomenu, ko bi mogao napustiti klub, siguran sam da Ibraković sad ima pune ruke posla. Ali mislim da će odlasci biti aktuelni tek nakon prozivke.

Na ljeto smo, kao i uvijek što radimo :?, nažalost, doveli nekoliko igrača, pa reko da vidim vaše mišljenje ko je po vama opravdao povjerenje i ulogu "pojačanja"

Jevtić,
Travančić,
Kovačević.
Cimirot,
Trivunović,
Puzigaća
Bilbija,
Bišanović,
Komazec,
Karić.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 30 dec 2013, 18:19

hilmo je napisao/la:Što ljiljan spomenu, ko bi mogao napustiti klub, siguran sam da Ibraković sad ima pune ruke posla. Ali mislim da će odlasci biti aktuelni tek nakon prozivke.

Na ljeto smo, kao i uvijek što radimo :?, nažalost, doveli nekoliko igrača, pa reko da vidim vaše mišljenje ko je po vama opravdao povjerenje i ulogu "pojačanja"

Jevtić,
Travančić,
Kovačević.
Cimirot,
Trivunović,
Puzigaća
Bilbija,
Bišanović,
Komazec,
Karić.
Zadnja izmjena: Bosniacum Lilium, dana/u 30 dec 2013, 18:19, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: MaroonBjelave, OzmoodPinglewood, samoFKS, SHZ82, tajsamja i 40 gostiju.