Samo mi nije jasno kako neko uopste moze i uzimati ovakav supljak za ozbiljno.JoseMourinho je napisao/la:
Glupost je uopste pomislit na tih nekih 450k sedmicno

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88
Samo mi nije jasno kako neko uopste moze i uzimati ovakav supljak za ozbiljno.JoseMourinho je napisao/la:
Glupost je uopste pomislit na tih nekih 450k sedmicno
Kakve bi poreze Monaco trebao Francuzima plaćati?rio_Ferdy88 je napisao/la:Nije tačna, to je iznos sa porezima, a klub koji posuđuje ne plaća poreze za posuđenog igrača iz druge zemlje, dakle mi plaćamo negdje oko 180k, dok ostatak (dakle poreze) plaća Monaco Francuzima jer je još uvijek njihov igrač.
150 miliona i njegova dobra volja da odeLjiljani87 je napisao/la:Očekujem bombu , u vidu busquetsa
Bgm nevjerujem da je ovako možda i ja grijesim nisam ni ja siguran 100%, al on je u papirima "zaposlenik" Uniteda ovu godinu, logično mi je da onaj koji te placa taj daje i za porezrio_Ferdy88 je napisao/la:Nije tačna, to je iznos sa porezima, a klub koji posuđuje ne plaća poreze za posuđenog igrača iz druge zemlje, dakle mi plaćamo negdje oko 180k, dok ostatak (dakle poreze) plaća Monaco Francuzima jer je još uvijek njihov igrač.
20 i nogama u guzu?MidhatVelicanstveni je napisao/la:150 miliona i njegova dobra volja da odeLjiljani87 je napisao/la:Očekujem bombu , u vidu busquetsa![]()
Tako klauzula kaze
Ne plaća porez u Engleskoj, jer je posuđen (dakle nije naš zaposlenik nego Monacov), o tome se radi. United plaća njegovu platu, a porez plaća Monaco jer je njihov igrač. A kada ga otkupimo, vjerovatno će dobiti ovu sadašnju platu.JoseMourinho je napisao/la:Ako ćemo se voditi zakonima engleske, plata falcaoa koju je imo u Monacu je 10M € sto je oko 150k £ sedmicno i tu platu ce naravno preuzet man utd, e sad engleski zakon propisuje porez od 45% koji naravno placa United sto otprilike izadje nekih haman 220k £ sedmicno
Pa Monaco je i dalje vlasnik Falcao-a.Dakle porezno obveznistvo su oni duzni finansirati, osim ako se ugovorom klubovi ne dogovore suprotno...Unknown Genius je napisao/la:Kakve bi poreze Monaco trebao Francuzima plaćati?rio_Ferdy88 je napisao/la:Nije tačna, to je iznos sa porezima, a klub koji posuđuje ne plaća poreze za posuđenog igrača iz druge zemlje, dakle mi plaćamo negdje oko 180k, dok ostatak (dakle poreze) plaća Monaco Francuzima jer je još uvijek njihov igrač.
Ma hajde , nije skupMidhatVelicanstveni je napisao/la:150 miliona i njegova dobra volja da odeLjiljani87 je napisao/la:Očekujem bombu , u vidu busquetsa![]()
Tako klauzula kaze
Stvarno me nekad iznenadjujes sa nebulozama.rio_Ferdy88 je napisao/la:Ne plaća porez u Engleskoj, jer je posuđen (dakle nije naš zaposlenik nego Monacov), o tome se radi. United plaća njegovu platu, a porez plaća Monaco jer je njihov igrač. A kada ga otkupimo, vjerovatno će dobiti ovu sadašnju platu.JoseMourinho je napisao/la:Ako ćemo se voditi zakonima engleske, plata falcaoa koju je imo u Monacu je 10M € sto je oko 150k £ sedmicno i tu platu ce naravno preuzet man utd, e sad engleski zakon propisuje porez od 45% koji naravno placa United sto otprilike izadje nekih haman 220k £ sedmicno
Monaco nije klub iz Francuske, ne pripada toj državi. Samim tim valjda nema ni potrebu da plaća poreze.MidhatVelicanstveni je napisao/la:Pa Monaco je i dalje vlasnik Falcao-a.Dakle porezno obveznistvo su oni duzni finansirati, osim ako se ugovorom klubovi ne dogovore suprotno...Unknown Genius je napisao/la:Kakve bi poreze Monaco trebao Francuzima plaćati?rio_Ferdy88 je napisao/la:Nije tačna, to je iznos sa porezima, a klub koji posuđuje ne plaća poreze za posuđenog igrača iz druge zemlje, dakle mi plaćamo negdje oko 180k, dok ostatak (dakle poreze) plaća Monaco Francuzima jer je još uvijek njihov igrač.
Za 20 miliona Pedro i Alves upakovani i nabrijani.Nitro je napisao/la:
20 i nogama u guzu?
Porez se gospodo placa u zemlji u kojoj je prihod ostvaren. I tako je u cijelom svijetu, cak i u nasoj napacenoj zemlji.Ozren je napisao/la:Stvarno me nekad iznenadjujes sa nebulozama.rio_Ferdy88 je napisao/la:Ne plaća porez u Engleskoj, jer je posuđen (dakle nije naš zaposlenik nego Monacov), o tome se radi. United plaća njegovu platu, a porez plaća Monaco jer je njihov igrač. A kada ga otkupimo, vjerovatno će dobiti ovu sadašnju platu.JoseMourinho je napisao/la:Ako ćemo se voditi zakonima engleske, plata falcaoa koju je imo u Monacu je 10M € sto je oko 150k £ sedmicno i tu platu ce naravno preuzet man utd, e sad engleski zakon propisuje porez od 45% koji naravno placa United sto otprilike izadje nekih haman 220k £ sedmicno
Ne pišem nebuloze, nego ono što je isitna, to što tebi to ne odgovara je tvoj problem. Provjeri zakone i onda skontaj o čemu pričam.Ozren je napisao/la: Stvarno me nekad iznenadjujes sa nebulozama.
rio_Ferdy88 je napisao/la:Ne pišem nebuloze, nego ono što je isitna, to što tebi to ne odgovara je tvoj problem. Provjeri zakone i onda skontaj o čemu pričam.Ozren je napisao/la: Stvarno me nekad iznenadjujes sa nebulozama.
A kako se onda takmici u Francuskoj ligi kada nisu iz Francuske ?Unknown Genius je napisao/la:
Monaco nije klub iz Francuske, ne pripada toj državi. Samim tim valjda nema ni potrebu da plaća poreze.
Reci mi da nisi ozbiljan?!MidhatVelicanstveni je napisao/la:A kako se onda takmici u Francuskoj ligi kada nisu iz Francuske ?Unknown Genius je napisao/la:
Monaco nije klub iz Francuske, ne pripada toj državi. Samim tim valjda nema ni potrebu da plaća poreze.
MidhatVelicanstveni je napisao/la:A kako se onda takmici u Francuskoj ligi kada nisu iz Francuske ?Unknown Genius je napisao/la:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.