Potpuno se slazem sa ovim boldo/bold . Tesko cemo mi u ovom trenutku angazovati napadaca boljeg od Merse, a vala i desnog beka. U zadnjih 6-7 mjeseci smo likovali dovodjenjem TSS,Zinedina,produzenje Serbecica i Milicevica, pa evo Pejovica i Fanima. Pored nas svi konkurenti mogu sanjati ove.E sad nisu ovi dosli za klikere, to treba platiti, a oni opravdati ulozeno. Kako ? Minimalno PO.BordoSarajevo je napisao/la: ↑01 sep 2020, 21:09Koliko je samo put šampiona i titula važna. Iz ove perspektive ni te grupe nisu neki bauk. Zaredaj 3-4 titule i bit ćeš nositelj u prvom kolu LP sigurno i tu su velike šanse da dobiješ lošu ekipu. U drugom kolu su već ozbiljnije ekipe ali ima i dosta ekipa koje se mogu proć. Da smo prošli a mogli smo bjeloruse, imali bi dvije meč lopte za grupe, evo da je bilo pošteno, udarali bi se sa Makabijem za grupe koji je bolji od nas ali bi imali šanse i mi sigurno.
Titule i kontinuitet je bitan, nije ni sreća toliko potrebna, potrebno je makar da ne budeš najveći peh ko što mi jesmo zadnjih godina.
Gledam ove protivnike ekipe iz regiona koji nisu na putu šampiona, Hajduk, Vojvodina, Osijek, Rijeka, Partizan, Lokomotiva.. tek kreću sa evropom a protivnici su Basel, Aris, Charloi, Galatasaraj, Standard Liege, Molde...
Malo nekad treba i rizikovat, da smo možda ove godine rizikovali sa još dva igrača, sad bi razglabali o Makabiju i dobrim šansama za historijski iskorak bh fudnala i dodatnim milionima koji bi nam na kraju donijele plus bez da većinski vlasnik pokriva.
Ako budemo ovako nastavili, mi smo blizu grupa, možda čak i ove godine al smo malo uyebali situaciju.
Naravno i oslobodili se izdataka za Lazica,Gavrica,Mustafica(nesto se i uzelo), nadam se i bar dio izdataka za Milanovica,Resica,Kurdica,Sisica,Crnickog.
Samo se budala kocka u biznisu. Da bi doveli 3 dobra trebaju se osloboditi sredstva od manje dobrih. Dat ce Nam pare, ali ih nece bacati u bunar. Mi se trebamo osloboditi 5 nako dobrih(stariji i neperspektivni). Postujem ja Merhamet, ali ako ga drugi finansira tj. dovesti 3-jicu dobro dobrih i zadrzati na platnom spisku neperspektivne i drzati ih na Zapadu.
Za sada mi se cini da idemo u pravom smjeru, korak po korak. Niko nije mogao garantovati da cemo proci Velsane(sudjenje),a da ne pricamo o Brestu i sudijskoj kradji. Da smo imali top desnog beka i spica , sudija bi nas povalio.
Mislim da ako dohvatimo PO da ce Nam nagradni fond pomnoziti sa 3X. Prodali Stanojevica, doveli TSS,Zinedina i produzili Milicevica i Serbecica (oslobodili se gore navedenih). Prodali Mustafica , doveli Fanima i Pejovica(oslobodili plate za par gore navedenih).
U narodu kazu:"Tudja ruka svraba ne cese" ili "Lahko je tudjim q**** gloginje mlatiti". Mislim da idemo u pravom smjeru.