Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: Manchester United F.C.

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 01 sep 2014, 14:15

MidhatVelicanstveni je napisao/la: Kakva crna amortizacija , pa ne placaju samu amortizaciju 50 miliona neko postotak od transfera koji je mizeran u odnosu na svotu koju kasiraju.
Pa platili bi puno veću svotu na 60 mil, negoli što će ovako platiti.
MidhatVelicanstveni je napisao/la:Dakle ukupan profit od ovog transfer ljeta bi trebao biti 150+ miliona , dakle logickim razmisljanjem dodjemo do zakljucka da klub koji posluje u plusu ne moze biti ugrozen od strane FFP-a nego klub koji za trasnfer ljeto potrosi vise od 150 miliona uz to platnu listu dobrano pojaca ;)
Platna lista Uniteda je više nego olakšana ovog ljeta, odlascima prvo onog trojca iz odbrane, a zatim i ovih što se spominju, Chiche, Toma, Welbecka, Bittnera koji je otišao ranije itd.. Plata nije nikakav problem, a taj potrošeni iznos je planiran i ranije i naravno da klub kalibra United može potrošiti taj iznos gledajući FFP, zbog prihoda koje ima.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 01 sep 2014, 14:17

Ozren je napisao/la:United je na pojacanja u ovoj kalendarskoj godini potrosio 269 miliona eura ne racunajuci Radamela!
Sa ovim su prekucali Pereza. :)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 01 sep 2014, 14:18

Ozren je napisao/la: United je u ovoj godini potrosio oko 200 miliona funti na pojacanja, jel' ti stvarno mislis da United ili bilo koji klub na svijetu to sebi moze priustiti ne obazirajuci se na FFP?
United može (za druge ne znam), a naravno da se obazire na FFP (jer FFP uzima u obzir zadnje 3 god i ne dopušta više od 45mil gubitka, a United to nema, za razliku od Citya i PSG-a upravo zbog prihoda i štednje ranije), tih 200mil su uračunane i planirane od ranije, plan i jeste bio da se toliko uloži u rekonstrukciju tima. Zasad ne računajući Falcaoa iznos je negdje na 148mil funti, sa ovom posudbom na 150 i nešto. Uz prodaje i posudbe to će biti manje za nekih 20-30 mil funti.
Zadnja izmjena: rio_Ferdy88, dana/u 01 sep 2014, 14:27, ukupno mijenjano 1 put.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 01 sep 2014, 14:18

RiNo je napisao/la:Ko je ono tvrdio da je United zavrsio sa transferima i da ce Falcao u City :urnebes: Ne bi me iznenadilo ni da kakvog veznjaka danas dovedu, te nastave sa cistkom.
slikaslikaslika
Govore novinari da se jos ganja neki veznjak,ali samo ako im se ukaze prilika da bi ga mogli kupiti,da nece sad ici grlom u jagodu pod svaku cijenu nekoga da kupe,da ce se fokusirati na odlaske vise..
Hernandez je prakticki vec otisao,hajde jos Cleverley...Evo i Will keane izgleda ide,za £3.75m..Dobra cijena ako je istina..
Manchester United ✔ @ManUtd
Follow
BREAKING: Javier Hernandez joins Real Madrid on a season-long loan. Real have first buying option on the striker at the end of the loan.
Zvanicno..
Zadnja izmjena: Narin, dana/u 01 sep 2014, 14:23, ukupno mijenjano 1 put.

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 01 sep 2014, 14:23

" onclick="window.open(this.href);return false;

Hernandez zvanično.

http://www.manutd.com/en/News-And-Featu ... ign=ManUtd" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: Patrice_Evra_3, dana/u 01 sep 2014, 14:24, ukupno mijenjano 1 put.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

EPL
Kontakt:

Post Postao/la EPL » 01 sep 2014, 14:23

Ozren je napisao/la:United je na pojacanja u ovoj kalendarskoj godini potrosio 269 miliona eura ne racunajuci Radamela!
Daj mi listu pojacanja (cifre)?

Koliko je United potrošio zadnjih godina na transfere?
Koliko je zaradio na transferima?

Nego United je imao troškove u vidu(transferi+plate+nekakvi redovni troškovi)
Prihodi su bili od prodaje igraca(Ronaldo+ ostala sica(Gibson, De Lete, Fabio, Butner, Kagawa, O'Shea, Brown)... ne znam ni sam ali nisu nekakve velike cifre...
Karte 75.000 gledalaca svaku tekmu...
Prodaja dresova i ostalih stvari
Marketing
Zarade od tv prava
Titule koje su donosile brdo para
Tako kada se sve poduvuće United ima sredstava da može potrošiti mnogo više...

i da United je prosle sezone sa Realom najviše prodao dresova 1.4 miliona... što će ove sezone više... dres je u prosjeku 75 eura...
SIR ALEX FERGUSON NAJVECI U HISTORIJI FUDBALA!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 01 sep 2014, 14:31

EPL je napisao/la:

27,5 Fellaini, 37,1 Mata, 60 Di Maria, 16 Rojo, 30 Shaw, 29 Herrera, 14 Blind : 213£ mil - 269 €mil.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

MidhatVelicanstveni
Kontakt:

Post Postao/la MidhatVelicanstveni » 01 sep 2014, 14:34

rio_Ferdy88 je napisao/la:
MidhatVelicanstveni je napisao/la: Kakva crna amortizacija , pa ne placaju samu amortizaciju 50 miliona neko postotak od transfera koji je mizeran u odnosu na svotu koju kasiraju.
Pa platili bi puno veću svotu na 60 mil, negoli što će ovako platiti.
Ocito ne shvatas pojam amortizacije.

Poceo sam nabavljati i distribuirati "loptu".Knjizim je kao novu robu za koju placam stepen amortizacije na osnovu procjene trzista.Sama amortizacija se vrsi jednom godisnje.Cim materijal zastari , u ovom slucaju "lopta" stepen amortizacije i moj trosak se smanjuje jer je roba ohabana.U ovom slucaju Falcao je ohabana roba ciji je stepen amortizacije smanjen u odnosu na proslu godinu.Ne smijemo zaboraviti da je Monaco kasirao velike pare na onoj povredi Kolumbijca jer su njegove " noge " osigurane na veliku svotu.

Od samog dolaska u knezevinu , Monaco je vise zaradio nego je potrosio na Falcau.Klub koji je oslobodjen placanja poreza na privatnu imovinu( na Falcao-a) ali i sam igrac koji ne placa porez.Stepen amortizacije u tom slucaju je mizeran jer je porez usko vezan za taj pojam ;)

Uz sve to , doveli su ga za cca.60 miliona.Prodali za 60+.

Plata mu je bila 14+ miliona.Komercijalni profit minimalno 30 miliona :cool:
Sve ovo se knjizi i ulazi u FFP- tako da Monaco sa svojim profitom od 150+ miliona za ovo ljeto ne moze biti ugrozen ni pod kojim okolnostima :mrgreen:
Zadnja izmjena: MidhatVelicanstveni, dana/u 01 sep 2014, 14:37, ukupno mijenjano 2 puta.

JFH9
Kontakt:

Post Postao/la JFH9 » 01 sep 2014, 14:35

EPL je napisao/la:i da United je prosle sezone sa Realom najviše prodao dresova 1.4 miliona... što će ove sezone više... dres je u prosjeku 75 eura...
U Bosni na pijaci u prosjeku 20KM . :urnebes: :urnebes: :urnebes:
"Najbolji sinovi Krajine, mi danas pišemo historiju Bosne"

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 01 sep 2014, 14:35

muamerc je napisao/la:
FCUM je napisao/la:slika
Ahahahahahahahah. Svaka cast.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Al dobar potez Reala i Cice.

Ima da Cica utrpava silne otpatke.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 01 sep 2014, 14:36

Jel to Falcao ide u United?

EPL
Kontakt:

Post Postao/la EPL » 01 sep 2014, 14:36

Saurman je napisao/la:
EPL je napisao/la:

27,5 Fellaini, 37,1 Mata, 60 Di Maria, 16 Rojo, 30 Shaw, 29 Herrera, 14 Blind : 213£ mil - 269 €mil.
Felani nije u ovoj godini...
Druga stvar, nisu ti dobre cifre druže, malo su manje...!
SIR ALEX FERGUSON NAJVECI U HISTORIJI FUDBALA!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 01 sep 2014, 14:41

MidhatVelicanstveni je napisao/la: Sve ovo se knjizi i ulazi u FFP- tako da Monaco sa svojim profitom od 150+ miliona za ovo ljeto ne moze biti ugrozen ni pod kojim okolnostima ;)
United ne može sigurno biti ugrožen, jer se gledaju zadnje 3 god, gdje klub ne smije biti u gubitku više od 45mil eura, a Monaco je to bio jer je uloženi novac bio novac vlasnika, a ne njihov novac koji su zaradili. Tako da je logično da pokušavaju izvući što više, a ovim putem će to upravo biti najlakše. Možda sam negdje pogriješio oko amortizacije (koja će ovako biti puno manja, negoli da su i Tigrea odmah prodali što bi bilo 140 mil), jer nisam uračunao poreze u Monte Carlu, ali zato su oni i bili na sudu i prijetilo im je izbacivanje iz Ligue 1, jer je su bili prisiljeni plaćati 75% poreza na te plaće preko milion eura, kao i ostatak lige. :)
Zadnja izmjena: rio_Ferdy88, dana/u 01 sep 2014, 14:45, ukupno mijenjano 1 put.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 01 sep 2014, 14:43

prvo dovedu jednog igraca koji je bolji od svih ostalih koje imaju. a onda dovedu drugog za kojeg vazi ista stvar. nelose united, nelose.

Nitro
Kontakt:

Post Postao/la Nitro » 01 sep 2014, 14:44

Donnie Darko je napisao/la:prvo dovedu jednog igraca koji je bolji od svih ostalih koje imaju. a onda dovedu drugog za kojeg vazi ista stvar. nelose united, nelose.
Rooney je najbolji igrač planete.
Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 01 sep 2014, 14:45

Koliko ja znam, ovo je sve u skladu sa FFP, koliko god neverovatno zvucalo. Zanimljiv potez uprave, ocekivao sam da zavrsi u Realu, ili pak Arsenalu, ali se Real zadovoljio sa Chichom, a Wenger misli da moze sa Sanogom do kraja godine. :?

MoR
Kontakt:

Re: Odg: Manchester United F.C.

Post Postao/la MoR » 01 sep 2014, 14:47

Saurman je napisao/la:
EPL je napisao/la:

I Verona su doveli u ovoj godini.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 01 sep 2014, 14:49

Paradajz je napisao/la:Koliko ja znam, ovo je sve u skladu sa FFP, koliko god neverovatno zvucalo. Zanimljiv potez uprave, ocekivao sam da zavrsi u Realu, ili pak Arsenalu, ali se Real zadovoljio sa Chichom, a Wenger misli da moze sa Sanogom do kraja godine. :?
Nelogicno brate. Junajted je u panici, zato ovaj transfer.

Vengeru bi Radamel legao samo tako, ali....

Cudno.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

MidhatVelicanstveni
Kontakt:

Post Postao/la MidhatVelicanstveni » 01 sep 2014, 14:50

rio_Ferdy88 je napisao/la:
MidhatVelicanstveni je napisao/la: Sve ovo se knjizi i ulazi u FFP- tako da Monaco sa svojim profitom od 150+ miliona za ovo ljeto ne moze biti ugrozen ni pod kojim okolnostima ;)
United ne može sigurno biti ugrožen, jer se gledaju zadnje 3 god, gdje klub ne smije biti u gubitku više od 45mil eura, a Monaco je to bio jer je uloženi novac bio novac vlasnika, a ne njihov novac koji su zaradili. Tako da je logično da pokušavaju izvući što više, a ovim putem će to upravo biti najlakše. Možda sam negdje pogriješio oko amortizacije jer nisam uračunao poreze u Monte Carlu, ali zato su oni i bili na sudu i prijetilo im je izbacivanje iz Ligue 1, jer je su bili prisiljeni plaćati 75% poreza na te plaće preko milion eura, kao i ostatak lige. :)
Monaco nema problem sa FFP-om nego sa Francuskim savezom.

Ostatak lige se logicno bunio na nepravednu cinjenicu da oni ne moraju placati porez vec da taj najtezi i najskuplji proces zaobidju.Eh , sada ih je stigla sudbina da moraju platiti porez za sve moguce investicije pa je to jedini razlog prodaje najboljih igraca i pokusaj da se uvede neki balans jer su savezu duzni goleme pare, samo na Falcaovoj plati oni savezu dodju 20+ miliona :mrgreen:

Odlican pokusaj Rusa da opere golemu svotu novca je propao ali mu se treba dati zlatna medalja za ideju i smjelost. :cool:

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 01 sep 2014, 14:50

MoR je napisao/la:
Saurman je napisao/la:
EPL je napisao/la: Daj mi listu pojacanja (cifre)?

I Verona su doveli u ovoj godini.
Hahahahahah.

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.