rio_Ferdy88 je napisao/la:Ozren je napisao/la:
Kakav crni Monaco, pa United je potrosio preko 150 miliona funti za ovaj prelazni rok, a ne Monaco!
Nema to veze sa tim koliko je United potrošio, jer United to može uraditi (pogledaj finansijske izvještaje i izračunaj sam ako mi ne vjeruješ), Monaco nema ni blizu prihode koje bi trebao imati da ih FFP ne bi zahvatio, pročitaj još jednom šta sam postavio gore o amortizaciji. Zato je i sa ostalim zainteresiranim klubovima bilo riječi samo o pozajmici.
Amortizacija koju bi Monaco morao platiti na osnovu tih 60 mil bi bila ogromna, zato ide sad posudba, da im iduće godine ostane više love.
Guposti !
Kakva crna amortizacija , pa ne placaju samu amortizaciju 50 miliona neko postotak od transfera koji je mizeran u odnosu na svotu koju kasiraju.Sama amortizacija je smanjivanje vrijednosti "potrosnog" materijala.Dakle pozitivna stvar za finansijsko izvjesece u svakom slucaju jer je godisnje uknjizi trenutna vrijednost robe a ne ona pocetna kada je roba bila
nova.Dakle u slucaju Falcao-a taj procenat je nizi za ovo godinu nego za lanjsku jer roba nije nova
Ljudi su do ovog transfera kasirali cca. 100 miliona a rashodi su im bili oko 20.
Platna lista je "kraca" za 20 miliona.
Dakle ukupan profit od ovog transfer ljeta bi trebao biti 150+ miliona , dakle logickim razmisljanjem dodjemo do zakljucka da klub koji posluje u plusu ne moze biti ugrozen od strane FFP-a nego klub koji za trasnfer ljeto potrosi vise od 150 miliona uz to platnu listu dobrano pojaca
Helem , cestitam na sjajnom transferu.Ovo je top cin Uniteda i dokaz moci na trzistu a posebno na Ostrvu.Svu uvjeti za atomsku igru su ispunjeni osim uigranosti i Galove tvrdoglavosti