Zvjezdan Misimović

Sabinho
Kontakt:

Re: Zvjezdan Misimović

Post Postao/la Sabinho » 03 mar 2015, 16:17

Profesor Miske, istinska legenda i jedan od najboljih igraca koji je ikad obukao sveti dres. Sta reci ljudino moja osim HVALA ti za sve! :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :plac: :plac: :plac: :plac: :plac: :plac: :plac: :plac:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Motokultivator
Kontakt:

Post Postao/la Motokultivator » 03 mar 2015, 16:22

Ako je tako :hmmmmm:
Hvala mu za sve :salut:

Uradio je dosta toga za BIH ali najbolje sto je uradio je rafal na Susica :tokralju: :urnebes:

[youtube][/youtube]
You can take forum away from Ahmo.
But you can never take Ahmo away from forum.
:kafa:

x

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 03 mar 2015, 16:26

Hvala za sve, Miske! Jedan od rijetkih koji je zaista zasluzio status legende u reprezentaciji! :tokralju:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Bihac96
Kontakt:

Post Postao/la Bihac96 » 03 mar 2015, 16:42

Tek sad procita ovu vijest,i stvarno sam se iznenadio sto je zavrsio karijeru :cry: Mogao je igrati jos minimum 2 godine u nekom solidnom klubu,ali on zna najbolje.

Miske majstore hvala ti za sve lijepe trenutke koje si nam priredio sa svojim asistencijama i golovima u reprezentaciji.Hvala ti smo sto smo se divili za sjajne poteze kad si vodio Wolfsburg zajedno sa Dzekom prema naslovu prvaka.Uvijek ces ostati legenda BH fudbala.

Jedan je Miske !
Samo Jedinstvu pjevamo i za njega zivimo !

NK Jedinstvo Bihac (SN 96)

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 03 mar 2015, 18:43

Hvala ti majstore za sve.
Ostaje samo zal sto nisi dosao u Sarajevo i odigrao barem 5 minuta ali sta je tu je. Lijepo bi bilo imati dres Sarajeva sa tvojim imenom. Medjutim porodica je najvaznija.

:bih:
1946

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 03 mar 2015, 18:56

Svaka čast Edinu ali ovaj čovjek je za mene najbolji igrač koji je igrao za našu reprezentaciju i još dugo dugo ćemo se načekati na još jednog ovakvog i da je bio malo brži i spremniji bio bi jedan od najboljih na svijetu . Miske, hvala ti na svemu i sretno ti u nastavku karijere i života. :bih: :bih: :bow: :bow: :bow:
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 03 mar 2015, 18:59

JonSnow je napisao/la:Svaka čast Edinu ali ovaj čovjek je za mene najbolji igrač koji je igrao za našu reprezentaciju i još dugo dugo ćemo se načekati na još jednog ovakvog i da je bio malo brži i spremniji bio bi jedan od najboljih na svijetu . Miske, hvala ti na svemu i sretno ti u nastavku karijere i života. :bih: :bih: :bow: :bow: :bow:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 03 mar 2015, 20:13

Respektabilna karijera, koja je mogla biti daleko veća i kojoj je samo nebo bila granica.

Nikada nećemo zaboraviti sve lijepe trenutke koje si nam donio igrajući za Wolfsburg i posebno za reprezentaciju. :bow:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 mar 2015, 20:16

Kako je lijepo čitati sve ove komentare :bih:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Maestro21

Post Postao/la Maestro21 » 03 mar 2015, 20:34

Omiljeni igrač naše repke, plakao sam kad sam danas pročitao njegovu odluku.

Miske majstore hvala ti za sve što si uradio za repku, sve najbolje ti želim :bih:
Forza Milan!

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 03 mar 2015, 20:40

Miske hvala ti, Miske hvala ti, Miske hvala ti...
15.10 - 15.06 ...

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 03 mar 2015, 20:43

ma najbolji igrac reprezentacije , i uz Hasana i Hibica sigurno najdrazi

dugo mi necemo imati ovakvog lidera i mu.donju na terenu, da se ne krije nego preuzme odgovornost kad najvise treba
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 03 mar 2015, 21:04

Onog petnaestog augusta sam osjetila nešto što se javlja samo kad se desi nešto loše dragim ljudima. Ne, nije pretjerano. I svi ti dragi ljudi iz mog kruga znaju da sa Zvjezdanom dijele prostor.
Od tad, uz svu tugu, sa nestrpljenjem sam čekala novu vijest o Maestru, vijest koja će mi biti jasan mig čije utakmice da željno čekam svakog vikenda, koji klub da mi bude ono baš drag, pa Miske je tu...
Nažalost, današnja vijest mi je i te nade srušila. Nova nada se odmah rodila: nadam se da ću ovog Maestra gledati uvijek tu negdje, da će svoje znanje širiti dalje, da će uvijek uživati status najvećih. Nadam se da će se ispratiti kako zaslužuje, a da će svaki novi susret i pojava u javnosti biti praznik i svojevrsni čas historije, prisjećajući se svih njegovih uspjeha i zahvaljujući mu za sve što je učinio. Ništa manje nije zaslužio.

Onog petnaestog augusta sam u dahu napisala pozdravno (ne oproštajno) pismo. Ni danas nije oproštajno, Miske je uvijek tu i uvijek će biti.
Završeno je ovako:
"Dijete BiH" na zapešću, dijete BiH u srcu. Tihi Kapiten. Istinski "ne možemo ovako" Kapiten. Žvaka. Zwetschge. Posljednji nogometni romantičar. Desetka.

Do danas si bio profesor u reprezentaciji. Odlaskom postaješ profesor emeritus!

Hvala ti,
Tvoja ...
Hvala ti, profesore emeritus! Uvijek ćeš biti "čovjek na kojeg ne dam"! :salut:
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 03 mar 2015, 21:32

@BaDa12

Svaka cast. To je to. :tokralju: :bih:

Kvota
Kontakt:

Post Postao/la Kvota » 03 mar 2015, 21:47

Interista je napisao/la:Pozvati ga za oprostaj protiv Austrije 10 minuta mu dati za veliku 10-ku najveceg madjionicara u nogometu na ovim prostorima... Covjek je imao pas da bi pogodio komarca u lijevo jaje :D
+1!!!!! Igrac trenutka koji ima snajper nogu! Kapam do poda Miske kralju!

Kvota
Kontakt:

Post Postao/la Kvota » 03 mar 2015, 22:24

Covjek zna da ima maestra u reprezentaciji, pa uzmemo sebi za pravo da kazemo ,ljenguza , onako ,jer nije odlucio tekmu" nekad", iz nekih nama nepoznati razloga ! Bilo je dosta tuge i jada, u nasoj reprezentaciji ,i nikad nije losu rijec progovorio, vec je to na svojstven nacin podnosio !!! Igrao, odusevljavao nas svojim bravurama i nikad nas nije izdao jer je patriota i profesionalac u svakom smislu rijeci ! Uvijek skroman i simpatican momak od kojeg smo jedino mogli ocekivati potez odluke, i ta ocekivanja nam je cesto sprovodio u djelo!
Meni je licno bio, i ostat ce naj veca legenda koja je igrala za nasu svetinju!
Ziv i zrav mi bio i ostao majstore, legendo, i zelim ti svu srecu svijeta u svakom pogledu !

zmaj348
Kontakt:

Post Postao/la zmaj348 » 03 mar 2015, 22:30

sretno Miske,kapa do poda za sve što si uradio za repku :salut:

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 03 mar 2015, 22:50

Evo jedna na brzinu, od mene za LEGENDU.
Kad uhvatim vise vremena, pravim jos bolju.. :bih:

slika

PapeSusic
Kontakt:

Post Postao/la PapeSusic » 03 mar 2015, 23:32

Nadam se oprostajnoj utakmici u augustu...

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 04 mar 2015, 08:01

U sportu nema tužnijih dana od onih kad odlaze legende. Tu je mala razlika da li odlaze s ovog svijeta ili se samo povlače iz aktivne karijere. Tuga je subjektivna kategorija, ali tekstovi o fudbalerima koji jednog dana okače kopačke o klin meni su uvijek bili tužni kao neka Montenova balada. Vijest koja je iznenadila i zagospodarila današnjim danom je ona o oproštaju Zvjezdana Misimovića, nogometaša o kome smo još jučer čitali da bi trebao pomoći nekom klubu ili našoj reprezentaciji u ostvarenju njihovih ambicija. Vijest je logična koliko i iznenađujuća. Iznenađujuće je da se oprašta igrač koji nije imao velikih zdravstvenih problema u svojoj 32. godini života. Logična je pak kad vidite razvoj Misimovićeve karijere, njen uspon i pad.
Misimović je dijete dijaspore, rođen u Munchenu. Nakon par manje poznatih bavarskih klubova sa 14 godine postao je član Bayarn Munchena. Bio je dio jedna od najboljih generacija koje su izašle iz akademije u Säbener Strasse. Život u prvom timu nije bio lagan, tako da Zvjezdan sa nepunih 22 godine odlazi u Bochum. Otpisao ga je niko drugi nego Felix Magath, tada novi trener munchenskog sastava. Magath se kasnije pojavljuje kao najvažnija osoba Zvjezdanove karijere kada ona dostiže vrhunac. Misimović u Bochunu, pa kasnije i u Nurnbergu potvrđuje talenat i postaje sve zapaženiji bundesligaški igrač, da bi četiri godine nakon otpisivanja u Bayernu došao pod ruku istog trenera. Felix Magath 2008. godine slagao je u Wolfsburgu svoje majstorsko dijelo i trebao mu je ključni čovjek.
Zvjezdan Misimović bio je klasična desetka i u istoriju odlazi kao relikvija nekog prošlog vremena. Pozicija koju je igrao već neko vrijeme dio je nogometne prošlosti, a igrači koji su ostali iza nje, vrijeme tretira kao tehnološki višak. Desetke kojih se sjećamo iz naših djetinjstava više nisu dio modernog fudbala. Sresti ih možemo danas po nekim argentinskim periferijama, niželigaškim klubovima anadolijskih visoravni ili nekim balkanskim nostalgičnim sredinama u kojima je vrijeme stalo i gdje se život i smrt i dalje mjere po standardima koje su uspostavljeni sedamdesetih godina prošlog stoljeća.
Suština preživljavanja je u prilagođavanju. Desetke koje su preživjele postale su krila, napadači, osmice, šestice. Oni koji su odbijali da se promjene mogli su funkcionisati samo u sredinama koje su prilagođavale njima. Dvije najsjajnije epizode Zvjezdanove karijere bile su obilježene trenerima koji su ekipu prilagođavale njemu.
Magath je u Misimovićevoj viziji igre i sposobnosti da dugom loptom kreira priliku za svoje suigrače vidio komparativnu prednost svoje ekipe. U ligi koja je već tada više vjerovala krilima nego retro plejmejkerima, Magath je tražio taktičku različitost i nju ostvario kroz vlastito iskupljenje za odluku da Misimovića četiri godine ranije otpiše iz Bayerna. Ono što je Misimović prezentirao u legendarnoj bundesligaškoj sezoni 2008-09 i do danas je ostalo neprevaziđeno. Bio je to labuđi pjev jedne pozicije, Zvejzdanov vrhunac karijere i dokaz da za uspjeh najprije moraš biti drugačiji, a Magath je to bio. Wolfsburg je bio senzacionalni prvak, Džeko i Grafite najubojiti tandem u istoriji, a svemu je upravljao Misimović sa 20 direktnih asistencija. Preduslov za sve to bila je trenerova prilagodba cijelog orkestra Zvjezdanovim taktičkim zahtjevima.
Magath je nakon trofeja već naredne sezone izazove tražio u Schalkeu, neuspješno pokušavajući ponovo pronaći neku šampionsku ideju. Kod novih trenera u Wolfsburgu Zvjezdanove akcije nisu tako dobro stajale, a odlazak u Galatasaray naredne godine za tada prvog asistenta BundesLige izgledao je kao salto mortale. Nakon toga Zvjezdanova karijera imala je samo silazni karakter.
Druga adresa gdje je Misimović dugo bio velik i važan je naravno reprezentacija Bosne i Hercegovine. Ključnu ulogu u lobiranju da uopšte zaigra za našu reprezentaciju odradio je veliki Hasan Salihamidžić. U 11 godina 83 nastupa i 25 golova Misimovića svrstavaju na počano mjesto u istoriji. Reprezentacija u njegovo doba nije imala ni jednog igrača sredine terena koji bi se po talentu mogao sresti u istoj rečenici s Misimovićem. Zvjezdan je to znao, selektori su to vidjeli, tako da njegovo liderstvo i potrebu za prilagodbama ostatka tima njemu niko nije dovodio u pitanje.
Zvjezdan Misimović obilježio je cijelo jedno desetljeće reprezentacije Bosne i Hercegovine i logično je da se od reprezentacije oprostio nakon njenog najvećeg uspjeha, nastupa na Svjetskom prvenstvu. Kad su ove jeseni problemi poljuljali nesigurni reprezentativni brod mnogi su sjetili Misimovića. Novi selektor Baždarević u njemu je pričao kao igraču koji bi mogao pomoći u nastavku kvalifikacija, ali od toga nažalost neće biti ništa.
Odlazi tako igrač koji nije želio da se promjeni, da bude nešto što nije želio biti. Umoran od zahtjeva sporta koji danas od igrača traži univerzalnost, atleticizam i serioznost. Misimović je igrač iz nekog drugog vremena, onog koji je od znalaca tražio samo znanje, a ne i pređene kilometre. Još je Baka davno propovjedao da treba da trče samo oni koji ne znaju igrati.
Treba ustati i zapljeskati velikom gospodinu na njegovu životnom djelu.
Miske hvala ti za sve ono što si nam pružio sve ove godine, uvijek ćeš biti dio nas :bih:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.