Pa koliko ja znam nije jos ni pokrenuta kampanja u vezi clanskih za ovu godinu, to ili je neka greska na web siteu ili je se neko uclanio na pocetku godine pa da se vodi kao clan od ove godine a ustvari je uplatio za proslu godinu. Ne znam ni ja jbg al sigurno nije to konacan broj clanskih za ovu godinu.NazorUso je napisao/la: ↑08 jan 2023, 18:33Majstore, to je posao ovih qravelica u klubu koje podrzavate. 5 clanova ??? Pa nisu se uclanili ni uposlenici, ni igraci, ni vi koji ste kao "za Sarajevo"... Jel ih stid imalo ?morensa je napisao/la: ↑08 jan 2023, 18:08
NazorUso to što svojim komentarima privučeš ljude koji do sada nisu bili na forumu da se uključe ne mora značiti da su botovi. Očigledno da imaš posebnu energiju privlačenja komentar/novih forumaša/botova pa možda da tu energiju iskoristiš i za privlačenje novih članova. Nisam ja nikakav bot nego neko ko navija za FKS i razmišlja realno.
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- IstocnjakSaKoseva
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Ne radi se ovdje o Ajli, nego o meni, tebi, muškarcima uopšte. Ja ne znam da li je ona poštena i šta to uopšte znači, odnosno kako neko definiše poštenje. Ne interesuje me ničiji privatni život,niti eventualni privatni problemi, osim moje porodice i ljudi koje volim i koji mene vole. Ako, iz nekog razloga, saznam za postojanje takvih problema, ili ako neko predamnom doživi emotivni slom, to ću zadržati za sebe i na taj način pokušati zaštititi integritet te osobe. Njen profesionalni angažman nema veze sa njenim privatnim životom i ne treba biti predmet ničijeg izrugivanja, manipuliranja, ucjene i monete za potkusurivanje. Profesionalno je strpaj u zatvor, ako možeš, ali privatnost je nepovrediva. Zaštiti ti nju i njenu porodicu, ako već ona ne zna, ili nije sposobna. Budi bolji od nje, a ne gori.Antikloc je napisao/la: ↑08 jan 2023, 09:48Ne prica niko o nekoj anonimnoj,nepoznatoj i postenoj zeni. Ova je javna licnost,celebrity. Sa puno javnih nastupa gdje pusta svoj pogani jezik u pogon.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑08 jan 2023, 08:48Ako je to i rekla, njene privatne probleme ne treba javno iznositi. Treba biti džentlmen i stvari koje su se izrekle u pjanstvu, ili u trenutku emotivnog rastrojstva, nužno je zadržat za sebe, ako si im već svjedočio Ovako samo ispada jeftin pokušaj predstave i lake zabave željnom mnijenju.
Torino, budi gospodin i obriši taj dio.
Proziva i ismijava navijace. Ponizava nas klub. Ponasa se neprimjereno,bahato i bezobrazno. Qurwu treba razapeti !!
Fali jos uvjek još napadač ili krilo.
nokee je napisao/la: ↑08 jan 2023, 18:34E dobri su nam privrednici, nema dalje. Al hajd ne zanima me sta radis, ja se samo sjetim tvojih izjava da hoces da palis Grbavicu, da su komsije gore cetnika itd itd..Antikloc je napisao/la: ↑08 jan 2023, 18:24Glupo je pricati s botovima. Kad zavrsim tebi poruku,odoh s friziderom popricati o ranoj indijskoj poeziji !morensa je napisao/la: ↑08 jan 2023, 18:08Antiklocprimijetio sam da si ti jedan od optimističnijih ovdje a imaš uvid u finansije očigledno. Onda vjerovatno znaš odakle se finansira klub pa možda da ljude upoznaš, sa budžetom, izvorima prihoda i rashoda.
NazorUso to što svojim komentarima privučeš ljude koji do sada nisu bili na forumu da se uključe ne mora značiti da su botovi. Očigledno da imaš posebnu energiju privlačenja komentar/novih forumaša/botova pa možda da tu energiju iskoristiš i za privlačenje novih članova. Nisam ja nikakav bot nego neko ko navija za FKS i razmišlja realno.![]()
Ja sam ti sine samostalni privrednik,ja klosharcine i lopovcice tipa Mirve naseg lijepog ,nanjusim na kilometar !![]()
A kad vec znas da je Mirvic prevarant, de nas ovdje prosvjetli pa da ga svi zajedno bojkotujemo.
Ljudi tjerate klub u provaliju zajedno sa Ajlama, Hadzijama itd shvatite to..

A za Mirvu i ostale,shvaticete ima vremena. Sad je januar,sad ce porezna da se javi. Meni je vec dosla,duzan sam k'o FKS

No,k'o nas Mirva lijepi,napravicu reprogram,platiti jednu ratu,pa se hvaliti pred zenom i djecom

Ma buraz njemu ne smeta ajla sto je nesposobna ko ostalim ljudima, nego sto je ona tu umjesto njegove heroine sabrine. To je jedini razlog sto mu smeta bez daljnje diskusije.morensa je napisao/la: ↑08 jan 2023, 17:23Za kolegu NazorUso, ja sam evo od danas zvanično na forumu. Pratim ga već par godina i pokušavao sam da se prijavim ali nije išlo iz nekog razloga sve do sada. Neko sam ko je pomagao upravu kojoj je bila ekipa sa Nihadom Baljkom, bio u ekipi koja je u toku noći pravila web stranicu ili landing page jer nam je trebala za potpis prvog Ugovora sa Nikeom jer mi smo veliki klub a nismo imali stranicu. Pomagao na svoj način upravama do Sabrine i znao šta se dešava. Vi koji pišete protiv Mirvića ili imate slike sa prekriženim likom niste svjesni šta bi se desilo da on ode ili lakše, šta bi se desilo da nije došao. Bili bi u puno većim problemima nego komšije. Možemo ih voljeti ili ne, ali njihov inat nikad nećemo imati. A oni na inatu hype prave. Nisam ljubitelj ni pristupa direktorice i mislim da joj je najveća greška što se nije pripremila za prvi intervju, jer da jeste ne bi bilo pod ovolikim povećalom. Može se nama sviđati ili ne, možemo je voljeti ili ne ali možda super radi svoj posao, ko i u firmi ne držite niko ako nisi dobar. I ne stoji konstatacija da direktor ne može biti neko ko nije iz fudbala, nigdje veze pa nije se Hadžibegić ili Vukičević bavio pravnim poslovima i administracijom u životu. Ovdje na forumu ima puno vas koji govore šta sve treba, eto direktorica je rekla da će uskoro biti puno poziva sa pripravnike pa prijavite se i pomognete. Takoder vi koji mislite da je lako dovesti sponzora i za to ima rješenje istog nađete ili izlobirate i odete u klub. Sigurno vas niko neće odbiti čak šta više vjerujem da ćete dobiti odriješene ruke da ih još dovedete. Bojkot svako ima pravo na svoje mišljenje ali činjenica je da kada se spomenuo Robert je odmah bilo pijanac, ovo ili ono. I tako bi bilo skoro za svakoga. Da smo izabrali Husrefa opet bi bilo pola, pola i tako u krug. Nama je trebao biti Ljupko Petrović trener, sa najvećim pedigreom pa su mišljenja bila podijeljena do pojave slike. Uz to sve ljudi mi u državi ne možemo mcdonalds zadržati a kamoli nagovoriti ozbiljne igrače, trenere ili sponzore da dođe u ovaj cirkus. Znači nije se rodio ko je pitarima ugodio. Horde imaju svoje mišljenje i treba poštovati ali isto tako mi navijamo za Sarajevo i neću dozvoliti da bilo koja uprava svojim radom ili odnosom na instagramu utiče na to da li ću ja doći gledati svoje Sarajevo ili ne. Oprostite na dužem postu.
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!
To i jeste najveca bruka, jer nije pokrenuta kampanja ! Ali ne kontate vi to, vi ste tu po zadatku...IstocnjakSaKoseva je napisao/la: ↑08 jan 2023, 18:36Pa koliko ja znam nije jos ni pokrenuta kampanja u vezi clanskih za ovu godinu, to ili je neka greska na web siteu ili je se neko uclanio na pocetku godine pa da se vodi kao clan od ove godine a ustvari je uplatio za proslu godinu. Ne znam ni ja jbg al sigurno nije to konacan broj clanskih za ovu godinu.NazorUso je napisao/la: ↑08 jan 2023, 18:33Majstore, to je posao ovih qravelica u klubu koje podrzavate. 5 clanova ??? Pa nisu se uclanili ni uposlenici, ni igraci, ni vi koji ste kao "za Sarajevo"... Jel ih stid imalo ?morensa je napisao/la: ↑08 jan 2023, 18:08
NazorUso to što svojim komentarima privučeš ljude koji do sada nisu bili na forumu da se uključe ne mora značiti da su botovi. Očigledno da imaš posebnu energiju privlačenja komentar/novih forumaša/botova pa možda da tu energiju iskoristiš i za privlačenje novih članova. Nisam ja nikakav bot nego neko ko navija za FKS i razmišlja realno.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Sutra je prozivka ,imao sam osjecaj da nam je pola ekipe otislo neznam što
a ono 4 igraca otišla,s tim sto je Drobarov jedini standardan bio od njih za njega si vec i doveo zamjenu ,dakle nece biti neka extremna rekonstrukcija kao prije pocetka sezone sto je dobro,dosta je tih radikalnih rezova svaki put,treba teziti ka kontinuitetu ekipe sa nekim upgredom svaki prelazni rok.
Jos jedan stoper za prvih 11 ,lijevi bek svakako jel smo na jednom,eto taj Brazilac napadac i ako uleti još neki vezni dobar valjalo bi i vjerujem da ce to solidno izgledati,ono ako ništa vec su "duže" na okupu,uz jos neka pojacanja to bi moglo fino izgledat.

Jos jedan stoper za prvih 11 ,lijevi bek svakako jel smo na jednom,eto taj Brazilac napadac i ako uleti još neki vezni dobar valjalo bi i vjerujem da ce to solidno izgledati,ono ako ništa vec su "duže" na okupu,uz jos neka pojacanja to bi moglo fino izgledat.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Što ti privredniče nisi bio umjesto Mirve.Antikloc je napisao/la: ↑08 jan 2023, 18:46nokee je napisao/la: ↑08 jan 2023, 18:34E dobri su nam privrednici, nema dalje. Al hajd ne zanima me sta radis, ja se samo sjetim tvojih izjava da hoces da palis Grbavicu, da su komsije gore cetnika itd itd..
A kad vec znas da je Mirvic prevarant, de nas ovdje prosvjetli pa da ga svi zajedno bojkotujemo.
Ljudi tjerate klub u provaliju zajedno sa Ajlama, Hadzijama itd shvatite to..Kako ga boli sto mu diramo zeljkana
![]()
![]()
A za Mirvu i ostale,shvaticete ima vremena. Sad je januar,sad ce porezna da se javi. Meni je vec dosla,duzan sam k'o FKS![]()
![]()
No,k'o nas Mirva lijepi,napravicu reprogram,platiti jednu ratu,pa se hvaliti pred zenom i djecom![]()
![]()
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Slažem se svakako da je dobro što nećemo brutalno mijenjati za razliku od ljeta. Oliveira, eto trebao bi i taj drugi garonja, a izgleda i Ziljkić. Na to računam da nećemo imati problema da se dogovorimo za Durakovića, i još jedan stoper.miky_hz je napisao/la: ↑08 jan 2023, 18:51Sutra je prozivka ,imao sam osjecaj da nam je pola ekipe otislo neznam štoa ono 4 igraca otišla,s tim sto je Drobarov jedini standardan bio od njih za njega si vec i doveo zamjenu ,dakle nece biti neka extremna rekonstrukcija kao prije pocetka sezone sto je dobro,dosta je tih radikalnih rezova svaki put,treba teziti ka kontinuitetu ekipe sa nekim upgredom svaki prelazni rok.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
- IstocnjakSaKoseva
- Kontakt:
Po zadatku?NazorUso je napisao/la: ↑08 jan 2023, 18:50To i jeste najveca bruka, jer nije pokrenuta kampanja ! Ali ne kontate vi to, vi ste tu po zadatku...IstocnjakSaKoseva je napisao/la: ↑08 jan 2023, 18:36Pa koliko ja znam nije jos ni pokrenuta kampanja u vezi clanskih za ovu godinu, to ili je neka greska na web siteu ili je se neko uclanio na pocetku godine pa da se vodi kao clan od ove godine a ustvari je uplatio za proslu godinu. Ne znam ni ja jbg al sigurno nije to konacan broj clanskih za ovu godinu.

Zadnja izmjena: IstocnjakSaKoseva, dana/u 08 jan 2023, 19:01, ukupno mijenjano 1 put.
- skullcrusher
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ziljkic?Zar nije bilo da Olimpija trazi 500.000€?GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑08 jan 2023, 18:56Slažem se svakako da je dobro što nećemo brutalno mijenjati za razliku od ljeta. Oliveira, eto trebao bi i taj drugi garonja, a izgleda i Ziljkić. Na to računam da nećemo imati problema da se dogovorimo za Durakovića, i još jedan stoper.miky_hz je napisao/la: ↑08 jan 2023, 18:51Sutra je prozivka ,imao sam osjecaj da nam je pola ekipe otislo neznam štoa ono 4 igraca otišla,s tim sto je Drobarov jedini standardan bio od njih za njega si vec i doveo zamjenu ,dakle nece biti neka extremna rekonstrukcija kao prije pocetka sezone sto je dobro,dosta je tih radikalnih rezova svaki put,treba teziti ka kontinuitetu ekipe sa nekim upgredom svaki prelazni rok.
Sa Durakovicem je sve dogovoreno.Jos je ostalo klubovima da se dogovore,trebalo bi se sutra sve znati.
Znaci 3 pojacanja do prozivke sto je odlicno,jos jedan stopera,krilo i to je to
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Ma mogu 500.000 quraca dobiti, a ne eura, da prostiš. Još 5 mjeseci ugovor traje, 100.000€ i da se nogom u guzicu udaraju.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑08 jan 2023, 19:02Ziljkic?Zar nije bilo da Olimpija trazi 500.000€?GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑08 jan 2023, 18:56Slažem se svakako da je dobro što nećemo brutalno mijenjati za razliku od ljeta. Oliveira, eto trebao bi i taj drugi garonja, a izgleda i Ziljkić. Na to računam da nećemo imati problema da se dogovorimo za Durakovića, i još jedan stoper.miky_hz je napisao/la: ↑08 jan 2023, 18:51Sutra je prozivka ,imao sam osjecaj da nam je pola ekipe otislo neznam štoa ono 4 igraca otišla,s tim sto je Drobarov jedini standardan bio od njih za njega si vec i doveo zamjenu ,dakle nece biti neka extremna rekonstrukcija kao prije pocetka sezone sto je dobro,dosta je tih radikalnih rezova svaki put,treba teziti ka kontinuitetu ekipe sa nekim upgredom svaki prelazni rok.
Sa Durakovicem je sve dogovoreno.Jos je ostalo klubovima da se dogovore,trebalo bi se sutra sve znati.
Znaci 3 pojacanja do prozivke sto je odlicno,jos jedan stopera,krilo i to je to
I vidjeti da se riješimo Vršajevica ili Muse,s obzirom da igramo samo ligu do kraja,suvišno je imati dva tako skupa igraca na istoj poziciji a pri tom moras nastaviti kontinuitet igara malog Mulalica.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑08 jan 2023, 18:56Slažem se svakako da je dobro što nećemo brutalno mijenjati za razliku od ljeta. Oliveira, eto trebao bi i taj drugi garonja, a izgleda i Ziljkić. Na to računam da nećemo imati problema da se dogovorimo za Durakovića, i još jedan stoper.miky_hz je napisao/la: ↑08 jan 2023, 18:51Sutra je prozivka ,imao sam osjecaj da nam je pola ekipe otislo neznam štoa ono 4 igraca otišla,s tim sto je Drobarov jedini standardan bio od njih za njega si vec i doveo zamjenu ,dakle nece biti neka extremna rekonstrukcija kao prije pocetka sezone sto je dobro,dosta je tih radikalnih rezova svaki put,treba teziti ka kontinuitetu ekipe sa nekim upgredom svaki prelazni rok.
Mislim da se Avdije treba riješit mada i neznam kakav je dogovor sa njim uopste nesto se pricalo da ce biti tu dok se Musa ne oporavi.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Mislim da, šta god i ko god da je u pitanju, nije uredu nazivati imenima koja nisu primjerena osim ako ti znaš da je to tako a ne samo tvoj način ispoljavanja mržnje ili čega već. Kao što tako olako nazivaš druge neprimjerenim imenima tako sebi daješ pravo da procjenjuješ ko je “za Sarajevo” ko nije, ko je bot a ko nije. Izvinjenje za sve na forumu za smetnju, neću više.NazorUso je napisao/la: ↑08 jan 2023, 18:33Majstore, to je posao ovih qravelica u klubu koje podrzavate. 5 clanova ??? Pa nisu se uclanili ni uposlenici, ni igraci, ni vi koji ste kao "za Sarajevo"... Jel ih stid imalo ?morensa je napisao/la: ↑08 jan 2023, 18:08
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Slažem se. Treba se to za Musu i Avdiju vidjeti, a s druge strane ja bi se Hamze riješavao ako neće smanjenje plate. Ima preveliku platu, a bit će rezerva Brazilcu. Isto suvišno s obzirom da igramo samo ligu do kraja sezone.miky_hz je napisao/la: ↑08 jan 2023, 19:12I vidjeti da se riješimo Vršajevica ili Muse,s obzirom da igramo samo ligu do kraja,suvišno je imati dva tako skupa igraca na istoj poziciji a pri tom moras nastaviti kontinuitet igara malog Mulalica.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑08 jan 2023, 18:56Slažem se svakako da je dobro što nećemo brutalno mijenjati za razliku od ljeta. Oliveira, eto trebao bi i taj drugi garonja, a izgleda i Ziljkić. Na to računam da nećemo imati problema da se dogovorimo za Durakovića, i još jedan stoper.miky_hz je napisao/la: ↑08 jan 2023, 18:51Sutra je prozivka ,imao sam osjecaj da nam je pola ekipe otislo neznam štoa ono 4 igraca otišla,s tim sto je Drobarov jedini standardan bio od njih za njega si vec i doveo zamjenu ,dakle nece biti neka extremna rekonstrukcija kao prije pocetka sezone sto je dobro,dosta je tih radikalnih rezova svaki put,treba teziti ka kontinuitetu ekipe sa nekim upgredom svaki prelazni rok.
Mislim da se Avdije treba riješit mada i neznam kakav je dogovor sa njim uopste nesto se pricalo da ce biti tu dok se Musa ne oporavi.
Neka Hamze jbg tu nemaš rezervi više nece ni Brazilac igrat svaku po 90,otisao je Nardin,sa Ahmetovicem imaš to sto imas.Glupo bi bilo ganjat jos jednog napadaca od Hamze neces bolju opciju naci(ne ulazim sad u plate) .GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑08 jan 2023, 19:16Slažem se. Treba se to za Musu i Avdiju vidjeti, a s druge strane ja bi se Hamze riješavao ako neće smanjenje plate. Ima preveliku platu, a bit će rezerva Brazilcu. Isto suvišno s obzirom da igramo samo ligu do kraja sezone.miky_hz je napisao/la: ↑08 jan 2023, 19:12I vidjeti da se riješimo Vršajevica ili Muse,s obzirom da igramo samo ligu do kraja,suvišno je imati dva tako skupa igraca na istoj poziciji a pri tom moras nastaviti kontinuitet igara malog Mulalica.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑08 jan 2023, 18:56
Slažem se svakako da je dobro što nećemo brutalno mijenjati za razliku od ljeta. Oliveira, eto trebao bi i taj drugi garonja, a izgleda i Ziljkić. Na to računam da nećemo imati problema da se dogovorimo za Durakovića, i još jedan stoper.
Nebi ja rijesavao se ni nekog ove dvojice bekova da tu nije mali Mulalic tu koji se super pokazao.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Znam da nema rezervi ali ima žara platu. Šta znam, nešto mi nije lijepo vidjeti da mu leži svaki mjesec dobra cifra a minutaža na kapak. Mulalić je “krivac” što ćemo morati se zahvaliti nekom od dvojice bekova. Stvarno se fino pokazaomiky_hz je napisao/la: ↑08 jan 2023, 19:24Neka Hamze jbg tu nemaš rezervi više nece ni Brazilac igrat svaku po 90,otisao je Nardin,sa Ahmetovicem imaš to sto imas.Glupo bi bilo ganjat jos jednog napadaca od Hamze neces bolju opciju naci(ne ulazim sad u plate) .GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑08 jan 2023, 19:16Slažem se. Treba se to za Musu i Avdiju vidjeti, a s druge strane ja bi se Hamze riješavao ako neće smanjenje plate. Ima preveliku platu, a bit će rezerva Brazilcu. Isto suvišno s obzirom da igramo samo ligu do kraja sezone.miky_hz je napisao/la: ↑08 jan 2023, 19:12
I vidjeti da se riješimo Vršajevica ili Muse,s obzirom da igramo samo ligu do kraja,suvišno je imati dva tako skupa igraca na istoj poziciji a pri tom moras nastaviti kontinuitet igara malog Mulalica.
Nebi ja rijesavao se ni nekog ove dvojice bekova da tu nije mali Mulalic tu koji se super pokazao.

- napoleon72
- Kontakt:
Pa u ovoj situaciji je bolje rijesit se Hamze i njegovih 15k mjesecno a kao drugog spica ostavit Bijelonju. Hamza ima previsoku platu, igrat ce u ekipi koja MORA igrat s desetkom (Dalom), znaci sam sistem mu ne odgovara, tako da nije neka pljacka ni kao drugi spic. Mozes ga gurat u prvu postavu na druge pozicije al i to je cirkuzanje. U ovim okolnostima je razlaz najbolja opcija.miky_hz je napisao/la: ↑08 jan 2023, 19:24Neka Hamze jbg tu nemaš rezervi više nece ni Brazilac igrat svaku po 90,otisao je Nardin,sa Ahmetovicem imaš to sto imas.Glupo bi bilo ganjat jos jednog napadaca od Hamze neces bolju opciju naci(ne ulazim sad u plate) .GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑08 jan 2023, 19:16Slažem se. Treba se to za Musu i Avdiju vidjeti, a s druge strane ja bi se Hamze riješavao ako neće smanjenje plate. Ima preveliku platu, a bit će rezerva Brazilcu. Isto suvišno s obzirom da igramo samo ligu do kraja sezone.miky_hz je napisao/la: ↑08 jan 2023, 19:12
I vidjeti da se riješimo Vršajevica ili Muse,s obzirom da igramo samo ligu do kraja,suvišno je imati dva tako skupa igraca na istoj poziciji a pri tom moras nastaviti kontinuitet igara malog Mulalica.
GRMI SA SJEVERA!
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.