FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

dino lj
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la dino lj » 11 avg 2011, 12:36

Stole iz Bora je napisao/la:
dino lj je napisao/la:Stole nisam pisao post da kritikujem Upravu i strucni stab,naprotiv samo sam zelio ukazati na njihove izjave od prije par godina koje su kontradiktorne onome sto se sada radi,od obecanih pet godina vec treca tece.
Nisam ni ja imao namjeru da tebe kritikujem, samo sam ti postavio pitanje kako bi ti rjesio situaciju sa Viscom.

Reci mi iskreno, zar si ti stvarno povjerovao u njihove izjave kad su dosli ponovo u klub? Zar ima neko ko vjeruje Zuji kad nesto izjavi da ce uraditi? Sto se mene tice, samo kad vidim da je nesto uradio tad cu mu i vjerovati a do tada je to sve samo ubleha i prazna obecanja sa njegove strane.
Nijednog trenutka nisam povjerovao u njihove izjave jer meni je mnogo bitnije ono sta se uradi a ne kaze,vjeravacu im onog trenutka kada kazu da tu nisu iz ljubavi prema Zelji(sit sam onih sto jezike polomise iskazujuci tu ljubav rijecima,samo mi navijaci iskreno nosimo Zelju u srcu) vec da su tu zbog toga sto zele da stvore klub od kojeg ce i oni licno imati dobru korist kao sto je normalno i sto je svugdje u svijetu isto tako jer je ipak ovo dvadeset prvi vijek.Hoce li na celo Zelje doci ovaj ili onaj bas me briga samo neka klubu vrati stari ugled,postovanje i finansijsku konsolidaciju a koliko ce on zaraditi neinteresujeme jarane.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 11 avg 2011, 12:49

Bekrić - 700 000 KM
Šehić - 900 000 KM
Višća - 800 000 KM
Cocalić - 180 000 KM (?)
Džeko - 2 500 000 KM (?)

= 5 080 000 KM

Što je jedna sasvim solidna cifra. Naravno, nisu sve ove pare pristigle u klub ( Džekine rate ) , ali opet nema veze, lijepo je vidjeti da imamo prihode. Valjao bi nam i jedan dobar generalni sponzor i to je to, stali bi definitivno na noge.

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 11 avg 2011, 12:54

Omar500 je napisao/la:Bekrić - 700 000 KM
Šehić - 900 000 KM
Višća - 800 000 KM
Cocalić - 180 000 KM (?)
Džeko - 2 500 000 KM (?)

= 5 080 000 KM

Što je jedna sasvim solidna cifra. Naravno, nisu sve ove pare pristigle u klub ( Džekine rate ) , ali opet nema veze, lijepo je vidjeti da imamo prihode. Valjao bi nam i jedan dobar generalni sponzor i to je to, stali bi definitivno na noge.

Upravo sam bio poceo pisati skoro pa istu poruku i vidim tvoju i kontam lakse je prepisat :mrgreen:

Nego ako je dug kluba 2.5miliona ja licno ne vidim razlog da se taj dug ne otplati jer nikad vise kesa nismo imali zar ne?? Mislim kad god se nesto zagusti cujemo standard "vracamo dugove" pa mislim da je vrijeme da se to rijesi jednom za sva vremena.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 11 avg 2011, 12:57

zeljocity je napisao/la:
Omar500 je napisao/la:Bekrić - 700 000 KM
Šehić - 900 000 KM
Višća - 800 000 KM
Cocalić - 180 000 KM (?)
Džeko - 2 500 000 KM (?)

= 5 080 000 KM

Upravo sam bio poceo pisati skoro pa istu poruku i vidim tvoju i kontam lakse je prepisat :mrgreen:

Nego ako je dug kluba 2.5miliona ja licno ne vidim razlog da se taj dug ne otplati jer nikad vise kesa nismo imali zar ne?? Mislim kad god se nesto zagusti cujemo standard "vracamo dugove" pa mislim da je vrijeme da se to rijesi jednom za sva vremena.
S ovim param mogli smo otplatiti citav dug i dovest Muslimovica

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 11 avg 2011, 13:01

bosnas_ je napisao/la:Podrzavam sve sto radi Amar Osim! pogotovo ovo za Viscu,nije htio produziti ugovor i treba ga prodati,bolje i to nego da ga drzimo na klupi za kaznu!...nadam se da cemo u nastavku prvenstva biti na nivou,treba pobjediti Travnik u gostima i Olimpic i eto nas na prvom mjestu...
Misliš klubu ne treba novi slučaj Cocalić :D
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 11 avg 2011, 13:02

Dug se otplačuje u ratama...

I mislim da je bolje tako, nego da odjednom sve potrošimo...

Treba gledati i u budućnost... :D
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 11 avg 2011, 13:02

Što otplaćivati kada će se većina duga prema državi otpisati, ostaće oni manji dugovi prema ostalima, nisam upućen kome smo sve dužni. A i vala, vi bi odma spiskali svu lovu xD :lol:
Mada se slažem, Muslimović bi nam legao pravo, samo ne znam koliko bi tražio za godinu, 100 000 je naš maximum ja mislim, po godini. Maraka naravno

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 11 avg 2011, 13:03

Kadeti i juniori opet slavili pobjede
http://www.fkzeljeznicar.com/vijesti/ka ... li-pobjede" onclick="window.open(this.href);return false;

Dobar start naših nada.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 11 avg 2011, 13:04

Vila i Hodžić nastavljaju i ove sezone da trpaju protivničke mreže, što je veoma pohvalno.

rossoner
Kontakt:

Post Postao/la rossoner » 11 avg 2011, 13:05

Ja imam osjećaj da će onaj Kaplan otpisati sve dugove... Jest nepravedno i nepošteno, ali the best way da krenemo dalje svi.
Osim - drugo ime za Želju !

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 11 avg 2011, 13:07

Hoće li Štilić više otić iz Leha . :mrgreen:

Dr. Gregory House

deset
Kontakt:

Post Postao/la deset » 11 avg 2011, 13:12

AROGANTNI

Vidi se da si dobro upućen u sve stvari Želje,samo izgleda nešto ti plaho smeta što je Zubanovoć uzeo malog Višču.Ja kako pratim fudbal Zubanović je živa legenda Želje -momak o kopjem smo čitali svi pa i mi u Tuzli da je svoj život stavio na kocku da bih uhvatio lopova,a koji je pokrao nekog stranca .Ja imam želju upoznati tog momka-čovjeka-ljudinu i žalosno je što Željini navijači dozvoljavaju da se vrlo često njegovo ime blati.Šta bi ti reko za sve druge naše menadžere koji nam djecu uništiše.Najveći primjer je Husejnović,Bekić,mali Pandža,eto živi primjer DŽafić imnogi,mnogi drugi.Čuo sam da je pored Samira Avdića jedan od najpoštenijih menadžera BiH,samo što nemože isplivati od "nekih,i što smeta mnogima njihov pošten rad.

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 11 avg 2011, 13:15

deset je napisao/la:AROGANTNI

Vidi se da si dobro upućen u sve stvari Želje,samo izgleda nešto ti plaho smeta što je Zubanovoć uzeo malog Višču.Ja kako pratim fudbal Zubanović je živa legenda Želje -momak o kopjem smo čitali svi pa i mi u Tuzli da je svoj život stavio na kocku da bih uhvatio lopova,a koji je pokrao nekog stranca .Ja imam želju upoznati tog momka-čovjeka-ljudinu i žalosno je što Željini navijači dozvoljavaju da se vrlo često njegovo ime blati.Šta bi ti reko za sve druge naše menadžere koji nam djecu uništiše.Najveći primjer je Husejnović,Bekić,mali Pandža,eto živi primjer DŽafić imnogi,mnogi drugi.Čuo sam da je pored Samira Avdića jedan od najpoštenijih menadžera BiH,samo što nemože isplivati od "nekih,i što smeta mnogima njihov pošten rad.
Ti navijaš za Slobodu a voliš Želju ili obrnuto . :roll:

Dr. Gregory House

legenda79
Kontakt:

Post Postao/la legenda79 » 11 avg 2011, 13:32

dino lj je napisao/la:@ legenda79

Jarane Viscu sam spomenuo u kompletnom kontekstu da je samo jedan od onih koji ode a sto se tice ugovora klub se treba u tim ugovorima zastititi da nebi svaki balavac koji je svjestan da samo preko Zelje moze dalje napredovati nebi mogao raditi sta hoce,u svijetu imas ugovore na sedam osam godina sa mladjim igracima, ponudi im isti takav ako nece netreba mu dati i da potpise,neka ide gdje misli da mu je bolje.

@ Stole iz Bora

Stole nisam pisao post da kritikujem Upravu i strucni stab,naprotiv samo sam zelio ukazati na njihove izjave od prije par godina koje su kontradiktorne onome sto se sada radi,od obecanih pet godina vec treca tece.Ja licno najvise bih volio da forsiramo nasu djecu pa makar zavrsavali nekoliko sezona na sedmom osmom mjestu ali da od te djece stvorimo ekipu sa kojom cemo se ponositi.Uvjek sam govorio da bi se postigao neki veci uspjeh u Evropi klub mora imati najmanje pet sest igraca koji su placeni najmanje 500- 600 hiljada eura godisnje,objektivno kakva je situacija u nasoj zemlji to ni jedan klub nemoze postici pa i dalje mislim da su nasa djeca nasa perspektiva.Predhodni post sam napisao samo u kontekstu da netreba nista obecavati sto nije realno,a moras priznati da se nemoze ocekivati i obecati neki veci uspjeh prodajom najboljih igraca.Pozdrav i tebi i legendi79.
Znam drug da je tako ali i ovi potpisi na dvije godine su za nase uslove dosta dobri a o potpisima na 5,6,7,8 godina necemo ni pricati vjeruj mi da u skorije vrijeme neces vidjeti ugovor sa takvim detaljima u BiH pogotovo sa mladim talentima...mozes ti ponuditi nekome takve uslove hladno ce te odbiti otice u neki drugi klub koji ce prihvatiti drugacije uslove i sta si onda dobio,tesko je danas prevariti nekoga i obecati mu svasta a nisi u stanju to da ispostujes jer nisi sigurno finasiski do te mjere stabilan..mozda ce iz nekog drugog kluba napraviti manji trasfer po pitanju novca nego iz Želje ali svejedno ce ga napraviti a ti ostade kratikih rukava,prolaze ti talenti jer ih ucijenjujes drzeci se pravila potpisa na visegodisnji ugovor.
Mislim i siguran sam da je ova prodaja igraca prava stvar ukoliko ne bude nekih malverzacija,prevara koje nama bosnjacima prve padaju na pamet cim se ugleda malo veca svota na gomili.Ukoliko je ovo sve poslovni plan i strateska prodaja u cilju jacanja cijele strukture kluba a ne pojedinaca onda sam veoma ponosan na sve ovo i nek se tako nastavi imaju od mene i nadam se vecine bezrezervnu podrsku u svemu sta rade..!!

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 11 avg 2011, 13:39

aleksandar_veliki je napisao/la:Drugovi, kakvi ugovori od sest, sedam godina. Pa ljudi Zola mali je potpisao na dvije godine. Frajer ima menadzera i covjek rekao ili dvije ili nikako. Bilaje i godina u opciji, ali eto smuntali ga na dvije. Ne ide to tako kako se ovdje misli.
Mislim da Zola igra na opciju , ovaj trenutni ugovor mu je prenizak (plata) da bi bio duži, te hoće da u što skorije vrijeme potpiše novi znatno jači ugovor.To je radio i Šehić ali Savić. :idea:

Dr. Gregory House

legenda79
Kontakt:

Post Postao/la legenda79 » 11 avg 2011, 13:39

aleksandar_veliki je napisao/la:Drugovi, kakvi ugovori od sest, sedam godina. Pa ljudi Zola mali je potpisao na dvije godine. Frajer ima menadzera i covjek rekao ili dvije ili nikako. Bilaje i godina u opciji, ali eto smuntali ga na dvije. Ne ide to tako kako se ovdje misli.
o tome ja i pricam svo ovo vrijeme...jos uvijek mi nismo ti koji mogu ucijenjivati menadzere nego nazalost samo oni nas ali eto opet kazem i ugovor na dvije godine je dobro isposlovana stvar kao sto se i vidi iz predhodno realizovani trasfera koje smo napravili..neki o tome mogu jos uvijek samo sanjati..!!!

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 11 avg 2011, 13:39

to je tako, jbga.. ali teško ljudima objasniti, misle da je ovo FIFA Manager..

P.S. čini mi se da je B.Čolić jedini potpisao na više? Možda sam i sanjao..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 11 avg 2011, 13:45

spielführer_21 je napisao/la:
to je tako, jbga.. ali teško ljudima objasniti, misle da je ovo FIFA Manager..

P.S. čini mi se da je B.Čolić jedini potpisao na više? Možda sam i sanjao..
Mislim da je Čola na 4 potpiso
Pu majku mu u 21 tekma valjda cu stici

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 11 avg 2011, 13:56

aleksandar_veliki je napisao/la:
DRHAUSE je napisao/la:
Mislim da Zola igra na opciju , ovaj trenutni ugovor mu je prenizak (plata) da bi bio duži, te hoće da u što skorije vrijeme potpiše novi znatno jači ugovor.To je radio i Šehić ali Savić. :idea:
Tek potpisao, kakva opcija, nece za mjesec novi potpisivati.
Mislio sam nakon što odradi sezonu , sezonu ipo da zatraži bolje uvjete.A ne da potpiše ugovor dug 6 godina na 500 KM i da se buni ko Šeha prošle sezone. :idea:

Dr. Gregory House

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 11 avg 2011, 14:37

deset je napisao/la:AROGANTNI

Legenda nije prije svega, jer zna se ko su legende: Osim, Katalinski, Bazdarevic, Bukal, Kmoh i jos par njih...
Taman da mi je otac ali je uradio losu stvar po Zelju, sta je falilo da kaze Visci da potpise na makar jos jednu godinu, da Zeljo zbog duzeg ugovora dobije vise para... Makar je na taj nacin mogao pomoci Zelji sto ga je afirmisao u igraca, na ovaj nacin se gujicom vrata i zatvaraju...
Iskoristi dok mozes a kasnije odbaci kada ti vise ne treba...

To sto je spasio plijen od lopova je za svaku pohvalu... i za to mu od mene ide kapa do poda...
A za slucaj sa Viscinim ugovorom palac dolje...
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Hordas1990, Hrasno15 i 60 gostiju.