Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

SanboKAN
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la SanboKAN » 21 feb 2015, 21:13

Da rezimiramo. Jusuf je mlad, naivan i izmanilupisan a vi vjerujete u poštenje Mahmutovića i Konakovića?

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 21 feb 2015, 21:27

Od amaterskog muzickog show-a do sekretara Kosarkaskog saveza sve je jasno.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 21 feb 2015, 21:28

edo07 je napisao/la:
calcio je napisao/la:
edo07 je napisao/la: cim ti dodje neko ko je bio ziri u nekakvom amaterskom muzickom show-u na mjesto sekretera, onda ti je jasno da taj posao u ovoj drzavi i u ovom savezu moze obavljati bilo ko...zamisli kako je ljudima u FIBA-i kad ime dodje Harun Mahmutovic - veliki anonimus u svijetu kosarke?? taj covjek da ima obraza ne bi se brukao putem medija...svaka njemu cast na omladinskim selekcijama ali sve ostalo nije vrijedno spomena...zasto uvijek hvatate slamku spasa spominjanjem Enesa?? i zar zaista vjerujes Harunu??
Nije to slamka spasa nego je to covjek koji je najvjerovatnije organizovao cijelu ovu hajku na KSBiH. Menadzer koji je u sukobu sa savezom....Uvijek cu stati na stranu saveza kada se radi o takvim sukobima. Menadzeri brane svoj interes a njihov interes je da pokupe sto vise kvalitetnih igrace pod svoje ruke. To kazem bez da sam upucen u sve detalje u ovom slucaju. Slamka spasa je tvoje spominjanje amaterskog muzickog showa, kao da to ima kakve veze sa bilo cim...
odlicno...ovo je svrha foruma..rasprava...postavit cu ti na kraju pitanje a prije toga zapitaj se da li je samo Enes u sukobu sa savezom...kad kazes da je menadzerima u interesu da pokupe sto vise kvalitetnih igraca, sta mislis koliko nasih reprezentativaca ima ugovor sa Miskom Raznatovicem? ne mogu ja tebe sad ubjedjivati kome vise da vjerujes i da li je ovaj savez adekvatan da rukovodi kosarkom u nasoj drzavi...e sad bih ti postavio jedno logicko pitanje...znaci krenimo sa stajalista obicnog gradjanina..koji prilikom zaposlenja u nekoj firmi treba da ispunjava odredjene uslove i mora da bude kvalifikovan za odredjeni posao...i sta mislis po kom osnovu je Harun postavljen na mjesto sekretera? i da li je on kvalifikovan ( u ovom slucaju recimo da je nekad bio kosarkas ) da rukovodi savezom? eto ti kazes da je to moja slamka spasa, tvoje misljenje
Nakon muzickog showa, opet bacas slamke. Misko? Kakve veze ima Misko? Kad je to on ili njegova agencija pravila probleme savezu ili reprezentaciji? On je najpoznatiji, najveci (najbolji?) menadzer na ovim prostorima i sasvim je logicno da ce neki od nasih najboljih kosarkasa biti u njegovoj agenciji. Izmedju ostalih i kapiten reprezentacije. Totalno nebitno u ovom slucaju. Ja sam rekao o cemu se radi, jedan menadzer je u sukobu sa nasim savezom i nista od ovih stvari koje nabrajas nisu bitne. Nije bitan ni Jusuf Nurkic, po meni njega covjek samo koristi da bi njegove optube dobile na tezini. A vrlo moguce i kao neki vid prijetnje, "bice kako ja zahtijevam inace Nurkic nece igrati za BiH". Kada pricas o kvalifikacijama, prvo navedi koje su to kvalifikacije potrebne za sekretara saveza pa cemo onda diskutovati da o tome da li je Harun kvalifikovan ili nije. Sigurno je momak od 20 godina kvalifikovan da objektivno ocjeni rad saveza...

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 21 feb 2015, 21:43

Ja koliko znam da je Enes odveo Omica i Nurkica i da oni nisu zvanicno registrirani u BiH i nisu sluzbeno bacili niti jednu loptu na kos i ne vidim nacin kako mu Savez moze biti smetnja. Da tog covjeka i naravno Seleskovica nije bilo sigurno na ovom forumu ne bi bila tema Jusuf. Ja mislim da on i dalje moze "odvesti" svako dijete koje nije ukljuceno u neki klub naravno uz pristanak roditelja i ne vidim kako bi tu Savez mogao biti kocnica.

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 21 feb 2015, 21:43

Sad ce biti da je Harun Mahmutovic spasio BIH kosarsku od propasti :crazy:

Mirza1990
Kontakt:

Post Postao/la Mirza1990 » 21 feb 2015, 21:50

SanboKAN je napisao/la:Da rezimiramo. Jusuf je mlad, naivan i izmanilupisan a vi vjerujete u poštenje Mahmutovića i Konakovića?
Pa et ocigledno je tako da se kod nas vise vjeruje ovim sumljivim facama a jedan je vec dokazani muljator a mladom momku koji je odrastao u kuci policajca koji bi ti ruke slomio da mu ponudis 10km kad te zaustavi se ne vjeruje... sve u svemu i Mahmutovic i kum Konakovic ce ostati zapamceni kao oni sto su otjerali Nurkica iz reprezentacije a Juka ce sve vise i vise da sija.

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 21 feb 2015, 21:55

Otkad su policajci u ovoj drzavi mjerilo kad je moral u pitanju? Ja ih vise znam koji su gnjide i koji bi mater za 10 km prodali nego onih postenih.

Nurkicu ovo ne treba, da ima imalo mozga ne bi prihvatao ove menadzerske manipulacije. Radio bi svoj posao...
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 21 feb 2015, 22:00

Problem je sto neki ljudi ovo gledaju kao sukob saveza protiv jednog mladog, neiskvarenog momka i zvijezde u usponu. Mada to nije uopste tako nego je ovo sukob saveza i jednog prefriganog menadzera koji upravo i potencira da izgleda kao da je savez u sukobu sa Jukom, dok sebe drzi po strani.

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 21 feb 2015, 22:01

Meni nije jasno što se otvoreno ne trai povlačenje Haruna i njegove ekipe sa mjesta sekretara KS BiH. Svi vi nešto izokola.....Nurkić to treba da izjavi, vi podržite, i Harun odstupi. Lagano riješen problem.

Hoće li biti bolje poslije, ha vjerovatno hoće, tako kaže Jusuf a i ova ekipa što ga podržava.

Mirza1990
Kontakt:

Post Postao/la Mirza1990 » 21 feb 2015, 22:06

Celikovac je napisao/la:Otkad su policajci u ovoj drzavi mjerilo kad je moral u pitanju? Ja ih vise znam koji su gnjide i koji bi mater za 10 km prodali nego onih postenih.

Nurkicu ovo ne treba, da ima imalo mozga ne bi prihvatao ove menadzerske manipulacije. Radio bi svoj posao...
NIsam ja rekao da su policajci mjerilo morala, samo kazem sta se za tog covjeka prica kakav je i vjerovatno je isto tako vaspitao sina svog..

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 21 feb 2015, 22:08

gost je napisao/la:Meni nije jasno što se otvoreno ne trai povlačenje Haruna i njegove ekipe sa mjesta sekretara KS BiH. Svi vi nešto izokola.....Nurkić to treba da izjavi, vi podržite, i Harun odstupi. Lagano riješen problem.

Hoće li biti bolje poslije, ha vjerovatno hoće, tako kaže Jusuf a i ova ekipa što ga podržava.
Evo ode Harun zato što Juka(Enes) želi tako,a šta ako sljedeći generalni bude neko ko bude radio u interesu susjeda pa nam omladinici masovno krenu ma istok i zapad?Ili se taj novi ne svidi Mirzi pa onda on pođe slati pisma ambasadama i ostala sranja raditi?ŠTA ONDA?
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 21 feb 2015, 22:17

emil02in je napisao/la:
gost je napisao/la:Meni nije jasno što se otvoreno ne trai povlačenje Haruna i njegove ekipe sa mjesta sekretara KS BiH. Svi vi nešto izokola.....Nurkić to treba da izjavi, vi podržite, i Harun odstupi. Lagano riješen problem.

Evo ode Harun zato što Juka(Enes) želi tako,a šta ako sljedeći generalni bude neko ko bude radio u interesu susjeda pa nam omladinici masovno krenu ma istok i zapad?Ili se taj novi ne svidi Mirzi pa onda on pođe slati pisma ambasadama i ostala sranja raditi?ŠTA ONDA?
Ali igrat će Jusuf. I plus će on i svita oko njega preuzeti odgovornsot da se ovo što ti spomenu neće desiti. Neko spomenu demokratiju gore, demokratija je između ostalog i preuzimanje odgovornosti.

Inače, slažem se ja sa tobom, ali evo, da pokušamo na ovaj načlin koji predlažu neki forumaši. Dati Jusufu i njegovim ljudima da budu bog i batina u KS. Pa vidjet ćemo....

emil02in
Kontakt:

Re: Odg: Jusuf Nurkić

Post Postao/la emil02in » 21 feb 2015, 22:25

gost je napisao/la:
emil02in je napisao/la:

Ali igrat će Jusuf. I plus će on i svita oko njega preuzeti odgovornsot da se ovo što ti spomenu neće desiti. Neko spomenu demokratiju gore, demokratija je između ostalog i preuzimanje odgovornosti.

Inače, slažem se ja sa tobom, ali evo, da pokušamo na ovaj načlin koji predlažu neki forumaši. Dati Jusufu i njegovim ljudima da budu bog i batina u KS. Pa vidjet ćemo....
Jusuf je odlican igrac, ali nama treba tim za pobjede na EP on sam nece pobjediti nikoga niti Mirza, ili Nihad treba nam ekipa koja ce imati I glavu i rep a ne ovako .Hebi ga i ako se odazove pa se zakaci sa trenerom ili nekim od igraca opet pusimo.Uglavnom sjeba.ali su atmosferu u i oko repke tako da mi je svejedno ko je ko u savezu i hoce li on igrati .Kad bi svi igraci radili kao on mi nebi imali rukometnu repku nikako jer je to najgori moguci savez .

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 21 feb 2015, 22:31

emil02in je napisao/la: Jusuf je odlican igrac, ali nama treba tim za pobjede na EP on sam nece pobjediti nikoga niti Mirza, ili Nihad treba nam ekipa koja ce imati I glavu i rep a ne ovako .Hebi ga i ako se odazove pa se zakaci sa trenerom ili nekim od igraca opet pusimo.Uglavnom sjeba.ali su atmosferu u i oko repke tako da mi je svejedno ko je ko u savezu i hoce li on igrati .Kad bi svi igraci radili kao on mi nebi imali rukometnu repku nikako jer je to najgori moguci savez .

Nemoj da me pogrešno shvatiš, sve se ja slažem sa tobom, sjebana je atmosfera, pa onda kako je već sjebana, haj da vidimo kako će ići ovim drugim putem, kad već Jusuf ima toliku podršku, makar forumskog puka.....

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 21 feb 2015, 22:32

Opce je pravilo da niko nije kriv dok mu se ne dokaze krivica. Interesantnim se cine konstatacije koje ulazak U-18 i U-20, pripisuju prvenstveno Savezu i samim time minriziraju ulogu igraca kojima iskljucivo dugujemo zahvalnost.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 21 feb 2015, 22:37

Ramirez5 je napisao/la:Opce je pravilo da niko nije kriv dok mu se ne dokaze krivica. Interesantnim se cine konstatacije koje ulazak U-18 i U-20, pripisuju prvenstveno Savezu i samim time minriziraju ulogu igraca kojima iskljucivo dugujemo zahvalnost.
Bas niko to ne radi.
Ali zato ima onih koji tvrde da bi "bilo ko" mogao raditi u savezu i imati iste rezultate kao Harun, na takve gluposti se jednostavno mora odgovoriti.

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 21 feb 2015, 22:47

gost je napisao/la:
emil02in je napisao/la: Jusuf je odlican igrac, ali nama treba tim za pobjede na EP on sam nece pobjediti nikoga niti Mirza, ili Nihad treba nam ekipa koja ce imati I glavu i rep a ne ovako .Hebi ga i ako se odazove pa se zakaci sa trenerom ili nekim od igraca opet pusimo.Uglavnom sjeba.ali su atmosferu u i oko repke tako da mi je svejedno ko je ko u savezu i hoce li on igrati .Kad bi svi igraci radili kao on mi nebi imali rukometnu repku nikako jer je to najgori moguci savez .

Nemoj da me pogrešno shvatiš, sve se ja slažem sa tobom, sjebana je atmosfera, pa onda kako je već sjebana, haj da vidimo kako će ići ovim drugim putem, kad već Jusuf ima toliku podršku, makar forumskog puka.....
Razumijem i ja tebe drug ali znali ko od forumasa koliko je mladih momaka igralo za BiH iz rs prije Harunovog dolaska ?Znaci od onih koji po rodjenju imaju pravo da nastupaju za Srbiju a igrali su za BiH? Mirza igra srcem za repku, a ne moze organski Konakovica ali mu nije nikad palo na pamet da pise gluposti i daje svakakve izjave.Ja razumijem Juku, Enes mu je valjo u zivotu, napravio od njega igraca I to odlicnog,pa nek kaze brate otvoreno sta je problem,ako ne mozes igrati na EP znog ovog ili onog reci fino moram se pripremiti za iducu sezonu i kraj .I Mirzi je valjo njegov menadzer Raznjatovic, ali kad je trebao Mirza preci u Partizan u medjuvremenu su izbili oni neredi u Srbiji i poceli paliti dzamije Mirza je rekao ne mogu ja ici tamo,i gotovo nije otisao. A tad Mirza nije bio ono sto je sad ali je ipak imao snage i hrabrosti da kaze menadzeru ne.

Mirza1990
Kontakt:

Post Postao/la Mirza1990 » 21 feb 2015, 22:51

Jusuf je na glasu kao izuzetan dobar lik u svlacionici i odlican prijatelj tako barem svi govore isto tako i profesionalac sto se tice treninga tako da ce se on zakaciti sa trenerom ili igracima pada u vodu odma..

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 21 feb 2015, 23:02

BosnaSTL je napisao/la:Sad ce biti da je Harun Mahmutovic spasio BIH kosarsku od propasti :crazy:
Da bi bilo tako, prvo bi se moralo konstatovati da je bh. košarka spašena od propasti.

A realno, naša košarka nikad, ali baš nikad nije bila na nižim granama. Ako mogu primjetiti, ovdje se priča o nekim omladinskim selekcijama i uspjesima na tom polju, dok niko ne spominje domaće prvenstvo. Pa probajte bar povući paralelu sa fudbalom, bar na ovom forumu se o fudbalu dovoljno priča.

Sport je u nekoj zemlji jak onoliko koliko su lige jake. Ne onoliko koliko su juniorske selekcije jake ili koliko dobro igra momak koji je karijeru izgradio u Sloveniji i Hrvatskoj i možda par puta ošutao na koš u našoj zemlji. Da nam liga bar malo valja, ne bi neki Trnovčevič morao voditi djecu u Sloveniju, ne bi djeca radije odlazila bilo gdje samo da ne budu ovdje...

Za domaći fudbal, najvažnije je da Premijer liga BiH bude kvalitetna. U tom slučaju nećemo morati ganjati igrače koji jedva da govore naš jezik, jer takvih je sve manje, igraju sve više za zemlje u kojima su rođeni. Tako je i za domaću košarku osnovni i glavni korak podizanje kvaliteta DOMAĆEG PRVENSTVA. A to domaće prvenstvo se uništava sistematski i to u najvećoj mjeri od strane svih osoba u savezu radi sitnih interesa.

Ne mogu da vjerujem da vi ovdje pričate o spasu košarke, o ogromnim stvarima koje su urađene za bh. košarku, a niste ni spomenuli domaće prvenstvo, ne znate ni koliko ekipa igra u ligi, kada počinje, kad se završava, koliko ekipa ispada, kojim danima su utakmice... :roll: :roll:

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 21 feb 2015, 23:05

Mirza1990 je napisao/la:Jusuf je na glasu kao izuzetan dobar lik u svlacionici i odlican prijatelj tako barem svi govore isto tako i profesionalac sto se tice treninga tako da ce se on zakaciti sa trenerom ili igracima pada u vodu odma..
Procitaj sta sam napisao !I ti mislis da ovo sto rade ne utice na druge igrace, da oni ne znaju za ovaj sad vec rat Juke i njegovog menadzera sa jedne i saveza sa druge strane?

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, maho_sa, StevieG8 i 20 gostiju.