FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Pa hebeni Zalgiris je mlatno Malmo dva puta i prosao u trece prekolo LP, kasnije usli u grupnu fazu KL, shvatite vise da su i litvanske i ostale lige kvalitetnije i bolje od nase.
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Litvanci su 38. liga Europe a mi 41. ali je razlika bukvalno ta što im je jedan klub prošao jedno pretkolo više u prosjeku. Tu smo mi negdje a recimo Žalgiris je sad igrao grupnu fazu konferencijske lige.Shategabri je napisao/la: ↑06 jan 2023, 15:22Možda ja to nisam dovoljno pratio, al meni je ta litvanska i litvanski fudbal po svemu daleko ispod nas.keli je napisao/la: ↑06 jan 2023, 15:18Pa te lige i jesu kvalitetnije od nase, ako ne uzbekistanska, onda litvanska sigurno da. Nikako da se pomirimo s cinjenicom da smo zadnja rupa u europi mi i crnogorci. Svi su napredovali, samo mi nazadujemo.Shategabri je napisao/la: ↑06 jan 2023, 15:13Uzbekistan, Litvanija....i kao šta se bunimo, odlični igrači.
Jesmo pm liga, al kad su nam zvijezde iz tih liga pojačanja, onda znaš da si baš u pm.
I klupski, a reprezentativni da ne pričamo.
A ako i jesu od nas kvalitetnija liga, znači da smo baš propali.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
Izvini ali Mozda onda nisi kompetentan da dajes misljenje. Ko da si pao s marsa pa se pitas jesmo li propali?Shategabri je napisao/la: ↑06 jan 2023, 15:22Možda ja to nisam dovoljno pratio, al meni je ta litvanska i litvanski fudbal po svemu daleko ispod nas.keli je napisao/la: ↑06 jan 2023, 15:18Pa te lige i jesu kvalitetnije od nase, ako ne uzbekistanska, onda litvanska sigurno da. Nikako da se pomirimo s cinjenicom da smo zadnja rupa u europi mi i crnogorci. Svi su napredovali, samo mi nazadujemo.Shategabri je napisao/la: ↑06 jan 2023, 15:13Uzbekistan, Litvanija....i kao šta se bunimo, odlični igrači.
Jesmo pm liga, al kad su nam zvijezde iz tih liga pojačanja, onda znaš da si baš u pm.
Svaka normalna uredjena zemlja je ispred nas a to znaci skoro sve. Ipak smo u ludjackoj kosulji i dalje.
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
vatikan da odluci malo uloziti u sport bio bi bara bara s namaLobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑06 jan 2023, 15:31Izvini ali Mozda onda nisi kompetentan da dajes misljenje. Ko da si pao s marsa pa se pitas jesmo li propali?Shategabri je napisao/la: ↑06 jan 2023, 15:22Možda ja to nisam dovoljno pratio, al meni je ta litvanska i litvanski fudbal po svemu daleko ispod nas.
Svaka normalna uredjena zemlja je ispred nas a to znaci skoro sve. Ipak smo u ludjackoj kosulji i dalje.
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
S tim što bi pohvalnije bilo da prvo mi dovedemo te igrace iz tih Hrvatskih nizih liga ,ako se ne varam i on je iz drugog tima Osijeka došao pa se evo pokazao,i generalno u zadnje vrijeme se pokazalo da su ti igraci odozdo puno bolja varijanta nego naši lokalci neki,ocito se dole puno bolje radi u drugoj ligi nego ovdje u Premijer ligi.umrobihzbogtebe1946 je napisao/la: ↑06 jan 2023, 15:24Napokon nešto pozitivno, pohvalno je da smo probali Kuprešaka dovesti. Nadam se da na kraju sezone nećemo odustati od njega. Daleko najbolji lijevi bek u našoj ligi.
Ovako ti igraci završavaju u Širokom,Zrinjskom,Posusju i sta ti ja znam i onda kao formiran igrac se ponudi nama gdje bi ga mi doveli po puno skupjjim uslovima nego da smo ga direkt odozdo povukli.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
donDondon je napisao/la: ↑06 jan 2023, 15:34vatikan da odluci malo uloziti u sport bio bi bara bara s namaLobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑06 jan 2023, 15:31Izvini ali Mozda onda nisi kompetentan da dajes misljenje. Ko da si pao s marsa pa se pitas jesmo li propali?Shategabri je napisao/la: ↑06 jan 2023, 15:22
Možda ja to nisam dovoljno pratio, al meni je ta litvanska i litvanski fudbal po svemu daleko ispod nas.

- 1 9 4 6 -
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
miky_hz je napisao/la: ↑06 jan 2023, 15:35S tim što bi pohvalnije bilo da prvo mi dovedemo te igrace iz tih Hrvatskih nizih liga ,ako se ne varam i on je iz drugog tima Osijeka došao pa se evo pokazao,i generalno u zadnje vrijeme se pokazalo da su ti igraci odozdo puno bolja varijanta nego naši lokalci neki,ocito se dole puno bolje radi u drugoj ligi nego ovdje u Premijer ligi.umrobihzbogtebe1946 je napisao/la: ↑06 jan 2023, 15:24Napokon nešto pozitivno, pohvalno je da smo probali Kuprešaka dovesti. Nadam se da na kraju sezone nećemo odustati od njega. Daleko najbolji lijevi bek u našoj ligi.
Ovako ti igraci završavaju u Širokom,Zrinjskom,Posusju i sta ti ja znam i onda kao formiran igrac se ponudi nama gdje bi ga mi doveli po puno skupjjim uslovima nego da smo ga direkt odozdo povukli.
to je to miky_hz ... kasno ga je tad dovoditi...
- 1 9 4 6 -
- Shategabri
- Kontakt:
Onda jesu bolji nema šta. Mi smo zadnja rupa na svirali.keli je napisao/la: ↑06 jan 2023, 15:24Pa eto samo poredjenja radi ovaj Zalgiris iz kojeg nam treba doci ovaj brazilac je prosle godine igrao grupe europe a mozda cak i jos jednom da su igrali grupe prethodnih godina. U ligi ima dosta stranaca u zadnje vrijeme. Sto se tice reprezentacije tu se slazemo, veoma losa reprezentacija.Shategabri je napisao/la: ↑06 jan 2023, 15:22Možda ja to nisam dovoljno pratio, al meni je ta litvanska i litvanski fudbal po svemu daleko ispod nas.
Koševo Zapad
- Shategabri
- Kontakt:
Nisam baš siguran da mi imamo jasnu politiku koga i kako dovodimo.Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑06 jan 2023, 15:26po defaultu iz kakve je lige igrac neces nista dobiti. Ako se ne pristupi svakom transferu detaljno nista od toga. Na kraju krajeva platezna moc igra ulogu. Najdalje sto mi mozemo vidjeti zapadno je 2HNL mozda po neki iz 1HNL i Slovenija. Sve ostalo mrka kapa..Shategabri je napisao/la: ↑06 jan 2023, 15:20Malo zapadnije.
I ako je već sa istoka, eto hajde realno, gdje i kako kotiraju te lige?
Uzbekistanska, litvanska?
Ne kažem da se ne može ubosti s nekim igračem, al hajmo realno.
Dovodiš za džabe i još iz takve lige?
Baš ćeš ubosti.
Sto bi to igrac iz Videotona ili neke poljske ekipe dolazio u Sarajevu? Da prije napravi transfer?
Sta smo dovodili
1. Imena kapitalna - rijetko pogoditi istroseni igraci, jak CV i jaka plata, nerijetko povrijedjeni Ikande, Stepanov, Susic?
2. Povratnike u Sa ?
Ovo je BH premier liga i mi moramo ekipu skromnije slagati. Najbolje iz nase lige, baciti se po nizim ligama vidjeti da nema kakvih talenata i to ti je to. Dok se ne napravi dugo iscekivani iskorak
Ovo ljeto si nabio 10 igrača nogom, doveo si novih 10, pa si neke nabio nogom već na zimu.
Ko o tome odlučuje, da li imamo kakve skaute i koliko oni zapravo vide i znaju...sve su to pitanja koja bi trebalo znati odgovore pa da kažemo aha radimo nešto dobro.
Ove sezone, sve osim dobro.
Koševo Zapad
- Shategabri
- Kontakt:
Ko je na temi ili forumu uopšte kompetentan?Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑06 jan 2023, 15:31Izvini ali Mozda onda nisi kompetentan da dajes misljenje. Ko da si pao s marsa pa se pitas jesmo li propali?Shategabri je napisao/la: ↑06 jan 2023, 15:22Možda ja to nisam dovoljno pratio, al meni je ta litvanska i litvanski fudbal po svemu daleko ispod nas.
Diskutujemo iz navijačkog ugla.
Pa vidi, ja pamtim neka naša bolja vremena.
Tad smo valjda pogodili.
Igralo se bolje, titule se osvajale.
Igrala se Evropa redovno, bilo i tu nekih rezultata.
Mi smo u opasnosti drugu sezonu da završimo bez Evrope i trofeja.
To je jedino što je činjenica i to je ono što bi trebalo biti problem svakom navijaču kluba.
Koševo Zapad
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
morao sam ti odgovoriti kada si skeptican u vezi tih liga jos kazes ne pratis ih ali znas da nam je losa transfer politika.Shategabri je napisao/la: ↑06 jan 2023, 15:42Ko je na temi ili forumu uopšte kompetentan?Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑06 jan 2023, 15:31Izvini ali Mozda onda nisi kompetentan da dajes misljenje. Ko da si pao s marsa pa se pitas jesmo li propali?Shategabri je napisao/la: ↑06 jan 2023, 15:22
Možda ja to nisam dovoljno pratio, al meni je ta litvanska i litvanski fudbal po svemu daleko ispod nas.
Tad smo valjda pogodili.
To je jedino što je činjenica i to je ono što bi trebalo biti problem svakom navijaču kluba.
Titule FK Sarajeva - 1995 do 2014/15 - brojevima 2 dvije!
Titule FK Sarajeva - 2014/15 do danas - TRI + popusili titulu na +13
Pa vidite sta nam je bolje.
- 1 9 4 6 -
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
pa kako navijaci tako i uprava.. ko da cekamo da kafa provri a ne ekipa da se sastavi. Sta ces drugo ocekivati new ere i remonti kada ne mozemo istrpiti nikoga. Slazem se s tobom i iskreno ocekujem bolja vremena u smislu konkretnog rada. Kako posijes tako ces i poznjeti.Shategabri je napisao/la: ↑06 jan 2023, 15:40Nisam baš siguran da mi imamo jasnu politiku koga i kako dovodimo.Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑06 jan 2023, 15:26po defaultu iz kakve je lige igrac neces nista dobiti. Ako se ne pristupi svakom transferu detaljno nista od toga. Na kraju krajeva platezna moc igra ulogu. Najdalje sto mi mozemo vidjeti zapadno je 2HNL mozda po neki iz 1HNL i Slovenija. Sve ostalo mrka kapa..Shategabri je napisao/la: ↑06 jan 2023, 15:20
Malo zapadnije.
I ako je već sa istoka, eto hajde realno, gdje i kako kotiraju te lige?
Uzbekistanska, litvanska?
Ne kažem da se ne može ubosti s nekim igračem, al hajmo realno.
Dovodiš za džabe i još iz takve lige?
Baš ćeš ubosti.
Sto bi to igrac iz Videotona ili neke poljske ekipe dolazio u Sarajevu? Da prije napravi transfer?
Sta smo dovodili
1. Imena kapitalna - rijetko pogoditi istroseni igraci, jak CV i jaka plata, nerijetko povrijedjeni Ikande, Stepanov, Susic?
2. Povratnike u Sa ?
Ovo je BH premier liga i mi moramo ekipu skromnije slagati. Najbolje iz nase lige, baciti se po nizim ligama vidjeti da nema kakvih talenata i to ti je to. Dok se ne napravi dugo iscekivani iskorak
Ovo ljeto si nabio 10 igrača nogom, doveo si novih 10, pa si neke nabio nogom već na zimu.
Ko o tome odlučuje, da li imamo kakve skaute i koliko oni zapravo vide i znaju...sve su to pitanja koja bi trebalo znati odgovore pa da kažemo aha radimo nešto dobro.
Sto neko iznad kaze, nakon loseg prijema lopte se nasem igracu jebu svi clanovi porodice unazad 5 koljena..
Nego sto vise ovu omladinu gurati cim 17 napuni on MORA igrati u BH PREMIJER LIGI!
- 1 9 4 6 -
- Shategabri
- Kontakt:
Čekaj, jesmo li uzeli te titule sa pojačanjima iz tih liga?Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑06 jan 2023, 15:47morao sam ti odgovoriti kada si skeptican u vezi tih liga jos kazes ne pratis ih ali znas da nam je losa transfer politika.Shategabri je napisao/la: ↑06 jan 2023, 15:42Ko je na temi ili forumu uopšte kompetentan?Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑06 jan 2023, 15:31
Izvini ali Mozda onda nisi kompetentan da dajes misljenje. Ko da si pao s marsa pa se pitas jesmo li propali?
Tad smo valjda pogodili.
Ili bar nekih koji su tu negdje s njima?
Namaa su ključ bili igrači kao Rahman koji je došao iz slovenske lige ili pak Ahmet koji je došao iz ruske lige.
Koševo Zapad
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
A lukako vrijedi 50 miliona ne zna loptu ustopati.. ljudi mu se smiju, moramo malo smanjiti ocekivanja svi i bit ce to dobro aBd
- 1 9 4 6 -
Fudbalski klub Sarajevo je prema našim informacijama kaznilo fudbalere i stručni štab sa smanjenjem plate za 50 odsto u prethodna tri mjeseca.
Razlog tome su loši rezultati u prošloj polusezoni gdje su igrači sa stadiona “Asim Ferhatović Hase” završili na petom mjestu sa 25 bodova, odnosno 14 manje od prvoplasiranog Zrinjskog.
Sarajevo je takođe ispalo i u šesnaestini finala Kupa Bosne i Hercegovine od ekipe Čelika iz Zenice nakon slabijeg izvođenja penala, a već su doživjeli i par promjena na klupi, tako da bi ih u narednom dijelu sezone trebao voditi Mirza Varešanović.
Ekipa Sarajeva će prvi meč u drugom dijelu Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrati protiv Zrinjskog krajem februara.
Meridian
Razlog tome su loši rezultati u prošloj polusezoni gdje su igrači sa stadiona “Asim Ferhatović Hase” završili na petom mjestu sa 25 bodova, odnosno 14 manje od prvoplasiranog Zrinjskog.
Sarajevo je takođe ispalo i u šesnaestini finala Kupa Bosne i Hercegovine od ekipe Čelika iz Zenice nakon slabijeg izvođenja penala, a već su doživjeli i par promjena na klupi, tako da bi ih u narednom dijelu sezone trebao voditi Mirza Varešanović.
Ekipa Sarajeva će prvi meč u drugom dijelu Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrati protiv Zrinjskog krajem februara.
Meridian
- Lobudaraczapamcenje
- Kontakt:
nije nam citava ekipa iz slovenije bila ili rusije. moje misljenje je da nam je max transfer iz slovenije ili druge HNL. To se odnosilo na tvoje pitanje da bi radije zelio neke igrace iz zapadnijih liga. mi to ne mozemo ispostovati. Mozemo ali da preplatimoShategabri je napisao/la: ↑06 jan 2023, 15:52Čekaj, jesmo li uzeli te titule sa pojačanjima iz tih liga?Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑06 jan 2023, 15:47morao sam ti odgovoriti kada si skeptican u vezi tih liga jos kazes ne pratis ih ali znas da nam je losa transfer politika.Shategabri je napisao/la: ↑06 jan 2023, 15:42
Ko je na temi ili forumu uopšte kompetentan?
Tad smo valjda pogodili.
Ili bar nekih koji su tu negdje s njima?
Namaa su ključ bili igrači kao Rahman koji je došao iz slovenske lige ili pak Ahmet koji je došao iz ruske lige.
- 1 9 4 6 -
- Shategabri
- Kontakt:
To s psovanjem nije moj fah.Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑06 jan 2023, 15:50pa kako navijaci tako i uprava.. ko da cekamo da kafa provri a ne ekipa da se sastavi. Sta ces drugo ocekivati new ere i remonti kada ne mozemo istrpiti nikoga. Slazem se s tobom i iskreno ocekujem bolja vremena u smislu konkretnog rada. Kako posijes tako ces i poznjeti.Shategabri je napisao/la: ↑06 jan 2023, 15:40Nisam baš siguran da mi imamo jasnu politiku koga i kako dovodimo.Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑06 jan 2023, 15:26
po defaultu iz kakve je lige igrac neces nista dobiti. Ako se ne pristupi svakom transferu detaljno nista od toga. Na kraju krajeva platezna moc igra ulogu. Najdalje sto mi mozemo vidjeti zapadno je 2HNL mozda po neki iz 1HNL i Slovenija. Sve ostalo mrka kapa..
Sta smo dovodili
2. Povratnike u Sa ?
Sto neko iznad kaze, nakon loseg prijema lopte se nasem igracu jebu svi clanovi porodice unazad 5 koljena..
Nego sto vise ovu omladinu gurati cim 17 napuni on MORA igrati u BH PREMIJER LIGI!
Grozim se i sam analitičkog istoka i primjeraka analitičkog istoka koji su preselili na zapad.
No, ova sezona je što se tiče navijača, dakle jesenji dio, fino ispoštovana.
Navijači su svoj posao uradili, na ispitu su pali svi, igrači, trener, uprava, predsjednik.
Ovo što rade na pauzi ne obećava.
Ja opet kažem kao što sam i za Feđu, dabogda da ja griješim i da progutam svoje riječi.
Pa da mi uhvatimo tu Evropu i da dogodine ganjamo titulu.
Za omladinu se slažem i to mi nikako nije jasno, ko da ganjamo perpetum mobile, daj radite sa djecom, to nam je jedino ostalo u ovom čmaru od lige.
Koševo Zapad
- BegovicRamiz
- Kontakt:
gdje je onaj jaran sto je pratio letove aviona
jel sta poletjelo iz Brazila
jel sta poletjelo iz Brazila
- BegovicRamiz
- Kontakt:
prema trenutnim vijestima
ni Merse ni Koseva nece biti za osmi mart
ni Merse ni Koseva nece biti za osmi mart
Trenutno korisnika/ca: Ejnur, Hajdeee, mosarajvosa83, Proximic, Tabasko87 i 46 gostiju.