Iako nemam nikakvih problema da kritikujem Edina (sto je cesto znao biti slucaj i ovdje na temi), ni najmanje se ne bih slozio s Cartmanom i Virtualom. Daleko je ono od (po)najlosijeg pojedinca utakmice, ipak je previse konkurenata za tu titulu. Po mom misljenju, Edin je odigrao sasvim solidno i tesko da se s onakvom postavkom, bez ikakvih krila, smusene sredine, te preskakanja iste, moglo uraditi nesto znacajnije. Mozda je mogao dobiti koji duel vise u skoku, ali tu ima i Begoviceve krivice koji nerijetko ni sam ne zna kako i gdje ce degazirati loptu. A, druga stvar, nije igrao protiv Samira Merzica. Jedino na cemu mu zamjerim jeste onaj traljavi sut, jer je komotno mogao dodati Vedadu koji bi izasao sam na golmana.
Onaj incident s Manolasom, sta reci...? Ja sam nekako i na utakmicama Rome primijetio da se njih dvojica ne mirisu nesto posebno. Jedne prilike je bas Kostas dosao nesto pametovati Edu, da li zbog promasene prilike, ili neceg drugog... Naravno, dobio je odgovor kakav i dolikuje Dzeki. Uvijek korektan, sportski nastrojen, s mjerom kada je bilo kakva prljava igra u pitanju. Ako ga bezrazlozno 'napadnes', dobit ces odgovor svojstven jednoj gromadi kojih u svijetu fudbala i nema bas toliko. Jednom rijecju - gospodin. Rijetko kada se mijesa u nesto sto ga se ne tice (bilo kakve svadje, pa cak i njegovih saigraca), ali je uvijek tu da pokaze zube kada ga se (na bilo koji nacin) napadne. Pravi primjer kakav, po mom sudu, treba biti jedan igrac, kapiten svog tima. Zbog svega navedenog, a naravno prvenstveno zbog fudbalskih kvaliteta, on je igrac kojeg najvise cijenim u repki i zaista ne znam ko bi mu u svemu tome mogao biti kakav-takav nasljednik.
Zadnja izmjena:
Federer17, dana/u 10 jun 2017, 03:21, ukupno mijenjano 1 put.