FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

sekerbay
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la sekerbay » 02 okt 2017, 14:14

Trofeji :roll: pobjednička ekipa :roll: slabiji bayern od jupovog :roll:
Jedina istina u tvom postu jeste to da se jupov bayern ne može porediti sa pepovim.
Treba li napominjati velike zvijezde koje su na čelu sa jupom donijele LP, kao što su timoščuk ili gomez :mrgreen:
Drugo, bayernov provjereni recept, a to je uništavanje konkurencije. Prva sezona goce, druga levat.
Ko kad bi sad realu uzeo ronalda i kosa i onda na sva usta hvalio genijalnog barcinog trenera koji je uzeo ligu.
Što se tiče pepovog bayerna, samo je po imenima jači od jupovog.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 02 okt 2017, 14:17

15 pobjeda kući zaredom u LP, predominacija u BL, drugi najbolj ofanzivni učinak i najbolji defanzivni u BL, Atletiku na bunker napravit 30 šansi, Reala na Bernabeu stjerat u 16terac i razviti svakog mogućeg igrača tako da je ovaj sadašnji Muller imao sezonu 20-15. To ne može svako i to je tim za svaku pohvalu - i to konstantno tri godine gdje je svaka naredna bila bolja. Samo šteta što ga uprava nije ispoštovala do kraja bog zna kakv bi sad tim i ekipu imali.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 02 okt 2017, 14:36

FCBAYERN je napisao/la:Ide se iz krajnosti u krajnost. Niti je Pep bio promasaj, niti totalni pogodak. Cinjenica je da je Bayern bio odlican, ali da mu je falio zavrsni korak, koji je opet protiv Atletica bio skoro pa ucinjen. Da se ne ponavljam, rekao sam za utakmice protiv Reala i Barce svoje misljenje, ali i za Atletico. Pepov mandat je obiljezen uspjesima i zalom sto nije osvojena Liga prvaka. Da smo bili konkurenti jesmo. Da smo imali jak tim jesmo. Da se moglo vise, vjerovatno jeste, ali govoriti kako je "razvalio" pobjednicki tim je neosnovano. Nije ispadao u grupnoj fazi i brukao se protiv nizerazrednih timova. Ispadao je protiv dva prvaka, jednog koji je i trostruku krunu osvojio. Da li ja ocjenjujem njegovu epizodu desetkom? Ne, imao je mana, ali te mane ne treba preuvelicavati, a jednu koju nisam spomenuo (zaboravio sam) je slabije tempiranje forme.

Porediti Juppa i Pepa je veoma tesko. Pep je dosao da nadmasi, bolje reci izjednaci, najveci uspjeh u klupskom fudbalu. Obojica ce biti upamceni kao jedni od najboljih trenera minhenskog tima, s tim da je Jupp sigurno na prvom mjestu. Jupp je postavio normu koju mozda niti jedan trener ne bi mogao ponoviti. Taj Bayern je bio masina, ali te masine vise nema, a niti ce je biti. Pokusalo se na drugi nacin, koji je bio veoma uspjesan, ali nije dosegao vrh koji je prethodni imao. GENERALNO, JUPPOV BAYERN JE BOLJI, SNAZNIJI I USPJESNIJI OD PEPOVOG I TO SE NE MOZE OSPORITI, KAO NI TO DA JE PEPOV BAYERN, IAKO SLABIJI, BIO ITEKAKO JAK I NIKAKO GUBITNICKA EKIPA, STO I TROFEJI POKAZUJU.
Pod Guardiolom je Bayern izgledao sjajno i sigurno najdominantnije u zadnjih 15 godina u BL. U Ligi Prvaka je isto bio dobar, falio je kako kazes taj zavrsni korak. Moze mu se zamjeriti njegova tvrdoglavnost gdje nije zelio da se malo prilagodi protivniku pa je jeftino primao golove iz kontre, ali ne mozes reci da je bio slabiji na terenu od protivnika. Izgubio je od Real Madrida i Barcelone- kasnije oba prvaka Europe i Atletica, a sami znate koliko je ta momcad igrala puta finale LP zadnjih godina. Atletico ga nije nadigrao, falilo je malo srece koja je dosta bitna za Ligu Prvaka.

Ono po cemu se Guardiola izdvaja od ostalih trenera je definitivno njegov nacin shvatanja nogometa. Mozes pobijediti njegov tim, ali nadigrati rijetko kad. Prva sezona je bila prilagodba, slicno kao sada u City-u. Vidite li sada kako City izgleda ? Presing i brz protok lopte, sigurno se vidi njegova ruka. Melju protivnike u Ligi na isti nacin na koji je to radio Bayern. I to sve svojom filozofijom u tri razlicite lige, fascinantno nesto. Da je do igraca, naravno da jeste pa to je sam Pep i rekao, ali ako gledas utakmice definitivno vidis razliku City-a iz prosle sezone ili Pellegrinijevog City-a i ovog sada. Kao sto se vidjela i Bayernova. Pep je filozof i brend i zbog toga nikada nece dobiti otkaz bilo gdje radio. Dosao vam je Carlo, pa ste mislili da cete biti bolji, a ustvari bili ste duplo losiji. Rezultat ? Otkaz talijanu.

E sada Jupp...svi se sjecaju njegove zadnje sezone a ne zele da se sjete prethodnih. Cak i u zadnjoj opasno je visio protiv Arsenala. Imao je Robberya u naponu snage i iskoristio ih maksimalno, igra je bila sjajna i rezultat je prvak Europe.

E sad, da li fkt mislite da bi Bayern i dalje bio onako dominantan da je ostao Jupp ? Zar mislite da se moze bolje od onog uopste, kad su upitanju trofeji ? Mora doci do pada....pa sam Guardiola kada je osvojio svih 6 trofeja u onoj Barceloni, rekao je da bolje od onog ne moze i da se sada mora desiti pad, sto je i normalno.

Mnogi ovdje zive u zabludi i misle da bi Bayern dominirao i dalje onako da je ostao Jupp...shvatite da se i drugi top klubovi strahovito pojacavaju i svake godine ulazu i rade na osvajanju svih trofeja. Pogledaj sada konkurenciju u LP, sigurno nikad jaca, povratkom engleza.

Uprava je glavni krivac trenutne krize Bayerna, to sam vec naveo...nedopustivo je ostati na krilnim igracima koji su jos odlaskom Guardiole trebali potraziti novi klub jer nisu u stanju igrati na nivou koji zahtjeva Bayern.
27.10.2020

FCBAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FCBAYERN » 02 okt 2017, 14:37

sekerbay je napisao/la:Trofeji :roll: pobjednička ekipa :roll: slabiji bayern od jupovog :roll:
Jedina istina u tvom postu jeste to da se jupov bayern ne može porediti sa pepovim.
Treba li napominjati velike zvijezde koje su na čelu sa jupom donijele LP, kao što su timoščuk ili gomez :mrgreen:
Drugo, bayernov provjereni recept, a to je uništavanje konkurencije. Prva sezona goce, druga levat.
Ko kad bi sad realu uzeo ronalda i kosa i onda na sva usta hvalio genijalnog barcinog trenera koji je uzeo ligu.
Što se tiče pepovog bayerna, samo je po imenima jači od jupovog.
Pricamo o Ukrajincu kao da je bio clan udarne postave. Istina je, samo je krpio kad je trebalo. Dalje, kad je treble osvojen Gomez je bio klupiran, iako se dobro sjecam 2012. godine kad je redovno igrao. Niko Juppu ne osporava njegov uspjeh, ali budimo realni nije ni on imao "trash" ekipu pa da kazemo da je cuda cinio s prosjekom, sto opet nimalo ne umanjava uspjehe Nijemca koji je ucio iz svojih gresaka i koji je postavio standarde. Da me "ne docekaju na volej" i kazu da osporavam Juppove uspjehe, sto ne cinim, jer mi je najdrazi trener Bayerna ikad, pa i od Guardiole.

Pricamo o Gotzeu koji nikad nije ispunio ono sto se od njega ocekivalo. Doveden kao alternativa Neymaru, a sve mi se cinilo kao da ga Pep nije ni nesto posebno mirisao.

Gdje sam ja napisao da je Pepov Bayern jaci od Juppovog? To sto sam rekao da se pretjeruje s omalovazavanjem uspjeha pomenutog trenera ne znaci da sam naglasio da je najbolji ikad. Ispade bilo koji trener bi s onim Bayernom dolazio do polufunala Lige prvaka, osvajao trofeje, pobjedjivao solidne ekipe, samo je trebalo baciti loptu i reci: "Igrajte!". Osnovno sto sam rekao je da se ne treba ni pretjerivati u hvalospjevima, ali ni u kritikama. Imao je mana, te su dva ispadanja u polufinalima rezultat njegovih gresaka, trece je ipak, bez obzira na prvu utakmicu, odlicno odradio.
Spamm

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 02 okt 2017, 14:41

Ja kad čujem riječ prilagođavanje ja se ospem. Kad smo kod toga, pa "prilagodio" se protiv Reala sa 0:4.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 02 okt 2017, 15:18

Daj ba, džabe se vrtimo u krug. Hladno ignorišete da je od dva španska tima popio 10 komada Ida se protiv istih učio kada je kontra base igrao sa trojicom u zadnjoj liniji(rafo, boa i benatija)
Ignorišete i to da u ligi nije imao konkurenta jer je uprava, kao po običaju, demolirala dortmund.
Nebitno. Sad očekujemo tuhela i preporod koji će nas izvesti iz ove krize. Nadam se da će biti prvi trener sa odriješenim rukama
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Scholl
Kontakt:

Post Postao/la Scholl » 02 okt 2017, 15:44

dakle Riberiy pokidao krizne ligamente koljena, tu je pauza 6 mjeseci minimum, sa 34 godine , mislim da je odigrao svoje u Bayernu.
Na kraju mu se obilo od glavu onolika ljutnja sto ne igra

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 02 okt 2017, 16:16

Kako vam se da vise o pepu ,heynckesu itd ,proslo svrseno vrijeme ,dolaze novi izazovi i treba gledati kako da se njih najbolje prebrodi

Od starta priprema stvari nisu funkcionirale i mozda je kljucna bila kriva procjena priprema gdje se islo na to da se prođe pola svijeta i odigra sto vise utakmica radi internacionalizacije kluba naustrb treninga i tu mozda leži poanta sto momcad djeluje totalno nespremna i poslje 60 minute vise ne izgleda kako treba.
Cinjenica jest da nam je ono sto nam je bilo najace zadnjih godina a to je individualna snaga na kilnim pozicijama to sada nemamo ,a ovi momci koji su dosli za sad nisu potvrdili da mogu uskociti u njihove kopacke
Treba nam trener sa jakim karakterom i disciplinom koji je kvalitetan u izgradnji mladih igraca.Prvenstvo jednostavno moramo uzeti ,ove godine nemamo sto traziti u europi ,iako smo i sa slabijim momcadima daleko dolazili.Međutim ne treba se nadati ima 4-5 ekipa koje su debelo ispred nas

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 02 okt 2017, 17:28

Niko ne bi dao otkaz treneru (i to je presedan kod nas) za to što se išlo u promociju već isključivo zbog kontrole nad timom, razvoja istog i na kraju same igre koja donosi rezultat.

Po meni slijedeći su razlozi zbog kojih je Karlo dobio nogu:

- Fokusiranje na filozofiju individualne igre nasuprot timske (precijenjujući time individualne sposobnosti svakog našeg igrača) i time pokazao sve mane igrača a prednosti sakrio zbog čega je igra trpila ili počela da se osipa.

- Razvoj igrača. Teško je individualno razvijati igrača u 25toj pogotovo kasnije ali ga možeš razvijati taktički i naš nijedan igrač nije razvijan osim Thiaga koji je očigledno imao i individualnu klasu kod sebe koja je iz taktičkih razloga (izgleda s pravom) bila sputana kod prethodnika. Taktički razvoj igrača nula bodova. Recimo, na taktički razvoj Muller je imao 20/15. Razvoj mladih igrača kako individualno kako taktički nije postojao.

- Kontrola svlačionice, odnosno počeo je da dovodi igrače koji udaraju na poziciju senatora u ekipi i tako izgubio vlast nad svlačionicom. Dok je imao Lahma i Alonsa i dok je Ribery bio povrijeđen sve je bilo lahko, poslije toga problemi izlaze vani. Ovdje nije imao podršku uprave jer su ga trebali ispratiti ali su vjerovatno izvagali da se ne bi trebali kačiti sa navijačima, odnosno sa ljubimcem istih, Mullerom.

- Pristati da se vodi tim bez pomoćnog trenera i bez sportskog menadžera. (I za ovo uprava nosi odgovornost).

- Retrogradne ideje i ne praćenje novih trendova u fudbalu. Koncept rotacije je počeo shvatati tek od ove godine kad je vidio kako je upropastio prošlu. Miksanje elemenata iz različitih stilova i filozofija koje su nekompatibilne i time je doveo probleme tokom igre nemoguće za riješit.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 02 okt 2017, 19:11

sljivo je napisao/la:Ja kad čujem riječ prilagođavanje ja se ospem. Kad smo kod toga, pa "prilagodio" se protiv Reala sa 0:4.
Hoces da kazes da je Pep vise ucinio nego Jupp,hoces da kazes da je Pep bolji od Juppa,hajd bolan budi realan,daj otarasi se vise tog Pepa pa zbog njega si sa muamer presao na sljivo,sta ti je vise.Kao pep se prilagodio protiv reala na taktiku juppa pa popusili 4-0,pa jebs trenera kojem igraci obrcu sistem i taktiku.Pa taj Jupp je sa grdna rano sastavom za razliku sta je Pep imao nadigrao reala i to sa Murinhom,Ma daj previse je vise velicanja Pepuna i svega sto je ucinio a nije nista sem 3 titule bl(picin dim) i ostavstina koja je za racku.Najveci belaj Bayernu je napravila uprava koja je dovela Pepuna i i sad Anchelotija koji nije uspio da nametne neki svoj stil vec pokusao da miksa.Ja priznam i trvrdim da je pep imao pehova sa rosterom sto se tice ozljeda narocito u 3. sezoni kad je skontao neke stvari kad je vec bilo kasno, ali veci su pehovi bili koje je on sam sebi izazvao svojom tvrdoglavoscu.
prilagođavanje,prilagođavanje je jako bitno i to obostrano prilagođavanje nebil se posteno osuo :)
VOLIM BAYERN

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 02 okt 2017, 19:19

Da.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 02 okt 2017, 22:35

Sta to podrazumjeva odrijesene ruke?Koji to trener nije imao odrijesene ruke.Stace nam trener ako nema odrijesene ruke da poslozi ekipu iz koje smatra da ce izvuci najvise.Odrijesene ruke jesu bitne ali i podrska sportskog direktora,pomocnih trenera,uprave ,kapitena i igraca,ukoliko ponovo dodje do toga da se Muller ili Roben pobune ili iskazu nezadovoljstvo da budu adekvatno kaznjeni ili odstranjeni iz ekipe.
Meni je sve ovo cudno sa Karlom,on je imao odrijesene ruke ali nije imao podrsku da istraje na tome sto radi,e sad zasto je nije imao mozda je i do njega samog jer je bio previse mlakonja i nije mu se dalo trositi energiju.
Pep je imao potpunu podrsku i ova uprava koja ovdje biva popljuvana i kad treba i kad ne mu je dala podrsku pune 3 godine,mozda se ta podrska nije ogledala u novcima kakvu ima u Šitiyu,ali je imao podrsku u onome sto je radio,saltao je kako je i koga htjeo,taktike isprobavao u polufinalu lp itd i u svemu bio podrzan.
Karlo nije dobio podrsku jer u biti nije mu stalo .Smatram da za svaku situaciju postoji i dogovor,ako su problem losi treninzi pojacaj ih,ako je nekome problem sto je klupiran taj nije dio tima treba ga preispitati da li zeli biti dio tima i koliko osjeca prema timu,ima li zelju da igra za ekipu, na kraju krajeva sankcionisati,.Komunikacija sa igracima,razgovor dogovor sve je to bilo moguce da je Karlo htio, da je ulozio dodatni napor i volju da odrzi zdrav odnos u timu, al on razvlaci donju usnu i boli ga coki.
VOLIM BAYERN

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 02 okt 2017, 22:46

Da nastavimo sad, ukratko, sa Nagelsmanom, isti izvor:

Pozadina

Završavajući karijeru na U19 nivou zbog učestalih povreda koljena, Nagelsman je upisao četiri semestra Ekonomije. Nakon toga je prešao na sportske studije počinjući svoje učenje i studiranje za trenersku licencu. Na početku, iako je počeo karijeru kod Tomasa Tuhela u Augsburgu, Nagelsman postaje pomoćni trener U17 ekipe u Minhenu 1860 2008. god. Dvije godine kasnije, postao je pomoćni trener Hofenhajmovog U17 tima. Pokazujući nevjerovatan napredak kao pomoćni trener, godinu dana kasnije postaje glavni trener iste ekipe.

U decembar 2012. kada je Markus Babel napustio Hofenhajm, Nagelsman je preporučen da bude dio tima interim trenera Franka Kramera, postajući najmlađi ikad pomoćni trener nekog bundesligaškog tima.

- „Kada me je Frank Kramer nazvao, nasmijao sam se, nisam mislio da je bio ozbiljan,“ rekao je Nagelsman, koji je ostao na istoj poziciji i tokom treniranja Marka Kurza i Gisdola kad je klub uspješno prebrodio relegaciju tokom kampanje 2012/13.

- „To je bilo nevjerovatno pozitivno iskustvo...nisam poznavao sportske krize do tad.“ - Tokom svoje vladavine kao pomoćnog trenera kolega Tim Vize mu je dao nadimak „Mali Murinjo“.

Nakon što je odveo TSG Hofenhajm U19 do titule u Bundesligi 2013/14 godine i još jedno finale iduće godine, uprava Hofenhajma je tajno razmišljanja da mladi momak iz Landesberga preuzme seniorsku ekipu te, naredne, 2016/17 godine. Ipak, Hofenhajmovi planovi da ga postave za trenera, idućih godina, su bili ugroženi strašnom krizom kao i zdravstvenim stanjem iskusnog trenera Hub Stivensa tako da je mladi trener morao na klupu u februaru 2016te, prateći ga dosta skepticizma i nevjerice. Imao je 28 godina. I ideja je ispala prilično dobra. Nakon što ih je ostavio u ligi, Nagelsman je i dalje nastavio dobar posao osvajajući 39 bodova iz 22 utakmice i gubeći samo od dvije tada najbolje ekipe u Bundesligi.

Filozofija

- “30% treniranja je taktika, a 70% društvena sposobnost.” - rekao je Cajtungu u Avgustu.

Nagelsman nije velik fan taktike, prije on daje više važnosti ka radu sa ljudima, njihovim psiho osobinama i zajedništvu između kolega u timu.

-“Svaki igrač je motivisan različitim stvarima i treba im to po potrebu udovoljiti. Na ovom nivou, kvalitet igrača koje imaš će ti omogućiti da igraš dobro sa dobrom taktičkom postavkom - samo ako su psiho uslovi uredu.”

Za njega, formacije važe samo do određenog stepena suprotno od shvatanja drugih trenera. Kaže: “Samo je pitanje pet ili deset metar je li to 4-4-2 ili 4-3-2-1; tu postavku možete vidjeti samo na početku meča i možda osam puta u toku utakmice.”

Bivajući učenik Tomasa Tuhela, pokazuju se određeni obrisi njegove filozofije u tome kako Hofenhajm igra. “Volim da napadam protivnika blizu njihovog gola zato što tvoj put do gola nije dug ako loptu prebaciš visoko u teren,” - rekao je - “Volim način na koji Viljareal igra, i imaju odličan pristup u treniranju mladih igrača. Takođe volim igre Barselone i Arsenala kao i rad Arsena Wengera.”

Iako je bio odbrambeni igrač u svojoj kratkoj karijeri, koju je proveo u Minhenu 1860 i Augsburgu, Nagelsman je ofanzivno orijentisan trener i voli da igra sa tempom ali nije fokusiran na posjed-baziranu igru u poređenju na neke trenere koji su ga inspirisali. Ovo vam može reći o kakvim idejama i stilu on pokušava da teži.

slika

Nagelsman je fokusiran na prilagodbu (evo je, riječi sezame otvori se za Bavarce :) ) i iz jegove prve sezone u BL jasno je da njegovo stalno mijenjanje formacije dokazuje ovu tvrdnju. U prvih 11 utakmica sezone, Hofenhajm je primjenio mnoštvo raznih sistema uključujući 4-3-3, 4-4-2 i 3-5-2, sa ovom zadnjom koja je donijela najbolje rezultate.

slika
Hofenhajm je podešen na 3-4-1-2 sa tranzicijom ka zadnja 4 ili njih 5 tokom defanzivne faze tokom tekme protiv Bayerna.

Visoki presing

slika
Hofenhajmov presing tokom Bayernove build up igre je uzrokovao havok za Bayern. Gradeći iz odbrane se dokazao kao opasan jer je Hofenhajm uspio da okupira prostor između Bayernove sredine i odbrane. Ovdje Boateng je okružen sa dva igrača i njegova pas igra je prekinuta.

slika
Ovdje, Alonso je pritisnut i njegove opcije za pas su markirane. Njegov jedini put je da dodaje loptu do krila u suprotnoj strani ili ka golmanu. Napustio je igrati naprijed jer je bio dobro pritisnut od Hofenhajmovih igrača.

Odbrana sa brojem
Nagelsman postavlja svoj tim da se brani sa brojem ako su u opasnosti. Oni se brane u dvije linije po četiri ili dvije sa četiri i pet po potrebi, kao što je pripremio momčad da budu prilagodljivi na više formacija. Njegov tim se brani u niskom bloku kad ga protivnik okupira sa mnoštvom igrača i protiv timova koji dominiraju u posjedu.

slika
Možemo primjetiti da je ovdje 8 igrača Hofenhajma u svojoj trećini tokom Bayernovog napada što je ništa doli niski blok.

Tri utakmice karijere dosad
Dortmund 3-1 Hoffenheim – 28 Feb 2016
Iako je izgubio Nagelsman je odlično postavio taktiku protiv Tomasa Tuhela i onemogućio njegova nadstojanja da uspostavi posjed. Rezultat je bio surov ali do 75 minute nije izgledalo tako. Nakon crevenog kartona su takođe uspostavili stabilnosti. Ovo je njemu bila treća utakmica u Hofenhajmu.

Mainz 4-4 Hoffenheim – 11 Sep 2016
Nakon što je gubio 4-1 nakon 57. minute i crvenog kartona Busmana, za Manjc, Nagelsman je uveo Szalaija i onda su dali tri gola za 13 minuta. Ovdje je Nagelsman pokazao da može da iskoristi sve propuste protivnika u bilo kojem dijelu utakmice.

Bayern 1-1 Hoffenheim – 5 Nov 2016
Nakon vođstva i Bayernovog izjednačenja Hofenhajm je uspio da izdrži, njegova ekipa je pokazala karakter i uz ove dvije prve Nagelsman, iako mlad, je pokazao da ima nos za razne situacije.

Mislim da je Nagelsman itekako talentiran trener ali ipak je on još mlad i mislim da bi njegovo imenovanje bilo prerano za Bayern i mislim da klub ne želi partije toplo-hladno kakvih bi bilo dosta u prvim godinama njegovog mandata. Plus još on nije dobio ekipu ovakog kalibra pa da vidimo da li je još više raznovrstan ili mu je ovo limit. A ako ga žele držati za 10-15 godina, dati mu podršku, onda je svakako jedna od prve dvije opcije. Čini mi se da je i Uli za njega dok je Kalle propepovski orijentisan ka Tuhelu.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 02 okt 2017, 23:13

Igrači sami organizovali treninge bez Anćelotija :tokralju: Kažu da su bili navikli na opsesivne i intezivne Pepove treninge.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 03 okt 2017, 14:03

Šta je ovo, van Gaal do kraja godine a kasnije Nagelsman ili Hasenhutl. :crazy: :damn: Ako ovo bude definitivno se predajem.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 03 okt 2017, 14:18

sljivo je napisao/la:Šta je ovo, van Gaal do kraja godine a kasnije Nagelsman ili Hasenhutl. :crazy: :damn: Ako ovo bude definitivno se predajem.
Ko je prenio to?
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 03 okt 2017, 14:34

harden je napisao/la:Ko je prenio to?
Ne znam, odjednom se pojavila ova info (a one su najopasnije), vidio sam po twitteru se vuče. Nadam se da je najobičnija špekulacija.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 03 okt 2017, 14:50

Kontaktirali smo i Enrikea (kako kaže neki Romero, mislim da je ovaj pouzdan, to znaju ovi sa Barsinog pdf)?

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 03 okt 2017, 15:47

Iskreno se nadam da je to za Enrikea samo neslana šala. Mislim da njegov dolazak ne bih podnio.

Kolk'o god se on razlikov'o od naše filozofije nama bi sad najbolje leg'o Simeone. Da zagalami na ove naše utripovane zvjezdice i da ih natjera da rade. Meni je žao što Ribery sve ovo radi, jer će pokvarit' jednu veliku karijeru. Očito su ovi veterani odlučili da nam skroje budućnost, k'o pred raspad SFRJ. :D

Nagelsmann je i meni broj jedan, ali ne sada. Treba sačekat' malo, al' napravit' sa njim neki interni dogovor da ga ne bi ko kaptir'o. Zamisli da on cita bukvicu Vidalu il' Bilalu, pa ovi bi pocrkali od smijeha.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 03 okt 2017, 15:50

According to ****-Information, #FCBayern have held talks with Thomas Tuchel about an immediate cooperation
****-Information, the bosses are still not sure whether Tuchel and the Bavarian "Mia san mia" actually match

FCBayern have contacted Luis Enrique. [@Guardiolato]
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.