killafrommanilla je napisao/la: ↑07 jul 2024, 22:57
Espiritosanto je napisao/la: ↑07 jul 2024, 22:51
Pa nigdje ja nisam spomenuo Mamića u kontekstu Kevelja i Rahimića ja ti kažem kako stvari stoje.
Pa Terzić u CZ vedri i oblači pita se čovjek za sve igrače dovodi koje hoće.
Kod komšija dva čovjeka dovode igrača koje oni hoće.
Roman Abramovič je dovodio igrače koje je on želio i čak se miješao u sastav svakom treneru.
Imaš dokumentarac od BBC pa pogledaj,imaš dokumentarac o Perezu gdje sjedi u vili sa menadzerima od igrača i tu se orgije priređuju.
Imaš Levija u Totenhemu koji je lični procenat dogovarao za sebe i menadzere.
Ne znam evo ti mi navedi klub koji je po tebi idealan,bilo koji u svijetu.Čiji bi mi to trebali primjer slijediti.
Ode ti daleko. Ja ti kazem ne mozes poredit ni Mamica ni Terzica, imaju ljudi politicku moc prejaku a ti poredis sa Abramovicem, Perezom i Levijem. To su neki veci leveli gdje se u transferu gleda i prodaja dresova, marketing i sl. Milion faktora.
Opet svi ti klubovi imaju zaposlene na mjestima sportskog direktora, o skauting sluzbi da ne pricamo. Uzmi primjer Man City, gdje transfer politiku kroje txiki begiristain i guardiola. I odgovaraju za to, evo tvorac ovog nikad jaceg Liverpoola je sportski direktor. Mi ne mozemo prekopirati Levya, Mamica i Pereza, ali mozemo organizaciju gdje svako ima svoj zadatak.
@mozak
Moze i trener, ali ako smo vec htjeli i Klafuricu da mu se dovede sportski direktor, onda da to bude pravi lik, znalac, a ne Zvona. Zvona nek bude ovaj odnesi-donesi i javi se na telefon direktor. Uglavnom, da znamo sutra ko nam kroji politiku kluba a bilo bi glupo da tjeramo i pljujemo po UO ako grade rade i cine stabilan klub zbog igraca. Pa je li
Ja sam ti samo naveo primjer da uopšte nije nepoznanica da predsjednik kluba dogovara igrače i to radi u skoro svim klubovima koji imaju rezultat.
Od naše lige,preko regiona pa do najboljih klubova svijeta.
I to je činjenica.
Ja nisam uopšte protiv sportskog direktora ali ono što ne volim kod sportskih direktora na našim prostorima je to što se one potroše za godinu ili dvije maksimalno.
Pa se počnu pljuvati i milion priča od kojih su neke istinite a neke i nisu.
Na kraju ti SD traže igrača ali ni u jednom klubu ne mogu potpisati igrača bez odobrenja uprave ili predsjednika.
Kad rezultata nema oni su krivci za sve i njihova glava leti prva.
Evo ti primjer Želje gdje je Bekrić sad najomraženija osoba.
Kriv je za sve od fijaska rezultata,afere sa arapima,brojača na stadionu do građevinske dozvole za jug.
Tako im je isto bilo sa Papcom.
Pa u Sarajevu Hadzić i Ibričić,krivi za sve.
Čim je loše idu priče tali se sa menadzerima, ovaj mu mora igrati itd.
Pa bio je kod nas Alagić pa mu počeli yebavati sve za par igrača a niko mu nije rekao bravo za onih 7/8 što su dan danas okosnica ekipe i čine većinu vrijednosti tima.