Bas jeste i puno hvala na info bistrik, a nadam se da ce sve svoje a i nase zelje ostvariti

Evo da upravo postavim ovdje cijeli clanak za one koji ne zele kliknuti na link (za lijene nakon posla,skola etc)
Na Grbavicu ću dovesti ekipu iz Bundeslige
Naši su igrači talentirani, uz malo njemačke discipline i rada, mogu postati zvijezde i iz BiH ići direktno u Njemačku...
Imenovanje Demira Hotića za novog šefa stručnog štaba Željezničara bilo je prilično iznenađenje za sve ljubitelje kluba s Grbavice. U situaciji kada su "Plavi" grcali u problemima, Hotić se pojavio kao kec iz rukava, čovjek koji bi mogao pokrenuti Željinu lokomotivu.
Kao igrač, skoro je čitavu karijeru proveo u Njemačkoj, gdje već decenijama živi, a da je dobro upoznao i prihvatio njemački mentalitet, pokazuje i to što je, čim je potpisao ugovor sa Željezničarom, otputovao u Njemačku i krenuo u potragu za destinacijom za zimske pripreme.
Pripreme u Njemačkoj
- Planiram da u Njemačkoj provedemo dvije sedmice, od kraja januara do sredine februara. Pričao sam već sa Jirgenom Kolerom (Jurgen Kohler), sportskim direktorom Alena, o odigravanju utakmice u tom terminu, a u narednim danima želim dogovoriti još nekoliko mečeva.
Ne želim da ekipu vodim na more, u toplije krajeve, jer će nam sezona početi kada u BiH bude hladno. Bolje je da igrači budu priviknuti na takve uslove - rekao nam je Demir Hotić.
Svoja njemačka poznanstva novi trener Želje pokušat će iskoristiti i za dovođenje nekog bundesligaša na Grbavicu.
- Kada bude prva reprezentativna pauza, želim na Grbavicu dovesti jednu ekipu iz Bundeslige, a već sam obavio neke razgovore. Problem je to što će mnoge ekipe u tom periodu biti bez reprezentativaca, ali pokušat ćemo pronaći najbolje rješenje - govori Hotić.
Željezničar i Hotić nekako su i sudbinski povezani. Poraz Željezničara od Videotona u polufinalu Kupa UEFA 1985. godine ostavio je najveći pečat u historiji kluba, a i Demir Hotić svoje ime u historiji veže za jedan poraz.
U dresu Kajzerslauterna u Kupu šampiona 1992. godine, nakon poraza rezultatom 0:2 u prvoj utakmici, na svom su terenu dočekali Barcelonu. Hotić je zabio dva gola, a Nijemci su poslije poveli s 3:0. No, u posljednjoj su minuti primili gol, koji ih je eliminirao. Barcelona je poslije postala prvak Evrope.
Dva gola Barceloni
- Imali smo Barcelonu u obje utakmice. Hofman (Hoffmann) je u Barceloni kod 0:0 promašio prazan gol, a onda smo primili taj nesretni gol u 90. minuti. Barcelona je tada sa Kumanom (Koeman) i Stoičkovom bila najbolja ekipa u Evropi, a mi smo ih, zaista, nadigrali.
Najradije sam, ipak, igrao protiv Bajerna, nekoliko sam ih puta pobijedio i sa Štutgartom i sa Kajzerslauternom - prisjeća se Hotić.
Kao prvi bh. igrač koji je osvojio titulu Bundeslige, Hotić je utemeljio zlatni put naših igrača. Nakon Barbareza, Kapetanovića, Salihamidžića, danas poker bh. asova Ibišević, Salihović, Džeko, Misimović hara Njemačkom.
- Naši su igrači talentirani, uz malo njemačke discipline i rada, ovdje mogu postati zvijezde. Četvorka iz Hofenhajma i Volsfburga pokazala je to svojim profesionalnim odnosom i postali su velika imena.
To je odličan primjer za sve igrače u bh. Ligi, mislim da je vrijeme da naši igrači direktno idu u Bundesligu, ne moraju to raditi preko Češke, Poljske, Slovačke - kaže trener.
Lična karta
Demir Hotić rođen je 9. jula 1962. godine u Bosanskom Novom. U Njemačku je otišao još kao mladić, a nakon nastupa u Gerenshajmu, PSV Borusiji, Fortuni Dizeldorf, Union Solingenu i Štutgart kikersu, došao je u bundesligašku ekipu Štutgart.
Zlatne trenutke karijere proveo je u Kajzerslauternu, s kojim je osvojio sve što se osvojiti moglo u Njemačkoj - Bundesligu, Kup i Superkup. Nakon Kajzerslauterna, nastupao je za turski Fenerbahče i švicarski Iverdon.
Trenerska karijera: Vormatia Vorms (97-99) - ulazak u Oberligu, sa juniorima Kajzerslauterna šampion Njemačke 2000. godine. Sa Ajntranht Bed Kruznačem ušao u Oberligu 2001. godine. Sa Turu Dizeldorfom od 2002. do 2005. godine izborio ulazak u Verbandsligu, a zatim u Oberligu Njemačke. Kao pomoćnik Rajnharda Štumfa (Reinhard Stumf), u sezoni 2007. radio je u turskom Genčlerbirligiju.
Traži profesionalan odnos
Hotić je iz Sarajeva ponio snimke utakmica Željezničara u jesenjem dijelu Premijer lige kako bi se upoznao s igračkim kadrom.
- Interesira me samo profesionalizam, očekujem da mi se igrači na pripremama pojave već fizički spremni, jer pravi profesionalac svakog dana mora raditi, i kada je pauza u sezoni.
Moguće je da angažiram i neke igrače iz Njemačke, znam da im ne mogu ponuditi novac u BiH, ali me i ne interesiraju oni koji žele novac nego oni koji žele napredovati u karijerama i postati igrači za velike klubove.