Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

DANTES
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la DANTES » 27 nov 2013, 13:21

LenBias je napisao/la:matriks :lol:
uskoro će neko doći sa teorijom da su vampiri divna emotivna bića, velikih seksualnih apetita i moralnih dvojbi, te žive u Sjevernoj Americi gdje svojom krvlju lijece naivne konobarice, fufaste srednjoškolce, i sl
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 27 nov 2013, 16:44

DANTES je napisao/la:
uskoro će neko doći sa teorijom da su vampiri divna emotivna bića, velikih seksualnih apetita i moralnih dvojbi, te žive u Sjevernoj Americi gdje svojom krvlju lijece naivne konobarice, fufaste srednjoškolce, i sl
[youtube][/youtube]

skroz ovako nesto brate :D
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Marley
Kontakt:

Post Postao/la Marley » 27 nov 2013, 18:18

DANTES je napisao/la:
Ta teorija zvuci ludo, ali u ovome sto je golden napisao ima zaista nekih cudnih cinjenica kao i pojava koje naucnici jos uvjek ne mogu naucno objasniti a koje bi imale smisla samo ukoliko se postavi takva hipoteza da zivimo u nekoj vrsti matrixa... Osim toga, vecina danasnje tehnologije zasniva se na zakonima fizike i pojavama koje se ne mogu naucno objasniti.

Recimo poznata je pojava da fotoni i elektroni mogu biti na vise mjesta istovremeno, Izveden je eksperiment kojim su se fotoni pustali da prodju kroz prepreku koja ima dva otvora, medjutim kada bi se pogledala pozadina na koju oni padaju, logicno bi bilo da na njoj budu dvije pruge za svaki otvor, medjutim njih ima vise - fotoni se pnasaju kao val. Kada bi se postavil instrumenti koji prate i mjere kretanje cestica, tek onda bi se na pozadini uocile te dvije pruge koje ostavljaju fotoni -sada se ponasaju kao cestica. Takodje postoji i termin kvante sprege - radi se o dvije cestice koje medju sobom imaju neku vezu tj ono sto radimo jednoj cestici, isto se desava i sa drugom bez obzira na kojoj se udaljenosti one nalazile pa tako ako jednoj cestici oduzememo ili dodamo elektron isto ce se desiti i drugoj i sve to se desava istog trenutka bez obzira na udaljenost, a te cestice ne salju jedna drugoj nikakav signal. Naucnici su i ovdje otkrili da se samo mjerenjem i promatranjem ove spregnute cestice mjenjaju, pa tako kada bi izmjerili spin i brzinu spina jedne, druga cestica bi uvjek dobila suprotan spin iste brzine. Posto naucnici ne mogu objasniti takvu pojavu, postoji ta teorija po kojoj svjet mozemo mjenjati samo njegovim prosmatrajem. Smatra se da je to moguce samo ako u pozadini postoj odredjena svijest - neki matrix. Jednom sam naisao na odlican clanak koji objasnjava kako se ta pojava uklapa u teorju matrixa ali to je bilo davno pa se ne mogu sjetiti, postavit cu ako uspijem naletiti. Uglavnom postojanje matrixa ne mora znaciti da neko upravlja nama kao u navedenom filmu ili da su neka visa bica napravila neku super simulaciju, nego da je to jednostavno osobina svijeta u kojem zivimo.

Ima jos dosta ovakvih primjera ali mozda nekom drugom prilikom,ali kada bude vise vremena, i ovako sam napisao poduzi post. Ako nekoga zanimaju cionisti i "teroristicki napad" na wtc, preporucio bih da procitaju sljedeca poglavlja: http://www.galaksija.com/cofsadrzaj.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 27 nov 2013, 20:21

Ma kakav matriks :lol: :lol:

Sad nek neko kaze da smo mi "Simsi" koje igra neki klinac na planeti ZGIFW1279U bilo bi ljudi koji bi povjerovali u to.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 27 nov 2013, 20:28

ev nešto novije:
NA CESTI GDJE SU POGINULI TOŠE I DOLORES vozačima se ukazuje žena u crnini koja naslućuje smrt?

http://balkandzije.net/na-cesti-gdje-su ... cuje-smrt/" onclick="window.open(this.href);return false;
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 27 nov 2013, 20:30

@Marley

Mislim da sam to čitao prije godinu dana ili čak više. Cionisti su najveće zlo današnjice.

@Zagor

Da nije ona "Judina žena"?

Koliko je samo ljudi poginulo u saobraćajnim nesrećama i baš se na toj ukazuje to. Čisto izmišljanje žutila balkanskih medija koji nemaju pametnijeg posla nego da pišu o grudima pjevačica.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 27 nov 2013, 20:35

Neutral je napisao/la:@Marley

Mislim da sam to čitao prije godinu dana ili čak više. Cionisti su najveće zlo današnjice.

@Zagor

Koliko je samo ljudi poginulo u saobraćajnim nesrećama i baš se na toj ukazuje to. Čisto izmišljanje žutila balkanskih medija koji nemaju pametnijeg posla nego da pišu o grudima pjevačica.
A ovaj sajt od gore pise vece gluposti od Daily Maila.Po meni to nije nikakva misterija nego cista igra sjena navecer uz neku kap alkohola i odsutnost cistog uma.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 27 nov 2013, 20:37

Koliko samo trauma iz djetinjstva nosim zbog nje i one glupe serije, mislim da se na Hayatu prikazivala, i sad se nekad znam okrenuti i pogledati iza sebe kad se po noći vraćam sam kući a to sve zbog Judine žene. :mrgreen:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 27 nov 2013, 20:43

Za mene cionisti nisu misterija, njihove prljave igre su širom poznate.

haver
Kontakt:

Post Postao/la haver » 27 nov 2013, 20:56

Virtu4l je napisao/la:
LenBias je napisao/la:moram uzeti procitati ovu mitologiju o kojoj je pisao dantes, izgleda dosta zanimljivo :D
Ma jok, ja maloprije skinuo Gola Istina od Nives Celzijus, ima da je do zore prekucam :mrgreen:
Dobro je nisam jedini koji čita ovaj šund hahahahahaah

Marley
Kontakt:

Post Postao/la Marley » 27 nov 2013, 21:10

@ Otelo Galaxija naravno da nije neki sajt sa kojeg sve treba uzimati zdravo za gotovo, imaju svega i svacega naravno kao i svaki sajt o teorijama zavjere, ali imaju i jedan broj clanaka kao sto je ovaj gore o napadu na wtc koji se zasnivaju na odredjenjim cinjenicama, pa clanci o planovima za cipiranje ljudi, zavjere vezane za medicinsku industriju itd samo treba malo razabrati :)... Ne treba svemu slijepo vjerovati sto pise ili sto nam plasiraju u medijima, hvala Bogu pa imamo zdrav razum da razlucujemo.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 27 nov 2013, 21:14

@marley ja sam govorio za ovaj balkandzije.net

A science.com cesto objavi clanak za galaxije na fb i cini se da ljudi znaju o cemu pisu ;)

Marley
Kontakt:

Post Postao/la Marley » 27 nov 2013, 21:19

Otelo je napisao/la:@marley ja sam govorio za ovaj balkandzije.net

A science.com cesto objavi clanak za galaxije na fb i cini se da ljudi znaju o cemu pisu ;)
Sory nisam obracao paznju. Vrijedi pogledati malo taj sajt :)

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 27 nov 2013, 22:19

QUARTERBACK je napisao/la:
Koliko samo trauma iz djetinjstva nosim zbog nje i one glupe serije, mislim da se na Hayatu prikazivala, i sad se nekad znam okrenuti i pogledati iza sebe kad se po noći vraćam sam kući a to sve zbog Judine žene. :mrgreen:
Opet te moram naučit, na TK-u bila :mrgreen:
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 27 nov 2013, 22:49

Zagor je napisao/la:ev nešto novije:
NA CESTI GDJE SU POGINULI TOŠE I DOLORES vozačima se ukazuje žena u crnini koja naslućuje smrt?

http://balkandzije.net/na-cesti-gdje-su ... cuje-smrt/" onclick="window.open(this.href);return false;
ocito se slabo ukazuje i naslucuje cim je neko vidio i zna za to a ostao je ziv
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 28 nov 2013, 01:03

Dex je napisao/la:
QUARTERBACK je napisao/la:
Opet te moram naučit, na TK-u bila :mrgreen:
ma nije ba, mislim mozda se i na tom kanalu prikazivala ta serija ali nisam ja taj kanal imao tako da nisam mogao tu gledati. :mrgreen:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 28 nov 2013, 01:14

LenBias je napisao/la:
Zagor je napisao/la:ev nešto novije:

ocito se sl.abo ukazuje i naslucuje cim je neko vidio i zna za to a ostao je ziv
skandalozno... sigurno je pijana došla na posao....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 28 nov 2013, 09:16

ŠB_Fidelis je napisao/la:Jos receno jedno 15 puta manite se religije, a ovaj prica sta pise u Kur'anu. :roll:

Nista osobno, ali de, molim te, zadrzi svoja misljenja o ''najsavrsenijim knjigama'' (ne zanima mi ni da si rekao Biblija, Tora, Talmud... zna se na sto se misli) za sebe, kao sto bi svaki pojedinac sto se tice tih stvari i trebao, a ne filovati druge, i ne kvari temu necemu sto je bazirano na vjerovanju, a ne cistoj znanosti, cinjenicama ili misteriji i pusti druge ljude da diskutiraju s obzirom da se po tebi vec ''nema sta diskutovati'', tako da suvisno trosis onda sam sebi vrijeme.
Hvala.

Zapravo,nije upravo. Kur'an govori o zivotu van zemlje
U Sura 42, Ajet 29 (42:29) Kur'ana, rečeno nam je, "Od Njegovih znakova je stvaranje nebesa i zemlje, i živih stvorenja koja je On kroz njih rasijao: i On ima moć da ih sakupi kad god On to hoće." (8) Prije nego što nastavimo dalje, moramo ukazati na neke stvari. Riječ "sema", prevedena kao "nebesa", je također Arapska riječ za "nebo". Neko bi mogao prigovoriti da ovaj ajet se odnosi na stvorenja na nebu (kao što su ptice),a ne u nebesima. Ipak, ptice su spomenute odvojeno od stvorenja u nebesima u 24:41, "Zar ne vidiš da Allaha slave sva stvorenja na nebesima i na zemlji, i ptice raširenih krila?..."
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 28 nov 2013, 09:40

I ode tema.....

Sent from my ST21i using Tapatalk 2

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 28 nov 2013, 09:44

Jok nece otici. To je samo odgovor o zivotu van zemlje u jednoj knjigi. Nepricamo o vjeri.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.