Eurobasket Slovenia 2013

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan

alan_kardec
Kontakt:

Re: Eurobasket Slovenia 2013

Post Postao/la alan_kardec » 10 sep 2013, 00:59

DukeOfWellington je napisao/la:Slažem se u potpunosti. Mislim iz kojeg razloga da se zamaram šta kaže neki Bosanac iz desnog Sarajeva.

Džabe se zamaraš, ne trudi se, i dalje si samo mali endem.

Da, svakako, Bosanac, a dal je desno ili lijevo Sarajevo, Nadrealisti znaju.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 10 sep 2013, 01:02

alan_kardec je napisao/la:
DukeOfWellington je napisao/la:Slažem se u potpunosti. Mislim iz kojeg razloga da se zamaram šta kaže neki Bosanac iz desnog Sarajeva.

Džabe se zamaraš, ne trudi se, i dalje si samo mali predstavnik svoje vrste.

Da, svakako, Bosanac, a dal je desno ili lijevo Sarajevo, Nadrealisti znaju.
Zato si ti veliki predstavnik svoje vrste, peti si koji se naš'o uvrijeđen mojom opravdanom reakcijom. Mnogo sam sretan kad ubijam više muha jednim udarcem.

Desno kad gledaš kartu. Al da bi to znao treba ponekad pogledat kartu, dakako.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 10 sep 2013, 01:08

Velika steta sto nasa reprezentacija nije prosla jer smo zasluzili, a bolji smo od velike vecine reprezentacija koje idu u drugi krug takmicenja. Momcima i Aci svaka cast, zasigurno su ponos drzave.

A vi sto se prepirete oko gluposti ne znam cemu vodi to, ocigledno je da ste zauzeli odredjene stavove i ne mislite ih nijenjati. Samim tim daljnja rasprava je bespotrebna i mozete postici samo to da ogadite ljudima sportski forum.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 10 sep 2013, 01:14

Bundesliga je napisao/la:Velika steta sto nasa reprezentacija nije prosla jer smo zasluzili, a bolji smo od velike vecine reprezentacija koje idu u drugi krug takmicenja. Momcima i Aci svaka cast, zasigurno su ponos drzave.

A vi sto se prepirete oko gluposti ne znam cemu vodi to, ocigledno je da ste zauzeli odredjene stavove i ne mislite ih nijenjati. Samim tim daljnja rasprava je bespotrebna i mozete postici samo to da ogadite ljudima sportski forum.
apsolutno si u pravu...
inače gdje su koji đavo modovi da sklone ove fašističke materijale?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 10 sep 2013, 01:16

DukeOfWellington je napisao/la: Desno kad gledaš kartu. Al da bi to znao treba ponekad pogledat kartu, dakako.
@Endemu, da ti išta znaš o kartama ko što se predstavljaš, znao bi da, kad izučavaš geografsku kartu, ne postoje izrazi kao što su lijevo, desno, gore, dole već isključivo istočno, zapadno, sjeverno, južno. To ti je ono najosnovnije u kartografiji. ;)

DANTES je napisao/la:inače gdje su koji đavo modovi da sklone ove fašističke materijale?

ne znam ni ja. post je davno prijavljen.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 10 sep 2013, 01:18

alan_kardec je napisao/la: @Endemu, da ti išta znaš o kartama ko što se predstavljaš, znao bi da, kad izučavaš geografsku kartu, ne postoje izrazi kao što su lijevo, desno, gore, dole već isključivo istočno, zapadno, sjeverno, južno. To ti je ono najosnovnije u kartografiji. ;)
Za tebe i tebi slične koristim ove trivijalne izraze, da budem siguran da ste skontali.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 10 sep 2013, 01:22

Stvarno ste dosadni.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

ronweasley
Kontakt:

Post Postao/la ronweasley » 10 sep 2013, 01:26

samo_lijevo je napisao/la:Stvarno ste dosadni.
+1

Na chatu se kolju oko popisa stanovništva i oko toga šta je Bošnjak a šta musliman i "šta je ko" među njima, a ovdje ova dvojica smoriše a da i ne kontam temu smaračine. Oni s chata bar furaju jedan pravac. :D
Aco Petrović:"Ja možda nisam najbolji trener na svijetu, ali srce koje sam dao ovoj zemlji je ogromno i zbog toga sam ponosan."

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 10 sep 2013, 01:29

DukeOfWellington je napisao/la: Za tebe i tebi slične koristim ove trivijalne izraze, da budem siguran da ste skontali.

@endemu, da bi nekome nešto objašnjavao prvo treba da počneš koristiti sive ćelije, a ne tako, ko mutav na telefon.

Laku noć.

Izvinjavam se svima i halalite. :mrgreen:
RIP Adis Selmanović

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 10 sep 2013, 01:30

alan_kardec je napisao/la:
DukeOfWellington je napisao/la: Za tebe i tebi slične koristim ove trivijalne izraze, da budem siguran da ste skontali.

@endemu, da bi nekome nešto objašnjavao prvo treba da počneš koristiti sive ćelije, a ne tako, ko mutav na telefon.
Nekome da, svakome ne baš.

Laku noć. Halalite.

ronweasley
Kontakt:

Post Postao/la ronweasley » 10 sep 2013, 01:35

E ja vam ne halalim. :mrgreen:
Aco Petrović:"Ja možda nisam najbolji trener na svijetu, ali srce koje sam dao ovoj zemlji je ogromno i zbog toga sam ponosan."

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 10 sep 2013, 10:20

Joj al ste se uboli na par riječi ovog šoviniste Duke...

Pričajmo o basketu.

Ništa, očekivano Srbija u utakmici bez motiva, odmarala dobar dio onih glavnih igrača i što je još zanimljivije 36 minuta bila u igri. Na kraju nekoliko neshvatljivih grešaka i pobjeda Đetića. Sve u svemu ključan cilj ispunjen, osvojena 4 boda i odlična su uvertira za drugu fazu, gdje bi nam možda i jedna pobjeda u 3 utakmice obezbjedila plasman u četvrtfinale.

p.s. Naših navijača na tribinama dosta ima na svakom meču, ali podrška nije baš na nekom visokom nivou.

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 10 sep 2013, 11:59

Nema veze što je utakmica bila rezultatski neznačajna,ovakvu CG smo morali dobiti...Ne mogu vjerovati da ovim mladićima treba veći motiv,do pobjede na EP i šanse za afirmacijom :? Ispade da nam ta CG nabija komplekse,jer nas dobija zadnje 3 utakmice,a price na grani znaju da smo kvalitetnija selekcija u svakom smislu,e to je ono što mi smeta,ta doza neozbiljnosti i manjak želje za pobjedom....ali ok,idemo dalje...Što se ošteg utiska tiče i rezultata,do sad je i iznad očekivanja,što zbog nas,što zbog spleta okolnosti,ali sve u svemu 4 boda u 2.fazi na našem kontu,nakon 1.kruga su ekstra uspjeh za ovakav tim.
Mens sana in corpore sano.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 10 sep 2013, 12:16

djoleprijedor je napisao/la:Nema veze što je utakmica bila rezultatski neznačajna,ovakvu CG smo morali dobiti...Ne mogu vjerovati da ovim mladićima treba veći motiv,do pobjede na EP i šanse za afirmacijom :? Ispade da nam ta CG nabija komplekse,jer nas dobija zadnje 3 utakmice,a price na grani znaju da smo kvalitetnija selekcija u svakom smislu,e to je ono što mi smeta,ta doza neozbiljnosti i manjak želje za pobjedom....ali ok,idemo dalje...Što se ošteg utiska tiče i rezultata,do sad je i iznad očekivanja,što zbog nas,što zbog spleta okolnosti,ali sve u svemu 4 boda u 2.fazi na našem kontu,nakon 1.kruga su ekstra uspjeh za ovakav tim.
Tim koji je sigurno kvalitetniji moze izgubiti jednu utakmicu jer je kosarka takav sport. Al tri jedna za drugom, je vec previse.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 10 sep 2013, 12:23

pa uopšte ova Srbija koja je sinoc igrala nije kvalitetom ništa znacajno bolja od CG. Puno boljom ovu ekipu Srbije predstavlja to što je vodi Ivkovic. Gagić, Štimac, Kalinic, Andjušić, Bogdanović, Nemanja Krstić :roll: Pa onda Nedoviću prvo natjecanje sa reprezentacijom, jedino Krstić, Stefan Marković, Katić i Bjelica cine igrace koji imaju dobre sezone i bar nekog iskustva. Sa druge strane Crnogorci haman u istom sastavu igraju malo više zajedno, Dubljevic odlicna sezona, Vucevic isto, Bjelica Milko, onda onaj plej Rajs koji se odlicno uklopio i slicno

tako da gore kosntatacija da je Srbija kvalitetnija u svakom smislu baš i nije tacna :roll:
nema potpisa

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 10 sep 2013, 12:45

Nisu nam igrali ni Krstic ni Markovic, od svih su najvise igrali protiv Letonaca i trebao je Duda da ih odmori.Sa tom dvojicom, uz Dudu na klupi mi jesmo jaci od njih.Da se razumemo da ne igra Krstic to bi bio preveliki udarac za nas, cini mi se da od njega i najvise zavisimo.Treba uzeti u obzir da smo dosli bez pola ekipe i da smo uz Francuze imali najvise otkaza.Mi i u ovakvom slabijem sastavu jesmo jaci od njih, ali kada igramo bez Krstica i Markovica tu smo u istoj ravni sa njima gde nijanse mogu presuditi.A juce je to bilo u njihovu korist.Nebitna utakmica, vraticemo im na sledecem EP.Protiv Belgije da Duda fino rasporedi minutazu kako bi igraci iz prve postave igrali manje minuta(a neke od njih odmarao), a od petka krece kidanje i od tog meca nema vise kalkulacija i odmaranja glavnih igraca.Nemanja Krstic po meni moze da bude X faktor u nekim utakmicama, sa trojkom da razbije odbranu protivnika.Moze da pokriva i dv ojku i trojku i mogao bi da ima malu minutazu u narednim utakmicama.Nadam se da ce Francuska da opravda ulogu favorita sutra i da ce pobediti Litvance.

Hrvatima moze biti dovoljna i pobeda nad Finskom za cetvrtfinale, Grci odmah u pocetku imaju nezgodan raspored i ako izgube obe ostace bez sansi za cetvrtfinale.U Slovence ne sumnjam da ce izboriti cetvrtfinale.Mozda se potrefi da sa nekim od te dve selekcije igra Srbija.Italijani su za mene malo iznenadjenje, kada se uzmu okolnosti da se Rusi i Turci raspadaju, a u grupi su bili jos sa Svedskom i Finskom jedino nisam ocekivao da ce pobediti Grcku bez obzira sto su ovi igrali taj mec bez Spanulisa.U sledeca dva dana imamo prava dva derbija:Francuska-Litvanija i Spanija-Grcka. :)

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 10 sep 2013, 13:37

jan veseli juce šutirao slobodna 1/10 :roll: , a ekipno 5/21, komedija :lol:
nema potpisa

stole8455
Kontakt:

Post Postao/la stole8455 » 10 sep 2013, 14:00

Admir_Sa je napisao/la:pa uopšte ova Srbija koja je sinoc igrala nije kvalitetom ništa znacajno bolja od CG. Puno boljom ovu ekipu Srbije predstavlja to što je vodi Ivkovic. Gagić, Štimac, Kalinic, Andjušić, Bogdanović, Nemanja Krstić :roll: Pa onda Nedoviću prvo natjecanje sa reprezentacijom, jedino Krstić, Stefan Marković, Katić i Bjelica cine igrace koji imaju dobre sezone i bar nekog iskustva. Sa druge strane Crnogorci haman u istom sastavu igraju malo više zajedno, Dubljevic odlicna sezona, Vucevic isto, Bjelica Milko, onda onaj plej Rajs koji se odlicno uklopio i slicno

tako da gore kosntatacija da je Srbija kvalitetnija u svakom smislu baš i nije tacna :roll:
Možemo se složiti u jednom dijelu, no jučerašnji meč nevažan, Crnogorcima više stalo da ubilježe triujmf zbog časnog oproštaja, odmaranje Krstića i Markovića, srljanje u zadnjih 4 minuta gdje je bio egal meč a na parketu su bili sve sami klinci. Najveća mana ove ekipe je svakako nedostatak iskustva i to svaki laik može skontati, talenta fala bogu ne nedostaje. Uz ovaj sastav iskusniji za ovo prvenstvo, stariji jednu sezonu igranja u svojim klubovima plus pojačani sa Teodosićem, Lučićem i možda sa još par igrača koi ne igraju na ovom Evrobasketu Srbija na sljedećem SP i EP može ciljati najveće domete. Plasman u četvrtfinale i time kvalifikacija na SP u Španiji je primaran cilji to je sada već realno, sve preko toga je šlag na tortu i povod za još veću radost.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 10 sep 2013, 14:11

Ne znam kako nisam vidio ovu temu dosad,al eto priključujem se.

Po meni nakon prvog kruga najveće razočaranje Turska,pa onda i Poljska i Makedonija.Rusija je sa dosta oslabljenim rosterom došla tako da nisam ni očekivao nešto od njih,ali da će Finska proć u onoj tamo zadnjoj skupini i to sa 4 pobjede teško da je itko vidio.Oni su sigurno najveće pozitivno iznenađenje.Od pozitivnih iznenađenja tu je još možda i Ukrajina.Nisam očekivao da tako relativno lako prođu skupinu.Iznenadili su i Britanci sa 2 pobjede,prolaz Latvije...sve u svemu zanimljivo prvenstvo.Kao najveće favorite za naslov vidim Francuze,Španjolce i Litavce.Pa Slovenci jer su domaćini i imaju povoljno suđenje do sad,ne vidim tko bi drugi mogao iznenadit.Ovisi i kako će se poklapat parovi u nastavku...

Damian
Kontakt:

Post Postao/la Damian » 10 sep 2013, 15:47

Kako sam i govorio prije prvenstva Spanjolci su i dalje prvi favoriti. Ali treba reci da je prvenstvo strasno izjednaceno i da svatko moze dobit svakoga sada. Dobro, Belgija je jedini "autsajder".

Francuzi su dobri, Grci malo pali, vidjet cemo. Talijani mislim da im je cetvrtfinale vrh. Za domacine ne znam sta bi rekao. Sumnjam da ce i do polufinala. Djeluju mi nikakvi. Ako ih stane trica kao da nista drugo nemaju. Ne razumijem nikako njih.

Sto se tice ex-yu ekipa naravno ocekujem duel u cetvrtfinalu zna se vec koga :mrgreen: 8-)
RIP CITY!

Dok dišem ja ću živjeti za Modree!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.