DukeOfWellington je napisao/la:Interesantni parovi za sutra:
Neumayer - Schlierenzauer (15

)
Janda - Jacobsen
Wenig - Ammann
Freitag - Stoch
Freund - Takeuchi
Diethart najbolji danas.
Pa ovo nije interesantno, oduvat će ga Simon.

Svakako je ponovo izgledao dosta bolje od tvog Schlierenzauera, a uz to se još i sjajno zabavlja.

Fino je vidjeti pravi sportski duh na djelu.
Definitivno najtalentovaniji skijaš-skakač trenutno, uz već pomenutog Gregora i Morgensterna. Malo Diethar za sada djeluje obećavajuće, biće nešto od njega nastavi li raditi. Već sada je sposoban podići se (i održati) dosta visoko u zraku, tu me podsjeća na Koflera iz najboljih dana, tako da nije da nema afiniteta. Zasluženo je 1. u kvalama, sutra bi komotno mogao napasti i 1. mjesto u Garmischu, ima sve predispozicije za to ako ostvari 2 dobra skoka.
Unofficialpage je napisao/la:Tek sam skont'o da skače i Ahonen
I to poprilično dobro, kada uzmemo u obzir da i nije u nekoj formi. Mogao bi Janne sutra svašta uraditi ako veže dvije dobre serije. A nije da ne može, to se dakako ne može reći za nekog ko je 5x osvajao 4HT.
Nijemci su me doslovno razočarali. Nema ih ni na mapi. Čini mi se da je Wank njihov najbolji takmičar, a i on plasiran tek na 19. mjesto u današnjim kvalifikacijama. Freund, Wellinger i Freitag se brukaju na turneji, ni blizu najboljih izdanja. Neumayer ništa specijalno, Schmitt isto tako, ali od njih se to valjda i očekuje. No i kao takvi nisu lošiji od mlađih sunarodnika.